Koripallo.com

Salon Vilpas 2018-2019

Viestejä
110
Kyllä se mestaruus on Vilppaalle saatava ennekuin Teemu on ukki ja Ultrat täysi-ikäisiä.

Joten koko koripalloperheen (sis,tuomarit) on nyt otettava tolkku käteen ja Vilppaan on annettava pelata kovaa.
Kylläpäs taas pikkupoikia näköjään harmittaa Vilppaan ylivoima. Vilpas nyt vaan on ylivoimainen ilman tuomarien apua ja tuomarien avulla. Mitä jos pullottaisit kyyneleesi tämän asian suhteen ja mene ihmettelemään sinne länsivenäläisen rupusakin (lue: Jojonsuun Kataja) forumille miksi joukkue vuodesta toiseen taistelee putoamisesta.

Myös Ultrasin suhteen ymmärrän turhautumisesti.. Erehdyin kerran länsivenäjälle koripallopeliin ja voi sitä myötähäpeän määrää kun seniilit puivat nyrkkiä katsomossa. Hallille oli ilmeisesti varsin korkea ikäraja.. Joensuussa tulevaisuus koripalloyleisön suhteen on vanhuksissa, ja se on Vilppaan ja Ultrasin vika tietenkin. Toki sen ymmärtää, että Joensuussa nuoriso on jo suunnannut katseensa muihin lajeihin (hmm.. Joensuussa... mihin muihin lajeihin??? :)) kun Joukkue seilaa jumbosijoilla...
 
Viimeksi muokattu:
[Pelaajan ääni:]Onko vähemmän, mutta räikeämpiä parempi vai huonompi kuin jos tekee enemmän, mutta pieniä virheitä...:rolleyes::p
Mitä näitä määreitä nyt onkaan...

Keskimäärin fanit ovat valmiita polttamaan tuomarin roviolla, jos hän ei satu näkemään oikein vaikkapa sitä, että tossu oli viisi senttiä viivan päällä. Pelaaja voi ottaa viisi tyhmää heittoa, unohtaa neljä box-outia, napata typerän eu:n, tehdä kahdeksan kehnoa skriiniä ja puolustaa koko pelin lepsusti ja reaktio on "sattui kehno päivä tänään, harmi".

(Paitsi jos se on jenkki, jonka tilalle haaveillaan tulevan joku aaronjones)
 
Viestejä
1 136
Mitä näitä määreitä nyt onkaan...

Keskimäärin fanit ovat valmiita polttamaan tuomarin roviolla, jos hän ei satu näkemään oikein vaikkapa sitä, että tossu oli viisi senttiä viivan päällä. Pelaaja voi ottaa viisi tyhmää heittoa, unohtaa neljä box-outia, napata typerän eu:n, tehdä kahdeksan kehnoa skriiniä ja puolustaa koko pelin lepsusti ja reaktio on "sattui kehno päivä tänään".
Ja yleensä vielä tuosta omasta "huonosta päivästä" johtuen kyseinen pelaaja kitisee tuomareille lähes jokaisesta tuomarin tuomiosta, vaikka niistä lähes kaikki ovat olleet ihan oikeita.

Sitten tosiaan täällä forumillakin päivitellään ja kiukutellaan tuosta yhdestä tilanteesta, jossa tossu oli viisi senttiä yli. Ja annas olla mikä paskamyrsky siitäkin nousee jos tuolle koko ajan kitiseelle pelaajalle vielä annetaan teku.

Eilisessä pelissäkin pelaajien ja valmentajien jatkuva kitinä meni ihan mahdottomaksi, vaikka tuomarien tekivät ihan hyvän päivän muutamaa tilannetta lukuunottamatta.
 
Viestejä
391
No joo. Tekuvihko saattoi olla hieman löysällä. Nenosen EU-t taisi olla ihan ansaittuja, sekä penkin ja Iisalon tekniset täysin ansaittuja. Eli Taylorin teku ainoa josta voidaan keskustella.
Iisalon pitää pystyä käsittelemään tuollaiset asiat paremmin.

Ainoa mistä itse annan pyyhkeitä tuomareille oli tämä episodi jossa Laine käsittääkseni tönäisi Kauniston kaarella nurin ja Moreno päätytuomarina vihelsi siitä virheen ja jostain syystä antoi sen Rannikolle joka ei ollut lähelläkään tilannetta.
Ilman muuta kolmikon olisi pitänyt hoitaa tuo tilanne eritavalla ja korjata noinkin selkeä tuomarivirhe ja merkitä virhe Laineelle.

Linja oli suhteellisen tarkka eilen ja 1-2 virhettä jäi palloskriineissä Kouvoille puhaltamatta, mutta ainakin omasta mielestä tuomarit puhalsivat ihan ok pelin.

E: Ilmeisesti siistitty pressi tubessa. Blääh.
Itse tulkitsin Taylorin tekun tulleen Kouvojen penkille suunnatusta provokaatiosta. Ainakin katse oli tiiviisti sinnepäin ja suu kävi.

Toisekseen, Moreno ei ollut päätytuomarina (alatuomarina) vaan toisella sivurajalla eli niinsanottuna centerinä. Ja kuten PunaValkoinen jo laittoikin, niin Laine ei kyllä ainakaan tilanteessa virhettä tehnyt, Rannikko teki kyllä selvän työntöliikkeen. Se, oliko työntö riittävän kova kaatamaan Kauniston, vai oliko kyseessä vain kokeneen pelimiehen virheen myyminen, on tulkinnanvarainen asia. Mutta sen verran selkeä tilanne oli että hämmästyttävän paljon käsienlevittelyä se aiheutti. Kuten sekin, kun jossain Kouvojen sisäänheittotilanteessa päätyrajalla (itse asiassa kahdessa) Rannikko estää jalallaan syötön, ja se tuomittiin potkuksi.

Katselinpa hupiloikseni ottelutallenteesta muutamia tilanteita uudelleen.

Lisäksi jälkimmäistä EU:ta edelsi tilanne, jossa Nenosen takana juokseva poika kompuroi ja samalla kamppaa(vahingossa toki) Nenosen. No call. -virhe kait tuo nyt pitäisi ehdottomasti olla- Nähnyt jopa EU virhettä vastaavista vihelletyn.

...

Tätä tuomioiden "eritasoisuutta" ihmettelen. Sitä en ihmettele, kun Coach Iisalo katsoo tätä läpi pelin eikä saa tuomareilta muita perusteluja kuin käsivarsin rististä auki levittyelyä jaTekulla uhkailua, niin kyllä jossain kohtaa se Teku penkille tulee.

Toisen penkin edessä sama kaveri kyllä keskustelee Coach Lehtosen kanssa tilanteista ilman käsien levitelyä ja Tekulla uhkailua, Lehtosen huudettua ja käsiä leviteltyä tuomareiden suuntaan...

Kohtuullisen toistuva teema kolmatta vuotta putkeen, joka on kuitenkin alkukauden poissaolon jälkeen, vuoden vaihduttua taas noussut esiin. Toivottavasti linja ei jatku noin epäsynkrossa.

Putkeen ei tuo eilinen peli mennyt Sinipaidoilta, ei sitten millään.
Tuo Nenosen kaatuminen oli kyllä jo jonkin verran ennen ensimmäistä EU:ta, ja enemmän tilanteessa kyllä kompuroi Nenonen itse kuin "poika" eli Nyman.

Mitä tulee valmentajien käymään kommunikointiin tuomareiden kanssa, niin omaan silmääni (ja korvaani) ainakin kyseisten valmentajien tavassa esittää asiansa tuomareille on melkoinen ero. Minä en välttämättä ihmettele mikäli Iisalon lähestymistapa ei ole tuomareiden mielestä mieluisampi.

Ei tämä peli (kuten tuskin juuri mikään peli koskaan) tuomareiden suhteen puhtaita papereita saa, mutta täysin yliampuva oli myös Iisalon kommentti häpeällisestä suorituksesta, "ei noin vihkoon voi vetää". Sanoisin että ihan suht ok suoritus, joitakin mokia tapahtui molempiin suuntiin.
 
Viestejä
914
Itse tulkitsin Taylorin tekun tulleen Kouvojen penkille suunnatusta provokaatiosta. Ainakin katse oli tiiviisti sinnepäin ja suu kävi.

Toisekseen, Moreno ei ollut päätytuomarina (alatuomarina) vaan toisella sivurajalla eli niinsanottuna centerinä. Ja kuten PunaValkoinen jo laittoikin, niin Laine ei kyllä ainakaan tilanteessa virhettä tehnyt, Rannikko teki kyllä selvän työntöliikkeen. Se, oliko työntö riittävän kova kaatamaan Kauniston, vai oliko kyseessä vain kokeneen pelimiehen virheen myyminen, on tulkinnanvarainen asia. Mutta sen verran selkeä tilanne oli että hämmästyttävän paljon käsienlevittelyä se aiheutti.
Jep. Tuli katsottua toi tilanne ihan päin seiniä. Tarvii katsella tallenteelta uudemman kerran.

Taylor ja Asbury ottivat yhteen jo ennen tekua. Pientä tönimistä ja suunsoittoa herrojen välillä oli.
Asbury oli ilmeisesti penkillä Taylorin tekun tullessa, olisiko sinne suuntaan vielä jotain kommenttia
heittänyt.
 
Viestejä
547
jäin pohtimaan miksi Vilpaan valmennus ja pelaajat kävivät lämpiminä pelissä. Tämän huomasi jo pelin aikana kehonkielestä, ainakin Iisalon.

Olisiko käynyt niin, että uudelle pelaajalle (jota hehkutettiin aika paljon ennakolta juuri oman joukkueen/valmentajan taholta) piti näyttää hieman joukkueen kovuutta? Ja kun edellisestä kotipelistäkin oli aikaa, tunteet löivät vähän yli. Tämähän on täysin inhimillistä, ihmiset reagoivat tilanteisiin välillä erikoisesti.

Gibbsin heitosta pitää mainita, että lähteepä sähäkästi. Enpä muista äkkiseltään noin nopeaa heittoliikettä. Tulee olemaan puolustajat vielä ongelmissa...
 
Viestejä
29
Kyllä minunkin mielestäni lähes kaikki epäselvät vihellykset meni Kouvojen eduksi. Mutta eipä tuo mitään ratkaissut onneksi. Nenonen kyllä sikailee aivan turhaan. Keskittyisi pelaamiseen...
 
Kyllä minunkin mielestäni lähes kaikki epäselvät vihellykset meni Kouvojen eduksi. Mutta eipä tuo mitään ratkaissut onneksi. Nenonen kyllä sikailee aivan turhaan. Keskittyisi pelaamiseen...
No.. sikailee ym jutut.. joo Pelaa parhaimmillaan helvetin kovaa, ottaa iskuja ilman palkintoa. Jatkuvaa sikailua ei kuitenkaan tee. Kouvot matsissa kyllä meni provoihin, etenkin 2eun kohdalla.

Mielenkiintoista oli kyllä, että niitä Kauniston hittejä ei tuomari nähnyt. Ja tämän lisäksi, juuri ennen ko tilannetta Kaunisto ja Lehtonen ko "hermannille" supisi jotakin.

Nenonen varmasti on ärsyttävä pelaaja joka pelaa kovaa ja hämmentää tilanteissa ja tilanteiden ulkopuolella.

Onneksi siis pelaa meillä, eikä vastustajien riveissä ;)
 
Viestejä
1
Kylläpäs taas pikkupoikia näköjään harmittaa Vilppaan ylivoima. Vilpas nyt vaan on ylivoimainen ilman tuomarien apua ja tuomarien avulla. Mitä jos pullottaisit kyyneleesi tämän asian suhteen ja mene ihmettelemään sinne länsivenäläisen rupusakin (lue: Jojonsuun Kataja) forumille miksi joukkue vuodesta toiseen taistelee putoamisesta.
Taitaa se arvostelu vähän koville ottaa sielläkin suunnalla ;) Jotta sinultakaan ei totuus unohtuisi, niin ei unohdeta kevättä 2017, eihän?

Muutenkin provoilusi toimisi paremmin jos aluksi edes yrittäisit pysyä faktoissa, ja sitten vasta yrittää jotenkin piikitellä kanssakeskustelijaa.

Mitä itse keskiviikon peliin tulee, niin olipas kieltämättä sekavaa tuomaritoimintaa eikä ollut pelille hyväksi. Silti jokaikinen kerta kun eksyn Salohalliin katsomaan peliä, niin tuntuu tuo kotijoukkue valmentajansa johdolla purnaavan tuomareiden suuntaan tolkuttoman paljon. Joku voisi luulla, että tuolla itse aiheutetaan tietynlaista mainetta itselle tuomarien keskuudessa. :rolleyes:
 
Taitaa se arvostelu vähän koville ottaa sielläkin suunnalla ;) Jotta sinultakaan ei totuus unohtuisi, niin ei unohdeta kevättä 2017, eihän?

Muutenkin

Mitä itse keskiviikon peliin tulee, niin olipas kieltämättä sekavaa tuomaritoimintaa eikä ollut pelille hyväksi. Silti jokaikinen kerta kun eksyn Salohalliin katsomaan peliä, niin tuntuu tuo kotijoukkue valmentajansa johdolla purnaavan tuomareiden suuntaan tolkuttoman paljon. Joku voisi luulla, että tuolla itse aiheutetaan tietynlaista mainetta itselle tuomarien keskuudessa. :rolleyes:
Taitaa se arvostelu vähän koville ottaa sielläkin suunnalla ;) Jotta sinultakaan ei totuus unohtuisi, niin ei unohdeta kevättä 2017, eihän?

Mitä itse keskiviikon peliin tulee, niin olipas kieltämättä sekavaa tuomaritoimintaa eikä ollut pelille hyväksi. Silti jokaikinen kerta kun eksyn Salohalliin katsomaan peliä, niin tuntuu tuo kotijoukkue valmentajansa johdolla purnaavan tuomareiden suuntaan tolkuttoman paljon. Joku voisi luulla, että tuolla itse aiheutetaan tietynlaista mainetta itselle tuomarien keskuudessa. :rolleyes:
No. Hemmetisti totta juu.. kevään -17 lumet sulanut aikoja sitten. Vanha kansa toteais että tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee. :)

Se mitä tulee viime keskiviikkoon. Ja tähän alkukauteen. Harvinaisen rauhallisesti kotijoukkue on tuomareita kohtaan esiintynyt ja siten myös kohtuu hyviä matseja myös tuomareilta ollut tänä "syksynä" vaikkakin tuomareiden toimesta näitä ennakkoasenteellisia vihellyksiä tullut matkan varrella tänäkin syksynä.(eihän tuomareiden pitäisi tulla peliin ennakkoon asetetuilla asenteilla vaan viheltää ottelua?) Mutta keskiviikkona rävähti kyllä etenkin tältä herra Mikkolalta kyllä heti alkuun ne parin viimekauden aikana asetetut ennakkoasenteet kehiin. Ekalla minuutilla tais tämä sankari sitä tekuvihkoa jo varoitella penkin suuntaan. No.. ennakko asenteet ja epätasainen linja tuomareilla lienee hyväksyttyä suomen koripallossa ympäri Suomen. "Tasan ne kuitenkin menee pitkässä juoksussa"

Toivon että tässäkin ketjussa keskiviikon tuomareiden pelin "ok vihellys suoritusta" puolustelleet eivät itse ole missään muussa tekemisissä koripallon kanssa kuin huutelemassa katsomossa ja kirjoittelemassa täällä kp.comin foorumilla.
 

Alasarjatuomari

Toivon että tässäkin ketjussa keskiviikon tuomareiden pelin "ok vihellys suoritusta" puolustelleet eivät itse ole missään muussa tekemisissä koripallon kanssa kuin huutelemassa katsomossa ja kirjoittelemassa täällä kp.comin foorumilla.
No sinun omat arviosi kyseisen ottelun tuomaroinnista eivät sen kummempaa mandaattia sinullekaan kyllä anna.. :D
 
Viestejä
914
Toivon että tässäkin ketjussa keskiviikon tuomareiden pelin "ok vihellys suoritusta" puolustelleet eivät itse ole missään muussa tekemisissä koripallon kanssa kuin huutelemassa katsomossa ja kirjoittelemassa täällä kp.comin foorumilla.
Mä kyllä pysyn edelleen kannassani että ei tuo keskiviikon peli ollut niin huono tuomareilta kun täällä annetaan ymmärtää.
Joo varmasti muutamia huonoja vihellyksiä tuli ja ei kolmikko mitään uransa peliä puhaltaneet, mutta kokonaisuutena peli ei ollut mikään katastrofi. Lähempänä se ihan ok suoritusta kuin täysin vihkoon mennyttä.

Iisalon pitäisi miettiä miten hän asiansa esittää tuomarille ja kannattaako ihan joka tilanteessa purnata vai pitäisikö hyväksyä se, että tuomarit tekevät jokaisessa pelissä jossei nyt virheitä niin tulkitsevat asian eritavalla kuin valmentajat ja usein näkevät tilanteet paremmasta kulmasta ja ovat pätevämpiä tulkitsemaan tilanteita kuin koutsi osasto. Katsomosta puhumattakaan.

Edellisen kotipelin "MIKSET SÄ PUHALLA MIKSET SÄ PUHALLA" alatuomarille huudot on täysin turhia purkauksia jotka saattavat maksaa pelin playoffseissa, etenkin kun sivutuomari oli virheen puhaltanut.

Iisalon hermokontrolli Vilppaan suurin heikkous tällähetkellä.
 
Viestejä
59
Pitää tännekkin kommentoida kun joku iski pöytään arvioita Katajan uudesta kaverista, Diazista, tässä teidän ketjussa että on riskiveto ;), niin voi sanoa että aika hyvin vakuuttanu jo muutamassa pelissä. Parhaimpia pelipaikallaan mitä Katajassa,- kenties koko liigassa, on vähään aikaan nähty. Pari viikkoa joukkueen mukana vasta,ja kunhan kuviot hiotuu vieläkin paremmaksi voi olla pudotuspelin mvp ;) Aika samettisesti nostelee koreja molemmilla käsillä, ottaa levyreitä ja peittää oman kaverin todella hyvin.

Sellaista, vaikka offtopic täysin Vilppaan ketjussa ;) Kumpis vie voiton ke matsista?
 
Pitää tännekkin kommentoida kun joku iski pöytään arvioita Katajan uudesta kaverista, Diazista, tässä teidän ketjussa että on riskiveto ;), niin voi sanoa että aika hyvin vakuuttanu jo muutamassa pelissä. Parhaimpia pelipaikallaan mitä Katajassa,- kenties koko liigassa, on vähään aikaan nähty. Pari viikkoa joukkueen mukana vasta,ja kunhan kuviot hiotuu vieläkin paremmaksi voi olla pudotuspelin mvp ;) Aika samettisesti nostelee koreja molemmilla käsillä, ottaa levyreitä ja peittää oman kaverin todella hyvin.

Sellaista, vaikka offtopic täysin Vilppaan ketjussa ;) Kumpis vie voiton ke matsista?
Arvio "kertoimet" keskiviikolle, molempien uusien miesten siivittämänä 209-183. Katajalle kotiedun turvin siis ennakkosuosikin viitta.

Katajan uudesta miehestä vaikea kait vielä antaa kunnon näkemystä. Mutta yritetään silti ;)

Kobria (20/5)vastaan, kuten Pyrintöä(8/4) vastaan käytti pituuttaan hyvin toki. Kobrilla sen verran pehmeä pakki, et olis ollu tuolla varrella täysi floppi jos ei heittoja alta olisi saanut ilmaan 20pts edestä. "Samettinen heitto" kuitenkin ehkä arviona yhtä imelä kuin turkulaisen jääkendo joukkueen maalilaulu. :)

Heitot 2pts 11/20 55%. Vaparit ihan ok isolle miehelle ~78%. Levyjä 9 kahteen matsiin.

Eikös statsi rivi toistaiseksi ole aika lähelle saman kaltainen kuin Wrightilla?

Varmasti pihalla ku lumiukko kuviosta, mutta aika näyttää onko keväälläkin. Mutta en lähtis noilla näytöillä tälle miehelle MVP pystiä jakamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ja toivottavasti keskiviikkona Vilppaan janttereilla ei jää jalat bussiin, vaan saadaan hyvätasoinen ja jännä matsi.
Ilman ylimääräisiä hässäköitä ja ilman turhia mussutuksia tuomareille.

Tuomareilta selkeä ja ryhdikäs linja alusta loppuun.

Eiköhän siinä olis kohtuu hyvä resepti tasokkaaseen korismatsiin?
 
Ylös