Koripallo.com

Seniori SM

Viestejä
204
Huvittavaksi koko episodin myös tekee se, että kirjurin hommia hoiteli Porvoossa kuinka ollakaan Räpän Valmentaja/yhdysmies. Munkkiniemessä tämä harmaahapsuinen herra sitten mököttikin vaihtopenkin päässä koko ottelun, kun ei voinut rustata omia merkintöjään pöytäkirjaan. Ottelu muuten näytti olevan Topon kontrollissa ja päättyi selvään 10 pisteen kotivoittoon.
 
Viestejä
32
Yli 35-vuotiaiden SM-finaali pelataan Nokialla lauantaina 27.4.2019 klo 13.00 alkaen, kun BC Lepi saa vieraakseen Torpan Pojat!
 
Viestejä
32
BC Lepin mestaruusjahti huipentuu lauantaina

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi kohtaa tulevana lauantaina yli 35-vuotiaiden miesten SM-Finaalissa Torpan Pojat.

Yli 35-vuotiaiden miesten SM-sarjan kausi 2018-2019 on viimeistä voitelua vaille valmis. Runkosarjan ylivoimainen kärki, entisistä BC Nokian miesten joukkueen pelimiehistä koostuva BC Lepi (7-1), varmisti finaalipaikkansa jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Finaalissa BC Lepi saa vastaansa helsinkiläisseuran Torpan Pojat (5-3). ToPo voitti runkosarjan kahdessa viimeisessä pelissään sekä Vantaan Pussihukat että Porvoon Räpän ja kiinnitti itselleen finaalipaikan vasta aivan loppumetreillä.

Kauden keskinäisissä kohtaamisissa BC Lepi voitti keväällä vajaamiehisen ToPon helposti pistein 103-66, mutta syksyllä ToPo oli kotonaan kaksikosta vahvempi lukemin 99-85. Tuo tappio on vieläkin BC Lepin seurahistorian ainut, joten nokialaisilla on varmasti vahva halu näyttää kotiluolassaan Nokian Palloiluhallilla, missä Suomen seniorikoriksen herruus sijaitsee. ”Tulosten perusteella parhaalla kokoonpanolla pelatessaan ToPo on ollut sarjan ylivoimaisesti toiseksi kovin joukkue”, analysoi BC Lepin valmentajanero Coach Koivisto vastustajaa ottelun alla.

ToPo onkin vahvistunut kauden myötä todella kovan tason pelimiehillä ja odotettavaa on, että joukkue tulee vahvalla nipulla myös lauantaina Nokialle. Pelipaidan kauden viimeisissä peleissä päälleen ovat pukeneet mm. Ronnie Clark, joka oli pari kautta sitten miesten mestaruussarjan neljänneksi paras pistemies, Nigel Moore, jolta löytyy useastakin eri Euroopan maasta pelaajataustaa, korisliigassa yli kymmenen kautta pelannut Elias Kajander sekä ToPon I-divisioona A:n tämän kauden piste- ja levypallokärki (14,2/9,3) sekä joukkueen runkosarjan neljänneksi johdattanut Arsene Towa.

”Tuskin sieltä Möttölää, Klingaa, Pehkosta tai Joyneria on enää kaivettu naftaliinista, mutta kovia kavereita löytyy näistä viime vuosienkin pelaajista. Laadukas kovatasoinen peli on ennakoitavissa ja varmasti saadaan finaaliottelun veroinen vastustaja. Vähillä unilla on menty. Viimeinen viikko on tutkittu videoita, joten pääsiäisen pyhät tähän väliin teki hyvää”, Coach Koivisto kommentoi vastustajan rosteria ennen kevään huipentumaa.

Munkkiniemeläiset lähtevät luottavaisina kohti Nokian karnivaalimaista finaalitapahtumaa. Joukkueen kokoonpano on vaihdellut kauden mittaan ottelusta toiseen, mutta finaaliin ToPo saa jälleen tähtisikermän jalkeille. ”Vain lahjamattomat treenaa on joukkueen motto ja nähtäväksi jääkin sekoittaako keskiviikkoillan kauden ensimmäiset yhteiset harjoitukset pakan vai löytääkö joukkue yhteisen sävelen puolustuspäähän pysäyttääkseen BC Lepin kuumakätiset heittäjät”, Munkan rannoilta tavoitettu joukkueen kapteeni Jomi Suhonen kommentoi hesalaisten tunnelmia kauden huipennuksen alla.

Millä mietteillä kotijoukkue sitten puolestaan on peliin lähdössä. Coach Koivisto luottaa edelleen joukkueen omaan pelityyliin sekä Palloiluhallin kotihurmokseen eikä näe syytä tehdä suuria muutoksia BC Lepin pelityyliin. ”Pari uutta kuviota on takataskussa finaaliin, kuten kaikkiin muihinkin peleihin. Mutta perustaktiikka on sama kuin ennenkin. Juostaan, juostaan, juostaan. Sen takia on koko kausi reenattu ja meillä on 10-12 miehen pelaava kokoonpano. Kyllä siellä joka jätkän pitää hiki pintaan saada siltä varalta, jos päästään pelin jälkeen saunaa lämmittämään. Ensimmäinen mestaruus on aina helppo, mutta vaikea näitä on uusia. Toivottavasti saadaan mökki täyteen ja kotiyleisön tuki taakse. Hieno tapahtuma varmasti tulossa, tervetuloa!”

Ottelun ylösheitto on 27.4 klo 13:00 ja lauantaille on varmasti ennakoitavissa kiihkeä taistelu, kun nämä kaksi joukkuetta lähtevät metsästämään himoittua Tapiolan Tarjotinta (vanhojen miesten Pantteripatsas). Lippuluukulle ei pääse jonoja muodostumaan, sillä otteluun on vapaa sisäänpääsy. Tapahtumajärjestäjät toivovat kuitenkin koripallokansan saapuvan hyvissä ajoin paikalle, jotta makkaragrillille tai Henri Hirvikosken mokkapalapisteelle ei pääse muodostumaan suuria ruuhkia ottelun alla.
 
Viestejä
175
Mite Matt noi Lepin pisteet jakaantui? Arvelisin että Pyhä ja Harjula heittivät yli puolet pisteistä.
 
Viestejä
6 495
Mite Matt noi Lepin pisteet jakaantui? Arvelisin että Pyhä ja Harjula heittivät yli puolet pisteistä.

Nyt täytyy tunnustaa, etten tiedä, mutta perstuntumalta sanoisin, että meni hieman normaalia tasaisemmin. Laihanen palkittiin parhaana ja Ahvena on edelleen melko kova, varsinkin pakkipäässä.

Ekan neljänneksen ToPo jaksoi, sitten iski väsy. Moore edelleen hyvässä juoksukunnossa, mutta Clark lähinnä käveli. Siitä huolimatta teki paljon pointseja. Towa veti taas pää edellä jokaiseen tilanteeseen, mutta loppujen lopuksi turhautui ja russutti itselleen viisi virhettä. Eiköhän tänne parempikin ottelurapsa ole tulossa, kun odotellaan :)

Ihan viihdyttävä matsi ja yleisöä taas kivasti.
 
Viestejä
32
BC Lepi on Suomen mestari

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi on kauden 2018-19 yli 35-vuotiaiden miesten SM-sarjan mestari.

Nokian Palloiluhallilla nähtiin ikämiesten finaalin veroinen taisto, kun ToPo antoi hyvän vastuksen tämän hetken Suomen seniorikoripallon kuumimmilla joukkueelle BC Lepille. Noin 500 henkinen yleisö nokialaisen faniryhmän Alakulman johtamana todisti, kun BC Lepi voitti historiansa toisen ja samalla myös toisen perättäisen Suomen mestaruuden yli 35-vuotiaiden SM-sarjassa ja kaatoi Torpan Pojat lukemin 81-54 (40-34).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen neljännes eteni kori-korista -tahtiin. Toiselle neljännekselle BC Lepi tiivisti puolustustaan ja sai pelin hyvin aloittaneen ToPon vaikeuksiin jättäen vierasjoukkueen kahdeksaan pisteeseen. Ensimmäisellä puoliajalla nokialaisten johtotähdet olivat vielä hieman kohmeessa, mutta Matti Seppänen ja Lauri Laihanen upottivat kaaren takaa puoliaikajohtoon vaadittavat pisteet. ToPon pelin sielu Ronnie Clark piti vierasjoukkueen pelissä mukana.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tavoin, mutta muutaman minuutin pelin jälkeen BC Lepi nykäisi 10-0 runin ja tähän ToPo ei enää pystynyt vastaamaan. Kun Riihelä ja Harjula löysivät heittojyvänsä ja BC Lepin joukkupuolustus antoi ToPolle toisella puoliajalla vain 20 pistettä, ratkesi Suomen mestaruus suhteellisen helpolla.

BC Lepin pistekärkenä finaali-illassa nähtiin Joni Harjula (17p), Timo Riihelä (15p), Matti Seppänen (15p) ja Lauri Laihanen (13p). ToPolta yli kymmeneen pisteeseen ylsivät Ronnie Clark (18p) sekä Nigel Moore (10p).

”Hyökkäyksellä voidaan voittaa yksittäisiä pelejä, puolustuksella voitetaan mestaruuksia”, tiivisti BC Lepin päävalmentaja Coach Koivisto, joka tavoitettiin BC Lepin mestaruusjuhlista lauantaina alkuillasta. ”Tässä on nyt Leijonakuningas soinut koko illan toistuvasti. Sellainen toive tässä olisi, että joku tekisi uuden biisin nimeltä Tuplasuomenmestari”

Seuraavaksi tiukan kevään jälkeen BC Lepi lataa akkuja, mutta joukkueessa on jo käännetty samalla katseet myös jo tulevaisuuteen.

”Kohtalaisen ehjä kausi. Kaksi mestaruutta kahdessa kaudessa, ei tässä aivan tyytymätönkään voi olla. Kesällä lähdetään Espoossa järjestettäviin senioreiden MM-kisoihin ja eiköhän me sielläkin ennakkosuosikkeja olla.”, pohdiskeli vielä Coach Koivisto joukkueensa edesottamuksia.

BC Lepin joukkueessa Suomen Mestaruuden kaudella 2018-19 voittivat Riku Mäkinen, Jukka Punkari, Timo Riihelä, Joni Harjula, Lauri Laihanen, Matti Seppänen, Antti Nikkilä, Mikko Koivisto, Jussi Rintala, Jaakko Halme, Olli Ahvenniemi, Toni Nummi, Juha Selin ja Mikko Ovaska sekä Coach Markku Koivisto sekä vesipoika Mikko Lehtonen.
 
Viestejä
6 495
Coach Koivistolle pitäisi jakaa joka vuosi yksi ylimääräinen kultamitali pelkästään näistä kommenteista <3
 
Viestejä
6 495
Alakulma voisi järjestää kesällä matkan mm-kisoihin katsomaan Pirkanmaan menestyneintä korisjoukkuetta, eikun bussi täyteen ja Espooseen

Fanibussi on lähdössä, kunhan saadaan ensin otteluajankohdat yms. selville eli etteivät ne ole mitään puolilta päivin keskellä viikkoa matseja. Hyvä idea!

Huhujen mukaan Lepi on tänään illalla neuvotellut alustavasti erään tässä kuussa 35 vuotta täyttäneen pyrsäläisen kanssa, joten ei kahta ilman kolmatta saattaa käydä ensi keväänä toteen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös