Koripallo.com

NCAA 2021-2022

Viestejä
2 153
Lahtisen edustama George Tech kohtasi illalla kotonaan Hofstran. Viime kauden päätteeksi George Techin ranking oli NET=31. ja Hofstran ranking oli NET=228. Minulla oli jäädä tämä Hoftsra peli näkemättä, kun TV:n kauko-ohjaimen "Georgia Tech" nappi ei meinannut toimia. Mikäli tekniikka olisi täydellistä niin maailma ei tarvitsisi insinöörejä.

Hofstran Brown tiedettiin kovaksi pisteiden tekijäksi eikä hän ollut tehnyt tällä kaudella pallonmenetyksiä. Selostajat päivittelivät Lahtisen surkeaa kauden aloitusta ja edellisen ottelun Georgia Techin tappiota. Ottelu alkoi Lahtisen 7p pisteputkella. Lisäksi Hofstran taskut tyhjeni joka kerta ja pallo puhallettiin pois sekunnissa.

Lahtinen sai pistesaldonsa 15p täyteen jo toisen erän alussa. Hän pyöräytti vasemman nilkkansa torjuessaan kolmosen heittäjää. Lahtinen laskeutui kolmosen heittäjän jalan päälle. Tämä kolmosen heittäjä levitti jalkansa vähän samalla tavalla kuin Roope Mäkelä teki aikoinaan. Tämä seikka yllätti Lahtisen.

Vamma näytti pahalta. Lahtinen joutui keskeyttämään pelin. Lahtinen pystyi varaamaan jalan päälle, mutta se ei vielä kerro mitään, koska adrenaliinin takia kipua ei aina tunne.

Lahtinen poistui omin voimin pukuhuoneeseen. Sieltä hänet raahattiin heti takaisin vaihtopenkille. Jokseenkin outoa, että Lahtinen joutui pomppimaan turhaan hallissa edestakaisin pukuhuoneen ja vaihtopenkin väliä. Urheilija ei välttämättä tajua, että nyt olisi parempi olla paikoillaan, mutta joukkueen henkilökunta voisi auttaa pelaajaa ja puhua hänelle järkeä.

Tuolla jenkeissä on viimeisin tieto miten noita vammoja hoidetaan, mutta Euroopassa laitettaisiin pelaajan koipi kohoasentoon ja jotain lämmintä pelaajalle päälle, jotta pelaaja ei vilustu. Suomessa voisi mennä huoltaja vaihtoon, mutta jenkeissä tehtiin tänään vähän erilainen tilannearvio.

TV-kuvassa näytettiin kuinka Georgia Techin huoltaja antoi ensiapua Lahtisen nilkalle teippaamalla "kingsize" kokoisen jääpussin Lahtisen polven ympärille. Toki heti tilanteen jälkeen Lahtinen piteli myös polveaan. Luultavasti hän hajotti sekä vasemman jalan nilkan että vasemman jalan polven.

Lehdistötilaisuudessa valmentaja Fortner harmitteli joukkueensa tekemiä 20 pallonmenetystä. Lahtiselle ei tänään tullut yhtään pallonmenetystä. Fortner puhui lehdistötilaisuudessa, että jatkossa tulokaspelinrakentaja Bulane joutuu todella isoon rooliin. Toki Fortner totesi, että hän ei vielä tiedä Lahtisen sairasloman pituutta tai vamman diagnoosia.

Georgia Tech voitti tuon ottelun 65-32. Lahtinen teki 15p, hyvällä tarkkuudella. Pelitilanneheitot 84% ja vaparit 100%.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 153
Bejedin edustama Florida St. kohtasi yöllä neutraalilla kentällä eräässä turnauksessa BYU:n. Viime kauden päätteeksi Florida staten ranking oli NET=55. ja BYU:n ranking oli NET=42.

Bejedi pääsi taas aloitukseen ja menetti pallon kahdesti. Florida State otti ottelun alkuun aikalisän, jonka aikana Bejedi joutui vaihtoon...

Bejedi pääsi vielä kentälle ja kellotti 18min peliajan. Hän heitti kaikki heittonsa ohi siis myös vaparit. Bejedi otti neljä levaria ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä. Pallonmenetyksiä Bejedille tuli ottelussa enää pari lisää eli yhteensä menetyksiä merkittiin Bejedille neljä.

Florida State hävisi lopulta 54-61.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
701
Tänään/huomenna olisi Gonzaga vs Duke ja draftin kärkikandidaatit Chet Holmgren ja Paolo Banchero vertailussa. Holgren vaikuttaa otteluhighlightsien todella monipuoliselta ja taitavalta kaverilta noin pitkäksi, vaikka rakenteeltaan on vielä aivan riuku. Hauska nähdä miten pärjää raamikasta myös pitkää kilpakumppaniaan vastaan. Ja muutenkin taitaa olla kauden runkosarjan odotetuin peli.

Näkeekös näitä jälkeenpäin kokonaisuudessaan muualta kuin ESPN Playeristä?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 437
Amzil hits jumper at buzzer, Dayton beats No. 4 Kansas 74-73 website: Dayton vs. Kansas - Game Recap - November 26, 2021 - ESPN

Amzil upotti tosiaankin voittokorin Kansasia vastaan summerin soidessa. Kova!

Oli muuten ottelun ainoa pelitilannekori hänelle.
Amzil scorasi kaksinumeroiset viime vuonna monen monta kertaa, tais joku tuplatuplakin olla. Nyt pelipaikalla on kovempi kilpailu, mikä kuitenkin lienee kehittymisen kannalta hyvä haaste. Ja toi kori kyllä antaa itseluottamusta.
 
Viestejä
2 153
Tänään kannattaa ajastaa herätyskello soimaan klo2 yöllä, koska silloin pelataan suomalaispelaajien kohtaaminen! Ella Väänäsen edustaman Canisius (NET=338) saa New Yorkiin vieraakseen Nina Augustinin edustaman Robert Morrisin (NET=219).
 
Viestejä
2 153
Canisus hävizi kotonaan Robert Morrisille 43-57. Molemmat suomalaiset Augustin ja Väätänen olivat aloituksessa Augustin 5p, 25min ja Väätänen 2p, 23min.
 
Viestejä
2 153
Bejedin edustama Florida St. kohtasi eilen neutraalilla kentällä eräässä turnauksessa Purduen. Viime kauden päätteeksi Florida staten ranking oli NET=55. ja Purduen ranking oli NET=121.

Florida State hävisi Purduelle 61-66. Bejedi tuli vaihdosta kentälle, mutta teki 11p mikä oli joukkueestaan toiseksi eniten. Bejedi pelasi 22min mikä oli joukkueestaan viidenneksi eniten. Bejedi otti 5 levaria ja syötti 5 koriin johtanutta syöttöä. Lisäksi hänen pelitilanneheittojen tarkkuus oli hyvä 40%....

Tosin toinen vaihtopelaaja Morgan Jones pelasi myös hyvin. Hän heitti pelitilanneheitot peräti 80% tarkkuudella ja lisäksi upotti kaikki 6 vapariaan. Bejedi joutuu pelaamaan tosi hyvin ansaitakseen minuuttinsa.
 
Viestejä
2 153
Lahtisen edustama George Tech kohtasi illalla vieraissa Georgian. Viime kauden päätteeksi George Techin ranking oli NET=31. ja Georgian ranking oli NET=15.

Lahtinen palasi oltuaan pelin poissa loukkaantumisen takia. Se näkyi Lahtisen pelissä, joka nilkutti tosi pahasti.

Kolmannen erän puolessa välissä Georgia johti 8p erolla. Lahtinen oli siihen mennessä tehnnyt 4p, ottannut 4 levaria ja antanut 3 koriin johtanutta syöttöä.

Kolmannen erän lopussa Lahtinen onnistui tyhjentämään Georgian pelinrakentajan taskut. Lahtinen ei kuitenkaan onnistunut katoamaan horisontiin vaan nilkuttava Lahtinen saatiin kiinni nopean hyökkäyksen yrityksessä.

Taikuri oli vauhdissa hyökkäyspään päätyrajassa. Lahtinen ei löytänyt vapaata pelaajaa, joten hän syötti puolustajan käsien kautta itselleen ja nousi ilmaan kahden hölmistyneen Georgian puolustajan välistä. Kori hyvä ja bonusheitto. Lahtinen upotti vaparin ja näin teki kolmen pinnan hyökkäyksen. Kolmannen erän jälkeen Georgia Tech oli 5p tappiolla.


Viimeisen erän puolivälissä Georgia Tech kavensi eron yhteen pisteeseen. Bates vei kolmosellaan Georgia Techin johtoon, kun peliä oli pelaamatta 3min. Lahtinen joutui vaihtoon.

Georgia Tech otti aikalisän, kun ottelua oli 2min pelaamatta ja Georgia Tech johti 2p erolla.

Georgia otti aikalisän, kun minuutti oli ottelua pelaamatta. Espanjalainen Hermosa vei Georgia Techin jo neljän pisteen johtoon. Lahtinen sisään.

Lahtinen jäi jumiin, kun 40s oli jäljellä. Suunanvaihtonuoli antoi pallon hallinnan Georgia Techille. Lahtinen joutui jälleen vaihtoon.

Latvialainen Strautmane pääsi vapariviivalle 20s ennen ottelun loppua, mutta ei onnistunut tekemään lisäpisteitä Georgia Techille. Ne paineet ... ne paineet...

Georgialla pallo viimeisessä hyökkäyksessä. Georgia Tech johti 2p erolla. Lahtinen tuli sisään.

Georgia ei saanut tehtyä koria ja Georgia Tech otti aikalisän 12s ennen ottelun loppua. Lahtinen jatkoi aikalisän jälkeen.

10s ennen loppua Georgia rikkoi. Sivuraja Georgia Techille. Georgia rikkoi jälleen 9s ennen loppua. Espanjalainen Hermosa upotti molemmat vaparit ja venytti Georgia Techin johdon neljään pisteeseen.

Georgia Techillä on vielä 3 virhettä annettavana. Georgia upotti kolmosen ja kavensi eron pisteeseen 4s ennen ottelun loppua. Georgia Techin aikalisä.

Georgia rikkoi Hermosaa, joka heitti molemmat vaparit ohi. Georgia otti aikalisän 3s ennen ottelun loppua.

Georgia heitti viimeisen heiton ohi ja Georgia Tech voitti todella ison ottelun pisteellä. Lahtinen pelasi toipilaana 33min, mutta oli varjo verrattuna siihen Lahtiseen ennen loukkaantumista. Lahtinen teki siis 7p, 4lev ja 3 syöttöä.

Georgia Tech:
Hermosa (ESP) 14p
Love 14p
Cubaj (ITA) 11p
Lahtinen (FIN) 7p
Bates 6p
Carter 3p
Bulane (LAT) 0p
Strautmane (LAT) 0p
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 153
Lahtisen edustama George Tech kohtaa yöllä kotona UConnin. Viime kauden päätteeksi George Techin ranking oli NET=31. ja UConnin ranking oli NET=8.

UConn on saanut paljon mediahuomiota ehkä eniten kaikista joukkueista. Asiantuntijat ovat arvioineet UConnin joko toiseksi tai kolmanneksi parhaaksi joukkueeksi koko maassa.

Georgia Techin vahvuus on pitkien pelaajien kohdalla, mutta takamies osasto on seitin ohut. Pitkin Lahtisen uraa Georgia Techistä on lähtenyt menemään nimenomaan noita takamiehiä. He ovat päätyneet siihen lopputulokseen, että he voivat löytää paremmat uramahdollisuudet muualta. Toinen Georgia Techin vaiva on ollut takamiesten loukkaantuminen harjoituksissa. Tällä hetkellä Georgia Techin sairaslistalla on huippupelinrakentaja Fletcher.

Lahtinen on pelannut toipilaana, mutta hänen liikkuminen on ollut hidasta. Nähtäväksi jää saako Georgia Techin fyssarit jäädytettyä Lahtisen ranteet, jotta hänen juoksunopeutta saataisiin palautettua ....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 153
Lahtinen oli saanut käden väliin UConin hyökkäyksessä, joka johti Georgia Techin riistoon. Lahti pääsi irtautumaan nopeaan, mutta kaksi UConinnpuolustajaa sai Lahtisen kiinni. Lahtinen pyristeli itsensä vapaaksi ja nosti layup-heiton sisään. Ekan erän puolivälissä Georgia Tech johti 8-7. Lahtinen upotti kolmosen ja kasvatti Georgia Techin johdon 11-7, kun kolme minuuttia oli enismmäistä erää pelaamatta. Lahtinen epäröi syötössä, jolloin tukijalka liikkui ja askelrike Lahtiselle. Ekan erän jälkeen Georgia Tech johti 13-9.

Lahtinen oli pari minuuttia vaihdossa toisen erän alussa. Silloin UConn meni johtoon. Lahtinen toi pitkällä hypärillä Georgia Techin parin pisteen päähän. Bates vei kolmosellaan Georgia Techin uudestaan johtoon. Toisen erän loppuun Bates upotti toisen kolmosen ja heti perään kalasti hyökkääjän virheen. Puoliajalla tilanne oli tasan 28-28.

Bates on arvioni mukaan yksi maailman parhaista penkkipelaajista. Bates on myös todistanut, että hän on myös hyvä kentällä. Bates hoitaa kentällä roolin kuin roolin.

Kolmannen erän alussa Lahtinen upotti kolmosen ja tasoitti tilanteen numeroihin 31-31. Selostaja kuvasi Lahtisen pelaamista: "Lahtinen ei tiennyt syöttääkö vai heittääkö. Ei sitten tehnyt oikein kumpaakaan, mutta osui kuitenkin koritelineeseen".

Kolmannen erän lopussa Lahtinen riisti pallon ja melkein ehti kadota horisonttiin, mutta puolustaja ehti rikkomaan. Lahtinen upotti toisen vapareistaan. Kolmas erä päättyi tasatilanteeseen 39-39.

Lahtisen kolmosyritys neljännen erän alussa osui koripallotelineen taustalevyn uloimpaan reunaan ja se heitto meni ohi. Espanjalainen Hermosa nosti pari kertaa korin alta. UConn otti aikalisän Georgia Techin johtaessa 43-39.

Italialainen Cubaj kasvatti johdoksi 45-39. Bates kalasti jo toisen hyökkääjän virheen. Latvialainen Strautmane kasvatti johdon lukemiin 47-39. Uconn otti toisen aikalisän, kun peliä oli 4min pelaamatta.

UConn otti aikalisän 2min ennen ottelun päättymistä tilanteessa 50-40. UConn pyrki rikkomalla pysäyttämään kellon. Lahtista rikottiin ja hän upotti vapareistaan toisen. Ne paineet.... ne paineet.

Lahtista rikottiin uudelleen ja Lahtinen upotti molemmat. Lahtista rikottiin taas, joista toinen sisään. Lahtinen muutti ottelun lopussa asumaan vastustajan vapaaheittoviivalle.

Minuutti ennen ottelun päättymistä Georgia Tech johti jo 54-42. Georgia Tech voitti 57-44. Uconnin 240 ottelun mittainen voittoputki rankkaamattomia (TOP32 ulkopuolella olevia) joukkueita vastaan meni poikki viime yönä. Tämä oli todella ISO voitto Georgia Techille!

Georgia Techin pisteiden tekijät:
Lahtinen 15p
Hermosa 13p
Love 10p
Strautmane 8p
Bates 6p
Cubaj 5p
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 176
Kertokaas miten kaudet yleensä etenevät collegekoripallossa eli NCAA:ssa. Onko se nyt niin että pelataan monia eri turnauksia ja sitten parhaat pääsevät lopputurnaukseen aikanaan?
 
Viestejä
2 153
Kertokaas miten kaudet yleensä etenevät collegekoripallossa eli NCAA:ssa. Onko se nyt niin että pelataan monia eri turnauksia ja sitten parhaat pääsevät lopputurnaukseen aikanaan?
Karkeasti kuvailisin, että syksyllä pelataan pelejä oman konferenssin ulkopuolisia vastustajia vastaan, jotta saadaan ranking-sijoitukset laskettua. Keväällä pelataan oman konferenssin runkosarja ja siihen heti perään oman konferenssin lopputurnaus. Jokaisen konferenssin lopputurnauksen voittaja pääsee suoraan NCAA-lopputurnaukseen (näin valitaan siis puolet turnaukseen pääsevistä joukkueista)

Sitten homma muuttuu monimutkaiseksi....

Valintakomitea täydentää loput NCAA-lopputurnaukseen pääsevistä joukkeista, jolloin naisissa on mukana 64kpl ja miehissä 68kpl joukkueita. Valintakomitea punnitsee joukkueiden iskukykyä eli avainpelaajan loukkaantuminen voi pudottaa, jonkun muuten hyvän joukkueen pois NCAA-lopputurnauksesta. Erityisen arvokkaita ovat voitot TOP25-joukkueita vastaan, koska ne ovat todiste joukkueen suorituskyvystä NCAA:n parhaimmistoa vastaan.

Sitten ne, jotka täpärästi jäävät siitä NCAA-lopputurnauksesta rannalle saavat kutsun NIT-turnaukseen, johon osallistuu muistaakseni 32kpl joukkueita.

Tuosta käytössä olevasta NET-ranking järjestelmästä on hyvä tietää, että se lasketaan kaavan mukaan joka muuttuu lennosta. Kukaan ei tiedä mikä se laskukaava on juuri sillä hetkellä. Georgia Tech voitti ehkä tämän hetken kolmosen, mutta keväällä (jolloin valinnat tehdään) UConnin ranking-sijoitus voi olla paljon huonompi...

Eräs syy miksi Georgia Tech päihitti UConnin on se, että UConn oli sopiva vastus Georgia Techille vähän samalla tavalla kuin nyrkkeilijä Heleniukselle unelmavastus oli se puolalainen Kowanacki. Kumpikin unelmavastus puolustaa laiskasti ja ottaa turhaa osumaa juuri sen takia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 153
Willstedin edustama A&M Corpus Christi kohtasi puolelta öin vieraissa Ricen. Tuoreen listauksen mukaan A&M Corpus Christin ranking on NET=252. ja Ricen ranking on NET=245.

Willsted joukkuestaan kolmanneksi eniten 26min ja teki 2p ja otti 5 levaria. A&M Corpus Christi hävisi Ricelle lukemin 61-69.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 153
NET-ranking (naiset 10.12.2021 ja miehet 11.12.2021)

9. Tennessee (Nkamhoua)

32. Georgia Tech (Lahtinen)
35. Illinois (Grandison)
48. Florida St. (Bejedi)
71. Liberty (Lindström)
88. Texas Tech (Ukkonen)
100. UTEP (Arike)

102. Richmond (Gustavson)
112. Dayton (Amzil)
140. Manhattan (Mäkelä)
146. Longwood (Granlund)
156. San Farncisco (Vaalavirta)

224. Bradley (Tahvanainen)
241. Ball St. (Suokas)
251. George Mason (Korpinen)
252. A&M Corpus Christi (Willstedt)
259. Cincinnati (Mashaire)
280. Denver (Tainamo)
280. Maine (Kahelin)
283. Cal Poly (Jaakkola)
296. Robert Morris (Augustin)
342. Canisius (Väätänen)

RPI-ranking (2017-18):

21. Oklahoma (Pöllä)

32. Marquette (Moskari)
56. American (Koskimies)
61. Toledo (Rokkanen)
65. Duquesne (Tulonen)
75. Northeastern (Murphy)
92. Utah (Koskinen)

102. Utah Valley (Tahvanainen)
111. George Mason (Korpinen)
118. Davidson (Michelsen)
144. Robert Morris (Augustin)
144. SFA (Nieminen)
151. San Francisco (Salmi)
168. San Francisco (Raitanen)
195. Long Beach (Maxhuni)
198. Grand Canyon (Aidoo)

215. Xavier (Äijänen)

Vertailu neljän vuoden jälkeiseen tilanteeseen osoittaa, että suomalaisia pelaajia on tällä hetkellä enää EDIT: 12kpl TOP200-kouluissa, kun muutama vuosi sitten heitä oli vielä 16kpl. Trendi osoittaa selkeästi alaspäin. Onko suomalaisten pelaajien taso heikentynyt, että he eivät enää pääsee noihin TOP200-kouluihin ja siitä syystä valitsevat "harjoittelupaikakseen" ennemmin Ruotsin. Näkeekö nuoret pelaajat akateemisen koulutuksen Suomessa tai Ruotsissa rahakkaampana vaihtoehtona kuin koripalloilijan ammatin? Mikä on muuttunut?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
39
Listalta tältä kaudelta äkkiseltään katsoen puuttuu mm. sellaisia nimiä kuin Grandison (Illinois) ja Murphy (Vermont). Muutenkin mittaristo on melko epämääräinen ja vaihtelualtis, sekä pieni otoskoko nostaa yksittäisten pelaajien päätökset merkittävään rooliin. Jos tuon mittariston perusteella suomalaisilla menee NCAA:ssa huonosti, niin toisaalta tällä kaudella miehissä pelaa ainakin kaksi (Nkamhoua, Amzil) parempaa suomalaista pelaajaa verrattuna kauden 2017-18 pelaajiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös