Koripallo.com

NCAA 2022-2023

Viestejä
102
Huh huh, kyllä on melkoiset karnevalit päällä Pittsburghissa! Hienoa nähdä kun pitkään pohjalla ollut joukkue löytää uutta tuulta siipiensä alle kentällä ja katsomoissa..
 
Viestejä
1 322
Cadeausta löytyi tällainen juttu:

Luin sivun google translatorilla Suomeksi käännettynä. Mielenkiintoista kuulla Ruotsalaisten hypetyksestä.

"Haluan olla mukana viemässä Ruotsin olympialaisiin. Mieluiten jo vuonna 2024 Pariisissa, hän sanoo."

Öö. Joo... Ruotsi voisi ensiksi päästä EM-kisoihin. Ajatus Ruotsista vuoden päästä Olympialaisissa on aika hauska.
 
Viestejä
423
Huomenna alkavan Maaliskuun vuoksi, pikku katsaus mielenkiintoisimpiin "suomalaisjoukkueisiin". Listasin ne joukkueet, joilla on mahdollisuuksia voittaa tällä viikolla alkavat konferenssiturnauksensa ja näin ollen saavuttaa paikka NCAA-lopputurnaukseen. Tennessee, Pittsburgh ja Duke tulevat NCAA-turnauksessa pelaamaan joka tapauksessa aikaisempien peliesitysten perusteella.

1. Tennessee. Tennessee pelaa tänään kauden viimeisen kotipelinsä, jonka jälkeen lähtevät ehkäpä 2-3 suosikkina SEC-turnaukseen. ESPN-asiantuntijat eivät pidä Tennesseetä suosikkina voittamaan konferenssiaan (Alabama selvä suosikki). Huono hyökkäystehokkuus on vaivannut joukkuetta koko kauden. Olivier Nkamhoua tullee aloittamaan loppukauden isona miehenä ja toivottavasti hyvällä peli-ilmeellä. Nkamhouan ykkösaseena on koko kauden ollut todella korkealta lähtevä mid-range hypäri, joka on ollut joissain peleissä murhaavan tehokas. Palloa hän ei saa Tennesseen pelisysteemissä juuri kuljettaa ja valitettavasti viime aikoina ujostellut myös kolmosten ottamisessa.

2. Pittsburgh. Rankattiin top-25 eilen ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Johtavat tällä hetkellä ACC-konferenssia, mutta eivät ole suosikkeja voittamaan konferenssiaan. Positiivisesti yllättynyt Miami Hurricanes on suurin voittajasuosikki, mutta myös vaisusti pelannut Duke on saanut hieman pelistään kiinni viime aikoina. Silti, Pittsburgh on inhottava vastus ja pelaa viihdyttävää peliä sarjassa, joissa monen huippujoukkueidenkin pelitavat ovat kuolettavan tylsiä. Federiko Federiko valittaneen konferenssin puolustusviisikkoon ja on konferenssin parhaita senttereitä, vaikka ottaakin keskimäärin vain 4-5 pelitilanneheittoa peliä kohti. Viime aikoina heitto/donkkimäärät ovat kuitenkin kasvaneet.

3. Duke. On ollut top-25 rankingin ulkopuolella jo muutaman viikon, mutta tasaisessa ACC:ssa voivat helposti juhlia konferenssimestaruutta. Potentiaalinen Susijengi-pelaaja Jacob Grandison on kamppaillut koko kauden roolinsa kanssa, eikä heittokaan ole tippunut ihan viime kauden malliin. Duke on nuori joukkue täynnä lahjakkaita pelaajia, joten heillä on potentiaalia ottaa isojakin harppauksia kevään aikana. Toisaalta monet nuorista lupauksista ovat olleet suhteellisen vaisuja koko kauden.

4. Dayton. Joukkue lähti kauteen selvänä A10-konferenssin voittajasuosikkina tähtinään tuleva(?) NBA-pelaaja Daron Holmes. Kausi on ollut Daytonille pettymys ja he eivät ole top-25 statuksesta nauttineet ihan ensimmäisiä viikkoja lukuunottamatta. Nyt kokoonpano on kuitenkin loukkaanutmisista vapaa, joten on mahdollista, että joukkue tasoaan tulee parantamaan. Loukkaantuneiden pelaajien takaisintulo on sysännut suomalaisen Mustapha Amzilin vaihtopelaajaksi. Amzil on kuitenkin pelannut roolipelaajana ihan ok kauden. Ensimmäisen vuoden tehoihin hän ei ole kuitenkaan pystynyt. Mielenkiintoista nähdä, että aikooko Amzil pysyä Daytonissa seuraavalla kaudella - hänen tapaiselleen pelaajalle olisi todennäköisesti muitakin vaihtoehtoja - ammattilaiskentät tai siirto muuhun yliopistojoukkueeseen. A10-turnaukseen Dayton lähtee mielestäni kakkossuosikkina yllätyskauden pelanneen VCU:n jäljessä. Jos Dayton NCAA-turnaukseen haluaa, täytyy heidän konferenssinsa voittaa. Mainittakoon, että A10-konferenssissa pelaa myös Richmond Spiders ja Andre Gustavson. Richmond on ollut tällä kaudella todella hajuton ja mauton. En usko, että heillä on mahdollisuuksia yllätyksiin loppukauden aikana. Gustavsonin täytyy olla yksi eniten pelaavista, mutta vähiten heittävistä pelaajista koko sarjassa.

5. Bradley. Braves on ollut suomalaisjoukkueista itselleni Pittsburgin jälkeen positiivisin yllätys. Bradley pelaa Missouri Valley konferenssissa, jota on tällä kaudella kuitenkin dominoinut Drake. Toisaalta Bradley onnistui voittamaan Draken muutama päivä sitten kotonaan. Joukkue voi siis kyllä voittaa konferenssinsa ja tätä kautta jatkaa kauttaa pidemmällekin Maaliskuuhun. Joukkueen suomalainen Ville Tahvanainen kärkkyy nurkissa heittomahdollisuuksia ja ei valitettavasti pelaa kovin pallollisessa roolissa. Tahvanainen on kuitenkin pelannut ihan hyvin tuollaista 6. miehen roolia ja pelannut yleisesti katsoen tasaisen ja suhteellisen hyvän yliopistouran. Toivotaan, että hänen ura päättyisi jonkinlaiseen valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

6. Longwood. Big South konferessi ei ole tasoltaa kovin kaksinen. Sen voitosta nähdäkseni kamppailee Longwood sekä UNC Asheville. UNC Asheville voitti helpohkosti vieraissa Longwoodin, joten he lähtevät ennakkosuosikkina varmaakin turnaukseen. Toisaalta Longwood on hallitseva mestari, josta voi olla jotain hyötyä. Missouri Valley turnauksen seuraamista en voi ehkä muille kuin NCAA-nörteille suositella. Big South konferenssia en suosittelisi heillekään. Longwoodin joukkueen pisin pelaaja taitaa olla juuri ja juuri kaksi metriä. Longwoodin pelityylikään ei ehkä Eurooppalaiseen koripalloon tottunutta tule miellyttämään. Jesper Granlund on pelannut vaihtopelaajana uransa parhaan kauden ja on ihan joukkueen ydin porukkaan. Valitettavasti hänkään ei kovin pallollisessa roolissa pelaa, vaikka isoja minuutteja onkin pelannut.

Summaten, ainakin kolme suomalaista tulee pelaamaan NCAA-turnauksessa muutaman viikon päästä. Parhaimmassa tapauksessa suomalaisedustusta voisi olla jopa kuuden pelaajan voimin. Arvioisin kuitenkin, että vain yksi joukkueista Dayton, Bradley, Longwood tulee konferenssinsa voittamaan. Neljäkin pelaajaa turnauksessa olisi hieno saavutus ja itse asiassa enemmän kuin viime vuonna, koska Nkamhoua ei loukkaantumisen takia pelannut. Viime vuonna turnaukseen pääsivät siis Tennessee & Nkamhoua, Illinois & Grandison, Richmond & Gustavson sekä Longwood & Granlund.
 
Viestejä
3 497
Itse en juuri NCAA-pelejä seuraa, mutta aina olen tuon ESPN playerin hankkinut maalis-huhtikuuksi. Näyttää siltä että Lev on alan asiantuntija, olisi hieno jos voisit pitää meitä ajantasalla suomalaisten tulevista peleistä, jopa noissa konferenssifinaaleissa. Mielellään noita katsoisi, jos olisi selvillä milloin niitä tulee.
Tuo ESPN player on edullinen ja ainakin menneinä vuosina toiminut hyvin.
 
Viestejä
423
Itse en juuri NCAA-pelejä seuraa, mutta aina olen tuon ESPN playerin hankkinut maalis-huhtikuuksi. Näyttää siltä että Lev on alan asiantuntija, olisi hieno jos voisit pitää meitä ajantasalla suomalaisten tulevista peleistä, jopa noissa konferenssifinaaleissa. Mielellään noita katsoisi, jos olisi selvillä milloin niitä tulee.
Tuo ESPN player on edullinen ja ainakin menneinä vuosina toiminut hyvin.
Eiköhän tuo onnistu. Big South ja MVC aloittavat jo tällä viikolla. Suomalaisjoukkueet ovat tulessa perjantaina, koska hyppäävät ekan kierroksen yli. A10, SEC ja ACC pelaavat turnauksensa vasta ensi viikolla.

Tuolta voi jo vähän katsoa, miten pelit saattaisivat ajoittua:
 
Viestejä
908
Naisten puolella vaikuttaisi myös siltä, että neljä suomalaisjoukkuetta on mukana NCAA-turnauksessa.

Henna Sandvikin Indiana on jo varmistanut paikkansa voittamalla Big Ten konferenssin, joka on sen verran kova saavutus, että Hoosiers on AP Top 25 rankingissa sijalla 2. Joukkueen tähti on Mackenzie Holmes, jota ennustellaan mock drafteissa jopa ensimmäisen kierroksen varaukseksi WNBA:han. Tosin viime aikaiset huhut kertovat, että hän harkitsee vakavasti viidettä yliopistokoriskautta. Sandvikin peliaika on ollut koko kauden aika lailla kortilla. Hän on pelannut 19 pelissä keskimäärin 7,5 minuuttia vaatimattomilla tehoilla (0,6 p/0,9 r).

Toinen paikkansa jo varmistanut suomalaisjoukkue on Janette Aarnion South Florida, joka voitti American konferenssin ja on tällä hetkellä sijalla 25 rankingissa. Myös USF:n riveissä on WNBA prospektina pidetty pelaaja, kreikkalainen Elena Tsineke. Aarnio on pelannut aika lailla saman verran kuin Sandvik, eli 20 pelissä keskimäärin 7,3 minuuttia tahoilla 1,4 p/0,4r/0,8a.

Myös tuoreimmassa rankingissa täpärästi top 25:n ulkopuolelle pudonnut Sara Bejedin Florida State on vahvasti matkalla NCAA-turnaukseen. Seminoles on naiskoriksen power house konferenssi ACC:n nelonen ja siten käytännössä varmasti turnauksessa. Vahvoja WNBA prospekteja joukkueessa ei ole, mutta Bejedin (pelannut kaikissa peleissä, avauksessa yhtä lukuun ottamatta jokaisessa pelissä ja pelannut minuutteja kolmanneksi eniten joukkueessa, eli 27,1 per peli. Tehotkin mukavat 11,2p/2,7l/2,4a) ohella joukkueen tähtiä ovat ainakin Ta'Niya Latson ja Makayla Timpson.

Niin ikään tuoreimmassa rankingissa top 25:sta tippunut Liisa Taposen Illinois on niin ikään hyvissä asemissa NCAA-turnausta ajatellen. Illini on Big Ten konferenssin vitonen, jonka pitäisi kyllä riittää turnaukseen, sillä konferenssi on yksi kovimmista naisten koriksessa. Joukkueen tähti lienee Makira Cook, mutta hänestäkään ei usein puhuta WNBA:n kanssa samassa lauseessa. Taposen rooli joukkueessa on jäänyt ensimmäisenä vuotena aika vaatimattomaksi. Hän on käynyt kentällä 9 pelissä ja pelannut keskimäärin 2,6 minuuttia per peli. Sitä myöten myös tehot ovat jääneet pieniksi (0,4p/0,6r).

Suomalaisväriä on siis luvassa myös naisten turnauksessa. Tosin Bejediä lukuunottamatta suomalaisten roolit jäänevät aika pieniksi. Mutta toisaalta, kaikki joukkueet voivat edetä turnauksessa varsin pitkälle. En ole seurannut NCAA-korista tällä kaudella kovin aktiivisesti, joten minun arveluni ovat yhtä tyhjän kanssa, mutta ainakin Indianan uskoisin pääsevän ainakin Sweet Sixteeniin asti.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 380
Viimeksi muokattu:
Viestejä
423
Tennessee, Pittsburgh ja Duke tulevat NCAA-turnauksessa pelaamaan joka tapauksessa aikaisempien peliesitysten perusteella.
Pittsburghin tilanne mutkistuikin yllättävän Notre Dame häviön myötä. Federiko oli aika lailla pulassa koko pelin tavalla tai toisella, mutta lähinnä heikkona kaaripuolustajana ja epätarkkana vapaaheittoviivalla. On hänellä vielä aika paljon työtä tehtävänä pelaajana, mutta eipä joukkuekaan tänään miestä auttanut. Olipahan todella huono ja tylsä peli kaikin puolin. Pahoittelut jos joku pelin päätyi katsomaan kehoituksieni vuoksi. Esillä oli ihan kauden huonoin Pittsburgh.

Voi olla, että Pitt joutuu ainakin yhden jäljellä olevista peleistään voittamaan tai sitten jännäämään kohtaloaan NCAA-turnauksen osalta ihan Selection Sundayhin asti. Jäljellä on vain viimeinen runkosarjan ottelu kovaa Miamia vastaan, joka tarkoittanee sitä, että ACC-turnauksen ensimmäisen pelin lopputulos saattaa ratkaista heidän NCAA-turnaukseen pääsyn.
 
Viestejä
102
Pittsburghin tilanne mutkistuikin yllättävän Notre Dame häviön myötä. Federiko oli aika lailla pulassa koko pelin tavalla tai toisella, mutta lähinnä heikkona kaaripuolustajana ja epätarkkana vapaaheittoviivalla. On hänellä vielä aika paljon työtä tehtävänä pelaajana, mutta eipä joukkuekaan tänään miestä auttanut. Olipahan todella huono ja tylsä peli kaikin puolin. Pahoittelut jos joku pelin päätyi katsomaan kehoituksieni vuoksi. Esillä oli ihan kauden huonoin Pittsburgh.

Voi olla, että Pitt joutuu ainakin yhden jäljellä olevista peleistään voittamaan tai sitten jännäämään kohtaloaan NCAA-turnauksen osalta ihan Selection Sundayhin asti. Jäljellä on vain viimeinen runkosarjan ottelu kovaa Miamia vastaan, joka tarkoittanee sitä, että ACC-turnauksen ensimmäisen pelin lopputulos saattaa ratkaista heidän NCAA-turnaukseen pääsyn.
Oli kyllä melkoinen pupellus Pittiltä. En tiedä nousiko kusi hattuun vai alkoiko vain jännitämään, kun nyt ekaa kertaa seitsemään vuoteen Pittsburghista tuli ”rankattu” joukkue.

Konferenssi vaiheen Pitt heittänyt vaparit joukkueena yli 80% (yksi kovimmista noteerauksista koko ncaa:ssa) ja tänään viivalta luonnolisesti 55%.
 

.'.

Viestejä
16
5. Bradley. Braves on ollut suomalaisjoukkueista itselleni Pittsburgin jälkeen positiivisin yllätys. Bradley pelaa Missouri Valley konferenssissa, jota on tällä kaudella kuitenkin dominoinut Drake. Toisaalta Bradley onnistui voittamaan Draken muutama päivä sitten kotonaan. Joukkue voi siis kyllä voittaa konferenssinsa ja tätä kautta jatkaa kauttaa pidemmällekin Maaliskuuhun. Joukkueen suomalainen Ville Tahvanainen kärkkyy nurkissa heittomahdollisuuksia ja ei valitettavasti pelaa kovin pallollisessa roolissa. Tahvanainen on kuitenkin pelannut ihan hyvin tuollaista 6. miehen roolia ja pelannut yleisesti katsoen tasaisen ja suhteellisen hyvän yliopistouran. Toivotaan, että hänen ura päättyisi jonkinlaiseen valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

6. Longwood. Big South konferessi ei ole tasoltaa kovin kaksinen. Sen voitosta nähdäkseni kamppailee Longwood sekä UNC Asheville. UNC Asheville voitti helpohkosti vieraissa Longwoodin, joten he lähtevät ennakkosuosikkina varmaakin turnaukseen. Toisaalta Longwood on hallitseva mestari, josta voi olla jotain hyötyä. Missouri Valley turnauksen seuraamista en voi ehkä muille kuin NCAA-nörteille suositella. Big South konferenssia en suosittelisi heillekään. Longwoodin joukkueen pisin pelaaja taitaa olla juuri ja juuri kaksi metriä. Longwoodin pelityylikään ei ehkä Eurooppalaiseen koripalloon tottunutta tule miellyttämään. Jesper Granlund on pelannut vaihtopelaajana uransa parhaan kauden ja on ihan joukkueen ydin porukkaan. Valitettavasti hänkään ei kovin pallollisessa roolissa pelaa, vaikka isoja minuutteja onkin pelannut.

Korjataan nyt näitä hieman:

Bradley ja Drake oli tasoissa ennen viimeistä peliä, joten Bradley lähtee runkosarjan voittajana turnaukseen ykkössijoitettuna.

Granlund aloitti vaihdosta syksyllä muutaman kerran. On ollut muuten aloituksessa koko yliopistouransa.
 
Viestejä
423
Korjataan nyt näitä hieman:

Bradley ja Drake oli tasoissa ennen viimeistä peliä, joten Bradley lähtee runkosarjan voittajana turnaukseen ykkössijoitettuna.

Granlund aloitti vaihdosta syksyllä muutaman kerran. On ollut muuten aloituksessa koko yliopistouransa.
Joo näin on, laiskaa ja epätarkaa tiedottamista. Kiitos korjauksesta!

Bradley - Drake vertailussa katsoin konferenssivoittosuhteen sijaan koko kauden suhdetta. Koko kauden osalta Drake siis edellä, mutta konferenssiturnauksen osalta tällä voittosuhteella ei ole merkistystä tietenkään. Ja Grandlundkin tosiaan aloitusviisikossa useimmiten, muttei kuitenkaan viimeisissä peleissä, joita olen vähän sivusilmällä seuraillut. Ajattelin näiden pelien perusteella, että hänen roolinsa olisi vaihtunut vaihtopelaajaksi.
 
Viestejä
423
Tänään perjantaina alkavat suomalaisten miespelaajien osalta konferenssiturnaukset.

Klo 20:00 Suomen aikaa Bradley Braves ja Ville Tahvanainen kohtaa Northern Iowan MVC-konferenssin puolivälierissä. Ensimmäiseksi sijoitettu Bradley lähtee peliin ennakkosuosikkina ja on voittanut Northern Iowan jo kahdesti tällä kaudella. Mahdolliset semifinaali ja finaali pelataan ihan ihmisen aikoihin Suomenkin näkökulmasta lauantaina ja sunnuntaina.

Klo 01:00 vuorostaan Big South-konferenssin puolivälierässä Jesper Granlundin edustama Longwood Laners kohtaa Capmbellin. Longwood on sijoitettu turnauksessa toiseksi. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet Longwoodin selviin voittoihin. Myös Big South-turnauksen semifinaalit ja finaali pelataan Suomen aikaa illalla huomenna lauantaina ja sunnuntaina.

En ole ihan varma näkyvätkö kaikki peleistä ESPN-playerin kautta, mutta finaalit varmaan ainakin.
 
Viestejä
3 497
Tänään perjantaina alkavat suomalaisten miespelaajien osalta konferenssiturnaukset.

Klo 20:00 Suomen aikaa Bradley Braves ja Ville Tahvanainen kohtaa Northern Iowan MVC-konferenssin puolivälierissä. Ensimmäiseksi sijoitettu Bradley lähtee peliin ennakkosuosikkina ja on voittanut Northern Iowan jo kahdesti tällä kaudella. Mahdolliset semifinaali ja finaali pelataan ihan ihmisen aikoihin Suomenkin näkökulmasta lauantaina ja sunnuntaina.

Klo 01:00 vuorostaan Big South-konferenssin puolivälierässä Jesper Granlundin edustama Longwood Laners kohtaa Capmbellin. Longwood on sijoitettu turnauksessa toiseksi. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet Longwoodin selviin voittoihin. Myös Big South-turnauksen semifinaalit ja finaali pelataan Suomen aikaa illalla huomenna lauantaina ja sunnuntaina.

En ole ihan varma näkyvätkö kaikki peleistä ESPN-playerin kautta, mutta finaalit varmaan ainakin.
Jep, eivät vielä näkyneet ESPN Playerilla. Todennäköisesti kaiken kattava näkyvyys tulee vasta sitten varsinaisesta lopputurnauksesta. Mutta pidä meitä infottuna, olsi kva nähdä edes vilaukselta nota nuora miehiä.
 
Viestejä
3 984
Granlundin Longwood (2) putosi Big Southin puolivälierissä Campbellille (7).

Missouri Valley -konferenssissa Tahvanaisen Bradley puolestaan jatkaa välierään, jossa vastaan tulee Larry Birdin opinahjo Indiana State Sycamores.
 
Viestejä
908
Florida State putosi yllättäen jo ACC-turnauksen ekassa pelissään, hävittyään Wake Forestille.

Big Ten -tyrnauksessa Indiana pudotti ensin odotetusti Michigan Staten, mutta seuraavalla kierroksella vastassa ollut Ohio State kaatoi ennakkosuosikkina peliin lähteneen Hoosiersin. Myös Illinoisin tie nousi pystyyn turnauksessa, kun vastaan tuli joidenkin jopa mestaruussuosikkina pitämä Maryland. Ensimmäisellä kierroksella Illini kaatoi Rutgersin selvin numeroin.

South Florida aloittaa AAC-turnauksessa vasta tiistaina.
 
Viestejä
3 984
Bradley saamassa selkäsaunaa, yli 20 pts häviöllä, kun viisi minuuttia jäljellä. Tahvanaista ei näy kokoonpanossa, loukkaantuikohan lauantaina?
 
Viestejä
423
Ja näin on tosiaan kaksi suomalaisjoukkuetta ulkona, Longwoodille yllättävä puolivälierätappio altavastaaja Campbelliä vastaan jo perjantaina. Campbell, jonka kampus sijaitsee lähellä kuuluisaa NC Staten, Duken ja North Carolina Chapel Hill yliopistojen tutkimustriangelia, oli toki yllättää finaalissa UNC Ashevillenkin, muttei ihan heillä lento riittänyt jymy-yllätykseen. UNC Asheville siis odotetusti Big South konferenssista jatkoon, vaikka sijoitus maaliskuun melskeessä tullee olemaankin huonoin mahdollinen. Jesper Granlundin kauden viimeinen peli oli tilastojen valossa heikko ja yleisestikään hänellä loppukausi ei sujunut varmasti ihan suunnitelmien mukaan.

Ville Tahvanaisen Bradley eteni odotetusti finaaliin Iowan Des Moinesissa sijaitsevaa Drakea vastaan, jossa ratkaisu Draken eduksi kuitenkin nähtiin jo ensi minuuttien aikana. Drake näin ollen NCAA-lopputurnaukseen, jossa sijoitus lienee jossain kahdentoista tienoilla. Tahvanainen oli ilmeisesti aivotärähdysoireiden takia sivussa ottelusta. Bradleyllä on kai hienon hienoinen mahdollisuus NCAA-turnaukseen "at large bidin" ja hyvän loppukauden kautta, mutta Missouri Valley -konferenssin runkosarjan mestarina heidän pelinsä jatkuvat todennäköisesti ja vähintään 32 joukkueen NIT-turnauksessa.

Ensi viikolla kamppaillaan siis suomalaissilmin mielenkiintoiset ACC, SEC, ja A10 -konferenssien loppupelit. Federikon Pitt on ACC-turnauksen 5. sijoitettu joukkue ja aloittaa pelinsä keskiviikkona klo 21.30 Suomen aikaa joko Georgia Techia tai Florida Statea vastaan. Voitto tuosta pelistä käytännössä varmistaisi ymmärtääkseni Pittin NCAA-turnaus paikan, joten latausta peliin varmasti riittää. On toki todennäköistä, että häviökin Panthersit turnaukseen veisi. Jos Pitt onnistuu ensimmäisen pelinsä voittamaan, saisivat he puolivälierissä vastaansa sinne suoran paikan ansainneen Jacob Grandisonin Duken. Tuo peli, jossa siis suomalaisedustusta väkisinkin on, pelataan torstaina klo 21:30 Suomen aikaa. Pelit jatkuvat loogisesti päivittäin niin, että finaali pelataan sitten lauantaina, joten suoraan puolivälieristä aloittavat joukkueet ovat kyllä aikamoisessa etulyöntiasemassa turnauskaaviossa.

A10-turnaus alkaa suomalaisittain jo tiistaina, kun Andre Gustavson ja Richmond kohtaa UMassin turnauksen alkutaipaleella. Richmond on ison konferenssin 12. sijoitettu joukkue ja pelaa tuon ensimmäisen pelinsä klo 16:30 Suomen aikaa. Mustapha Amzilin Dayton on turnauksen kakkossijoitettu VCU:n jälkeen ja hyppää kaaviossa suoraan puolivälierävaiheeseen. Dayton pelaa ensimmäisen pelinsä siis torstaina puolitaöin Suomen aikaa. Vastaansa he todennäköisesti saavat George Washington yliopiston. A10-turnauksen finaali pelataan viikon päästä sunnuntaina. Toivottavasti Dayton sinne asti etenee ja onnistuu voiton sieltä saamaan. Joukkueen peli on ollut aika aaltoilevaa ja alkukauden odotuksiin nähden heikkoa. Heillä on kuitenkin kaikki edellytykset päättää kautensa myönteiseen sävyyn, jos hyökkäyspään pelaaminen vähän vapautuisi.

SEC-turnaus alkaa Olivier Nkamhouan ja Tenneseen osalta 2. kierrokselta torstaina noin iltakymmeneltä Suomen aikaa. Vastaansa he saavat joko South Carolinan tai Ole Missin. Tennessee on sijoitettu turnauksessa vasta viidenneksi, joten kivinen ja pitkä on heidän tiensä, jos finaaliin asti aikovat. Mahdollisessa puolivälierässä heitä vastaan tulisi heille ja etenkin Nkamhoualle aiemmin kaudella vaikeuksia aiheuttanut Missouri. Tämän kohtaamisen haluaisin itse nähdä, sillä Missourissa pelaa joukkueen tähtenä Kobe Brown, joka vei Nkamhouaa 6-0 heidän edellisessä kohtaamisessa. Jos Tennessee itsensä finaaliin asti selvittää, niin sitten uskaltaisin veikata heille konferenssimestaruutta sekä final four paikkaa. Pahoin kuitenkin pelkään, että tappio tulee viimeistään semifinaalissa Alabamaa vastaan. Tennessee on hävinnyt viimeisestä kymmenestä pelistään kuusi eikä ole ollut kovin vakuuttavan näköinen tärkeimpien pelien kynnyksellä. Joukkueen tärkeä takamies Zakai Ziegler on loppukauden siviileissä ja vaikka Julian Philips sekä Josiah-Jordan James ovat kokoonpanoon palanneet, on joukkueen rotaatio takamies Santiago Vescovia lukuunottamatta melkein täysin päivän kunnosta riippuvainen. Tämä ei ole erityisesti palvellut Nkamhouaa, joka on kaikkea muuta kuin tasainen ja varma suorittaja.

Osa peleistä ilmeisesti lähetetään CBS:n kautta, mutta ACC sekä SEC-pelit näkynevät ESPN-playerin kautta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös