Koripallo.com

Runkosarjaveikkaus 2019-2020

Viestejä
5 496
Vastaukset 27.9. klo 18:00 mennessä :cool:
 
Viestejä
5 496
Sijat 1-4: Seagulls, Vilpas, Karhu, Pyrba
Sijat 4-8: Nokia, KTP, Kataja, Kobrat
Sijat 9-12: Lahti, Kouvot, Ura, Korihait

Ykkösryhmässä en näe mitään syytä, miksei Pyrba olisi runkosarjassa kärjen tuntumassa ensi kaudellakin, mikäli jenkit eivät petä totaalisesti. Gullsilla Kotti, Huff ja Kanervo, joten ei tuolla porukalla voi lähteä kuin hakemaan mestaruutta. Vilpas ilman muuta kolmen joukossa viimeistään keväällä, kun koulupoikajenkit on heivattu Helsinki-Vantaalle ja tilalle on tullut pelimiehiä. Villen ja Teemun yhteiselo tulee olemaan kiinnostavaa seurattavaa.

Kakkoskategoriassa uskoisin Katajan hankkivan vielä jonkun suomalaisen nimimiehen, minkä jälkeen onnistuneilla jenkkihankinnoilla se voi olla jopa TOP3-joukkue. Lapua on tunnetusti hankkinut hyviä vahvistuksia, joten neljä jenkkiä + Antto voi viedä runkosarjassa yllättävänkin korkealle varsinkin kun muistaa, että penkiltä löytyy ainakin kolme pelimiestä.

Kolmossarjan painijoista oikeastaan kuka tahansa pl. Korihait voi nousta vaikkapa sarjan puolivälin tienoillekin. Lahdella Hirvosen myötä ihan ok aloitus mikäli jenkit natsaavat, eikä Urakaan näytä huonolta, vaikka ihan sellainen kärkiosaaminen kotimaista puuttuukin. Kouvoista paha sanoa vielä mitään. Mikäli kotimaisia vahvistuksia ei tule, veikkaan Ojaa ensimmäiseksi potkut saavaksi valmentajaksi :D Korihaiden jenkkien taso on arvoitus, mutta suomalaisten puolesta Korihait on divarijengi, tosin 1-2 liigatason kaveria voi korjata tilannetta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
6 053
Eiköhän Katajan kotimainen runko ole nyt tässä.
 
Viestejä
68
 1. Seagulls, jos ei mene konkurssiin tai veteraanit koe palkanmaksuongelmia
 2. Vilpas, materiaalia riittää, mutta Taikurin panos kasvaa vain aikalisillä
 3. Kataja, kovat jenkit pelastaa kauden
 4. Karhu, Bojan Okko ja neljä laatujenkkiä toimii
 5. Kobrat, Antto ja hyvät jenkit on kova yhdistelmä, penkiltä löytyy lisäksi kolme pelimiestä
 6. Pyrintö, täysi arvoitus. Jos ei tule sentteriä, ei ole asiaa näinkään korkealle.
 7. KTP, liikaa jenkkien varassa, vaikka Pounds ja pari Lehtorantaa takaa keskikastin tason
 8. Kouvot, Tumpin ja Villen myötä keveni kovasti eikä korvaajat säväytä
 9. Lahti, Tumppi, Vesa ja jenkit, mitäs sen jälkeen?
 10. Nokia, aika ohutta yläpilveä
 11. Ura, kolmosia ilmaan ja toivotaan
 12. Korihait, divaritasoa
 
Viestejä
185
1. Vilpas
2. Karhut
3. Seagulls
4. Pyrintö
5. Kataja
6. Nokia
7. Kobrat
8. KTP
9. Ura
10. Kouvot
11. Korihait
12. Lahti
 
Viestejä
5 496
Viestejä
200
Sama kuin noppaa heittäisi, kun jenkeistä ja niiden tasosta on vain kalpea aavistus. Esim. jos Gullsit epäonnistuu jenkkiruletissa, voi sijoitus tippua jonnekin 5-7:n paikkeille ja sama koskee tietenkin muitakin kärkiporukoita. Tässä arvaukseni:

1. Seagulls
2. Kataja
3. Karhu
4. Vilpas
5. Kobrat
6. Pyrintö
7. KTP
8. Nokia
9. Kouvot
10.Lahti
11. Ura
12. Korihait
 
Viestejä
984
Sama kuin noppaa heittäisi, kun jenkeistä ja niiden tasosta on vain kalpea aavistus. Esim. jos Gullsit epäonnistuu jenkkiruletissa, voi sijoitus tippua jonnekin 5-7:n paikkeille ja sama koskee tietenkin muitakin kärkiporukoita. Tässä arvaukseni:
Niinpä. Nämä veikkaukset perustuvat aina ihan selvästi ainakin osaksi aiempien kausien menestyksen aikaansaamiin mielikuviin ja sitten joukkueen kotimaisten pelaajien perusteella visioituihin menestysoletuksiin. Esim. just sillä Seagullssilla on taas kyllä kovia kotimaisia ja tekisi mieli ajatella, että kun on Huffia ja Kottia niin pakkohan niiden on pärjätä. Mutta niin on kovia kotimaisia ollut kai joka vuosi, oliko enimmillään peräti kolme maajoukkueen staraa listoilla, eikä niilläkään pitkälle päästy. Valmentaja sentään on vaihtunut ja omistajankin käsi ehkä hamunnut perstaskusta lompakkoa vähän taajempaan tahtiin, niin noppa-stetson-menetelmällä odotan Gullsille 4 parhaan joukkoon runkkusijoitusta.
 
Viestejä
5 496
Täytyykö nyt ymmärtää, että ProBasket ja Sepi jo etukäteen selittelevät metsään menneitä veikkauksiaan? :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
984
Täytyykö nyt ymmärtää, että ProBasket ja Sepi jo etukäteen selittelevät metsään menneitä veikkauksiaan? :cool:
En itse veikkaa mitään koska mulla ei ole mitään hajuakaan yhtään mistään, joten varmasti veikkaukseni metsään menisivät, paitsi siinä tapauksessa jos eivät menisi. Paitsi sen verran veikkaan, että Gullseille ennakoin aiempaa parempaa menestystä, vaikka ei sitä oikeasti tule koska joukkueella on niin vahva alisuorittamisen perinne ettei sitä yksi Euroopasta eläköitynyt Huff vielä pysty murtamaan.;)
Veikkaan Gullseille kuitenkin seurahistorian ensimmäistä vierasvoittoa Joensuussa, vaikka en sitä toivokaan. :cool:
 
Viestejä
5 197
Tapahtumassa ja eilen kirstassa . On vähän ilmassa . No itäpoijussa ei ole johtokunta . Kun pariskunta sitä hoitaa . .
 
Viestejä
2 227
Mistä johtuu tämä Nokian totaalinen uppoaminen veikkauksissa? Onhan siellä Dolenc, Mattila ja Hopkins, sekä kohtuu lupaavasti viime kaudella pommitanut Sulonen sekä kohtuullisen upsiden omaava nuorempi Nikkarien.

Ei tuo nyt ihan sarjan heikoimmalta kotimaiselta rosterilta vaikuta.
 
Viestejä
2 132
Oma veikkaus runkosarjaan: 1) Kullit 12) Muikut... muut siihen väliin ja Muikut pelaavat varmasti Korisliigaa myös kaudella 2020-21. Tämä lähes yhtä varma asia, kuin se että Kullit hyytyy pleijareissa. En väitä, että niin toivoisin, pikemminkin päinvastoin.
 
Viestejä
39
Mistä johtuu tämä Nokian totaalinen uppoaminen veikkauksissa? Onhan siellä Dolenc, Mattila ja Hopkins, sekä kohtuu lupaavasti viime kaudella pommitanut Sulonen sekä kohtuullisen upsiden omaava nuorempi Nikkarien.

Ei tuo nyt ihan sarjan heikoimmalta kotimaiselta rosterilta vaikuta.
Tähän lisäyksenä vielä suomalaiseen sarjaan ihan kohtalainen valmentaja (Gibson), joten luulisi olevan ihan varteenotettava nippu kuitenkin. Tietenkin koko paletti riippuu jenkkipelaajien onnistumisesta, mutta noin muuten.
 
Viestejä
59
Allekirjoittaneen omat arvaukset pienine perusteluineen:

1) Salon Vilpas. Rannikko, Koivisto, Nenonen. Kolme ikävää kaveria kelle tahansa joukkueelle. Olisin jopa tiputtanut Vilppaan hieman alemmaksi tälle kaudelle, mutta kyllähän tuo nippu paperilla näyttää suht kovalta. Päävalmentaja tulee olemaan iso kysymysmerkki. Nokialla hommat eivät menneet aina ihan positiivisissa merkeissä ja nyt soppaan lyödään vielä toinen päävalmentaja Rannikko. Kuitenkin ennakkoarvioissa voidaan heittää mestarisuosikiksi.

2) Seagulls. Kovat hankinnat kesällä. Seppälän menetys tuntui, mutta suhteellisen vahvat suomalaiset silti. Jussi Laaksolla on takuuvarmat mestaruuskuviot takataskussa ja jos (HUOM JOS) joukkue ei kärsi isompia loukkaantumisia kauden aikana, tulee olemaan mestaruustaistelussa vahvasti.

3) Karhubasket. Päävalmentaja lähti Hesaan, mutta Koskimies ei varmastikkaan häviä Laaksolle nerokkuudessa. Sarcevic vanhenee, mutta ei näytä hidastumisen merkkejä kentällä ainakaan älyllisesti. Kotimainen runko ehkä hieman ohut, mutta Karhubasket on näyttänyt parina viime vuonna, että tätä sarjaa ei kotimaisilla pelaajilla voiteta. Omissa papereissani TOP-3 joukkue.

4) Kataja. Ensimmäiseksi sanottava, että valmentaja ei ole vielä vakuuttanut ollenkaan. Stenistä ei hehku minkäänlaista itseluottamusta omaan tekemiseen. Kotimainen runko hyvä ja mahdollisuudet mennä pitkälle. Alanen takuuvarma onnistuja, mutta Aidoolla on näytön paikka. Isoilla puheilla Korisliigaan, mutta ei ole näyttänyt vielä oikeastaan mitään. Näiden kahden herran onnistuessa Kataja kärkkyy aivan TOP-3 paikkoja liigassa.

5) BC Nokia. Kotimaisten kärkimiesten pysyessä ehjänä (Dolenc-Mattila) tällä nipulla ollaan keskikastin yläpuolella. Hopkins ja Nikkarinen kohtalaisia arpakuutioita Korisliigaan. Molemmilla varmasti kuitenkin potentiaalia olla pelimiehiä. Päävalmentajan vaihto antaa varmasti uusia tuulia myös tunkkaiselle Palloiluhallille.

6) KTP-Basket. Viime kauden pronssimitalisti. Kaminen sai homman rullaamaan positiiviseen suuntaan viime kaudella, joten miksi sama ei jatkuisi myös tällä kaudella. Suomalaisrunko tarpeeksi vahva kamppailuun paremmista sijoista. Skamon kokemukselle varmasti käyttöä.

7) Kobrat. Raikkautta ilmestynyt kesän aikana lakeuksille. Nikkarinen, Toivonen, Lehtoranta varmasti pelaajia, jotka mikä vain joukkue ottaisi itselleen mielellään. Valmennus iso kysymysmerkki. Taistelee huomattavasti paremmista sijoista kuin menneinä kausina.

8) Pyrintö. Monien rankingeissa todella ylhäällä. Runko kuitenkin suhteellisen sama kuin viime kausina. Tulijana Panu Peltokangas. Suomalaisrunko todella loukkaantumisaltis (Lehto ja Pete Heinonen) ja ei yhtään playoff-voittoa kolmeen vuoteen. Valmennus kokenut, mutta riittääkö se?

9) Lahti Basketball. Sarjanousijalla ei ole ikinä helppoa. Hyviä hankintoja kuitenkin tehty Korisliigaa varten ja kokemusta löytyy. Tumppi, Saarijärvi, Mäkäläinen ja Ikävalko eivät ole huonoimmasta päästä. Petri Vellingillä on iso tehtävä saada porukka natsaamaan Korisliigan -tasolle, mutta palikat ovat olemassa.

10) Kouvot. Nuori ja nälkäinen joukkue. Kauniston myötä lähti todella paljon kokemusta ja johtajuutta. Lehtosen mukana lähti myös varmasti iso palanen joukkueen viime kausien menestystä. Tuomas Ojalla näytön paikka. Pystyykö johdattamaan nuorta joukkoa kohti parempia sijoituksia.

11) URA Basket. Pelaajistossa paljon Korisliigaa nähneitä kavereita. Näistä kokeneimpana varmasti MVA. Riittääkö Palotiellä aika koutsaamiseen vai meneekö kausi NBA-pelejä katsellessa? Jos suomalaiset ottavat kaikki yhden askeleen eteenpäin, URA taistelee varmasti paremmista sijoituksista. Mielenkiintoinen kausi tulossa tämän joukkueen osalta.

12) Korihait. Tämän sijoituksen pystyi lyömään jo valmiiksi pohjille ennen muita. Tuntuu, että Ukissa pakka on koko ajan sekaisin. Suomalaisten Korisliiga -kokemus lähes olematon. Kova taistelu tulee voittaa yksikään joukkue kaudella. Päävalmentaja voi vaihtua kesken kauden. Toivon olevani väärässä ja kokemattomista suomalaisista saadaan Korisliiga -tason pelaajia tällä kaudella.


Jenkkiruletti tulee ratkaisemaan nämä sijoitukset suurimmilta osin, joten siksi en ottanut niihin kantaa vaan nämä pohjautuvat tämänhetkisiin suomalaisrostereihin sekä koutseihin. :cool:
 
Viestejä
1 862
1) Karhubasket. Sercavic ja huippujenkit on ollut toimiva resepti. Vaikka valmentaja vaihtuikin, edellisen kauden hopeamitallisti on vahvin suosikki voittaman koko runkosarjan.

2) Seagulls. Seppälä, Huff ja Kotti takaavat kotimaisten pelaajien laadun. Uusi mestarivalmentaja Laakso rekrytoi hyvät jenkit, joten helsinkiläiset ovat kovia ehdokkaita jatkamaan monivuotista mitalliputkea.

3) Salon Vilpas. Iisalon siirryttyä valmentamaan Hollantiin, Vilpas reagoi nopeasti ja rekrytyi Tuomisen tilalle. Maajoukkuesuomalaiset ja kauden mittaan löytyvät oikeat jenkit nostavat Vilppaan runkosarjassa kolmen joukkoon, ellei jopa vieläkin korkeammalle.

4) Kataja. Joukkue, joka on kestänyt hyvin kasassa vahvistui vielä Aapeli Alasella. Kouvojen kasvatti on osoittautunut olevansa korisliigan ehkä nousevin tähti. Jenkkien napsahtaessa kohdalleen, Mehtimäen hallissa juhlitaan taatusti kauden päättyessä.

6) KTP-Basket. Kaminen osottautui ensimmäisellä kaudellaan korisliigassa päteväksi valmentajaksi ja yhteistyö divari 1B:n Mukin kanssa on kantanut hedelmää. Kokonaisuutena paremman suomalaiset kuin viime kaudella ja voikin odotella taas nousujohteista kautta maskottinsa Väinö-lokin kannustamana.

7) BC Nokia. Dragan Labovic on takuuvarma hyökkäyspään moottori, miten tällä kaudella? Uusi valmentaja Gibson takaa tiettyä menestystä jos saa työkalut jenkki-pelureista.

8) Pyrintö. Pyrintö ottaa vain viimeisen playoffs paikan, mutta suorittaa tällä kaudella playoffsit totutun tehokkaasti. Voi olla yllättävänkin korkealla.

9) Kobrat. Hyvät jenkit ja Turjat, niillä on ennenkin pärjätty. Harmi, että Panu Peltokangas lopetti.

10) Lahti Basketball. Sarjanousijalle on voitto säilyttää sarjapaikka. Voi olla myös onnistuessaan korkeammalla, koska Nikkarinen on hyvä pointti Korisliigaan ja materiaali on nousijaksi hyvä.

11) Kouvot. Isoja muutoksia, joten vaikea veikata. Viime kaudella kolmen jenkin taktiikka puri ja runkosarjan kingi Vilpas kaatui finaalissa. Tuskin tällä kaudella.

12) Korihait. Pelaajat ei vakuuta, vaikkakin uusi espanjalainen valmentaja on kuitenkin mielenkiintoinen tuttavuus.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös