Koripallo.com

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 097

Viime kauden päätteeksi lisenssejä oli kaikkiaan 21 701. Tuo raja rikkoutui kuluneen lauantaina 11. helmikuuta. On huomioitavaa, että viime kaudella tammikuun lopun jälkeen lunastettiin vielä noin 1 500 pelaajalisenssiä, joten lopullinen lisenssiennätys tarkentuu vielä kesäkuun loppuun mennessä.

Koripallo rikkoi 20 000 lisenssin ensimmäisen kerran rajapyykin kaudella 2017–18. Koronapandemia tiputti lukeman alle 20 000 lisenssiin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, mutta laji toipui koronakuopasta nopeasti tehden uuden ennätyksen kaudella 2021–22. Kyseessä on toinen vuosi putkiin, kun koripallo tekee kaikkien aikojen lisenssiennätyksensä.

- Suurin kiitos kuuluu meidän upeille seuroillemme, jotka ovat jatkaneet upeaa ja sitoutunutta työtä rakkaan lajimme eteen. Seuroissa oleva mahtava henki on myös tarttunut harrastajiin, joiden piirissä sana on alkanut leviämään hienosti, kiittelee Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén.

- Urheilussa puhutaan aina esikuvien merkityksestä. Lisenssimäärän kehityksessä ei voi vähätellä Susijengin upeita otteita EM-kisoissa tai Lauri Markkasen upeaa nousua maailman kirkkaimpaan tähtijoukkoon NBA:n puolella. Koripallo tulee olemaan otsikoissa tiukasti, kun tulevan kesän MM-kisat lähestyvät – unohtamatta vuoden 2025 EM-kotikisoja. Arvokisat ovat aina suoraan heijastuneet myös uusien harrastajien määrään positiivisesti, Packalén summaa.
 
Viestejä
1 783
Tuuna ja tutkijat hieman eri mieltä juurisyistä lisenssimäärän kasvun takana:

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös