Koripallo.com

Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Viestejä
1 998
Meillä on ollut täällä näitä “Koponen Himkissä”, “Koponen Barcelonassa” tai “Sasu Salin Gran Canariaan” -tyyppisiä ketjuja joissa ei sitten ehkä ole niin kovin paljoa käyty loppujen lopuksi keskustelua - ja sitä yhtäkin mm. rukattiin ajan myötä pariinkin otteeseen liittämällä ensin Salinin ja sitten Wilsonin nimet saman Kopos-ketjun otsikkoon ja vaihtamalla Barcelona ACB-liigaksi.

Siksi ajattelin, että entä jos kokeiltaisi tällä kaudella tällaista yhteistopiikkia jossa voisi keskustella kaikkien Euroopan sarjoissa pelaavien suomalaispelaajien* edesottamuksista yhdessä ja samassa ketjussa? Laitan tähän avauspostiin kaikki tietämäni eri Eurooppalaisissa sarjoissa pelaavat suomalaispelaajat ja heidän seuransa, sarjansa sekä joukkueen viime kauden runkosarjasijoituksen.

Korjatkaa toki jos huomaatte virheitä / puutteita.


Antto Nikkarinen
KFUM Jämtland Basket (BL, Ruotsin mestaruussarja, 6./9)

Alexander Madsen
USK Prague (NBL, Tsekin ykkössarja, 4./12)

Matti Nuutinen
BCM U Pitesti (LN, Romanian mestaruussarja, 6./13)

Gerald Lee Jr.
Maccabi Ashdod (BSL, Israelin ylin sarja, 11./12)

Roope Ahonen
Ourense Termal (LEB/oro, Espanjan kakkossarja, 9./18)

Carl Lindbom
BC Juventus Utena (LKL, Liettuan pääsarja, 5./10)

Anton Odabasi
Trabzonspor (BSL, Turkin ylin sarja, 12./16)

Shawn Huff
Fraport Skyliners (BBL, Saksan Bundesliiga, 10./18)

Erik Murphy
Nanterre 92 (Pro A, Ranskan ylin sarja, 3./18)

Sasu Salin
Unicaja Malaga (ACB, Espanjan pääsarja, 4./17)

Petteri Koponen
FC Barcelona (ACB, Espanjan pääsarja, 6./17)


Jamar Wilson
Ei sopimusta toistaiseksi?* Valitettavasti mun asiantuntemukseni ja harrastuneisuuteni ei vielä ulotu naispelaajiin, joten laitoin tähän vain miespuolisia pelaajia. Tässä apu olisi tervetullutta.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Ihan ensimmäisenä tekisi mieli nopeasti kommentoida pelaajien tilannetta jonkinlaisen "urakehityksen" kannnalta - että osoittaako viisarit jotenkin ylös- vaiko alaspäin.


Osa pelaajista jatkaa samasa seurassa jossa pelasi jo viime kaudella.

Petteri Koposen jatko Barcelonassa on mielestäni hyvä asia. Vaikka joukkueen viime kausi ei mennytkään ihan putkeen, niin Barcelona on edelleen yksi Euroopan parhaista seuroista. Koponen lunasti ensimmäisellä kaudellaan paikkansa seurassa sen vakiorotaation pelaajana ja toisella kaudelle niin olosuhteet, pelit kuin pelikaveritkin alkaa olla Koposelle tutumpia, joten hyvää voi odottaa.

Shawn Huff jatkaa Fraport Skylinersissa, joka on mielestäni myös hyvä asia. Tuon korkeammalle Huffilla ei varmaan olisi enää rahkeita ja Gordon Herbertin alaisuudessa Huffin lie hyvä pelata kohtuu nuoren joukkueen isoveli- tai isähahmona.

Anton Odabasin jatko Trabzonsporissa miellyttää myös koska viime alkukauden satunnaiset alle minuutin kentällä piipahtamiset alkoi vaihtua loppukaudesta useampiin minuuteihin ja joukkue itse halusi jatkaa sopimusta, eli Odabasille voisi odottaa lisää vastuuta ja minuutteja todella kovassa Turkin päääsarjassa jossa vastaan tulee niin Euroliigan kuin muidenkin Eurosarjojen huippujoukkueita.

Alexander Madsenin pysyminen Prahassa ei sen sijaan kuulosta yhtä hyvältä. Tsekin sarjassa näyttäisi olevan yksi hyvä joukkue, Mestarien liigassakin jatkopeleihin päässyt CEZ Nymburg (saldo Tsekin liigassa viime kaudelta 31-1), mutta siihen se näyttäisi jäävän.


Osa pelaajista vaihtoi seuraa Euroopassa.

Sasu Salinille siirto Gran Canariasta Unicaja Malagaan on selvästi askel ylöspäin ja ensi kaudella odottavatkin sitten Euroliigan pelit.

Erik Murphyn siirto Strasbourgista Nanterreen on sen sijaan enempi vähempi siirto samantasoisten seurojen kesken vaikka Mestarien liigassa Strasbourgilla onkin suora lohkovaihepaikka ja Nanterre joutuu karsimaan siitä viimeisellä karsintakierroksella.

Roope Ahosen siirtyminen Kreikan pääsarjan Rhodokselta Espanjan kakkossarjaan on ehkä kevyesti pettymys, mutta toisaalta Espanjan kakkosliiga lie Ranskan Pro B:n ohella mantereen kovin kakkossarja, että ei Ahonen nyt ihan huonoonkaan sarjaan siirtynyt.

Matti Nuutisen siirtyminen Romaniaan Ranskan Pro B:stä sen sijaan voisi vaikuttaa siirtymiseltä huonompaan seuraan ja sarjaan, mutta Romanian sarjassa pelaa itse asiassa monta ihan kovaa Eurosarjoja vakituisesti pelaavaa joukkuetta. Esim. Katajan Mestarien liigasta loppumetreillä pudottanut Oradea oli Romanian sarjan kuudes kun Pitesti oli viides.


Korisliigastakin siirryttiin ulkomaille pelaamaan.

Junnu Leen siirtyminen Israelin pääsarjaan oli kenties yllättävä, mutta ihan järkevän oloinen siirto. Israelin sarjasa pelaa useita seuroja aina Euroliigasta EuroCupiin ja Mestarien liigaan joten pelin tason luulisi olevan on hyvä, eritoten kun ainakin viime kaudella kotimaisessa sarjassa jylläsi moni sellainen joukkue joka ei näitä europelejä pelannut lainkaan. Leen seura Maccabi Ashdod on sarjan häntäpään joukkueita, eli tsemppaamaan Junnu ainakin joutuu.

Juventus Utena on Carl Lindbomille mielestäni erinomainen siirto: Liettuan koriksen taso on tunnetusti kova ja Liettuan sarjan lisäksi Juventuksella on ovi auki myös Mestarien liigaan (on mukana viimeisessä karsintavaiheessa lohkovaiheeseen).

Sen sijaan Antto Nikkarisen siirtymistä Ruotsin Jämtlandiin voi pitää pienoisena pettymyksenä koska moni varmaan odotti Nikkariselta nimenomaan asekelta eteenpäin. Tosin kuten toisaalla todettiin, pelkstään status "ulkomaalaisvahvistuksena" voi olla merkittävä tekijä seuraavia kausia varten - kunhan vain peli kulkee.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Vois vielä lisätä, että monet ulkomailla pelaavat suomalaispelaajat pelaa seuransa kotimaan liigan ohella erilaisia eurosarjoja.

Tässä pitäisi olla jotakuinkin ajantasainen lista vielä näistä.

Euroopan suurin ja kaunein korissarja on (Turkish Airlines) Euroliiga (http://www.euroleague.net/) jossa pelaa tällä kaudella kaksi suomalaista. Petteri Koposen FC Barcelona kuuluu Euroliigan perustajaseuroihin joka pelaa siellä joka vuosi (sarja on pääseurojensa osalta käytännössä suljettu sarja eli ydinjoukkueet ei tipu). Sasu Salinin uusi seura Unicaja Malaga nousi Euroliigaan täksi vuodeksi joten Salin pääsee heti kättelyssä maistelemaan peliä ihan Euroopan kovimmalla huipulla.

Euroopan periaatteessa toiseksi kovimmassa sarjassa, Euroliigan kanssa samojen omistajatahojen pyörittämässä (7Days) EuroCupissa (http://www.eurocupbasketball.com/eurocup) ei sen sijaan pelaa alkavalla kaudella yhtäkään suomalaista.

Erik Murphyn Nanterre 92 ja Carl Lindbomin Juventus Utena karsii molemmat sitten FIBA:n edellisten kanssa suosiosta ja joukkueista kilpailevaan Mestarien liigaan (http://www.championsleague.basketball/) sen kolmannella ja viimeisellä karsintakierroksella, eli ovat yhden joukkueen voittamisen päässä lohkovaihepaikasta. Jos Jamar Wilson sattuisi solmimaan jatkosopimuksen Estudiantesin kanssa, niin Jammu olisi samassa tilanteessa. Esim. Kataja joutuu aloittamaan jo tokalta karsintakierrokselta eli joutuu voittamaan kaksi joukkuetta jotta pääsisi lohkopeleihin.

Mikäli joukkue ei pääse Mestarien liigan lohkovaiheeseen, se jatkaa pelejään FIBA:n Europe Cupissa (http://www.fiba.basketball/europecup/17-18), eli niin Murphy kuin Lindbomkin saavat europelejä taskuun ensi kaudella jossakin sarjassa. Myös Anton Odabasin Trabzonspor karsii pääsystä tähän Europe Cupiin.
 
Viestejä
816
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Kertokaahan joku historian tunteva mikä tilanne on suhteessa menneeseen, onko suomalaisia ollut aiemmin enemmän Euroopan liigoissa ja minkälaisissa rooleissa? Viime vuonna taisi olla useampi kun Nenonen ja kumppanit olivat myös alkukauden reissussa vaan mites muuten?
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Koska avaaja huuteli myös naisten perään, niin laitetaan nyt tietoa myös Euroopan kentillä pelaavista naisista. En uskalla luvata, että lista on kattava, mutta tyhjää parempi kuitenkin.

Evita Iiskola
A.S.D. Pallacanestro Femminile Umbertide (Serie A2, Italian kakkossarja, viime kaudella Serie A:ssa (pääsarja) 7./12, mutta aloittaa uudelleenrakentamisen sarjatasoa alempana)

Vilma Kesänen
Centros Unicos Real Canoe Madrid (LF2, Espanjan kakkossarja, sarjanousija)

Anni Mäkitalo
TH Wohnbau Angels Donau-Ries (DBBL, Saksan pääsarja, 9./12)

Sofia Pelander
Norrköping Dolphins (Damligan, Ruotsin pääsarja, 7./10)

Annika Holopainen
TSV 1880 Wasserburg (DBBL, Saksan pääsarja, 1./12)

Camilla Grönberg
Elangeni Falcons Bad Homburger TG (2. Bundesliiga, Saksan kakkossarja, Etelälohko, 4./11)

Viime vuosina eurooppalaisissa sarjoissa ovat pelanneet myös Linda-Lotta Lehtoranta, Krista Gross ja Petra Noponen. Heidän kenenkään tulevan kauden seuroistaan en löytänyt tietoa mistään. Muita ei nyt tule mieleen.
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Pääosa Euroopan kentillä pelaavista naisista vaihtoi seuraa kesällä. Ainoa, joka jatkaa viime kauden seurassaan on

Sofia Pelander
Pelander aloittaa jo kolmannen kautensa Norrköpingissä. Ja hyvähän siellä on jatkaa, kun viime kaudella pelit sujuivat, ainakin tilastojen valossa, oikein mukavasti. Minuutteja tuli keskimäärin 23:21, pisteitä 10,8 ja levypalloja 9,5. Avausviisikon paikka lienee koko lailla todennäköinen tälläkin kaudella.

Uuteen seuraan Euroopassa siirtyvät

Vilma Kesänen
Pari kautta Espanjan pääsarjaa Ferrolissa pelannut Kesänen siirtyi kesällä perinteikkääseen, mutta viime vuosina alamaissa olleeseen, madridilaisseura Real Canoeen. Seurassa on ilmeisesti tavoitteena nousta takaisin huipulle ja siihen projektiin Kesänenkin on kiinnitetty. Kesäsen kannalta siirto voi olla hyväkin. Sarjataso on alempi, mutta kun Galiciassa peliaika jäi vähän niukaksi, niin pääkaupungissa sitä lienee tarjolla enemmän.

Evita Iiskola
Viime kaudella ensimmäisen kautensa jenkkiyliopistovuosien jälkeen Euroopassa pelannut Iiskola vaihtaa nyt Saksan pääsarjan Italian kakkossarjaan. Saksassa Iiskolalla oli aika iso rooli, mutta joukkue jäi sarjassa viimeiseksi ja putos kakkosliigaan. Iiskolan joukkue Italiassa oli viime kaudella pääsarjassa ja sijoittui 12 jengin joukossa seitsemänneksi. Jostain syystä joukkue kuitenkin päätyi jonkinmoiseen jälleenrakennukseen ja pelaa tällä kaudella kakkostason sarjassa. Iiskolalle lienee myös tarjolla iso rooli, sillä hän on sääntöjen sallima ainoa ulkomaalaisvahvistus Umbertiden jengissä.

Anni Mäkitalo
Mäkitalo puolestaan vaihtaa Ranskan kakkosliigan Saksan pääsarjaan. Joukkue monelle suomalaiselle tuttu Donau-Ries ja Mäkitalon kanssa samanlaisen paidan pukee tulevalla kaudella ylleen Korisliigasta tuttu Jennifer Schlott. Pitäisin siirtoa Ranskan kakkosliigasta DBBL:aan askelena eteenpäin uralla.

Korisliigasta ja jenkkien yliopistosarjoistakin siirrytään Euroopan kentille

Camilla Grönberg
Grönberg ehti jo juhannuksen alla siirtyä HyPoon, mutta elokuun alussa tuli tieto, että hän lähteekin Saksaan. Kakkosbundeksessa lienee paremmin isompien sarjojen tarkkailijoiden silmissä kuin Korisliigassa.

Annika Holopainen
Viiden Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen Holopainen siirtyy suomalaispelaajista kovimpaan seuraan. Wasserburg on, Tiina Steninkin avustuksella, voittanut viisi peräkkäistä Saksan mestaruutta ja tavoitteena lienee kuudes mestaruus. Holopainen pääsee pelaamaan myös EuroCupia, missä Wasserburg pääsi viime vuonna pudotuspeleihin, mutta putosi ensimmäisellä kierroksella espanjalaiselle Gironalle. Holopaiselle Wasserburg tarjoaa erittäin hyvän näytönpaikan. Isoja onnistumisia Baijerissa ja tie on auki taivasta myöden.

Krista Grossista ei näy mainitaa viime kauden seuransa, Italian kakkostasolla pelaavan Castelnuovo Scrivian, listoilla, eikä mitään uutista siirrostakaan näy missään. Kesällä Gross oli kuitenkin maajoukkueen mukana, joten tuskin hän on uraansa pakettiin pistämässä. Linda-Lotta Lehtoranta ei pelannut viime kaudella missään, kun akillesjänne napsahti poikki syksyllä treenimatsissa. Myöskään tulevasta kaudesta ei löydy mitään tietoa. Toivottavasti ura kuitenkin jatkuu. Viime kaudella Tallinnan yliopiston joukkueessa Baltian liigaa pelannut Petra Noponen näkyy Tallinnan yliopiston joukkueen Facebook-sivujen tuoreimmassa treenikuvassa, eli lienee hyvin paljon mahdollista, että Noponen jatkaa Virossa.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Kiitokset jänölle päivittämisestä myös naispelaajien suhteen. *appreciated*


Katsoin nopeasti, milloin pelit alkaa tuolla miesten puolella - eli milloin kannattaa alkaa odotella asioita tapahtuvaksi. Tämä tietty heräsi mieleen kun eilen tiedotettiin Basket-fi -sivuilla, että Carl Lindbomilla oli hyvä aloitus Liettuan sarjassa vaikka onkin ehtinyt olla seuran mukana vasta lyhyen ajan. Eli Liettuassa pelataan jo.


Miten sarjat Euroopassa alkaa?


Liettuan pääsarja alkoi siis jo toissapäivänä (19.9.).

Ranskan ProA alkaa huomenna eli 22.9.

Saksan Bundesliiga alkaa 29.9.

Espanjan liigat (ACB ja LEB Oro) alkaa 30.9.

Tsekin liiga alkaa 2.10.

Ruotsin Basketligan alkaa 6.10.

Romanian pääsarja alkaa 7.10.

Turkin ja Israelin Superliigat alkaa 8.10.


Eurosarjat vielä:

Odabasin Trabzonspor aloittaa pelit pääsystä Europe Cupiin 27.9.

Lindbomin Juventus Utena ja Erik Murphyn Nanterre 92 (kuten Estudiantes) alkaa karsimisen Mestarien liigaan 29.9.

Euroliiga alkaa sitten 12.10. Salinin Malaga pelaa jo 12.10. ja Koposen Barcelona avaa Euroliiga-kautensa seuraavana päivänä 13.10.
 
Viestejä
816
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Listastahan puuttuu Vesa Heinonen! Onkos noita muita alempien sarjojen seikkailijoita maailmalla?
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

hoodivammas sanoi:
Listastahan puuttuu Vesa Heinonen! Onkos noita muita alempien sarjojen seikkailijoita maailmalla?
On muuten mielenkiintoinen juttu. Heinosen joukkue BG Aschersleben Tigers pelaa Saksan pohjoista aluesarjaa (neljäs sarjataso), mutta sen avauskentällisessä pelaa Heinosen lisäksi jenkki, valkovenäläinen, kroaatti ja slovenialainen - kymmenen pelaajan rosterissa on neljä saksalaista pelaajaa.

Että näin saksanmaalla.


Carl Lindbomilla näyttää kausi alkaneen hissiliikkeellä - tasaisuus ei ole tainnut koskaan olla Lindbomin valttikortti. Ekassa pelissä ainakin statsien perusteella (joiden pohjalta Basket.fi:n raporttikin oli varmaan laadittu) meni ihan hyvin: 14½ minuuttia, seitsemän pistettä (kakkoset 3/4) ja kaksi levaria. Tokassa pelissä peliakaa tuli vain 9 minuuttia joissa Lindbom sai aikaiseksi kaksi ohiheittoa, kaksi virhettä ja +/- -luvun -21 (ylivoimaisesti joukkueen huonoin: joukkueen tappio 7 pistettä, seuraavaksi huonoimmilla pelaajilla muutamalla -8).

Toinen suomalaisille tuttu Juventus-pelaaja ex-Kataja Jonte Flowers jäi myös pisteittä, mutta kahmi sentään kahdessatoista minuutissa kolme levypalloa.


Erik Murphyn EM-kisat ei menneet ehkä ihan putkeen, mutta Nanterressa alku näyttää erinomaiselta: ekassa matsissa syntyi joukkueen parhaat tehot (17) vajaassa kahdessakymmenessä minuutissa.

Sasu Salin sai myös luottoa heti ekassa pelissään uudessa seurassaan Unicaja Malagassa pelaten 22 minuuttia. Kolmossihti oli aika hukassa (2/9), mutta kymmenen pistettä ja pari levypalloa lie ihan hyvä avaus-iltapuhde.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Tänään Katajan ohella Lindbomin Juventus Utena ja Murphyn Nanterre 92 pelaa Mestarien liigan lohkovaihepaikasta.

Liettualaiset pelaa bulgarialaista Lukoil Academicia vastaan (19.00) ja ranskalaiset valko-venäläistä Tsmoki-Minskiä vastaan (20.30). Toinen kierros on sitten maanantaina.

En tiedä, voiko matseja katsoa edes jälkikäteen FIBA:n mestarienliigan sivuilta http://www.championsleague.basketball/ jos Fanseatin oikeudet estää sen. Mutta toivossa on hyvä elää. Olishan se kiva edes kurkata, miltä Lindbomin ja Murphyn peli näyttää uusissa seuroissaan. (BCL-karsintapelithän FIBA periaatteessa näyttää ilmaiseksi sivuillaan, itse sarjakauden pelejä katsellakseen tarvii sitten sen livebasketball.tv - tilin)


Anton Odabasin kausi ei ole alkanut Trabzonsporissa kovin ruusuisesti. Turkilaisjoukkueen Europe Cup -taipale tyssäsi jo ekaan karsintakierrokseen ja yhden pisteen yhteistappioon unkarilaiselle Szolnoki Olaj:lle. Odabasi pelasi ekassa (hävityssä) pelissä melkein 12 minuuttia, mutta sai kahden levypallon ohella tilastoihin ajoiksi vain kaksi ohiheittoa ja neljä virhettä. Toisessa (voitetussa) pelissä Odabasi ei sitten mahtunut kokoonpanoon edes vaihtopenkille.

Että ennen kuin aletaan asetella sitä Susijengin ykkössentterin viittaa Odabasin harteille, niin katsotaan, saisko peliaikaa ja onnistumisia turkkilaisseurassa. Universiadeissa dominoiminen ei näköjään ihan saman tien tarkoita, että pärjäisi eurotasolla ammattilaisten pelissä...
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Annika Holopainen ja hallitseva mestari Wasserburg haki Bad Aiblingista sarjapisteet selvin lukemin 96-66. Holopaiselle kirjattiin 21 minuuttia, 8 pistettä, 2 levypalloa ja 1 syöttö.

Anni Mäkitalon Donau-Ries aloitti sarjan voitolla Chemnitzistä lukemin 82-64. Mäkitalolle mukavat 18 minuuttia peliaikaa ja siinä ajassa hän teki 5 pistetettä, haki neljä levypalloa ja antoi yhden koriinjohtaneen syötön. Hongasta ja Catzista tuttu Schlott oli avainroolissa pelaten 33 min, viimeistellen 22 pistettä ja jakaen 6 syöttöä.

Sofia Pelanderin Norrköpingin kausi alkoi tappiolla Mark Basketille vieraissa. Pelander kärsii loukkaantumisesta, eikä pelannut 73-61 tappioon päättyneessä ottelussa.

Muiden suomalaisten kausi alkaa vasta tänä viikonloppuna.

Edit: Saksan naisten pääsarjan pelejä voi muuten seurata livenä tai on demand osoitteessa http://sportdeutschland.tv/dbbl ihan ilmaiseksi.
 
Viestejä
2 086
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

"Nba-Koponen" aivan sukka eilen Baskoniaa vastaan. Hävisi koko ajan puolustuksessa ja epäonnistui hyökkäyksessä. Ei hyvä.

Peli katsottavissa Youtubessa -> Haku: Barcelona vs Baskonia
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

basket.fi:stä löytyy kelvollinen tarina suomalaisnaisten otteista Euroopassa männä viikonloppuna, ei siitä siis sen enempää. Sen sijaan Facebookista löytyi tieto, että Petra Noponen jatkaa Tallinna Ülikooli korvpallinaiskondassa alkavallakin kaudella. Tallinnan yliopiston joukkue on ainoa virolaisjoukkue Latvian-Viron yhteisen liigan, eli WBBL:n Elite-lohkossa. Kyseessä siis sama sarja, jota Catz pelasi viime kaudella. Siitä, mitä tuo jako Eliteeen ja Internationaliin käytännössä tarkoittaa minulla ei ole mitään käsitystä. Mutta joka tapauksessa suomalaisedustus WBBL:ssä siis säilyy, vaikka Catz ei sitä enää pelaakaan. Lisäksi Tallinnan yliopisto osallistuu, jos Google translaten avulla ymmärsin oikein, Viron cupiin, Latvian cupiin ja Viron mestaruusliigaan.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Pika-infona välitettäköön, että niin Lindbomin Utena kuin Murphyn Nanterre menivät jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Juventus meni jatkoon käytännössä ilman Lindbomin apua (viisi minuuttia, ei yhtään heittoa, kaksi virhettä), Nanterre hiukan Murphyn avittamana (20 min. / 5 pistettä & levaria / heitto ihan hukassa: 2/8, kolmoset 1/6).

Jos Lindbom ei joudu tulemaan maitojunalla takaisin, molempien otteita voi siis seurata FIBA:n Mestarien liigassa.
 
Viestejä
19 078
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Sasu sai eilenillalla aika paljon vastuuta Malagan voittaessa Fanerpaatsen pisteellä. Heitto ei uponnut, mutta puolustuksessa oli joukkueen parhaimmistoa ellei paras. Kolmoset aika pahasti harakoille, mutta rohkeutta ei puuttunut niitä ottaa.

Saa nähdä, miten Koponen tänään onnistuu.
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Mainessa vuosi sitten yliopistopelinsä lopettanut Sophie Weckström on palannut välivuoden jälkeen takaisin parketeille. Weckström pelaa Club Deportivo Baloncesto Arosissa, eli sponsorinimellä Patatas Hijolusa tunnetussa leonilaisjoukkueessa samalla sarjatasolla kuin Vilma Kesänen, mutta eri lohkossa. Weckströmin kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kahdessa Patatas Hijolusan voittoon päättyneessä matsissa peliaikaa on tullut keskimäärin 21,5 minuuttia ja pisteitä on syntynyt 10 per ottelu.

Kesäsellä on myös takana kaksi matsia ja kaksi voittoa. Minuutteja hänellä on 20,5 ja pisteitä 4,5 per ottelu.

Myös Noposen kausi Latvian-Viron liigassa sai hyvän startin. Tallinna yliopisto kaatoi avausottelussa Latvian yliopiston ja Noponen pussitti 28 minuutissa 16 pistettä, haki 4 levyriä ja antoi 3 koriin johtanutta syöttöä.

Holopaisen Wasserburg aloitti tällä viikolla Euro Cup -taipaleensa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Brno ja Holopainen sai viidennen virheensä pelattuaan 20 minuuttia. Siinä ajassa hän ehti tehdä 8 pistettä ja hakea 9 levypalloa. Varsin hyvä startti Holopaisen Euro Cup -uralle siis.
 
Viestejä
1 998
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

On pitänyt jo useamman kerran ilmaista kevyt huolestuneisuus Lindbomin ja Odabasin kehnoista alkukausista.

No nyt on sitten Lindbom saanut kenkää - tai Lindbomin ja Juventuksen "tiet ovat eronneet", kuten asia uutiskielellä sanotaan. http://www.basket.fi/uutiset/etusivun_uutiset2/?x33156=53134073

Harmillinen juttu, ettei Callen ura lähtenyt parempaan lentoon Liettuassa, mutta silti hieman hymyilyttää Basket.fi:n uutisoinnin muotoilu (boldaus mun): "Liettuassa Lindbom nikkaroi keskiarvoikseen 2,4 pistettä ja 1,4 levypalloa ja Mestarien liigassa 1,5 pistettä ja 1,5 levypalloa ottelua kohden."

Enkä siis viittaa entiseen seurakaveriin, vaan siihen, että jos joku on "pistenikkari", niin se lähtökohtaisesti tekee niitä pisteitä merkittävän paljon - ei vaikkapa 1,5 pistettä per peli. ;D
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Naisten puolella viime viikolla uutisoitiin yksi uusi europelaaja, kun Taru Tuukkanen lähti tuuraamaan Mann-Filter Zaragozan loukkaantunutta bulgarialaispelaajaa Jaklin Zlatanovaa. Eilen Tuukkanen pelasi ensimmäisen pelinsä Espanjan pääsarjassa. Mann-Filter on 14 joukkueen sarjassa sijalla 4 ja vastustajana ollut Embutidos Pajariel Bembibre PDM sijalla 11. Mann-Filter voitti matsin 81-70 ja Taru sai stintilleen lentävän lähdön, kun hän tilastoi 31 minuutissa 20 pistettä, 8 levyriä ja 2 syöttöä.

Muista naisista lyhyesti. Espanjan kakkossarjaa pelaavista Sophie Weckströmin Patatas Hijolusan kausi on lähtenyt käyntiin mukavasti, 11 ottelusta se on ottanut 9 voittoa. Vilma Kesäsen Real Canoen saldo on 6/4, joten sarjanousu tähtäimessä kauteen lähteneellä madridilaisjengillä on tarvetta parantaa otteitaan. Myös suomalaispelaajista Weckströmin kausi on tilastojen valossa ollut vahvempi. Weckström on pelannut vajaat 21 minuuttia per peli, kun Kesäsen minuutit ovat olleet 11 per peli. Pisteitä Weckströmille on karttunut 6,2, Kesäselle 2,4. Levypalloissakin Weckström vetää pitemmän korren, joskin ero on pieni. Samoin syötöissä.

Saksan pääsarjassa suomalaisjoukkueet ovat olleet kovia. Annika Holopaisen Wasserburg johtaa sarjaa saldolla 10/1 ja Anni Mäkitalon Donau-Ries on kolmantena saldolla 7/4. Holopainen on pelannut vajaa 18 minuuttia, viimeistellyt 8,3 pistettä ja kaapinut 2,9 levypalloa per ottelu. Mäkitalo on pelannut hieman enemmän, vajaat 21 minuuttia per ottelu. Pisteitä hän on tehnyt 4,4 ja levypalloja ottanut 1,6 per ottelu. Molemmat ovat siis olleet vahvasti mukana joukkueidensa hyvässä tekemisessä. Saksan kakkosliigassa Camilla Grönbergin Bad Homburg johtaa sarjaa saldolla 8/2. Grönberg on ollut joukkueen menestyksessä isossa roolissa. Minuutteja on tullut liki 30, pisteitä 12,9, levypalloja 3,8 ja syöttöjä 1,2 per ottelu.

Petra Noposen Tallinn University on pelannut WBBL:ssä 12 peliä, joista voittoja on kertynyt 3. Noponen pelannut kolmanneksi eniten joukkueessaan, 27,5 minuuttia per ottelu. Pisteitä on kertynyt 8,8 ja levypalloja 3,3 per ottelu. Lisäksi Noponen on syöttänyt 1,8 koria per ottelu. Noponen on ollut joukkueensa ahkerin kolmosten heittäjä ja prosenttikin on ollut joukkueen parhaimmistoa, enemmän heittäneistä paras. Ruotsissa Sophie Pelander ei ole pelannut vielä sekuntiakaan. Hänen joukkueensa on 10 joukkueen sarjassa 7. saldolla 4/6.

Italiassa Iiskola pelaa todella isoja minuutteja, lepoa tulee peleissä vain pari minuuttia. Pisteitä hän on tehnyt jokaisessa pelissä kaksinumeroisen määrän ja keskiarvo on 17,2 pistettä per peli. Levypallojakin Iiskolan käsiin on tarttunut 7,4 per matsi ja syöttöjäkin hän on jakanut keskimäärin 1,7 per peli. Iiskolan pistekeskiarvo on koko sarjan 8. paras ja minuutteja hän on pelannut toiseksi eniten koko sarjassa. Iiskolan joukkueelle kausi on ollut melkoista taaperrusta. 11 matsista on kertynyt 2 voittoa ja se on 15 joukkueen joukossa sijalla 12.
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Iiskolan loukkaantumisen pitkittyminen venyi liian pitkäksi italialaisseuran mielestä eikä hän pelaa enää Umbertiden riveissä. Kuten edellisessä viestissä kerrotaan, ennen loukkaantumistaa, Iiskola oli todella isossa roolissa joukkueessaan. Toivottavasti hän kuntoutuu ja pelaa vielä tällä kaudella jossain. Kiinnostaneeko kasvattajaseuraa? Entä muita suomalaisseuroja?
 
Viestejä
833
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Vilma Kesäsen siirto Real Canoesta Catziin on varmaan jo kaikkien tiedossa. Myös Sophie Weckström siirtyi pois Espanjasta ja suuntasi Saksan kakkosbundekseen TSV-Towers Speyer-Schifferstadtiin (lisätietoja: http://www.basket.fi/uutiset/etusivun_uutiset2/?x33156=54972435). Espanjassa jäljellä on siis Taru Tuukkanen, joka pelasi tänään Espanjan Cupin välierässä. Spar CityLift Girona oli kuitenkin liian vahva Tuukkasen Mann-Filter Zaragozalle ja vei kamppailun lukemin 80-60. Tuukkanen oli joukkueensa ykköstykki 12 pisteellä ja 9 levyrillä, joiden päälle hän antoi vielä kaksi koriin johtanutta syöttöä, mutta se ei siis kuitenkaan riittänyt katalonialaisryhmää vastaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös