Seniori SM 2011-12

Viestejä
418
#1
Ikämiesten SM35-sarjaa: Keravan Ykköskori-PuHu PB 69-65 (29-40)

Lähtöaskeleet: SM35-sarjaan on saatu täksi kaudeksi Lahden tilalle Kerava, jonka pelaajarungon muodostavat Kori-80:n M2D-veteraanit Korhonen-Railotie-Rönnholm höystettynä kolmoslinko Peltolalla.
PuHu PB osallistui sarjaan ensimmäistä kertaa viime kaudella ja tuloksena tasaisessa sarjassa oli hopeaa. Illan otteluun PPB sai jalkeille ainoastaan viisi pelaajaa, joten myös manageri-valmentaja-takamies Rissanen veti tossut jalkaan.

Matsi: Ottelu alkoi PPB:n hallinnalla ja se pääsikin juoksemaan lukuisia nopeita Ansaksen harppuunasyötöistä. Toisaalta PPB:n useat menetykset pitivät eron pienenä. Keravalta onnistui lähinnä tarkkakätinen Railotie, joka odotteli rauhassa muiden korille ajoista tarjoamia namupasseja ja pisti pallot hyvällä prosentilla koriin.

Puoliajan jälkeen kapealla rosterilla pelannut PPB alkoi väsyä ja sortui kehnoihin ratkaisuihin. Kun vielä tuomaripari Kanniainen-Virtanen vihelsi kotijoukkueelle toisella puoliajalla alkua kitsaammin virheitä, alkoi Kerava tulla väkisin rinnalle.

Ottelun viimeiset minuutit mentiin vuorovedolla, eikä PPB onnistunut kuromaan 2 pisteen eroa enää viimeisen 40 sekunnin aikana. Näin Keravalle kirjattiin seurahistorian ensimmäiset SM35-sarjapisteet.

Keravalta onnistui parhaiten odotetusti M2D-trio, joka sai kolmella ensimmäisellä kympillä tarvittavat lepohetket ollakseen iskussa viimeisillä minuuteilla.

PPB:n pelaajista Riihimäki teki pisteistään 16 vapaaheittoviivalta. Dufva osui ainoana kauempaa ja piti puolustuspäässä Korhosen hyvin nuhteessa. Punta väläytteli lupauksia antavasti.

Kerava: Korhonen 10, Kuoppala 5, Peltola 9, Paju 2, Rönnholm 12, Railotie 24, Mäntynen 6, Parkkila –
PuHu PB: Dufva 14, Ansas 9, Campbell 4, Riihimäki 25, Punta 13, Rissanen -.

Entä sitten? PPB:n rosterista puuttui sekä viime kauden kovia pistemiehiä että Espoosta ostettu rookieikämiessentteri. Keravalle tuskin kovin montaa nimimiestä on tulossa, joten eiköhän puntit tasoitu seuraavassa kohkaamisessa.
 
Viestejä
382
#2
Vs: Seniori SM 2011-12

Vähän off topic, mutta sallittaneen joukkueiden tuttuuden vuoksi ja koska M35SM-sarjalle ei ole omaa topicia... Eli siis:

Myöhään eilisiltana nähtiin Killassa huikea koripallokamppailu, kun miesten 35v SM-sarjaottelussa kohtasivat isäntäjoukkue Keravan Ykköskori ja vierailija helsinkiläinen FC Passe.

Kamppailu eteni tasatahtiin aina loppuhetkille saakka, kunnes Ykköskori sai huikealla puolustuspelillään ja Esa "Pikku-Eesu" Peltolan sekä Jarkko "PJ-Rönni" Rönnholmin kylmähermoisilla hyökkäyspään ratkaisuilla käännettyä ottelun kotivoitoksi.

Joukkueensa taistelutahdon ruumiillistumana ottelussa toiminut Peltola näytti mallia muille, kun ottelukellossa oli jäljellä 16 sekuntia. Peltola syöksyi koko kaksimarkkaisen vartensa voimalla parkettiin irtopallon perään ja kaivoi pelaajakasan alta pallon omilleen.

Voiton arvoa nostaa se, että Passen pelaajista yli puolella on Korisliiga-kokemusta. Voitollaan Ykköskori nousi yksinään sarjan kärkeen. FC Passe on hallitseva 35v-miesten Suomen Mestari.

Ykköskori - FC Passe 72 - 67 (33-34)

Ykköskori pisteet:

Peltola 24, Rönnholm 17, Railotie 11, Korhonen 7, Mäntynen 5, Kuoppala 4, Paju 3, Reimakoski 1, Parkkila -.

Passe pisteet:

Parviainen 19, Erkinheimo 12, Mikkola 9, Riikonen 7, Haliseva 6, Ketomaa 5, Saarikoski 3, Pulkkinen 3, Lang 3, Pilkevaara -.


Siirretty EM2D-topicista.
 
Viestejä
418
#3
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35: PuHu Police Basket-FC Passe 57-83 (32-45)

Lähtöaskeleet: Viime kaudella kohtaamiset menivät tasan 1-1 ja molemmat kompuroivat syksyllä kauden yllättäjä Keravaa vastaan. Periaatteessa odotettavissa oli siis varsin tiukka ottelu.

Matsi: No ei se sitä sitten ollut. Ottelu alkoi PPB:n hallinnalla ja se hoiti levypallot suvereenisti molemmissa päissä. Vähitellen alusta asti leveällä rosterilla pelannut Passe pääsi peliin mukaan ja kiipesi rinnalle. Tasaisen jakson viimeisellä sekunnilla Pilkevaara nakkasi tulevaa enteillen kolmosen pussukkaan.

Toisella jaksolla alkoi Passen takakentän erinomaisuus erottua. Kokeneet Lang-Mikkola-Saarikoski pitivät hyvää huolta pallosta ja pallo alkoi osua mukiin myös kaaren takaa. PPB kyllä tsemppasi, mutta sinänsä kelvollisesti pelannut pelaajavalmentaja Kola-Kalle oli takamiehen roolissa ylivoimaisen tehtävän edessä, eikä takamiehen tontilla häärineistä Ansaksesta ja Kyröstä ollut riittävästi apua.

Kolmannella jaksolla PPB voimat ja usko loppui. Naulaa PPB:n arkkuun iskivät Saarikoski ja Pulkkinen tekemällä joukkueen 11 ensimmäistä pistettä kaaren tuntumasta. Loppu sitten pelailtiin.

Passen joukkueesta erottuivat tietenkin Parviainen monipuolisuudellaan ja kimmoisuudellaan sekä Saarikoski, joka upotti kovalla prosentilla neljä isoa. Kun kaikille pienille miehille ei PPB:llä riittänyt puolustajaa, otti vastustajan kankeista jaloista parhaiten ilon irti Lang.

PPB:n paras oli Ansas, joka ei osaa kaukaa heittää sitten pätkän vertaa, mutta möyryää muutoin joka paikassa hakien komean määrän pisteitä, riistoja ja levypalloja. Pitkään pajalla ollut Virtanen sai lopulta säädettyä heittojyvänsä kohdilleen.

PPB: Virtanen 17, Ansas 16, Rissanen -, Silvanto 1, Riihimäki 15, Campbell 6, Punta 2, Kyrö -.
Passe: Erkinheimo 9, Urpola 5, Parviainen 21, Saarikoski 12, Lang 15, Pulkkinen 8, Mikkola 8, Haliseva 2, Pilkevaara 3.

Entä sitten? Täydellä rosterilla pelaavaa Passea voi jo tässä vaiheessa onnitella Suomen mestaruudesta.
PPB:n seuraava peli on ToPoa vastaan ensi sunnuntaina klo 20 Myyrmäen urheilutalolla. Näillä näkymin joukkue saanee rosteriin "entisen koripalloilijan", SMFinaaliMVP-sentterihankinnan Espoosta.
 
Viestejä
418
#4
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35-sarjaa: PuHu Police Basket-ToPo 81-80 (43-38)

Lähtöaskeleet: ToPo saapui Myyrmäkeen ainoastaan kuudella pelaajalla, joista Pihlajamäki oli ainoa sentterin paikalla joskus pelannut. PPB:llä taasen oli laittaa kentälle kokoa, mutta ei pomputustaitoa, joten odotettavissa oli vähän erilainen koristapahtuma.

Matsi: ToPo pelasi odotetusti koko ottelun makaavaa paikkaa, jossa heittotilaa annettiin reilusti maalatun alueen ulkopuolelta. PPB runnoi silti palloa sinnikkäästi korin alle, josta PPB tekikin suurimman osan pisteistä. Plan B oli heittopaikan järjestäminen Pistooli Virtaselle, joka ampuikin kohtuullisella prosentilla hieman kauempaa.

PPB:n vaikeudet alkoivat, kun joukkueen toinen kaukoheittäjä Dufva kolaroi ottelun alkuvaiheessa vastustajan kanssa ja lähti saman tien tikattavaksi. PPB:n peli puuroutui täysin, kunnes kentälle tuli pelaajamanageri Rissanen. Vaikka Rissanen ei nopeudellaan häikäissyt, sai joukkue pelaajat jollain tavalla paikoilleen ja puoliajalla joukkue johti muutamalla pisteellä.

Tauon jälkeen ToPon Kohila sai heitettyä kolme kolmosta (kaikkiaan kuusi isoa sisään!) pussukkaan ja ToPo siirtyi jopa johtoon. Joukkueen moottori Pelkonen pelasi pirteästi ja väsymättä koko ottelun ja oli joukkueen toinen kantava voima.

Lopussa PPB sai pelinsä sen verran kuosiin, että hoiteli itsensä kolmen pisteen johtoon. ToPo tuli vielä pisteen päähän ja sai sivurajaheiton kellon näyttäessä 0,6 sekuntia. Kohilan kaaren takaa heittämä hook-heitto kuitenkin pyörähti ulos raudoista ja PPB sai aqnsaitsemansa voiton.

ToPon paras oli vikkelä ja tarkkakätinen Pelkonen. Kohilan heitto oli kyllä merkattu, mutta niin vain kaaren takaa löytyi paikkoja heittää isoja sisään.
PPB:n paras oli kohtuullisen hyvin ja ainoana kaaren takaa osunut Virtanen. Ensimmäisen ottelunsa Hukka-paidassa pelannut Heikki Zitting väläytteli, mutta vastustajan makaava paikkapuolustus teki hänenkin pelinsä vaikeaksi.

PPB: Virtanen (MVP) 21, Dufva -, Ansas 8, Rissanen 2, Zitting 17, Riihimäki 14, Campbell 4, Kyrö 13.
ToPo: Pelkonen (MVP)28, Koivisto 8, Harjula 9, Pihlajamäki 6, Väinölä 9, Kohila 20.

Entä sitten? ToPon rosteri kaipaa ehdottomasti lisävahvistuksia, sillä kaikilla muilla sarjan joukkueilla on kaukoheittäjiä, jolloin päivän pelillä kyyti tulee olemaan kylmää.
PPB:n peli on kovin takkuista ilman takamiehiä. Kokoa ja kuntoa joukkueessa kyllä löytyy. Jahka Dufva saa päänsä kestämään ja Kaijansinkon rosteriin, voi peli asettua vihdoin uomiinsa. Sarja jatkuu PPB osalta jo ensi keskiviikkona, kun joukkue matkustaa legendaariseen Masikka-ahon halliin Kouvolan vieraaksi klo 20:15.
 
Viestejä
418
#5
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35: Kouvot-PuHu Police Basket 77-89 (32-44)
Lähtöaskeleet: Jostain syystä PPB:llä oli vaikeuksia saada pelaajia keskiviikkoiltana Kouvolaan, mutta mukaan saatiin sentään kuusi pelaajaa.
Viime kaudella joukkueiden keskinäiset päättyivät vierasvoittoihin. Kouvojen sarja-avauksessa rosterissa lämmitteli peräti yhdeksän pelaajaa , joiden joukossa The Sami Laaksonen.

Matsi: PPB nykäisi heti alussa eroa lähinnä Sami Virtasen puolimatkan kakkosilla. Virtanen naulasi ensimmäisellä kympillä 12 pistettä. Kouvot pelasi odotetusti palloa Laaksoselle korin alle, mutta PPB:n tuplatessa Laaksosta, heittoprosentit jäivät heikoiksi.
Toisella kympillä PPB kasvatti tasaisesti eroa Lasse Riihimäen tehtyä lähinnä vapareilla 11 pistettä. Laaksonen punnersi korin alla vahvasti, mutta jäi kovin yksinäiseksi muiden epäröidessä heittojaan.

Puoliajan jälkeen Tomi Hautalan heittokäsi alkoi vähitellen lämmetä ja muutkin uskalsivat ottaa heittoja. Kouvot kiri noin 5 pisteen päähän ja roikkui kannoilla aina 35 minuutin kohdalle saakka. PPB:n irtioton käynnisti lopulta Ilkka Punta kolmosellaan. Lopullisen naulan Kouvojen arkkuun iski V-P Dufva säkittämällä kaukaa 5 pinnaa.

Kouvoilta erottui Laaksosen lisäksi edukseen Hautala, joka oli kääntää ottelun kotijoukkueelle kolmannella jaksolla. Hillittömällä tsempillä ja rajallisella tekniikalla puurtanut Uds täräytti kovia koreja läheltä ja kaukaa. Tuomaripari Haaja-ensaanimestäselvää puhalsi läpi ottelun herkästi, josta etenkin Laaksonen sai kovasti etua korin alla. Linja pysyi kuitenkin kaiken kaikkiaan tasapuolisena koko 40-minuuttisen.
Basketin pinnoista vastasi lähinnä EM2D-trio Virtanen-Riihimäki-Ansas. Irtiottovaiheessa muut osallistuivat kiitettävästi puolustustalkoisiin ja tekivät muutaman korin.

Kouvot: Uds 14, Huttunen -, Sydänmaanlakka 8, Laaksonen 27 (MVP), Hautala 16, Jussila 2, Hukkanen 4, Inkeroinen -, Chief J. Kyöstilä 6.
PPB: Virtanen 32 (MVP), Dufva 7, Ansas 15, Riihimäki 26, Punta 6, Rissanen 3.

Entä sitten? Kouvot on kovasti aloitusviisikkonsa varassa ja juoksukunnosta päätellen pelaajat ovat taputelleet treeneissä ainoastaan yhteen päähän. Tuskin Kouvot kuitenkaan heittopussiksi sarja jää.
PPB:n voittosuhde on nyt 2-2. Kaikki joukkueet nähtynä sarjan harjaa Passe. Muita sijoja ei parane lähteä arvuuttemaan.
 
#8
Vs: Seniori SM 2011-12

Burman Simpanssi sanoi:
Ykköskori - Topo-35 jatkoajan jälkeen viisimiehiselle vierailijalle 106-107. Tarkempaa raporttia tulossa....
Täytyy kai pitää lupauksensa. Sen verran oli tunteet pinnassa ottelun jälkeen, että ensin piti saada hieman etäisyyttä tapahtuneeseen, ihan fyysisestikin, raportti tulee nyt napapiirin väärältä puolelta.

Lähtöaskeleet: Tappiottoman Ykköskorin oli määrä kohdata voitoton Topo tiistai-illan pelissä, mikä lienee viikonpäivistä turvallisin suorittaa iltavierailu Keravalle. Tuttuun tapaan ottelua edeltävänä päivänä vierasjoukkueen kesken sähköpostit lentelivät ja kalustoa yritettiin saada paikalle kaikin keinoin. Lopulta viisi peluria saatiin puhelimessa annettujen ajo-ohjeiden avulla paikalle, kotijoukkueen vetäessä vauhdikasta lämmittelyä Korin ollessa tällä kertaa lastattu kymmenellä ykkösluokan pelurilla.

Matsi: Vierasjoukkue ryhmittyi alusta lähtien makaavaan 2-3-paikkaan, joka tuottikin Kollilaumalle tuskallisen paljon vaikeuksia ottelun alussa. Kiitos Peltolan heittopelin (5 kpl kolmospussukkaa ensimmäiseen 15 minuuttiin), kotijoukkue onnistui kuitenkin pysymään pelissä mukana ja repimään puoliaikajohdoksi 9 pistettä. Huolta ja kiihkeää keskustelua kuitenkin herätti puolustukseen palaaminen ja siellä yrittäminen, sillä vieraat juoksivat ison osan pisteistään nopeista ja puolinopeista hyökkäyksistä. Kotijoukkueen korinteko kasaantui tutulle Korhonen-Railotie-Rönnholm-Peltola-akselille, joka vastasi puoliaikaan mennessä suurelta osin pistetehtailusta. Vierailjoilla vielä kaikilla jalat liikkuivat ja koko rintama teki pisteitä tasaiseen tahtiin.

Ensimmäisen puoliajan lopussa ja toisen alussa Topo vaihtoi paikkapuolustuksen 3-2-muotoon, jolloin saatin hieman paremmin Kollien heittopaikat kuriin. Kolmannen erän kulminaatiopisteitä oli vieraiden Kohilan pari kolmospussukkaa peräkkäisiin hyökkäyksiin, jotka innoittivat Kolli-seuran puheenjohtajanakin toimivan Rönnin opastamaan omiaan kovaäänisesti: "Jos joku ei tiedä, niin #19 heittää!". Lisäksi Pelkonen naputti puolustuspään kommunkointivaikeuksista edelleen kärsineen kervalaislauman keskeltä ja vapariviivalta erään 13 pistettä pitäen vieraat mukana taistossa. Viimeiseen erään lähdettäessä eroa 3 pistettä Kolleille.

Näin pitkälle pääsin sanomatta sanaakaan tuomaritoiminnasta, mutta nyt lienee sen kommentin aika. Aluksi näytti pahalta, että vierailijoilta lentää pelaaja/pelaajia suihkuun jo aikaisessa vaiheessa ja ottelu lässähtää täysin. Onneksi Piipari huomautti tuomarikaksikolle toisessa erässä saatuaan jo kolmannen virheensä, ettei vaihtomiehiä ole. Loppujen lopuksi kaikki pysyivät kuitenkin kentällä 45 minuuttia ja vielä olisi kahdella kaverilla ollut varaa rikkoakin lopussa. Ja nyt tauon jälkeen takaisin 4. jaksolle.

Ottelun loppuosa vedettiin molemmin puolin miespuolustusta, kotijoukkueella Korhosen toimiessa hyökkäyspään koordinaattorina ja pääpisteidentekijänä. Vierailijoilta pisteiden teko lepäsi vasuritakamieskaksikon Pelkonen-Harjula hyvän heittopelin harteilla, yhteensä 15 pistettä vikaan erään. Toivottavasti pisteet ovat pöytäkirjassa oikein, sen verran samannäköisiä nopeasti katsottuna kukkakepppikaksikko on. Ottelun loppua kohden Topo käänsi 3 pisteen edun itselleen, kun pari minuuttia oli pelaamatta. Kotijoukkueen Peltola nosti viimeisellä minuutilla korin alta ensimmäisen korinsa sitten alun kolmospussittelun ja kavensi eron yhteen pisteeseen. Topo ei onnistunut omassa hyökkäyksessään ja aikalisän jälkeen Kollit ryhmittyi viimeiseen hyökköykseen kellon näyttäessä 8 sekuntia. Pallo pelattiin keskelle kolmosen kaarelle Korhoselle, joka sai kimppuunsa 2 puolustajaa ja totesi parin harhautuksen jälkeen parhaaksi jakaa pallon toisessa laidassa vapaana odottaneelle Railotielle. Tämä nousikin viimeisellä sekunnilla heittoon, joka kuitenkin tuli torjutuksi Pelkosen toimesta. Tai niin ainakin kaikki vieraspelaajat luulivat, mutta korinalustuomari kentän toiselta puolelta näki tilanteessa virheen ja Railotie täten viivalle vapareihin. Eka pussukkaan, mutta toinen kierähti ohi ja jatkoaika oli edessä.

Jatkoajalla Topo näytti jälleen hivuttautuvan voittoon, mutta Kollilauma teki vielä viimeisen rynnistyksen. Viime sekunneille eroa 3 pistettä ja Korhosta rikotaan, joka astelee joukkuevirheiden seurauksena vapariviivalle. Harmillisesti ensimmäinen livahtaa kuitenkin ohi. Vieraiden pohtiessa ääneen, otetaanko aikalisä, mikäli toinen heitto uppoaa, lataa Korhonen toisen heiton kovaa eturautaan ja saa pallon takaisin itselleen. Nopea syöttö laitaan Mäntyselle, joka lataa kaarelta heiton sisään at-the-buzzer... varpaiden kuitenkin ollessa viivalla ja double-overtime-riemun kotikatsomossa nostattanut heitto tuomitaan vain kakkospussukaksi. Pisteet täten Helsinkiin ja show is over at 106-107.

Ykköskori: Korhonen 26, Railotie 19, Reimokoski 0, Kuoppala 6, Rönnholm 20, Mäntynen 6, Peltola 19, Parkkila 0, Paju 0, Piipponen 10.
Topo: Pelkonen 41, Harjula 21, Kohila 15, Väinölä 21, Piipari 9

Miten tästä eteenpäin: Vaikka pisteet lähtivät pääkaupunkiin oli hinta niistä kova, Kohila tähystyslistalle, Harjula fysikaalisen hoitoon. Tuleeko ikää liikaa? Kollit varmasti porskuttavat eteenpäin vahvasti, sarjassa nähtäneen vielä lisää vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita pelejä. We love this game!
 
Viestejä
418
#9
Vs: Seniori SM 2011-12

PuHuPB-Kerava 80-91 (38-44)

Lähtöaskeleet: Syksyllä Kollit harjasivat kuudella vääntäneen Hukat kotonaan 4 pisteellä. Nyt Hukilla oli täysi rosteri ja hyvä pössis, sillä voittamalla ottelun unelma mestaruudesta eläisi vielä ohuesti.

Matsi: Ottelu alkoi Hukkien komennossa, kun Kollien M2D-kvartetti unohti, että korinalustaa ja levypalloja ei olekaan hoitamassa kollijuniorit Towa ja Mua. Pian puolustus kuitenkin terävöityi ja hyökkäyspäässä Railotie ja Korhonen löysivät jyvän alusta lähtien.
Toisella kympillä Kolleista alkoi osua myös Piipponen ja Rönnholm ja koko joukkue upotti heittonsa todella jäätävällä tarkkuudella. Hukat pysyivät kuitenkin mukana Ansaksen voimaleikkauksilla ja Dufvan korille ajoilla.

Koska ensimmäinen puolikas oli kovavauhtinen, päätti Hukat tarjota lisää vauhtia, jotta lähes koko ajan kentällä viihtynýt Kollien M2D-kvartetti saataisiin väsymään. Ansas möyrysikin tehokkaasti ympäri kenttää ja teki siinä ohessa 11 pistettä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin Hukkien 4 pisteen johdossa.

Viimeisen jakson piti olla naulan lyömistä Keravan arkkuun, sillä Hukilla riitti tuoreita jalkoja ja Keravan pelintekijä Korhonen osoitti hiipumisen merkkejä. Toisin kuitenkin kävi. Taskuraketti Piipponen naulasi koreja läheltä ja kaukaa. Myös presidentti Rönnholm äityi tekemään koreja 1 vs 1-tilanteista. Hukkien korinteko sen sijaan tyssäsi kuin seinään, kun vaikeat syötöt katkaistiin tai pallo vietiin käsistä kerta toisensa jälkeen. Voitto siis ansaitusti tarkasti heittäneelle ja yritteliäälle Keravalle.

Keravalta onnistui erinomaisesti etenkin Piipponen, joka yllätti nopeudellaan ja tarkoilla kaukoheitoillaan. Rönnholm oli väkivahva korin alla Railotie käytti tukijalkaansa tehokkaasti. Erityismainintana vielä Korhosen kymmenkunta riistoa.

Hukkien peli sekosi lopulta takamiesten puutteeseen. Kokoa joukkueesta kyllä löytyy, mutta neljän pelaajan puurtaessa samanaikaisesti korin läheisyydessä peli tuppaa helposti puuroutumaan eikä tuomareilla ole mahdollisuutta poimia kaikkia virheitä.

PuHuPB: Virtanen 11, Dufva 12, Ansas (MVP) 29, Riihimäki 8, Campbell 2, Punta 3, Kyrö 11, Zitting 4, Rissanen -.
Kerava: Piipponen 26, Railotie 22, Rönnholm (MVP) 22, Korhonen 16, Kuoppala 2, Peltola 5, Mäntynen -, Parkkila -.
Entä sitten? Keravalla on kova ja hyvin toistensa metkut tunteva viisikko, joka on kevään koittaessa päässyt kovaan kuntoon. Ero syksyn ja eilisen ottelun välillä oli huikea. Ennakkosuosikki Passe saa pelata ihan tosissaan, mikäli aikoo harjata Keravan.
Hukkien peli oli välillä ihan toimivaa, mutta kaukoheittäjien ja pelintekijän puute puurouttaa pelin pahimmillaan totaalisesti. Tappion myötä mestaruushaaveet on haudattu ja hopeakin taisi mennä siinä samalla.
 
Viestejä
283
#10
Vs: Seniori SM 2011-12

Ykköskori kävi kuittaamassa sarjapisteet Kouvolasta Keravalle koripistein 66-75.

Mitenköhän ToPo-35 - FC PASSE..?
 
Viestejä
20
#11
Vs: Seniori SM 2011-12

Nessi sanoi:
Mitenköhän ToPo-35 - FC PASSE..? 76-111 (32-67) (12-32, 20-35, 26-17, 18-27)
Topo pelasi viiden miehen voimin, Kohila ja Piipari vaihtui Vilkkaaseen (ei Lumikista, vaan vaan Liettuasta) ja Koivistoon. Passe tuli 10 miehen voimin, ei siitä sen enempää. Lukemat olisivat voineet olleet Topon kannalta rumemmat.

Nopeasti laskettuna Pulkkinen heitti 8 kolmosta hyvällä prossalla (ei ylläri), kuuluu samaan kastiin Kohilan, Peltolan ja Nymanin kanssa - älä jätä "säiliötä" (Vanjoki , Viljami 2007, 39 minuutti) vapaaksi kolkin taakse ja Rönnholmin kommentti, ks Simpanssin raportti.


Lainaus korjattu - Ylläpito
 
Viestejä
382
#12
Vs: Seniori SM 2011-12

Harmaakarhut - Ykköskori 66 - 75 (17-25, 27-16, 14-12,8-22)

Lähtöaskeleet: Ykköskolleilta oli sivussa avausviisikosta Railotie sekä taskuraketti-Piipponen. Mukaan oli saatu lupaava keravalaisjunnu Petteri Voutilainen. Keravalaiset olivat pakkovoiton edessä, mikäli mielivät metsästää kirkkaimpia mitaleita. Joku voisi todeta, että Keravalta EI OLE 200 kilometriä Kouvolaan EIKÄ matkalla pidä tulla vastaan kylttiä "Hamina 11"

Matsi: Ottelun alku meni tasatahtia kori korista, kunnes ensimmäisen kympin puolessa välissä Kollit repäisi muutaman korin mittaisen etumatkan. Kotijoukkueen tahtipuikko oli yllättäen mestari-Laaksosen ja tarkasti heittäneen Hautalan (yllättääkö tämäkään) käsissä. Kollien puolesta Lyseon lukion korisukkaa sen sijaan heilutti parkkipaikalta asti lähteneillä kolmospussukoillaan Esa Peltola.

Toinen kymppi kaiken muuttaa voi. Samaan aikaan tulostaulun kuoleman kanssa kuoli myös Kollien peli. Harmaakarhut kurvaili tokan kympin ja alun kolmattakin jo hyvässä keulassa, kunnes vierailijat päättivät (?) alkaa puolustaa. Kolmannen jakson nitroilussa sentään vieraat onnistuivat sentään jo vähän jarruttamaan duo-Laaksonen-Hautala kori-iloittelua. Herrat naulasivat ekalla jaksolla kimpassa 29 pinnaa. Kollien nousun ruummiillistuma oli nuoriherra Voutilainen, joka paimensi ansiokkaasti Laaksosta sekä möyri samalla tärkeitä hyökkäyspään levypalloja. Kollipointti-Korhonen heilutti myös taistelutahtoisia käsiään läpi ottelun.

Keravalaisten kiri alkoi tuottaa tulosta neljännellä jaksolla. Parin pallonriiston myötä tilanne tasoittui lukemiin 66-66, kun edelleen yhteistyöhaluton ottelukello näytti jäljellä olevaksi ajaksi (tosin vain toimitsijoille) 5.32. Aikalisällä Kollit painottavat jatkavansa hyvää runia ja seuraavalla aikalisällä 40 sekuntia myöhemmin lopun alkua enteilevä tulos oli kirjattu jo aikakirjoihin - tilanne 66-70. Kollien kirin aikana mm navigaattori-Mäntynen naulasi tärkeän kolmosen naruihin sekä Ben Kuoppala esitti jäätävän mid range jumper -ratkaisun 3 vs. 1 hyökkäyksessä. Lopulta Kollit niittasi vapariviivalta + Rönnholmin tip inistä loput pisteet ja nappasi tärkeän voiton.

Pisteet:
Harmaakarhut: Laaksonen 22, Hautala 20, Hukkanen 10, Kyöstilä 6, Jussila 4, Huttunen 4, Inkeronen 0

Ykköskori: Peltola 22, Rönnholm 20, Korhonen 19, Voutilainen 7, Kuoppala 4, Mäntynen 3, Paju 0, Parkkila 0

Entä sitten: seuraavia odotellessa... Hissiä lainatakseni - koris on kiva peli! Lisäksi ikämiesurheilu on virkistävää 8]
 
Viestejä
418
#13
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35: PuHu Police Basket-Kouvola 112-52 (59-22)

Lähtöaskeleet: Ottelu oli käytännössä ratkaistu jo Kouvolassa, kun Sami Laaksonen ja Mikko Sydänmaanlakka eivät lähteneet mukaan. PPB:llä oli täysi rosteri ja koriraudat paukkuivat alkulämmitelyn donkeista. Epäreilut jaot siis.

Matsi: PPB oli virkeänä heti ottelun alussa ja paukutti jotain 12-0 runin Riihimäen ja Virtasen puolinopeilla hyökkäyksillä (onko ikämiehissä edes nopeita hyökkäyksiä?). Kouvola puolusti makaavaa paikkaa ja hyökkäsi hitaasti tarkoituksenaan minimoida selkäsauna.

Hitaissa hyökkäyksissä PPB osui tällä kertaa myös kauempaa. Dufva ja erinomaisen heittopäivän omannut pelaajamangeritakamies Rissanen heittivät kelvollisella prosentilla kaukaa. Rissanen paukuttikin kaikkiaan neljä isoa sisään ja samalla itselleen uransa ensimmäisen MVP-pystin.
Puoliajan jälkeen Kouvolan kurittamisessa kunnostautuivat Virtanen ja korin alle namupasseja saanut Campbell.

Kouvolalle pitää nostaa hattua siitä, että joukkue yritti rajallisella kunnollaan ja taidoillaan parhaansa koko 40-minuuttisen eikä nillittämistä esiintynyt lainkaan.
Parhaiten vastustajan kyydissä pysyivät Tomi Hautala ja Jukka Kyöstilä. Sampsa Huttunen piti viimeisellä jaksolla puolustajia pilkkanaan heittämällä 8 pistettä lähes putkeen.

PPB: Kaijansinkko 5, Virtanen 21, Ansas 9, Dufva 15, Rissanen (MVP)16, Kyrö 2, Punta 4, Riihimäki 26, Campbell 14.
Kouvola: Inkeroinen 2, Huttunen 16, T. Hautala (MVP) 16, Ahonen 2, Kyöstilä 6, J. Hautala 8.

Entä sitten? Kouvot on sarjassa eniten muutaman tähtipelaajan varassa, joten täytyy toivoa että herrat vaivautuvat parketille ainakin ToPoa vastaan.
PPB:llä on edessä jo torstaina ottelu Passea vastaan. Voittamalla ottelun se silottaisi tietä Keravan mestaruudelle ja varmistaisi käytännössä itselleen pronssimitalin. ToPosta ei ole kuulunut mitään, joten matsit pelaillaan varmaan yhteen putkeen kalkkiviivoilla.
 
Viestejä
418
#14
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35: Passe-PuHu Police Basket 81-79 (42-42)

Lähtöaskeleet: Illan ottelu oli M2D- ja harkkapelit mukaan laskien jo kauden viides kohkaaminen, joten scouttauksesta homma ei kummallakaan jäisi kiinni. Passe on harjannut neljä aiempaa matsia, joten selvä matsi piti olla.

Matsi: PPB oli tehnyt lämmittelyn tunnollisemmin ja piti alusta alkaen vauhtia yllä. Passen kylmistä pökkelöjaloista mentiin heittämällä ohi ja tällä kertaa myös kaukoheitot upposivat. M2D-trio Riihimäki-Ansas-Virtanen teki ensimmäisen jakson 23 pisteestä 21. Passe oli varsin kujalla myös vaihtojen jälkeen (joukkue edelleen heittää kolmoskisalla aloitusviisikon). Ainoastaan Erkinheimon helpohkot kakkoset pitivät Passen kannoilla.

Toisella kympillä Passen Parviainen sai koneensa lämpimäksi ja ero alkoi kutistua. Pulkkinen naulasi kaaren takaa kiintiökolmosensa tässä vaiheessa (Ykköskorin Peltola ja Pulkkinen ovat muuten kuin kaksi marjaa sekä pelitavaltaan, että ulkoiselta habitukseltaan).

Ison tauon jälkeen homma meinasi lässähtää heti alkuun, kun Ketomaa paukutti lähes putkeen 8 pinnaa. PPB:n onneksi Ketomaa jatkoi heittämistään ja jatkossa heitot ropisivat minne sattuu. PPB sen sijaan kierrätti palloa melko hyvin ja pistesarake karttui kuudella miehellä. Jakso kuitenkin muutaman pinnan Passelle.

Neljännellä kympillä PPB sai kaivettua vielä ryminävaihteen päälle. Joukkue haki levarit molemmissa päissä ja Kyrö löysi vihdoin puoli vuosikymmentä kadoksissa olleen heittonsa. PPB kiri jopa Passen ohi, kunnes (yllättäen) Parviainen osui ensimmäistä kertaa ottelussa kaaren takaa. Ja heti perään toisen kerran ja ero oli jotain viisi pinnaa. Viimeisen puolen minuutin aikana PPB sai vielä hyvän pössiksen ja Kyrö juoksi nopean hyökkyksen päättäen sen kolmoseen. Ero kaksi pistettä. Tämän jälkeen PPB sai vielä 8 sekuntia aikaa yrittää koria, mutta sen valmiimpaa se ei aikaiseksi saanut.

Passen joukkue ei ollut tänään parhaimmillaan ja homma meinasi mennä kiukutteluksi. Parviainen nappasi MVP-pystin ottelun lopun kolmosillaan.
PPB pelasi yhden kauden parhaista peleistään ja pisteitä karttui tasaisesti 6 miehelle. MVP-pystin pokkasi Kyrö uskomattomalla viimeisen jakson rutistuksellaan, jolla kertyi 12 pinnaa ja muutama riisto.

Passe: Erkinheimo 4, Riikonen 9, Ketomaa 15, Parviainen (MVP) 17, Muhonen -, Pulkkinen 6, Mikkola 9, Haliseva 10, Olki 9.
PPB: Virtanen 11, Ansas 15, Riihimäki 17, Kyrö 19, Dufva 8, Rissanen -, Kaijansinkko 5.

Entä sitten? Taidoltaan Passe on sarjassa omaa luokkaansa. Joukkue kuitenkin sortuu tiukassa paikassa helposti kiukutteluun ja ampuu herkästi kaaren takaa, upposi tai ei. Passe hoitanee kotonaan Keravan vähintään 5 pisteellä ja harjaa samalla itsensä jälleen mestariksi.
PPB:llä on jäljellä vielä ottelu ToPoa vastaan, jossa ratkaistaan pronssimitalien kohtalo. Illan otteiden perusteella mitali päätyy Vantaalle.
 
Viestejä
382
#15
Vs: Seniori SM 2011-12

SM35 Ykköskori - Harmaakarhut 106 - 64 (24-24, 21-10, 30-16, 31-14), katsojia 20

Lähtöaskeleet: Kollit odottivat Harmaakarhuja Killan teurashallille. M2D-trio oli edellisenä päivänä harjaillut Kelohomppeleita lähes 50 pinnaa ja nyt tavoitteena oli pelata oma peli ja tehdä se helpomman kautta kuin Kouvolassa. Karhuja oli paikalla ainoastaan kuusi Laaksosen ja Sydänmaalakan loistaessa poissaolollaan.

Matsi: Ottelu alkoi Kollien hienoisella nykäisyllä, mutta Karhut pysyi ottelussa tiukasti mukana onnistuen leveällä rintamalla. Kolleista sukkaa venytti alussa herkimmin, yllätys yllätys, Esa Peltola ja arvaatte varmaan minkä viivan takaa. Välillä tuntui, että oikea vastaus olisi JOKA viivan takaa tuomarien tarjotessa yhdestä pussukasta neljää pistettä. Karhut oli yllättäen niskan päällä ekan kympin ajan lähinnä Kollien löysän puolustusasenteen myötä. Kollipressa tasoitti jumpperillaan tilanteen tasaan pikkutauolle mentäessä.

Toinen kymppi sujui ensimmäisen kaltaisena kohtuullisen pitkään. Karhujen kaikki kaikessa oli hieman yllättäen Kätson, joka pisti palloa mukiin hurjien, ilmaveiviä muistuttavien muuvien päätteeksi. Kokonaissaldona illan komein potti - 27 pinnaa. Harmaakarhujen puristus kuitenkin lopui Kollien kiristäessä puolustustaan ja lopulta isolle tauolle eroa muodostui lopun alkua enteilevästi 11 pinnaa.

Kolmas ja neljäs kvartaali pelattiin epätasaisin jaoin. Kauden vahvimman hyökkäyspanoksensa, myös hyvänä autosuunnistajana tunnettu Jarppa Mäntynen pelasi vahvasti ja teki mm 6 pinnaa putkeen. Lisäksi Kollien M2D-duo Korhonen-Rönnholm lisäsivät painetta Karhujen takamiesosastolle ja ero revähti helppojen nopeiden myötä pahimmillaan "jotain viiskyt" -tyylisiin lukemiin. Lopussa Peltola kiskaisi vielä kolme kolmospussukkaa lähes peräkkäisissä hyökkäyksissä.

Harmaakarhujen Tomi Hautala oli yllättäen edellistä kertaa vaisumpi - liekö syynä olleet vieraat korit. MVP-pystin sen sijaan pokkaa jo edellä hehkutettu Kätson. Kolleista MVP-merkinnän saa Jarppa Mäntynen vahvojen hyökkäyspään otteiden perusteella.


Ykköskori: Peltola 26, Rönnholm 21, Korhonen 19, Railotie 17, Mäntynen (MVP) 11, Kuoppala 6, Voutilainen 4 ja Paju 2

Harmaakarhut: Kätson 27, Hautala 11, Wass 10, Hukkanen 10, Laine 4, Kyöstilä 2

Entä sitten? Kollit jatkavat tästä 5.4. ToPoa vastaan ja vielä määrittelemättömänä ajankohtana Passen vieraana. Siinä matsissa on panoksena ei enempää eika vähempää kuin SM-kulta. Tämän ottelun tulos varmisti jo teoriassakin Kollien historiallisen SM-mitalin. Mitali on laatuaan ensimmäinen keravalaisessa mieskoripallossa.
 
#16
Vs: Seniori SM 2011-12

FC Passe - Ykköskori 20 - 0

Ratkesiko SM35-mestaruus luovarilla? Pientä kommenttia olisi kiva kuulla.

Molempia joukkueita voisi tässä ilmeisesti osoitella sormella urheiluhengen puutteesta.

Sunnuntaina MYK:lla Topo-35 väänsi voiton PPB:sta lukemin 80-75 ja varmisti näin mitalin. Panosta riittää näköjään vielä kahteen viimeiseen peliin, sillä voittamalla molemmat olisi mitalin väri hopeinen. Hissiä ilmeisesti mitalin menetys harmittaa, koska normaalisti poiketen laadukasta raporttia ei ole tänne ilmestynyt.
 
Viestejä
418
#17
Vs: Seniori SM 2011-12

Harmittaa toki, mutta vantaalaisessa koripallojoukkueessa pelatessa tappioihin on jo tottunut. Tilannehan oli sikäli siedettävä, että nuorempana tiputtiin tässä vaiheessa kautta sarjasta, nyt vain mitaleilta. Raportin viivästyminen johtui teknisestä viasta (netti ei toiminut vaikka uhkailin väkivallalla).

SM35: ToPo-PuHu Police Basket 80-75 (36-30)

Lähtöaskeleet: Torppa piinasi syksyllä PPB:a makaavalla paikallaan kuudella miehellä häviten ainoastaan yhdellä pisteellä. Nyt Torpalla oli kotietu ja kahdeksan miehen rosteri. PPB:lla oli mahdollisuus hakea kiinnitys SM-pronssiin, kun taas Torpalla on vielä illan ottelun jälkeen kaksi ottelua jäljellä ja mahdollisuudet vaikka mihin.

Matsi: Ottelun taso ei häikäissyt missään vaiheessa. Sekoittamalla jaot olisi kentälle saatu kaksi korisjoukkueen näköistä poppoota. Nyt kentällä puuhasteli takamiehistä ja heittävistä laitureista koostuva Torppa sekä Kaijansinkkoa lukuun ottamatta nelos- ja viitospaikan pelaajia täynnä oleva PPB. Torppa pelasi 40 minuuttia makaavaa paikkaa, joten maalattu alue oli jatkuvasti täynnä ukkoja. PPB:lle tulikin runsain mitoin menetyksiä ja kolmen sekunnin rikkomuksia läpi ottelun.

Torppa luotti odotetusti kaukoheittoihin ja Pelkosen korille ajoihin. Hyvänä kaukoheittäjänä tunnettu Kohila pysyi pihdeissä läpi ottelun, mutta tuskin edes Torppa osasi odottaa Vilkkeen heittävän jo ensimmäisellä kympillä kolme isoa pussukkaan. PPB roikkui mukana runttaamalla kaikki korinsa lähietäisyydeltä.

Isolle tauolle mentiin Torpan hienoisessa johdossa sen tehtyä 36 pisteestään 21 kaaren takaa. PPB ei ollut tässä vaiheessa edes yrittänyt kaaren takaa.

Ison tauon jälkeen PPB harjasi levypallot suvereenisti ja Kyrö viimeisteli koreja hyvällä tarkkuudella. Kun vielä Virtanen teki 7 pinnaa putkeen (mukana Kolmonen!), PPB hiipi jo ohi. Tähtivuoren onnistuessa viime sekunneilla kaaren takaa viimeiselle kympille lähdettiin Torpan johtaessa kaksi pistettä.

Viimeisellä jaksolla tahtipuikkoa heilutteli Pelkonen ja ero repsahti noin 10 pisteeseen. Epätoivoisessa tilanteessa palloa pelattiin takamies Kaijansinkolle, joka laittoi kolme isoa sisään. Kun peliaikaa oli jäljellä 13 sekuntia, PPB sai hyökkäysvuoron. Pallo pelattiin jälleen Kaijansinkolle, jonka kaaren takaa heittämä pallo kolisi rautoihin. Levypallohässäkän yhteydessä virhe PPB:lle ja matsi oli siinä.

Torpan kaikki kaikessa oli Pelkonen, joka jaksoi väsymättä luoda paikkoja muille, ajaa korille ja tehdä mukeja vaikeistakin paikoista. MVP-pystin korjasi kuitenkin takan päälle Vilke, joka naulasi yhteensä 6 isoa koria aina kun PPB oli kipuamassa ohi.

PPB:n peli oli paikkapuolustuksen vuoksi varsin tukkoista koko ajan. Kaijansinkko käytti vapaat paikkansa vasta viimeisellä kympillä, mikä näin jälkikäteen ajateltuna oli virhe. Hyvälle (ainoalle) kaukoheittäjälle olisi pitänyt tarjota vastapallopaikkoja läpi ottelun. Vaikka PPB:sta ylsi 5 pelaajaa kaksinumeroisille lukemille, eivät muut yltäneet ihan odotetulle tasolleen.

Torppa: Pelkonen 24, Vilke 23 (MVP), Koivisto 2, Harjula 5, Paananen 10, Väinölä 6, Kohila 7, Tähtivuori 3.
PPB: Campbell 5, Kaijansinkko 16 (MVP), Virtanen 13, Ansas 12, Rissanen -, Riihimäki 14, Punta 4, Kyrö 11.

Entä sitten? Torppa on kuin Royal M2D:ssa pelaava KaHe; ei ehkä ihan niin taitavia pelaajia, mutta sopiva roolitus ja nippu hyviä heittäjiä saa vastustajan näyttämään aina vähän huonommalta.

PPB sai tällä kaudella tyytyä nelossijaan. Sarja oli jälleen yllättävän tasainen (paitsi Kouvot vieraspeleissään) ja paikoitellen jopa hyvätasoinen. PPB kiittää, SeKoPallossa (Lahti) ja Savonlinnassa otetaan uusiksi. Ensi kaudelle PPB on saamassa muutamia miliisinuoria sisään-, ulos- ja kaukoheittäjäksi, joten meidän puolesta kauden voisi aloittaa jo vaikka heinäkuussa. PPB tilastot tulee jossain vaiheessa PuHun kotisivuille ja PB-lehteen kesäkuussa.
 
Viestejä
382
#18
Vs: Seniori SM 2011-12

Passe - Kollit pelataan kyllä. Todennäköisesti tosin vasta 21.4. jos ei liiton edellyttämää yksimielisyyttä pelipäivästä löydy. Kas kun ei Passe laittanut pelipäiväksi esim viime viikonloppua - ei olisi yllättänyt yhtään!!! Että se siitä urheiluhengestä :/
 
#19
Vs: Seniori SM 2011-12

Tässä keravalaisnäkökulmaa asiaan niille, joita kiinnostaa:
- Passe peruu hiihtolomaviikolle sovitun pelin, joka alunperin piti pelata joskus muulloin
- Perheelliset Keravalaiset ehtivät sopia hiihtolomalle menoja
- Passe haluaakin pelata pelin hiihtolomalla, mutta Kerava ei enää suostunut, koska ei olisi saanut joukkuetta kasaan => Passe hakee liitolta luovutusvoittoa Keravasta
- Liitto määrää pelin pelattavaksi ja päivän sovittavaksi yhteisesti. Mikäli yhteisymmärrykseen ei päästä, niin peli pelataan 21.4 senioriturnauksen yhteydessä
- Passe ilmoittaa, että peli pelataan 2.4.
- Kerava ilmoittaa, ettei pysty pelaamaan, koska neljä sen pelaajista pelaa edellisenä viikonloppuna M1BD-karsinnoissa Jyväskylässä
- Passe laittaa Basket:iin ilmoituksen peliajasta ja myöhemmin tuloksen

Mitä mieltä olette Passen toiminnasta ja kuvastaako se tämän sarjan mukaista henkeä?
Toivottavasti joku Passen porukasta pistää vastineen omasta näkökannastaan. Eikö tässä kuitenkin ole tärkeintä saada hyviä pelejä, eikä mahdollisimman helppoja voittoja ??
 
#20
Vs: Seniori SM 2011-12

koukkupolvi sanoi:
Tässä keravalaisnäkökulmaa asiaan niille, joita kiinnostaa:
Näkökulmat kiinnostavat aina, kiitos.

Muutaman vuoden tätä sarjaa pelanneena voin todeta, että pelien järjestäminen tuntuu olevan hankalaa ja ottelut kasaantuvat loppukeväälle (ainakin omalla jengillä).

Kiitos hissille raportista. Kommenttina voisin sanoa, että koriksessa tarvitaan monenlaisia taitoja, ei pelkästään näppäryyttä pallon pomputtelussa. Rostereita katsoessa oli helppo todeta, että sumppupaikka lienee ainoa, millä Topon jengillä saattoi pärjätä PPB:n isoja poikia vastaan. Mies miestä vastaan olisi tullut tukkaan ja pahasti. Tässä onnistunut esimerkki joukkueen taktisista taidoista. Taito on myös tehdä niitä asioita, joita osaa, eikä lähteä yltiöpäiseen kikkailuun. Tämän varmaan kaikki seniori-ikään ehtineet jampat ovat jo hiffanneet.