Koripallo.com

NCAA 2020-2021

Viestejä
2 534
Gustavsonin edustama Richmond pelasi NIT-puolivälierässä viime yönä. Richmond kärsi paljon loukkaantumisista (kolme avainpelaajaa) ja NCAA-lopputurnaus jäi haaveeksi, mutta onneksi Richmond sai tilaisuuden kilpailla NIT-turnauksessa.

Gustavson aloitti pelin vaihdossa. Ekan puoliajan puolivälissä hän liikkui aktiivisesti puolustuksessa jäi ehti katkaisemaan syötön ja hän käynnisti nopean hyökkäyksen, josta Richmond pääsi vapaaheittoviivalle. Richmond siirtyi 6p johtoon, mutta Richmondin valmentaja otti Gustavsonin vaihtoon (valmentaja osoitti todella huonoa pelisilmää)...

Missisippi State kavensi eron kahteen pisteeseen. Gustavson oli vaihdossa pari minuuttia ja pääsi takaisin kentälle. Richmond onnistui riistossa ja pääsi nopeaan hyökkäykseen, jossa pallo pelattiin Gustavsonille kulmakolmsta varten. Gustavsonin ohiheitosta Richmondille hyökkäyslevari ja 2p kori. Richmond johti jälleen 6p erolla, kun ekaa puoliaikaa oli pelaamatta 7min. Gustavson oli kentällä 3min ja ero oli kasvanut 8p suuruiseksi, kun puoliaikaa oli pelaamatta 5min.

Missisippi State kavensi eron 2p suuruiseksi, kun ekaa puoliaikaa oli 4min pelaamatta. Gustavson ehti olla vaihdossa alle minuutin ja hän pääsi kentälle. Luultavasti joku kentällä olleista Richmondin pelaajista ei suoriutunut riittävän hyvin ja siitä syystä Gustavson pääsi nopeasti takaisin kentälle.

Loukkaantumistilanteen takia Richmond oli joutunut pelaamaan pienellä viisikolla, joten levypallopelaaminen oli Richmondille vaikeaa. Gustavson otti peräti kaksi hyökkäyslevaria saman hyökkäyksen aikana. Missisippi State tasoitti ottelun puoliajan viimeisellä minuutilla. Gustavson ajoi keskeltä korille kunniakujaa pitkin ja teki 2p. Missippi Staten puolustus selkeästi oletti Gustavsonin olevan pelkkä heittäjä. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasan.

Gustavson aloitti toisen puoliajan vaihdossa ja pääsi kentälle, kun 1min oli pelattu ja Missisippi State johti 5p erolla. Gustavson aloitti puolustushommat heiton torjunnalla korin alla. Gustavson heitti kolmosen ohi. Päätyrajakuviossa Gustavson leikkasi korille ja teki 2p.

Richmond siirtyi 2p johtoasemaan, kun ottelua oli 14min pelaamatta ja Gustavson pääsi vaihtoon. Johtoasema vaihtui ja Gustavson palasi kentälle oltuaan vaihdossa 3min.

Gustavson upotti kulmakolmosen. Richmond siirtyi 2p johtoon, kun ottelua oli pelaamatta 8min. Gustavson juoksi skriiniä päin puolustuksessa ja jäi maahan makaamaan. Skriini tuli Gustavsonille puskan takaa. Euroopassa miinoittaminen voisi olla jossain erityisissä tilanteissa kielettyä, mutta NCAA:ssa se on aina sallittua. Gustavson sai kalastettua siitä tilanteesta hyökkääjän virheen. Missisippi Staten aivanpelaaja (heiton torjuntojen erikoismies) sai viidennen virheen.

Koko homma meni videotarkistukseen ja Missisipin pelaajan viides virhe peruttiin, mutta Gustavsonille ei voitu enää videotarkistuksen perusteella tuomita siitä tilanteesta virhettä. Valmentajat antavat pelaajille tärkeitä kehityskohteita mitä pitää parantaa kesän aikana. Luultavasti Gustavson joutuu kesäksi esiintymään johonkin kesäteatteriin. Gustavsonin puhallus (jekutus) meni melkein läpi, mutta melkein ei ihan vielä riitä...

Gustavsonilla oli huono kolmosilta. Richmond johti 4p erolla, kun ottelua oli 4min pelaamatta. Richmond johti 2p erolla, kun 1min oli pelaamatta. Gustavson sai 1+1 vapaaheitot, kun 8s ottelua oli pelaamatta ja Richmond johti 2p erolla. Gustavson heitti eka ohi eikä täten saanut toista yritystä. Missisippi State upotti kolmosen ja voitti ottelun.

Minun silmiini Gustavson teki oikein, kun sulkeutui omaan "kuplaansa" lähellä keskiviivaa ennen vapaaheittoa. Minun silmiini putoaminen polvilleen siinä "kuplassa" saattoi tuoda negatiivisia ajatuksia. Katse ylhäällä valmistautuminen "kuplassa" olisi voinut pitää negattiiviset ajatukset paremmin poissa. Katsoja ei näe pelaajan pään sisään, joten tuota tilannetta on mahdotonta arvioida oikein kotisohvalla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 435
Kiitos infosta. Löytyisiköhän tähän lisätiedoksi infoa siitä miten tuo raja os Suomessa siirtynyt. Voimaan taisi tulla joskus 80-luvulla, mutta lienee ainakin muutaman kerran siirtynyt kauemmaksi. Onko jollain historian tietoa?

FIBA otti vuonna 1984 käyttöön kolmen pisteen viivan, jonka etäisyydeksi tuli 6,25m. Vuonna 2010 rajaa siirrettiin puoli metriä kauemmaksi eli 6,75m etäisyydelle.
 
Viestejä
2 534
Aika paljon on vielä tekemistä tasa-arvon saralla.
Duken miesjoukkueen valmentaja Mike Krzyzewski saa noin 8 miljoonaa euroa kaudesta. Uconnin naisjoukkueen valmentaja Geno Auriemma saa 2 miljoonaa euroa kaudesta. Ymmärtääkseni ainakin jossain kouluissa peruspalkka on valmentajilla sama sekä naisjoukkueen valmentajalla että miesjoukkueen valmentajalla. Palkoissa on toki vielä selvä ero, mutta molemmilla tulee toimeen.

Minun mielestä on hyvä pitää omista oikeuksista hyvää huolta. Suomalaisessa koripallossa on hyvin paljon korjattavaa tasa-arvossa.

Muistakaa nyt, että mainosmielessä ei kannatta puhua nyt siitä miten vähän naiskoripalloa arvostetaan vaan pitäisi todistaa miten paljon naiskoripalloa arvostetaan! Oman lajin arvostuksen vähättely on sellaista oman notskin .... tota .... eräänlaista sammuttamista.... Toimittaja, joka kysyy jotain tasa-arvosta ansaitsisi vastauksen " puhuisin mielummin urheilusta kuin politiikasta"...

Nyt naiskoripalloilijoilla on sauma osoittaa pelisilmää ja hehkuttaa suomalaispelaajan onnistumista. Nyt ei ole hyvä hetki olla kateellinen. Kyseessä ei ole mikään nollasummapeli vaan puhalletaan kaikki miehet ja naiset samaan notskiin ja pidetään se roihu käynnissä.

Valittajat eivät saa katsojia eikä sponsoreita. Vaikeudet pitää nähdä haasteena. Se mitä ei ole vielä tapahtunut niin siihen voi vielä vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
455
Duken miesjoukkueen valmentaja Mike Krzyzewski saa noin 8 miljoonaa euroa kaudesta. Uconnin naisjoukkueen valmentaja Geno Auriemma saa 2 miljoonaa euroa kaudesta. Ymmärtääkseni ainakin jossain kouluissa peruspalkka on valmentajilla sama sekä naisjoukkueen valmentajalla että miesjoukkueen valmentajalla. Palkoissa on toki vielä selvä ero, mutta molemmilla tulee toimeen.
Valmentajien palkat ei olekaan se NCAA:n suurin ongelma, paitsi kontrastina vaikka naisten March Madnessin fasiliteetteihin. Auriemma on tietääkseni myös ihan miespuolinen valmentaja.
 
Viestejä
2 534
Valmentajien palkat ei olekaan se NCAA:n suurin ongelma, paitsi kontrastina vaikka naisten March Madnessin fasiliteetteihin. Auriemma on tietääkseni myös ihan miespuolinen valmentaja.
Mikäli Patt Summitt ei olisi sairastunut dementiaan hän luultavasti saisi nykyään enemmän palkkaa kuin nuo kaksi miestä yhteensä. Niiden naispelaajien pitäisi pystyä keskittymään omaan tekemiseen ja niiden tekstiilien pitäisi olla täysin toissijaisia asioita. Uskomatonta valittaa ruuasta! Haloo! Esim. joukkueet, jotka pääsisivät Final Four -turnaukseen valittaisivat ruuasta...."oli huono turnaus, koska ruoka ei maistunut"... Oikeasti!
 
Viestejä
2 534
Georgia Techin korinaluspelaajista Hermosa näytti ennen ottelua hermostuneelta ja ottelun aikana hänen peli-ilme on ollut tuskainen. Lahtinen teki ekan erän alussa 2p kovalla hyppyheitolla. Tuomarit sallii yllättävän kovaa puolustuspelaamista. Lahtinen on rusikoinut menemään puolustushommissa. Georgia Tech on 2p tappiolla, kun ekaa erää on 3min pelaamatta. Lahtinen teki ensimmäisessä erässä yhteensä 6p. Georgia Tech on ekan erän jälkeen 3p tappiolla. South Carolina onnistui kolmen pisteen heitoissaan erittäin hyvin ekassa erässä.

South Carolina aloitti tokan erän hyvin ja kasvatti johdon 10p suuruiseksi. Lahtinen teki 5p ja kavensi eron 4p suuruiseksi, kun toista erää oli 4min pelaamatta. Tokan erän jälkeen Georgia Tech oli 4p tappiolla. Lahtinen joutuu pelaamaan (osaksi olosuhteiden pakottamana) ns. hero koripalloa. Lahtinen on tehnyt ensimmäisellä puoliajalla yhteensä 16p.

Lahtinen ei ole tehnyt kolmannessa erässä pisteitä, mutta Georgia Techin tähtipelaaja senioritakamies on päässyt ajamaan korille jo useamman kerran. Georgia Tech on 10p tappiolla, kun kolmatta erää on 3min pelaamatta. Lahtinen teki 2p kolmannen erän lopussa. Kolmannen erän jälkeen Georgia Tech on 12p tappiolla.

Lahtinen upotti pari vapaaheittoa neljännen erän alussa. Georgia Tech yrittää kaventaa eroa prässipuolustuksella. South Carolina otti aikalisän, kun ottelua on 8min pelaamatta. Georgia Tech on 9p tappiolla, kun ottelua on 5min pelaamatta.

Georgia Tech hävisi ottelun 11p erolla. South Carolina onnistui tänään hyvin heittopelissään. Lahtinen teki 20p, otti 3 levypalloa ja antoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

Lahtinen 20p
Fletcher 16p
Cubaj 15p
Mcqueen 9p
Boyd 3p
Hermosa 2p
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
283
GT oli kokoajan altavastaaja ja hävisi liian paljon levypalloja ja hyökkäyspäässä jouduttiin liian usein vaikeisiin heittoihin. En ole nähnyt LL pelejä pitkään aikaan ja voi sanoa että huikeasti mennyt eteenpäin joukkuepelaajana. Hyvä ura EU alueella mutta WNBA taitaa olla kuitenkin liian kaukana.
 
Viestejä
2 534
GT oli kokoajan altavastaaja ja hävisi liian paljon levypalloja ja hyökkäyspäässä jouduttiin liian usein vaikeisiin heittoihin. En ole nähnyt LL pelejä pitkään aikaan ja voi sanoa että huikeasti mennyt eteenpäin joukkuepelaajana. Hyvä ura EU alueella mutta WNBA taitaa olla kuitenkin liian kaukana.
Lahtisen WNBA-varaus vaatisi, että joku WNBA-seura haluaisi nimenomaan eurooppalaisen pelinrakentajan, koska siinä kategoriassa Lahtinen olisi vahvoilla.

Pitää kuitenkin muistaa, että tässä Sweet Sixteen turnauksessa Lahtinen oli oman pelipaikkansa TOP10-sijoilla. Sitä paitsi moni senioripelaaja ei enää ensi vuonna ole mukana. Ensi vuonna on ne Lahtisen saumat, mutta silloin vastustajat puolustavat Lahtista entistä tarkemmin.
 
Viestejä
283
LL jäi liian yksin ja Boyd oli pettymys tässä pelissä. EU pelaajan pitää olla poikkeuksellinen yksilö että konservatiivinen US valmentaja uskaltaisi tämmöisen valinnan tehdä. Kuier sitä jonkun mielestä on mutta muita ei ole ja se on fakta.
 
Viestejä
2 534
LL jäi liian yksin ja Boyd oli pettymys tässä pelissä. EU pelaajan pitää olla poikkeuksellinen yksilö että konservatiivinen US valmentaja uskaltaisi tämmöisen valinnan tehdä. Kuier sitä jonkun mielestä on mutta muita ei ole ja se on fakta.
Ei meidän suomalaisten kannata kinastella saako Lahtinen WNBA-varauksen. Meidän kaikkien kannattaa rukoilla ja toivoa, että hän sinne pääsisi...

Women’s College Basketball Player Rankings – Women's Basketball News and Thoughts (wbasketballblog.com)

Tuon listauksen mukaan Lahtinen olisi 24. junioripelaaja NCAA-sarjassa. Se ei vielä riitä, mutta realistiset saumat hänellä kuitenkin on olemassa, jos kaikki onnistuu ensi kaudella.
 
Viestejä
278
Ei meidän suomalaisten kannata kinastella saako Lahtinen WNBA-varauksen. Meidän kaikkien kannattaa rukoilla ja toivoa, että hän sinne pääsisi...

Women’s College Basketball Player Rankings – Women's Basketball News and Thoughts (wbasketballblog.com)

Tuon listauksen mukaan Lahtinen olisi 24. junioripelaaja NCAA-sarjassa. Se ei vielä riitä, mutta realistiset saumat hänellä kuitenkin on olemassa, jos kaikki onnistuu ensi kaudella.
Monta eurooppalaista takamiestä ei ole pelannut WNBA.ssa ,tälläkin hetkellä lienee yksi belgialainen hänkin yli 180 cm. Viime vuosina WNBA:han varatut ja pelaamaan päässeet eurooppalaiset ovat olleet yli 190 cm. NCAA.ssa on jokaista hyvää pitkää pelaajaa kohti 10 hyvää takamiestä ,joten yleensä pelaataan neljällä takamiehellä,koska usein he ovat myös joukkueensa 4 parasta.
 
Viestejä
676
Mikäli Patt Summitt ei olisi sairastunut dementiaan hän luultavasti saisi nykyään enemmän palkkaa kuin nuo kaksi miestä yhteensä. Niiden naispelaajien pitäisi pystyä keskittymään omaan tekemiseen ja niiden tekstiilien pitäisi olla täysin toissijaisia asioita. Uskomatonta valittaa ruuasta! Haloo! Esim. joukkueet, jotka pääsisivät Final Four -turnaukseen valittaisivat ruuasta...."oli huono turnaus, koska ruoka ei maistunut"... Oikeasti!
Kun nyt olet antanut itseäsi sivistää mm. kentän viivoista ja monesta muusta asiasta, niin myös ruokapuolelta voisit kysyä joltakin ravintoterapeutilta, että mitä merkitsee kunnollinen ravinto urheilijalle. Ei varmaan niinkään ole tässä kyse ruuan mausta, vaan siitä, mitä on tarjolla. Ja miesten puolella on ollut monipuolisemmin ruokaa tarjolla kuin naisille.
 
Viestejä
283
Mites Bejedin vanha jengi Arizona ja uusi joukkue Floridasta mahtoi pärjätä. Onko mitään sivistynyttä arvausta hänen pelaamattomuuteensa?
 
Viestejä
2 534
Kun nyt olet antanut itseäsi sivistää mm. kentän viivoista ja monesta muusta asiasta, niin myös ruokapuolelta voisit kysyä joltakin ravintoterapeutilta, että mitä merkitsee kunnollinen ravinto urheilijalle. Ei varmaan niinkään ole tässä kyse ruuan mausta, vaan siitä, mitä on tarjolla. Ja miesten puolella on ollut monipuolisemmin ruokaa tarjolla kuin naisille.
Mikäli kaikille naisjoukkueille tarjoiltiin sitä samaa "vain vangeille ja varusmiehille" sapuskaa niin kukaan ei saanut ravinnosta epäreilua kilpailuetua. Suomalaispelaajat ovat aika usein pudonneet jatkosta jo ensimmäisen pelin jälkeen, mutta nyt Georgia Tech joutui ruokailemaan hieman pidempään. Hyvä asia, että naiset saisivat täsmälleen saman kohtelun kuin miehet. Urheilijoiden ei kuitenkaan kannata kantaa hartioillaan kaikein maailman murheita. Sen ajan olisi voinut käyttää ainut laatuisesta saavutuksesta nauttimiseen.
 
Viestejä
2 534
Monta eurooppalaista takamiestä ei ole pelannut WNBA.ssa ,tälläkin hetkellä lienee yksi belgialainen hänkin yli 180 cm. Viime vuosina WNBA:han varatut ja pelaamaan päässeet eurooppalaiset ovat olleet yli 190 cm. NCAA.ssa on jokaista hyvää pitkää pelaajaa kohti 10 hyvää takamiestä ,joten yleensä pelaataan neljällä takamiehellä,koska usein he ovat myös joukkueensa 4 parasta.
Tämä eurooppalaisten takamiesten tilasto on hieman lannistava. Tällä hetkellä olisi tärkeintä, että urheilija itse uskoisi omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin, koska silloin hän jatkaisi niiden asioiden tekemistä, jotka parantaisivat hänen mahdollisuuksia saada WNBA-varaus.
 
Viestejä
1
Nyt kun kaikilla näyttää miesten puolella olevan kausi ohi, niin onko kukaan verrannut tilastoja? Miten pelaajat ovat pärjänneet yliopistopeleissä ja millaiset tilastot on?
 
Viestejä
2 534
Twitterin mukaan Georgia Techin senioripelaajat (Cubaj ja Fletcher) pelaavat toisenkin seniorivuoden, koska Covid19-pandemian takia se on sallittua. Ikävää tässä asiassa on, että Lahtinen ei saa ensi kaudelle lisää sekuntteja peliaikaansa.

No niin.... Menin siis lankaan tuohon aprillipilaan. Lahtinen saanee siis ne lisäsekunnit...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech on viemässä aprillipilaa aika pitkälle. Senioripelaajien extravuodesta uutisoitiin jo joukkueen virallisilla nettisivuilla.


Idea olisi toisi kaunis, koska pelaajat saisivat paremman huomion pelaajatarkkailijoilta. Olisihan kyseessä valtakunnallisesti TOP16-joukkue, joka ei menettänyt yhtään pelaajaan. Tähän kauden lähdettäessä Georgia Tech rankattiin hädin tuskin TOP10-asemaan omassa konferenssissa.

Huomisen jälkeen selviää oliko kyseessä julma pila vai jatkaako Georgia Tech samalla kokoonpanolla (toki uusilla tulokkailla vahvistettuna)...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös