Koripallo.com

Salon Vilpas 2022-2023

Viestejä
414
Näinhän se taitaa olla joo. Ihan mielenkiintoinen nippu sinällään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita mitä ilmeisimminkin luvassa.. Ja tätähän moni on toivonut. Tällä siis lähdetään ja mihin tuo sitten riittää jää nähtäväksi.

Julkkari ilmeisestikin lähihetkinä?
Eiköhän tänään tai viimeistään huomenna tipahda uutista. No tämä ”uutinen” on nyt ollut jo koko ketjun tiedossa pidemmän aikaa.
 
Viestejä
414
Huhu piti kuin pitikin paikkaansa. Bo Hodges, rookie, 196cm / 95kg, Pelipaikka: 3/2.

Hodges pelasi yliopisto-uran ensimmäiset kolme kautta East Tennessee Statessa. Viimeisellä kaudella tehot:

30min/12.73pts/5.85reb/2.55ast/1.42stl. Heittoprosentit: 50% 2pts, 25% 3pts ja 64% ft.

Tämän jälkeen Hodges siirtyi tasokkaampaan konferenssiin (Big East) ja joukkueeksi valikoitui Butler.

Statsit 20-21 ja
21-22 kausilta hyvin pitkälti yhteneväiset:

20-21: 29min/8.22pts/6reb/2.33ast/0.89stl.
21-22: 28.6min/10pts/6.94reb/1.24ast/1.12stl.

Silmiinpistävää Butler kausilta oli heikot heittoprosentit:

20-21: 34% 2p, 33% 3p ja 46% ft
21-22: 40% 2p, 32% 3p ja 63% ft

Yliopisto-uran aikana vain yhteensä 214 otettua kolmosta ja niistä 64 sisään heittoprosentin ollessa niukasti alle 30%. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että heittäminen ei ole Hodgesin vahvuus.

Nähdäkseni Pipkinsin ja Hodgesin vahvuudet ovat enemmän puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Omaan silmään ovat hyvinkin samanlaisia pelaajia. Pipkins räjähtävämpi ja nopeampi, kun taas Hodges fyysisempi ja levypallovoimaisempi.

Kaksi ekaa vahvistusta (Feazell ja Crawley) olivat mielestäni erinomaisia hankintoja. Kaksi viimeistä jättää eniten kysymysmerkkejä ilmaan.

1) Skoraus-/heittovoima

Kummallakaan ei ole juurikaan heittouhkaa kaarentakaa (ainakaan statsien perusteella). Mikko ja Roope ovat nyt ainoat yli 40% kolmen pisteen heittäjät joukkueessa. Tämä pakottaa Vilppaan muuttamaan pelityyliä. Vaikuttaisi siis siltä, että Salossa nähdään ensikaudella run&gun korista. No ainakin on ajoittain viihdyttävää katsojan näkökulmasta.

Summa summarum: Ensi kaudellakaan Vilppaalla ei ole varsinaista go-to-guyta, joka pystyisi luomaan itselle heiton sekä kaukaata että läheltä.

2) Kolme rookieta?

Woodin kallis liksa olisi luullut vapauttavan hieman budjettia jenkkivahvistuksiin. Neljä nuorta (kaikki syntyneet v. 1998), joista kolme ensimmäistä kertaa eurokentillä. Jälkimmäisen kaksikosta Pipkins-Hodges olisin ottanut mielelläni, mutta en molempia, sillä vaikuttavat liiankin samanlaisilta. Vilpas on toisaalta onnistunut näissä rookiehankinnoissa poikkeuksellisin hyvin. Omaan silmään terävin kärki silti puuttuu. Sateentekijä(t) hankitaan sitten keväällä? No jäädään seuraamaan.

Ero Karhun vahvistuksiin on silti aivan jäätävä. Onko pelaajabudjeteissa jo näin valtava ero?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 473
Eihän teillä oo hätiä mitiä ;) Paikallinen aviisi kirjoitti, että tulevan kauden finalistit on jo selvillä, karhu ja vilpas ;) Koska on rosteri kasassa jo.. Sen sijaan täälläpäin noudatetaan samaa taktiikkaa kun aina aiemminkin, ja lytätään joukkue jo ennen kun se on edes rakennettu ja valmiina ;).. Mutta ootellaan paria Jyssäystä ;) Hieno kausi tulossa, joten mikäpä on helteistä nauttiessa ;)
 
Viestejä
2 467
Mä laitoin saunan lämpenee. El mestaruus bastun, höllii höllii. Palloo ilmaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös