Koripallo.com

Suomalaiset koripalloilijat Euroopassa

Viestejä
1 134


Pientä mediakritiikkiä tähän myös tarjolle.
ENSINNÄKIN on loukkaavaa puhua potilaista taistelijoina tai selviytyjinä.

Puhetapa implikoi, että taistelusta voi selvitä ”voittajana” psyykkisten ominaisuuksien kuten urheuden tai tahdonvoiman avulla, kun taas koronavirukseen kuolevat ovat ”häviäjiä”, joiden taistelutahto ei ollut riittävä.

Sama ongelma sisältyy sotakielikuvien käyttöön, kun syöpäpotilaita kuvataan taistelijoiksi. Sen enempää syövässä kuin koronavirusinfektiossa paraneminen tai kuolema eivät riipu potilaiden ”taistelutahdosta” tai muista psyykkisistä ominaisuuksista, vaan immuunijärjestelmästä ja muista tieteen toistaiseksi vain osin ymmärtämistä biologisista tekijöistä.

Silloinkin kun emme suoraan ajattele taistelutahtoa paranemisen syynä, sodan kuvasto helposti ohjaa meitä tällaisiin oletuksiin.
 
Viestejä
1 356
Viestejä
2 064
Katselin Manresan pelin… kova jannu on Valtonen, puolusti todella hyvin, kovaa ja puhtaasti, ymmärtää peliä, tekee enimmäkseen oikeita valintoja - etenkin kun peliä ratkaistaan. Oli ihan avainroolissa lopussa, kova kolkki sisään ja heti perään hankki hyökkääjän virheen kaverille.
Juu, tärkeitä onnistumisia kuukauden päässä häämöttäviä karsintojakin ajatellen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös