Koripallo.com

Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Viestejä
1 547
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Evita Iiskolalla näyttää olevan pitkästä aika mielenkiintoinen positiivinen paikka: auttaa BL Nordin Osnabruckia nousemaan ykköseen. Toivottavasti siinä terveys kestää ja omat kyvyt kasvavat.

Huomenna 28.1. klo 16 Saksan aikaa näyttää tulevan vastaan Hurricanes, jossa Evita oli mukana viime vuonna - pystymättä auttamaan joukkuetta putoamasta ykkösliigasta.
 
Viestejä
9 086
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Jämtland hankki uuden pointin Toni Prostaatin ja Antto Nikkarinen istuu joko loppukauden penkillä tai etsii uuden seuran. No cut sopimus alla, joten ulos ostaminen maksaa Jämtlandille hinajaa. Näinköhän Antto istuu loppukauden tyhjän panttina vai löytyykö yhteisymmärrys sopimuksen purkamisesta? Korisliigasta varmaan löytyy ottajia useampiakin tai sitten agentin avulla johonkin toiseen maahan vielä, jos vaan ottaja löytyy.
 

42

Viestejä
3 177
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Kik Jams sanoi:
No cut sopimus alla, joten ulos ostaminen maksaa Jämtlandille hinajaa
Ymmärränkö nyt väärin kun minusta ulosottamattomuus maksaa Jämtlandille eikä se, että joku ostaa sopparin?
 
Viestejä
3 030
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Hiukan murheissaan on viime aikoina tullut seuratuksi Petteri Koposen roolia Espanjassa, minuutit ja tehot alkavat olla minimissä. Petteri taitaa täyttää keväällä 30 v.

Teemu taisi olla 32-33 kun palasi Suomeen. Saa nähdä milloin alkavat spekulaatiot Petskun siirrosta Suomeen. Ei siihen enää valtavan kauan mene.
 
Viestejä
2 370
Vs: Suomalaiset Euroopan sarjoissa 2017-18

Hiukan murheissaan on viime aikoina tullut seuratuksi Petteri Koposen roolia Espanjassa, minuutit ja tehot alkavat olla minimissä. Petteri taitaa täyttää keväällä 30 v.

Teemu taisi olla 32-33 kun palasi Suomeen. Saa nähdä milloin alkavat spekulaatiot Petskun siirrosta Suomeen. Ei siihen enää valtavan kauan mene.
Mitä Petterin otteluita tällä kaudella on katsonut, niin on aivan selvä, että hän on ollut väärässä roolissa. Ei Petteri nyt pariin kauteen ole pelannutkaan pelintekijänä, mutta tällä kaudella on oikeasti saanut työskennellä pallon kanssa ihan häkellyttävän vähän. Siinä ei ole mitään järkeä, että Petteri nyt on ollut sellaisessa Mikko Koiviston roolissa. Sito Alonso nyt onneksi sai kenkää, koska meno oli yhtä hengettömän näköistä kuin viime kaudella Bartzokaksen aikana. Sasha Vezenkov on toinen pelaaja, jonka rooli tällä kaudella on jostain syystä pienentynyt melkein olemattomaksi. Tämä on perin outoa, koska Vezenkov kuitenkin erittäin hyvä ja nuori pelaaja, joka kentälle päästessään on joukkeen parhaimmistoa.

Olen ollut toiveikas, että valmentajavaihdos olisi kasvattanut Petterin roolia, mutta toistaiseksi ei oikein siltä näytä. Viime pelissä oli sarakkeessa DNP, jonka syytä en tiedä. On täysin mahdollista, että kyseessä on joku vamma, mikä ei nyt olisi järin yllättävää.

Suomen siirtymisestä on nyt kyllä viimeinen asia, johon kannattaa lähteä. Koposelle löytyy ottajia, se on päivän selvä asia. Korisliigaan sitten joskus vuonna 2025?
 
Viestejä
19 375
Petteri vapaana palloa odottaa
Turhaan sitä odottaa hän saa
Huerttelin myötä, muutkaan ei syötä
Pelkäävät, Petteri kolmosen upottaa
 
Viestejä
19 375
Hyvä peli Petskulta eilen illalla. Uusi valkku luottaa enemmän. Kunhan vain kaverit palloa enemmän jakaisivat.
 
Viestejä
2 227
Da92LTzWkAArM9f.jpg


Joku päivä sitten pisti silmään pikku-uutinen, että Anton Odabasi oli tehnyt Trabzonsporille 14 pistettä Turkin liigan matsissa. Jotenkin mielessä oli käsitys, että alkukauden muutaman ekan pelin kokeilun jälkeen Odabasi on lähinnä lämmittänyt Trabzonsporin penkkiä. Asiaahan piti lähteä tarkistamaan.

Kävi ilmi, että Trabzonspor heitti neljä isoja minuutteja koko kauden pelannutta pelaajaansa (Heslip, Harris Jr., Obekpa ja Green) kokonaan pois pelistä noin kuukausi sitten. Kauden perusrotaatiosta (yli 20 min. peliä kohden pelanneista) ovat viimeiset kuusi peliä pelanneet vain Osiris Eldridge ja osin Sarunas Vasiliuskas. Sen sijaan peliaikaa on annettu reilusti penkkipelaajille.

Odabasi ei pelannut lainkaan Trabzonsporin kauden eilisessä päätösottelussa, mutta sitä edeltäneissä viimeisissä viidessä pelissä Odabasi kellotti yli 30 minuuttia kolmessa pelissä joista kahdessa meni rikki 20 pistettä ja kolmannessa kirjattiin tilastoihin käsittääkseni Odabasin eka Turkin liigan tupla-tupla. Kahdessa muussa pelissäkin Odabasi pelasi 13 ja 24 minuuttia.

Eritoten Odabasin pelitilanteiden heittoprosentit kolmesta viimeisestä pelistä ovat komeata katsottavaa (vaikka kuinka olisivat korin alta nostettuja kuten veikkaisin): 10p./57% (29.4.), 14p./66% (5.5.) ja 20p./100% (10.5.).

Suomella on siis pelaaja joka pelaa Turkin liigassa 32 minuuttia / peli ja laittaa pussiin 20 pistettä 100% pelitilanneheittotarkkuudella! Edellinen lause on tosi, mutta vain osatotuus, ainakin toistaiseksi.

Silti, vaikka Odabasi on saanut peliminuutteja kauden lopussa siksi, että ykköspelaajat on hyllytetty, niin kyllähän nuo statsit ovat aika hienoja – kun niitä ei ole tehty missään Norjan liigassa.

Toivottavasti Trabzonspor kiittää Antonia luottamuksen lunastamisesta ja tarjoaa ensi kaudella lopulta mahdollisuutta ottaa joukkueessa askel eteenpäin.

Susijengillä olisi tarvetta Turkin liigassa vakiominuutteja pelaavalle sentterille.
 
Viestejä
2 227
Jatketaan tätä nyt kun ei kukaan muukaan näistä näy raportoivan...

Carl Lindbom palasi maitojunalla Liettuasta talvella kuukaudeksi Seagullsin riveihin suunnatakseen kevätkaudeksi Kroatian pääsarjan Osijekin joukkueeseen. Osijek pääsi juuri ja juuri pudotuspeleihin (runkosarjassa 8-16), mutta siellä runkosarjan ykkönen Cedevita (23-1) ei antanut Osijekille mitään mahdollisuuksia ja meni puhtaasti 2-0 jatkoon päättäen Lindbomin kauden siihen.

PXL_090418_20249097.jpg


Kroatian liigassa pelaa kolmetoista joukkuetta joista Lindbomin Osijek oli siis kahdeksas. Liigan tasosta ei ole minulla minkäänlaista hajua, mutta tuntien Kroatian koripallon laadun voisi kuvitella liigan olevan ihan kohtuu kovatasoinen vaikka parhaat kroaattipelaajat siirtynevätkin luultavasti nopeasti naapurimaiden isompiin liigoihin / muualle Euroopaan.

Jotakin voinee päätellä vaikka näistä.

Runkosarjan voittanut ja Osijekin pöllyttänyt Cedevita tuli Adrianmeren liigassa Belgradin Punatähden jälkeen jaetulle kakkosijalle Montenegron Buducnostin kanssa, Eurocupissa lohko sen sijaan oli hiukan liian kova ja joukkue jäi neljänneksi. Jos halutaan hakea muita mahdollisia tuttuja rinnastuksia, niin Adrianmeren liigassa Cedevitan jälkeen neljäntenä oli suomalaisillekin Katajan kautta tuttu Mornar Bar Montenegrosta ja Cedevitan EuroCup –lohkon voitti Lokomotiv Kuban. EuroCupin muissa lohkoissa Cedevitan kanssa neljänsiksi jäivät sellaiset joukkueet kuin Limoges, Lietuvos Rytas ja Galatasaray. Cedevitassa pelasi tällä kaudella myös mm. NBA-draftin ekalla kierroksella varattavaksi ennakoitu nuori tähtipelaaja Dzanan Musa. Että tällaista tasoa sarjan paras joukkue.


Miten Lindbomin kausi sitten meni?

Liettuan reissusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Lindbom itse kuittasi asian Basket.fi:n mukaan todeten, että vuodessa tuli kasvettua sekä pelillisesti että henkisesti – pelillisesti Kroatiassa ja henkisesti Liettuassa. Eiköhän tuo kerro jo aika paljon. Korisliigassa Lindbom pelasi tutussa ympäristössä hyvin ja Seagulls jäi varmastikin Callea kaipaamaan.

Kroatiassa eniten Lindbomin statseja katsoessa mietityttää niiden läpi kuultava roolitus. Suomessahan Lindbomia on pidetty kenties malliesimerkkinä ns. ”stretch-4” pelaajasta ja Lindbomin tavaramerkkinä on pidetty kolmen pisteen heittoa. Osijekissa Lindbom on ollut tänä keväänä todella vaisu kolmosissa. Lindbom otti kevätkauden kolmessatoista pelissä vain 3,5 kolmosta peliä kohden ja niistä osui vain 0,8 (22,2%) – pleijareissa osumataso vähän parani kun Calle heitti kahdessa pelissä 4/6 kolmosta, mutta heittomäärät olivat siis sielläkin varsin vaatimattomat (toisessa pelissä kaksi, toisessa neljä yritystä).

Sen sijaan muuten Lindbom näyttää saaneen sekä vastuuta että tulosta aikaiseksi. Lindbom pelasi avauskentällisessä 27,46 minuuttia peliä kohden, eli neljänneksi eniten koko joukkueesta (kuudella pelaajalla yli 23 minuuttia), oli joukkueen toiseksi paras levypallojen kerääjä (6,1lp.), teholuvussa neljäs (10,3eff) ja pisteissä viides (10,2p.).

Voisi siis kuvitella Osijekin haluavan jatkaa sopimusta. Jokin hiukan kovempi kroatialaisjoukkue voisi tosin olla Lindbomin uralle parempi valinta, ja kenties mahdollinenkin nyt kun näyttöjä paikallisessa sarjassa on tullut annettua.

Kun joku nyt siellä vain äkkäisi, että Calle osaa oikeasti heittää niitä kolmosia ja että sitä kykyä kannattaisi hyödyntää.
 
Viimeksi muokattu:

Korjaus

Hyvä kirjoitus ja pohdinta. Pieni korjaus: Lindbom pelasi Liettuassa ei latviassa.
 

Peevo

Osaako kukaan sanoa mistä pääsisi tutkimaan kattavammin ACB-liigan tilastoja? Pelaajakohtaiset tilastot löydän sarjan nettisivuilta, mutta keskinäinen vertailu on siten aika työlästä. Eli mistä näkisi esim. pudotuspelien kolmosprosentit? Koponen lienee 60% -tarkuudellaan aika kärkisijoilla.
 
Viestejä
10
Osaako kukaan sanoa mistä pääsisi tutkimaan kattavammin ACB-liigan tilastoja? Pelaajakohtaiset tilastot löydän sarjan nettisivuilta, mutta keskinäinen vertailu on siten aika työlästä. Eli mistä näkisi esim. pudotuspelien kolmosprosentit? Koponen lienee 60% -tarkuudellaan aika kärkisijoilla.
Liga ACB:n etusivulta Playoff-palkista Estad.-linkin kautta saa näkyviin pudotuspelien tilastot, joista löytyvät kaikki pudotuspelien top15-tilastot (linkki). Petskun kolmosprossa 60 on kuudenneksi paras pudotuspeleissä.
 
Viestejä
2 227
Joku päivä sitten pisti silmään pikku-uutinen, että Anton Odabasi oli tehnyt Trabzonsporille 14 pistettä Turkin liigan matsissa. Jotenkin mielessä oli käsitys, että alkukauden muutaman ekan pelin kokeilun jälkeen Odabasi on lähinnä lämmittänyt Trabzonsporin penkkiä. Asiaahan piti lähteä tarkistamaan.

Kävi ilmi, että Trabzonspor heitti neljä isoja minuutteja koko kauden pelannutta pelaajaansa (Heslip, Harris Jr., Obekpa ja Green) kokonaan pois pelistä noin kuukausi sitten. Kauden perusrotaatiosta (yli 20 min. peliä kohden pelanneista) ovat viimeiset kuusi peliä pelanneet vain Osiris Eldridge ja osin Sarunas Vasiliuskas. Sen sijaan peliaikaa on annettu reilusti penkkipelaajille.
Tähän tuli selitys: ensin jenkit ei suostuneet pelaamaan rästissä olleiden palkkojen vuoksi, sitten ne heitettiin ulos kun "kakkosketju" pelasikin ihan hyvin. Ja aika paljon kaikkea muutakin erikoista näkyy kauteen liittyneen. Kannattaa tsekata YLE:n juttu.

Susijengin lupauksen värikäs kausi – joukkokärhämä, istumalakot ja läpimurto Euroopan huippusarjassa: ”Jopa Turkin mittakaavassa ainutlaatuista”
 
Viestejä
7 181
En tiedä, kuuluuko tämän otsikon alle, mutta Alexander Madsen on #kuulemma tehnyt sopimuksen CB Gran Canarian kanssa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös