Koripallo.com

Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Viestejä
1 228
#2
COUSIN SALIN ASKELMERKIT MENESTYKSEEN, OSA 6: SACRAMENTO KINGS

Sacramento Kings on 2000-luvun alun huippuvuosien jälkeen ollut melkoisessa syöksykierteessä. Sacramento ei ole ilmeisesti riittävän hedelmällinen markkina elättämään ammattikoripallo-operaatiota ja lisäksi Maloofin omistajaveljekset ovat hävinneet rahaa muissa bisneksissään. Pelillisesti on Kings keskittynyt viime vuosina keräämään kokoonpanoonsa ylipalkattuja alisuoriutujia ja enemmän tai vähemmän luonnevikaisia nuoria pelaajia. Lähtökohdat ovat siis varsin heikot.

Rakennuspalikat:
 • Isaiah Thomas. Todellinen löytö viimeisellä varausvuorolla. Pieni ja vikkelä, heittohakuinen takamies. Ei ehkä parhaimmillaan aloittavana pointtina, mutta hyvä varamies, joka tuo energiaa penkiltä.
 • Marcus Thornton. Ainoa Kingsin ei-tulokassopimuksella pelaavista, joka pelaa suurin piirtein palkkasummansa edellyttämällä tasolla. Kuten muutkin Sacramenton takapelaajat, vahvasti heittohakuinen, mutta silti yllättävän tehokas korintekijä. Omimmillaan penkiltä tulevana äkkilämpimänä korintekijänä, vaikka ei olekaan kummoinen kaukoheittäjä.
 • Thomas Robinson. Vahva ja tehokas korinalusjässikkä, joka oli kuitenkin kesäliigassa lievä pettymys. Tulee muodostamaan Cousinsin kanssa potentiaalisesti yhden liigan parhaista korinaluskaksikoista…tai sitten molemmat pelaavat viiden vuoden päästä Puerto Ricossa.
 • DeMarcus Cousins. Yksi liigan lahjakkaimmista nuorista korinaluspelaajista, mutta muuten täysi mätämuna. On saanut nuorella urallaan erotettua jo yhden valmentajan, joka yritti laittaa miehen järjestykseen.

Täkyt:
 • Aaron Brooks, Jimmer Fredette, Tyreke Evans. Vahvasti syöttöpakoisia takamiehiä.
 • John Salmons, Travis Outlaw, Francisco Garcia. Käyttökelvottomia, ylipalkattuja veteraaneja. Garciaa voidaan sentään kaupitella päättyvänä sopimuksena.
 • Chuck Hayes, Jason Thompson. Käyttökelpoisia, ylipalkattuja isoja pelaajia.
 • James Johnson, Tyler Honeycutt. Käyttökelpoisia, kohtuuhintaisia nuoria laitureita
 • Omat varaukset 2013 varaustilaisuudessa (on Clevelandille velkaa top 13-suojatun ykköskierroksen varauksen).

Tarpeet:
 • Aloittava ykköspaikan pelaaja, joka saisi olla oikea pelintekijä ja johtajatyyppi.
 • Aloittava kolmospaikan pelaaja, joka osaa mielellään heittää kaukaa (mutta ei heitä aina saadessaan koskea palloon).
 • Pelaajia, jotka eivät ole itsekkäitä, ylipalkattuja, luonnevikaisia tai kaikkia edellä mainituista.

Ullakkotila nyt: Ei enää tilaa käytettävissä tänä kesänä.

Ullakkotila tulevaisuudessa: Jos Cousinsin, Thomasin ja Jimmerin optiot käytetään, Garcia heivataan ja Evansille sekä Johnsonille annetaan sitouttamistarjous, on ullakolla tilaa ensi kesänä 2 miljoonaa. Hankkiutumalla huonoista sopimuksista eroon, saataisiin tilaa raivattua aina 30 miljoonaan asti. Käytännössä ullakkotilaa on merkittävästi käytössä vasta kesällä 2014, tosin silloinkin vain parinkymmenen miljoonan verran.

Armahdus on vielä käytettävissä ja kandidaateista ei ole pulaa.

Mitä sitten?: Ensimmäisenä tehtävänä on karsiminen: hankkiudutaan eroon pahimmista mätämunista ja huonoimmista sopimuksista. Vasta sen jälkeen voidaan alkaa miettiä uusien pelaajien hankkimista, jossa etusijalla on hyväpäiset lupaukset ja veteraaneista ns. hyvät tyypit.
Nykyisistä pelaajista ei mielestäni yksikään sopisi mestaruuskandidaattijoukkueeseen ilman vahvaa veteraanipreesensiä, joten tie menestykseen on kivikkoinen. Yritetään kuitenkin…

Cousins on sen luokan lupaus, että hänestä tuskin uskalletaan luopua. Tavoitteena on siis rakentaa hänen ympärilleen niin hyvähenkinen joukkue, että spedeilylle ei jää sijaa. Eikä ainakaan hankita toista reikäpäätä, jotta nämä voisivat yhdistää voimansa.

Perustana joukkueen rakentamiselle on Robinsonin ja Cousinsin muodostama korinaluskaksikko. Marcus Thornton ajaa asiansa kakkospaikalla ja Isaiah Thomas/Aaron Brooks, James Johnson sekä Jason Thompson kelpaavat kakkosketjuun, tosin varsinkin Thompson on ihan hyvä täky kauppoja varten.

Kuten Toronton askelmerkeissä ehdotettiin, lähetetään Tyreke Evans ja Jimmer Fredette rajan taakse Jose Calderonia vastaan. Tällä saavutetaan kaksi tavoitetta: saadaan ihan oikea veteraanipelintekijä ja annetaan viesti siitä, minkälaisia pelaajia joukkueeseen ei haluta. Calderon kirjataan kauden jälkeen nykyistä halvempaan jatkosopimukseen (3 vuotta ja 18 miljoonaa?).

Jason Thompsonia ja Chuck Hayesia yritetään kaupitella kykenevää etukentän pelaajaa vailla olevaan joukkueeseen, joko käyttökelpoista kakkos-kolmospaikan pelaajaa tai päättyvää sopimusta vastaan. Tarttuisiko Charlotte tarjoukseen Jason Thompson ja Tyler Honeycutt  Gerald Henderson ja Reggie Williams? Mitä sanoisi Miami, jos Chuck Hayes vaihdettaisiin Mike Milleriin, joka ostettaisiin ulos tai jäisi eläkkeelle? Kauppoja voidaan vielä höystää tulevaisuuden (ei kuitenkaan 2013) varauksilla.

Ensi kaudella yritetään pohjata toden teolla ja tavoitellaan kärkivarausta, joka käytettäisiin kaikista lupaavimpaan ulkopelaajaan (vaikkapa UCLAn Shabazz Muhammad, CF/3.) Lisäksi ensi kesänä heivataan John Salmons armahdusta hyväksikäyttäen.

Kesällä 2013 oltaisiin siten tilanteessa, jossa kokoonpano on Calderon, Brooks, Thomas, Thornton, Henderson, Muhammad, Outlaw, Robinson ja Cousins. Lisäksi olisi ullakkotilaa käytössä noin 20 miljoonaa. Jätetään maksimitarjous Chris Paulille, joka todennäköisesti kieltäytyy. Hankitaan sitten pari kohtuuhintaista veteraania (David West, Tony Allen, Mike Dunleavy, Ronnie Brewer, Paul Millsap, Emeka Okafor) lyhyisiin sopimuksiin Cousinsin jatkosopimusta silmällä pitäen ja pidetään ruuti kuivana seuraavaa kesää varten.

Kesällä 2014 päästetään Brooks ja Henderson kävelemään, otetaan yksi aikainen varaus lisää (ykköspaikan pelaaja sopisi mainiosti) ja lähdetään vapaaherramarkkinoille isolla rahalla, tavoitellen vaikkapa sellaisia pelaajia, kuten Rodney Stuckey, Rudy Gay, Danny Granger, Luol Deng, Chris Bosh tai Marcin Gortat.

2014-2015 kaudelle lähtiessä olisi joukkueen runko vaikkapa tällainen:
PG: Jose Calderon, 2014 ykköskierroksen varaus
SG: Shabazz Muhammad, Marcus Thornton
SF: Rudy Gay, Ronnie Brewer, Travis Outlaw
PF: Thomas Robinson, Paul Millsap
C: DeMarcus Cousins, keskitason veteraani

Arvio: Ennen kuin Sacramento pääsee remontoimaan joukkuettaan toden teolla, olisi sen ratkaistava kentän ulkopuoliset ongelmansa. Onko Sacramentossa menestyksen mahdollisuuksia vai joudutaanko muuttamaan? Saavatko omistajat raha-asiansa järjestykseen vai onko joukkueen myynti väistämätöntä? Koripalloilulliset päätökset ovat olleet viime vuosina sanalla sanoen huonoja, joten silläkin puolella kaivattaisiin uutta verta.
Urheilullinen puoli on viime ajat ollut melkoista korpivaellusta ja näkymien kirkastuminen edellyttää ensi paria vielä synkeämpää vuotta. Sacramentolla on pari lupaavaa palasta (Cousins ja Robinson), joiden kehityksestä koko joukkueen tulevaisuus on vahvasti riippuvainen. Yrittäisin siis kaikkeni sen eteen, että heidän ympärillään vallitsisi optimaalisen olosuhteet. Varsinkin Cousins tosin näyttää pelottavasti siltä tyypiltä, jonka kasetti hajoaa Sacramentossa ja hänet kaupataan puoli-ilmaiseksi San Antonioon, jossa hänestä kypsyy all star –tason pelimies.
 
#5
Viestejä
1 598
#6
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Hauskinta tuossa kaupassa on kyllä se, että kuin pisteenä iin päälle Sacramento heitti vielä kakkoskierroksen varausvuoron treidiin kyytipojaksi.
 
#7
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Mokeski sanoi:
Hauskinta tuossa kaupassa on kyllä se, että kuin pisteenä iin päälle Sacramento heitti vielä kakkoskierroksen varausvuoron treidiin kyytipojaksi.
Naurattaisi jos ei itkettäisi. Eikä minulla ole edes mitään henkisiä siteitä Sacramento Queensiin.

Ilmeisesti tässä kaupassa motivaationa oli kuitenkin raha. Palkkakuluissa säästyy 1,3 miljoonaa ja lisäksi kaupantekijäisinä saapuu miljoonan shekki.

Tästä saadaankin johdettua hyvä muistisääntö kaikille NBA:n valavuorille ja rekosille:

"Jos sinulle avautuu mahdollisuus myydä edellisen vuoden 6. varaus 2,3 miljoonalla, siihen pitää tarttua epäröimättä!"
 
Viestejä
6 892
#8
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Sal-serkku sanoi:
Tästä saadaankin johdettua hyvä muistisääntö kaikille NBA:n valavuorille ja rekosille:

"Jos sinulle avautuu mahdollisuus myydä edellisen vuoden 6. varaus 2,3 miljoonalla, siihen pitää tarttua epäröimättä!"
Maailman talouden kurja tila näkyy myös NBA-kaupoissa alentuneina hintoina. Ennen vanhaan Dallas heitteli omat varausvuoronsa maailmalle pelaajakaupoissa hyvissä ajoin, vuosia ennen kutakin varaustilaisuutta. Varaustilaisuuden iltana sitten ostettiin joltain joukkueelta yksi ekan kierroksen vikoista varauksista hintaan $3M.

Nykyään vuoden vanhoja kärkivarauksia saa 77%:lla tuosta hinnasta. Eikä tuon summan tarvitse olla edes käteistä!
 
Viestejä
1 598
#9
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Sal-serkku sanoi:
Tästä saadaankin johdettua hyvä muistisääntö kaikille NBA:n valavuorille ja rekosille:

"Jos sinulle avautuu mahdollisuus myydä edellisen vuoden 6. varaus 2,3 miljoonalla, siihen pitää tarttua epäröimättä!"
En usko, että edes Maloofit lähtisivät Lillardia 2,3 miltsin säästöjen vuoksi kauppaamaan. Tai no, mistäs sitä tietää.

Hauskaa on sekin, että Kingsin saamat pelaajat eivät Pattersonia lukuunottamatta sovi joukkueeseen yhtään. Douglas menee pelityyliltään ja -paikaltaan ihan samaan kateogriaan kuin Thomas, Brooks ja Jimmer, ja Aldrich tuskin saanee yhtään minuuttia Kusinsin ja Hayesin takaa. Eikä Pattersonkaan mikään merkittävä upgrade Jason Thompsonista ole, jos on ollenkaan.
 
#10
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Nopea luotaus Sacramenton kokoonpanoon:

PG: Aaron Brooks, Toney Douglas, Jimmer Fredette, Isaiah Thomas
SG: Tyreke Evans, Marcus Thornton
SF: Travis Outlaw, John Salmons, James Johnson
PF: Chuck Hayes, Patrick Patterson, Jason Thompson
C: DeMarcus Cousins, Cole Aldrich

Onpahan sekava kokoelma roolipelaajia! Neljä vahvasti syöttöpakoista pointtia, joita Douglasia lukuunottamatta ei puolustus kiinnosta pätkääkään. Heittävistä takamiehistä toinen ei osaa heittää ja toinen on vahvasti ylipalkattu. Kolmospaikka on täyttä kuraa ja siinä on kiinni lähes 14 miljoonaa taalaa. Nelospaikan miehet olisivat kaikki ihan hyviä penkkimiehiä, mutta jonkun pitää aloittaa. Sentterin paikalla Cousins on Cousins ja takana ei ole käytännössä mitään.

Douglasin, Evansin, Johnsonin ja Aldrichin sopimukset päättyy tähän kauteen ja ensi kauden sopimuksissa on tällä hetkellä kiinni noin 45 miljoonaa. Ullakkotilaa olisi siten käytössä ensi kesänä noin 13-15 miljoonaa, mikäli Evansia ei jälleenkirjata. Toisaalta, kuka vapaaherra siihen tarttuisi, ennen kuin uudet omistajat ovat osoittaneet kyvykkyytensä pyörittää NBA-joukkuetta?
 
Viestejä
34
#12
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Cousins jatkaa vielä vanhan sopimuksensa päälle neljä vuotta Kingsien riveissä. Neljä vuotta / 60+ miljoonaa taalaa.

http://espn.go.com/nba/story/_/id/9729852/sacramento-kings-give-demarcus-cousins-four-year-extension-worth-60-million-plus-sources

Mitäs mieltä olette tästä sopimuksesta? Riskithän tämän sankarin kanssa on tiedossa, mutta jos pää kestää kasassa on Kingsillä korinalle hunajaa vielä vuosiksi.
 
#13
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Maaginen sanoi:
Cousins jatkaa vielä vanhan sopimuksensa päälle neljä vuotta Kingsien riveissä. Neljä vuotta / 60+ miljoonaa taalaa.

http://espn.go.com/nba/story/_/id/9729852/sacramento-kings-give-demarcus-cousins-four-year-extension-worth-60-million-plus-sources

Mitäs mieltä olette tästä sopimuksesta? Riskithän tämän sankarin kanssa on tiedossa, mutta jos pää kestää kasassa on Kingsillä korinalle hunajaa vielä vuosiksi.
Syöpä on nyt kiinnitetty useammaksi vuodeksi. Useimmitenhän syöpä ei katoa, vaikka olisikin oireeton jonkin aikaa.
 
Viestejä
8 406
#15
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Sacramento Kingsin #1 kannattajana jo Jason Williamsin rookie-kaudesta lähtien näen tarpeelliseksi tehdä pienimuotoisen analyysin tähän kauteen ja siihen miten se on alkanut.

Lähtökohtahan oli viime kauden lopuksi se, että joukkue oli vahvasti häipymässä kohti Seattlea, mutta ex-NBA-tähi ja nykyinen Sacramenton pormestari Kevin Johnson otti tilanteen haltuun -> uusi intialainen omistaja kavereineen osti joukkueen ja NBA:ta pelataan Sacramentossa myös jatkossa. Luvassa on myös NBA:n hienoin areena, tai ainakin näin kyseinen omistaja Vivek lupaili. Juhlallisuudet ensimmäisessä pelissä olivat tunteikkaat ja huumaavat, jopa itse David Stern oli paikalla ottamassa kunniaa siitä, ettei pakottanut treidiä Seattleen. Hieno mies.

Olihakon Nunver Deggets, josta tämä uusi GM tuli? Joka tapauksessa Ujirin oppipoika jne., varmasti hieno mies ja kova panemaan. Kesän paras siirto oli Mike Malonen palkkaaminen. Ko. kaveri on lienee ollut yksi NBA:n arvostetuimmista apuvalmentajista, jonka päävalmentajuus oli vain ajan kysymys. Malone on puhunut paljon puolustuksesta ja voittavan kulttuurin luomisesta pelaajien keskuuteen. Noh, kaikki Kingsiä seuranneet tietävät, että kumpikaan näistä asioista ei ole ollut oikeastaan kenenkään pelaajan sydäntä lähellä.

DeMarcus Cousins sai maksimijatkot sopimukseensa, ja joukkueen avaimet ovat nyt virallisesti hänellä. Cousins on tiedetty pahimman luokan pipipääksi, mutta ainakin alkukaudesta hän on ollut eri mentaliteetilla liikenteessä. Viiden ottelun tappioputken jälkeen Cousins "kutsui ulos" toisia pelaajia yrityksen ja tahdon puutteesta. Itse Cousins on pelannut 4 erinomaista peliä ja kaksi surkeaa matsia, joissa hänellä paloi käpy totaalisesti Al Horfordin ja Andrew Bogutin käsittelyssä. Mainittakoon, että nämä neljä hyvää peliä tulivat x2 Robin Lopezia vastaan, kerran DeAndre Jordania vs ja kauden avauksessa yhtä liigan heikoimman etukentän, Nuggetsin kölvien, kustannuksella. Jordanilla voi olla kova maine blokkaajana, mutta 1v1 puolustajana häntä ei asiantuntijapiireissä pidetä oikein minään.

Kesän hankintoja ovat Carl Landry ja Luc Mbah A Moute, eli varsin maltillisesti siellä on siirtomarkkinoilla operoitu. Landry on vielä pitkään sivussa, mutta tuo palatessaan tarvittavaa kipinää second unitiin, joka oli muuten jossain alkuvaiheessa viimeisintä peliä muodossa Thomas-Fredette-McLemore-Mbah A Moute-Hayes... Rumaa. Lisäksi sisään tulivat McRookiet Collum ja Lemore, joista ensin mainittu ei vielä ole rotaatioon mahtunut ja jälkimmäinen on pelannut rookieille ominaisesti erittäin ailahtelevasti pelistä toiseen. Sen mitä olen itse McLemorea katsellut, niin kaikki ainekset ovat kasassa hänellä olla todella, todella hyvä pelaaja tässä liigassa. Puolustuspäässä liikkuva ja osaava, hyökkäyksessäkin raamit ovat olemassa. Golden Statea vs. McLemore sytyttikin jo korisukkaa 19 pisteen edestä 30 minuutissa.

Ben McLemore Full Highlights 2013.11.02 at Warriors - 19 Pts.

Onko se McLemore vai Ray Allen?

Avauskokoonpano on ollut muuttumaton, ja siellä ovat Cousinsin lisäksi pelanneet Vasquez, Thornton, Salmons ja Patterson. Saldo on väkevä 1-5, ja alla on viiden ottelun tappioputki. Malonella menikin jo hermo edelliseen peliin, ja hän valitti pelaajien flegmaattisuudesta, kyvyttömyydestä ottaa levypalloja sekä vajoamisesta historiallisin pitkiin pelin sisäisiin koomiin. Ketään pelaajia ei yksilöity, mutta muutoksia olisi seuraavaan peliin (ke Bkn) luvassa. Fanien keskuudessa syntipukeiksi on otettu surkeasti kauden aloittanut Marcus Thornton, omaankin silmääni täysin kyvyttömäksi scooraajaksi osoittautunut John Salmons sekä penkin puolelta sisään tuleva Jason Thompson. Eniten on povattu McLemoren nostamista avaukseen Thorntonin tilalle, mutta onko junnu vielä valmis siihen vastuuseen? Salmons on todellakin ollut äärimmäisen heikko ja tuntuu täysin mysteeriltä miten hänellä voi olla vyöllään niin paljon minuutteja viime kausilta. Yksinkertaisesti huono pelaaja, vaikka ei Kingseillä ketään parempiakaan laitureita oikein ole tuleen heittää. Mbah A Moute voisi olla vaihtoehto, joka toisi ainakin puolustuspreesenssiä kentälle. Toinen vaihtoehto on Travis Outlaw... Etukentällä Patterson-Thompson-Hayes kombosta on paha repiä mitään uutta (paitsi parempaa asennetta), ja Landrykin on palatessaan vain second unitin kaveri, joka ei taida muutenkaan olla vastaus näihin Malonen vaatimuksiin.

Vasquezin paikka lienee vielä turvattu, vaikka hän ei tunnu olevan joukkueen pelaamisessa sisällä tavalla, jolla voisi aloittavan pointin olevan. Penkiltä tuleva Thomas on synergiansa puolesta paljon paremmin sisällä jengissä + Cousinsin peppukaveri, mutta on kieltämättä erinomainen nykyisessä roolissaan kuudentena miehenä. Takakentän osalta on toki mainittava myös muuan Jimmer Fredette, jonka tilanne ei tunnu muuttuneen miksikään Malonenkaan alaisuudessa. Sinällään tuon toki ymmärtää, koska ei Thomas-Fredette takakentässä penkiltä oikein mitään järkeä ole, ja avaukseen Fredette tuskin mahtuu. Olisi silti hienoa nähdä Jimmerin saavan enemmän peliaikaa, koska pelatessaan hän on erittäin lahjakas pelaaja hyökkäyskorin puolella kenttää.

Keskiviikon otteluun Brooklynia vastaan odotan McLemorea avaukseen, Fredettelle lisää peliaikaa, Salmonsin vihdoikin penkille ja kenties Travis Outlawille jonkinlaista solidimpaa roolia.

Tosiasiassahan tämä joukkue tarvitsee lähinnä muutamaa treidiä, joilla nykyisestä rosterista ainakin puolet shipataan muualle. Mutta näillä mennään. IF YOU DON'T LIKE THAT, YOU DON'T LIKE KINGS BASKETBALL!!!Erityismaininta Napear-Reynolds selostajakaksikolle. NBA:n paras homer duo, ja varmasti joukkuettaan sydänjuuria rakastavia veikkosia muutenkin. Aina tunteella mukana, through thick and thin.
 
Viestejä
8 406
#16
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Edellisen päivityksen jälkeen Kings on vetänyt saldolla 3-4, joista pettymyksiksi pitää laskea heikot esitykset kotona Detroitia ja Memphisiä vastaan. Hyviäkin matseja mahtuu joukkoon ja joukkueen yleisilme on ollut parantumaan päin yrityksen osalta. Vaikka tappio matsista tulikin, niin lauantain matsi Clippersiä vastaan vieraissa oli todella hieno esitys joukkueelta. Roolitkin ovat hieman selkiytymään päin, Marcus Thorntonin ura Kingsissä taitaapi olla aika lailla taputeltu. Odotusten mukaisesti Maclemore nousi avaukseen, ja penkiltä vastuuta on saanut sitten Fredette. Maclemorella on vielä matkaa olla solid contributor, mutta ominaisuudet ovat olemassa, eikä joukkueella ole mitään tarvetta rajoittaa kaveria ja hänen kehitystään. Kaikki merkit viittaavat omaan silmääni siihen, että Maclemore löytää gruuvinsa vielä ja on sen jälkeen todella hyvä nuori pelaaja.

Kaikkein huikein uutinen tuli kuitenkin tänään aamulla, kun media raportoi Kingsin hankkineen Minnesotasta Derrick Williamsin käytännössä ilmaiseksi, eli vaihdossa toiseen suuntaan lähti puolustusspesialisti Mbah A Moute. Näinkö on, ettei edes 2. kierroksen pickiä tarvinnut D-Willistä antaa? Erinomainen hankinta GM-osastolta, mahdollisuuksia vaille jäänyt 2nd overall pick pähkinöistä. Ja tilaustahan Williamsille on kyllä. Nähtäväksi vaan jää, peluutetaanko miestä SF:nä vai PF:nä. Kumpikin paikka on tällä hetkellä ihan hapoilla, pelaajien kuten Jason Thompson, Patrick Patterson, John Salmons ja Travis Outlaw viedessä peliminuutit. Williams saanee kaikki mahdollisuudet antaa näyttöjä ja vihdoinkin kehittyä pelaajana vastuullisen roolin kautta. Mitä olen miehen otteita hieman seurannut, niin hyökkäyspään talentti on olemassa, ja rangea löytyy kolsesterille asti. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Derrickin debyyttiä.

Derrick Williams Full Highlights 2013.03.17 vs Hornets - 28 Pts, Career-High
 
#17
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

King James sanoi:
Edellisen päivityksen jälkeen Kings on vetänyt saldolla 3-4, joista pettymyksiksi pitää laskea heikot esitykset kotona Detroitia ja Memphisiä vastaan. Hyviäkin matseja mahtuu joukkoon ja joukkueen yleisilme on ollut parantumaan päin yrityksen osalta. Vaikka tappio matsista tulikin, niin lauantain matsi Clippersiä vastaan vieraissa oli todella hieno esitys joukkueelta. Roolitkin ovat hieman selkiytymään päin, Marcus Thorntonin ura Kingsissä taitaapi olla aika lailla taputeltu. Odotusten mukaisesti Maclemore nousi avaukseen, ja penkiltä vastuuta on saanut sitten Fredette. Maclemorella on vielä matkaa olla solid contributor, mutta ominaisuudet ovat olemassa, eikä joukkueella ole mitään tarvetta rajoittaa kaveria ja hänen kehitystään. Kaikki merkit viittaavat omaan silmääni siihen, että Maclemore löytää gruuvinsa vielä ja on sen jälkeen todella hyvä nuori pelaaja.

Kaikkein huikein uutinen tuli kuitenkin tänään aamulla, kun media raportoi Kingsin hankkineen Minnesotasta Derrick Williamsin käytännössä ilmaiseksi, eli vaihdossa toiseen suuntaan lähti puolustusspesialisti Mbah A Moute. Näinkö on, ettei edes 2. kierroksen pickiä tarvinnut D-Willistä antaa? Erinomainen hankinta GM-osastolta, mahdollisuuksia vaille jäänyt 2nd overall pick pähkinöistä. Ja tilaustahan Williamsille on kyllä. Nähtäväksi vaan jää, peluutetaanko miestä SF:nä vai PF:nä. Kumpikin paikka on tällä hetkellä ihan hapoilla, pelaajien kuten Jason Thompson, Patrick Patterson, John Salmons ja Travis Outlaw viedessä peliminuutit. Williams saanee kaikki mahdollisuudet antaa näyttöjä ja vihdoinkin kehittyä pelaajana vastuullisen roolin kautta. Mitä olen miehen otteita hieman seurannut, niin hyökkäyspään talentti on olemassa, ja rangea löytyy kolsesterille asti. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Derrickin debyyttiä.

Derrick Williams Full Highlights 2013.03.17 vs Hornets - 28 Pts, Career-High
Mutta tennispelaajaa miehestä ei tulisi, kun välistä olisi pakko syöttää..
 
#18
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Eiköhän John Salmons nähdä jälleen avarissa ennen pitkää. Cousinsin voisi vielä treidata vaikkapa Kwame Browniin.
 
Viestejä
8 406
#19
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Nyt näyttää siltä, että D.Williams <-> Mbah A Moute vaihto suattaapi kostautua yhdeksi kauden parhaista treideistä. Ok, taas tuli takkiin Clippersiltä, mutta Williams teki vaikutuksen debyytissään. Nyt Sacramentolla on heittää kehiin KOLMELLE pelipaikalle Top5 atleettisuutta Cousinsin, MacLemoren ja Williamsin nimissä. Derrickin kentällä olo tekee Vasquezista paremman pointin, nyt hänellä on joku jolle laittaa hyviä syöttöjä ilmaan, ja jota ruokkia väst breikeissä. Williams on myös oiva juoksukaveri MacLemorelle, kuten alla olevista taidonnäytteistä voi todeta:

Macklemore Oop Dunk | LIVE 11-29-13

Ben McLemore's Spectacular Dunk HD-Clippers vs Kings-November 29, 2013-NBA 2013-2014

Laitetaan nyt bonarina Mäkkikseltä vielä:

Ben McLemore's Monster Reverse Dunk | Clippers vs Kings | November 29, 2013 | NBA 2013-2014 Season

Ja Williams itse teossa (pakko rakastaa Kingsin selostajia jälleen kerran!):

Derrick Williams back to back alley-oop dunks Kings-Clippers 11-29-13

Kings näyttää nyt paljon dynaamisemmalta ja juoksevammalta joukkueelta, jonka ei ole pakko jäädä jaloilleen pelaamaan staattista puolen kentän korista. Kova luottamus siihen, että loppukausi pelataan +.500 korista!
 
Viestejä
8 406
#20
Vs: Sacramento Kings - Unprofessionalism on the court & Ineptitude off the court

Kings treidasi Greivis Vasquezin, Pat Pattersonin, Chuck Hayesin ja John Salmonsin Torontoon vaihdossa Rudy Gayeen, Quincy Acyyn ja Aaron Grayeen.

Palaan treidin implikaatioihin tarkemmin myöhemmin iltapäivällä, mutta sen voi sanoa jo nyt ettei uusi omistajaporras ainakaan millään tavalla arkaillen ole tähän kauteen lähtenyt. Gayn myötä Kingsin avausviisikon atleettisuus nousi juuri koko liigan ykköstasolle. Toinen asia on sitten se, miten tästä porukasta saadaan voittavaa palloa pelaava nippu kasaan.

Isaiah Thomas on osoittanut todellisia pelimiehen elkeitä viimeisissä peleissä, ja on varsinkin otteluiden neljänsillä jaksoilla ollut todellinen The Man. Nyt hän saa jengin haltuunsa kokonaan, joten on mielenkiintoista nähdä onko kaverista hallitsemaan tällaista sirkusta pointin paikalta, vai joutuuko hän Rudyn ja DeMarcuksen paineistuksessa huutolaispojan rooliin.

Tarkempaa analyysia myöhemmin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös