Koripallo.com

Suomalaiset koripalloilijat Euroopassa

Viestejä
317
Grandisonkin pääsee vihdoin aloittamaan ammattilaisuransa. Suuntana Espanjan 2 ja Hestia Menorca. Jakessa kyllä potentiaalia vielä isoimpiinkin liigoihin.
Onko liian jyrkkää sanoa tämän sopimuksen olevan todella vaisu, vaimea?

Joukkue majailee Espanjan 2. sarjan häntäpäässä - näytönpaikkoina europelejä pelaavat suomalaiset Kataja ja Karhukin olisivat kai olleet parempia? Toki en aivan hahmota noiden kakkossarjojen profiilia ja monesti näkee kirjoitettavan Leb Orosta, että se olisi Euroopan kakkossarjoista se paras. Olkoon näin, mutta kyseessä on kuitenkin kakkossarja, ja 25-vuotiaalle profiiliyliopistoista tulevalle - ja niissä joinain vuosina hyvät tehot latoneelle - tämä uutinen tuntuu yksinkertaisesti väärältä mollisoinnulta.

Toki samantyyppiset (tai huonommat) yliopistourat luoneet Shawn Huff, Gerald Lee Jr ja Tuukka Kotti aloittivat ammattilaisuransa Euroopan kakkostasoilta. Ja toisaalta, kyllä tuo Menorcan saari varmaan miljöönä Islannin voittaa ja ehkäpä sielläkin pääsee laittamaan palloa tunteettomasti ilmaan. Siitähän Grandisonilta sitten kuitenkin viime ajoilta jossain määrin näytöt puuttuvat. Joukkutekeminen onnistuisi huomattavasti korkeammallakin tasolla, mutta puolustuspää ja hyökkäystehokkuus ovat varmaan olleet liian suuria kysymysmerkkejä paremmille joukkueille. Toivotaan, että tehoja syntyy ja paljon.

Nähdäkseni nuo Murphyn ja Raitasen noin 10-12ppg keskikastin/alakastin joukkueissa tuossa sarjassa eivät riitä mihinkään, jos tavoitteena on paikka paremmassa joukkueessa vaikkapa ensi kaudeksi. Tästä ei tosin minulla ole kuin perstuntuma sekä pohjoismaalaisittain tanskalaisen Jonas Zohoren (Manresa) ja ruotsalaisen Melwin Pantzarin (Bilbao) onnistuneet tasonnousutapaukset tiedossa.

PS. Bongasin jostain belgialaisuutisesta, että Max Besselinkiä olisi vaivannut alarajaavamma koko alkukauden, mutta että hän saattaisi päästä pelaamaan kaiken mennessä hyvin jo tämän vuoden puolella.

PPS. Elias Valtosella näyttäisi olevan minuutit ja vastuu nousussa Manresassa. Olikohan tuossa alkukaudesta hänellä joku loukkaantuminen, kun harjoituspeleissä kuitenkin pelasi suht vahvasti, vai mistä tässä on kyse?
 
Viestejä
2
PPS. Elias Valtosella näyttäisi olevan minuutit ja vastuu nousussa Manresassa. Olikohan tuossa alkukaudesta hänellä joku loukkaantuminen, kun harjoituspeleissä kuitenkin pelasi suht vahvasti, vai mistä tässä on kyse?
Elias oli ihan kunnossa, mutta oli kokoonpanon ulkopuolella koska joukkue rakennettu ajatuksella ettei Valtonen ole Manresassa enään tällä kaudella. Nyt kuitenkin Manresalta on kaksi pelaajaa loukissa Valtosen pelipaikalta niin on peliaikaa tullut enemmän ja hyvin on Valtonen myös vastuun käyttänyt. Tänään 21min 6p 5l 12pir (joukkueen 3. Paras). Ja pitää muistaa, että ACB on euroopan paras kotimainen sarja joten hyvin Valtonen suorittaa.
 
Viestejä
396
Olen aina uskonut Valtoseen, vaikka tälläkin palstalla moni oli epäonnistuneen viime kauden aikana ja jälkeen lähettämässä Suomeen maitojunalla ja pudottamassa pois Susijengistä.
 
Viestejä
3 814
Sasu on näköjää taas ottanut avauksen paikan, hieno homma! Vaikkei tehoja (eikä heittoja) ehkä joka matsissa tulekaan entiseen mallin.

Puolustuksessa on kuitenkin edelleen tärkeä ukko.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös