Koripallo.com

NCAA 2022-2023

Viestejä
1 053
Janette Aarnion edustama South Florida pääsi NCAA:n March Madness 2023 mestaruuskilpailuun vaikka hävisikin neljännesfinaalin
1. kierroksen peli Florida - Marquette 67:65 OT, Aarnio ei pelannut
 

duh

Viestejä
19
Jeh, mutta Pittsburgh tais aloittaa jo tiistaina, tiukka yhden pisteen voitto, jonka varmisti torjunnallaan Frederikon paikan avauksessa ottanut Guillermo Diaz Graham. Frederiko ei pelannut matsissa, taitaa olla jotain loukkia. Toivottavasti pelaa huomenna!

Fede ollut loukkaantuneena. Tänään kehissä rajoitetuilla minuuteilla.
 
Viestejä
4 164
En tiedä onko täällä ollut puhetta T. Murphysta, mutta Tomas pelaa tällä kaudella II divarissa Nova Southeasternin joukkuessa, joka on voittanut kaikki 33 matsiaan korierolla 3402-2501. Tiistaina lopputurnauksen Elite Eight -ottelussa vastaan tulee Missouri-Saint Louis.

Tehot Tomaksella 5/2,5 per matsi, 25 ottelussa (7 avauksessa). Minuutteja kertynyt 10,1 ottelua kohden. Näyttää olevan redshirt junior, että vielä ainakin yhden kauden voisi ilmeisesti pelata. 2024 kesällä tuleekin jo seitsemän vuotta college-uran alusta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
496
Piakkoin suomalaiskohtaaminen, josta tulikin mieleen, että milloin viimeksi vastaavaa on tapahtunut vähintään toisella kierroksella? Tai milloin viimeksi toisella kierroksella on ylipäätään pelannut vähintään kolme suomalaista? Jompaan kumpaan vastaus voi olla jopa "ei koskaan", ehkäpä tuohon ensimmäiseen todennäköisemmin.
 
Viestejä
2 217
Todella kova suoritus Olivieriltä. Tosi kiva nähdä, että omaa sekä poustiliikkeen (kovan prosentin kääntöhypärin) että kolmen pisteen heiton. On uhka sekä sisältä että kaukaa. Mahtava peli kaiken kaikkiaan.
 

Hx

Viestejä
61
Jep, hieno peli Nkamhoualta ja avaa varmasti paljon ovia vähintään Euroopassa. Yksi peli lopputurnauksessa ei ehkä nykyään enää paina niin paljon scouttien silmissä kuin aikana ennen kaikkien pelien striimausta, mutta tässähän on erinomainen sauma antaa ensi viikonloppuna lisänäyttöjä kun seuraava vastustaja on etukäteisarvioissa huomattavasti heikompi kuin 5-Duke eli joko 16-Fairleigh Dickinson tai 9-Florida Atlantic.
 
Viestejä
536
Oliko Nkamhouan peli turnauksen paras yksilösuoritus tähän saakka? Hämmästyttävä toinen puoliaika häneltä, harmi etteivät kolmeenpisteenheitot ole olleet tätä ennen näin käytössä. Omaan silmään tekniikka näyttää sen verran sulavalta, että ehkä hän kykenee tuosta aseen kehittämään.

Tenneseeltä upea puolustuspeli. Duke pelasi käytännössä viidellä pelaajalla plus Grandison 17 minuuttia. Livelyltä ei ainoatakaan heittoyritystä... Kaipasivat myös selvästi Mitchelliä ja eivät pystyneet pienellä rotaatiollaan antamaan painetta Tenneseen takakentälle ollenkaan. Siinä kai ratkaisun avaimet, ja tietysti Nkamhoua!!

Vieläkään en ole vakuuttunut Tenneseestä, vaikka pelaavatkin parhaiten aina parhaita joukkueita vastaan. Ehkä Nkamhoua ei laske joukkuettaan reppuselästä, vaan vie joukkueensa aina Final Fouriin asti. Florida Atlanticcia sieltä taitaa seuraavalla kierroksella pukata, upea kausi heillä takana mutta voi tulla Tenneseen puolustus yllätyksenä.
 

Hx

Viestejä
61
Tuo Tennesseen seuraavan vastustajan määrittävä Florida Atlantic - Fairleigh Dickinson pelataan maanantaiaamuna. Vaikka FDU:n voitto Purduesta olikin vasta toinen kerta koskaan kun minkään alueen 16. sijoitettu (eli siis yksi neljästä / kuudesta heikoimmaksi arvioidusta joukkueesta) voittaa yhden 1. sijoitetuista (joita siis on yhteensä 4, yksi jokaisella alueella), joskus se ensimmäinen 16-sijoitetun toisen kierroksenkin voitto vielä tulee eli laskisi tuotakaan ottelua etukäteen selväksi. Siitä ei ole kauankaan, kun 15-sijoitettu eteni ensimmäisen kerran Sweet Sixteeniin ja nykyään noita tuntuu tapahtuvan harva se vuosi, kuten Princetonkin tänä vuonna juuri osoitti. Turnauksen formaatti kerrasta poikki -systeemeineen sekä pelin luonne 4 minuutin välein tulevine tv-aikalisineen - lyhyen rotaation joukkueiden avainpelaajat saavat todella paljon huilia pelin lomassa - mahdollistaa isotkin yllätykset.

Tennesseellä on joka tapauksessa erinomainen tilaisuus mennä vasta toisen kerran historiassaan 8 parhaan joukkoon eikä koulun ensimmäinen miesten Final Fourkaan vaatisi sen jälkeen kuin yhden melko Duken tasoisen vastustajan voittamista. Naisten puolellahan Tennesseellä kasa mestaruuksia, miesten puolella menestys on tullut enempi jefun puolella.
 

Hx

Viestejä
61
Tämä ESPN:n otteluraportti sivuaa mainiosti tuolla Susijengi-keskustelun puolella ollutta pohdiskelua siitä, kuinka hyvin nuorten isojen pelaajiemme pelityyli kääntyy suoraan NCAA-peleistä miesten maju-matseihin:


Omaan silmääni tuo Tennessee - Duke ei ollut ihan sentään toimittajan kuvamaa mutapainia, mutta eilinen ottelu oli fyysisyydessään varmasti lähempänä noita majun vääntöjä kuin keskiverto collegepeli. Ja olihan toki molemmilla joukkueilla ihan NBA-kokoiset joukkueet eli pituutta kentällä oli varmaan jopa enemmänkin kuin useimmissa maajoukkueiden matseissa. Hyvinhän tuo fyysisyys Nkamhoualle tuntui sopivan, mutta senhän me maajoukkueen seuraajat tiesimme jo muutenkin. :) Lupaa hyvää myös jos eurokoriksessa päivätyön aikoisi tehdä.
 
Viestejä
1 342
Huh huh mikä peli Nkamhoualta. Pelin ilmiselvä MVP. Olli pelasi vain 22 minuuttia ja siinä ajassa 27 pistettä. Tiputat Duken kaltaisen yliopiston ja olet MVP siinä pelissä niin sinut kyllä huomataan.Pelin jälkeisiä haastatteluja:


 
  • Tykkää
Reaktiot: Hx
Viestejä
1 053
Janette Aarnion edustama South Florida pääsi NCAA:n March Madness 2023 mestaruuskilpailuun vaikka hävisikin neljännesfinaalin
1. kierroksen peli Florida - Marquette 67:65 OT, Aarnio ei pelannut
viikonlopun March Madness-peleja

Henna Sandvikin Indiana ensimmäisen kierroksen voittoon (77:47)Tennessee Techistä
Sandvik 2p/6min

Janette Aarion South Florida Bullsille ensimmäisen kierroksen OT-voitto (67:65) Marquettesta
Aarnio ei pelannut
 
Viestejä
496
Eipä tossa Pitt-Xavier-matsissa taida olla juuri katottavaa, Federiko pelannut vasta minuutin joten Pitt ei kykene hirveästi hidastamaan Xavierin menoa puolustuspäässä. Xavier tehnyt jo 42 pistettä 3,5 minuuttia ennen taukoa, mikä on paljon näissä tansseissa.
 
Viestejä
496
Toki Xavierin Kunkel on nyt laittanut kolkit 5/5. Mutta ajoittain Pittin pakki on ollut melkoista ryntäilyä ja sähläämistä mikä on avannut vähintään puolivapaita kolkkipaikkoja, kyllä tuossa olisi ulottuva korivahti paikallaan. Diaz Grahamit olleet paintissa välttäviä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös