Koripallo.com

Pelaajatarkkailu

Viestejä
1 036
#1
Olen nähnyt pelaajatarkkailuraportteja, joita ammattilaiset ovat laatineet. Eilen Keith Van Horn (10-vuoden NBA-ura ja 2. varaus) julkaisi pelaajatarkkailuraportin Twitterissä, jonka hän laati NCAA-pelaajana.

Suomessa on tapana laittaa lukioikäisiä pelaajia tilastointi-, tuomari- ja valmentajakursseille. Oletettavasti tarkoituksena on opettaa koripalloa toisesta näkökulmasta.

Tavallisesti pelaajat saavat valmentajilta pelaajatarkkailuraportin.... Saavatko suomalaiset pelaajat kotitehtäväksi laatia pelaajatarkkailuraportteja? Minkä ikäiselle pelaajalle tuollaisen tarkkailutehtävän voisi antaa?
 
#2
Suomessa pelaajatarkkailu taitaa olla pääosin apuvalmentajien hommaa. Itse en tiedä Korisliiga- ja divarijoukkuetta, jolla olisi erillistä videokoordinaattoria tai pelaajatarkkailijaa. Yksittäisiä pelaajia tarkkaillaan ihan ottelunauhoja katsomalla ja niistä poimitaan erilaisia juttuja.

En muista nähneeni Suomessa järjestettävän erillistä pelaajatarkkailukoulutusta. Scouttaamisesta ja tarkkailusta ei olekaan (vielä) viety samalle tasolle kuin Yhdysvalloissa. Yksittäisen pelaajan tarkkailua voisi mielestäni teettää "kotitehtävänä" U14-ikäisistä ylöspäin. Avaa ehkä pelaajan silmiä katsomaan ottelutapahtumaa muutenkin kuin peruskatsojan tai fanin silmin. Tämä on vielä helposti toteutettavissa, kun suuri osa FIBA:n kansainvälisistä junnupeleistä tulee ihan YouTubeen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös