Koripallo.com

Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Viestejä
1 796
#1
Laitetaanpa uuden vuoden aattopäivän kunniaksi vähän uudenlaista fiilistelytopicia perusteluineen tulille. Tarkoituksena on siis listata top-5 tai top-3, miten ikinä haluatte, suosikkipelaajat kautta aikojen.

Itse aloitin NBA:n vakituisen seuraamisen muistaakseni kaudella 2004-2005, joten omat suosikkipelaajani luonnollisesti ovat 2000-luvun pelaajia. Kysymys ei ole 2000-luvun parhaiden pelaajien listasta, vaan yhtenä tärkeänä arvona itselläni on tyylikkyys ja se toivottavasti omasta top-5 listastani tulee esille.



5. Kirk Hinrich



Ensimmäisiä pelaajia, joita aloin seuraamaan NBA:ssa. Uskomattoman tyylikäs takamies, joka on vain parantunut kuin viini vanhetessaan. Isokokoinen, pallovarma ja loistavalla pelinäkemyksellä siunattu pointti, kunnon wanhan ajan takamies, joka ei loista hyökkäyksessä, vaan laittaa pelin pyörimään. Upottaa kuitenkin vapaat heitot väkevällä prosentilla sisään. Viime vuosina ollut valitettavan loukkaantumisherkkä, mutta toimii edelleen täydellisesti mestaruus contenderin kakkospointti.

Kirk Hinrich Mix: Captain Kirk

4. Shaq O’Neal



Hands down, Prime-Shaq oli NBA:n historian dominoivin sisäpelaaja. Kaverin repertuaarissa oli yli 100 korinalusliikettä jne, harmi vaan että prime kesti niin vähän aikaan, koska ei jaksanut keskittyä pelaamiseen. Loppuaikoina hassuttelikin sitten läskin näkösenä vähän korista, läskipainia ja mitä ikinä mieleen tuli.

shaquille o'neal Career Mix HD

3. Jason Williams



Kaikkien aikojen tyylikkäin takamies NBA-historiassa. Suorastaan nero. Hassuttelee edelleen upeilla syötöillään 38-vuotiaana jossain Kiinassa.

Jason Williams ELBOW PASS!!!!!!!!!!!

2. Mike Miller



Seurasin Millerin uraa jo aktiivisesti, kun kaveri pelasi ensimmäisen kerran Memphisissä ja kiinnostus luonnollisesti räjähti siirrosta Miamiin. Hieno mies, vieläkin tulee kylmät väreet ja tippa linssiin, kun katselee noita Millerin uskomattomia heittoklinikkoja ratkaisupeleissä. En ole vieläkään oikein toipunut Heatin päätöksestä amnestoida Miller. Thanks for letting it fly, Mike!

Mike Miller 7 three-pointers vs Thunder (2012 NBA Finals GM5)

Mike Miller's 3-pointer with one shoe!

1. LeBron James



Kaikkien monipuolisen ja paras koripalloilija maailmassa. Hieno ihminen ja joukkuekaveri, eikä mikään itsekeskeinen raiskaaja. 2x NBA champion, 2x NBA finals MVP, 4x MVP, 9x NBA All-Star.

Greatest Of All Time.

LeBron James greatest games: 48 pts vs Detroit Pistons

Lebron James 45 points vs Celtics full highlights (2012 NBA Playoffs ECF GM6)



Ei muuta kuin omia listoja pöytään ja vapaamuotoista keskustelua.
 
#2
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Minä aloin tosissaan seuraamaan NBA:ta 2000 kun oma junnupeliurani alkoi. Silloin pientä poikaa halutti kasvaa 220 senttiseksi ja dominoida korin alla miten tahtoo. Siispä listani ensimmäinen nimi on..

5. Shaquille O'Neal
Onnekseni Shaq oli vielä tuolloin jopa kohtuu atleettinen eikä kroppa sisältänyt turhaa fläsää. Lakers dominoi tuolloin liigaa miten tahtoi ja Shaq oli tämän dominoinnin ilmentymä. Ikävä kyllä pulla alkoi maistumaan salia enemmän ja kaikkien aikojen dominoivimmasta pelaajasta kasvoi nopeasti pullukka sekkien lunastaja.


Sitten alkoi pojan ajatus mielikoriksesta pikkuhiljaa kehittyä ja paraatiaikaan, sillä Phoenix Suns teki tuloaan. Mielestäni kaikkien aikojen kauhein rikos ihmisyyttä vastaan oli Joe Johnsonin päästäminen Atlantaan ja Nash-JJ-Quentin Richardson-Matrix-Stat -viisikon hajottaminen. Toki tilalle saatiin tuohon aikaan myös slimmimmässä kunnossa ollut Boris Diaw + pari 1. kierroksen pickiä (muistaako Mokeski mihin pelaajiin nuo lopulta realisoituivat?), mutta voi kuinpa olisin nähnyt mihin tuo joukkue olisikaan päässyt. Tuosta joukkueesta kaksi pelaajaa nousevat ylitse muiden..


4. Amare Stoudemire
Ennenkuin paikat alkoivat prakaamaan Stat oli kiistatta liigan jännittävin iso mies. Liian voimakas PF-pelaajille, liian nopea senttereille. Ei tuolloin omannut heittoa ollenkaan mutta toisin kuin nykyään mies oli korin alla pelottava. Nashin kanssa toteutetut PnR-pelit antoivat rehellisen haasteen Stockton-Mailman -duon vastaaville maailman tehokkaimpien PnR-pelien tittelistä. Kaarilla hengaileva Quentin antoi tilaa rakentaa ja Matrix venaili heikolla puolella valmiina nöyryyttämään. Kaunista! D'Antonin systeemi sopi täydellisesti tälle porukalle. Ikävä kyllä joukkue katosi ympäriltä, paikat silmästä lähtien alkoi hajoamaan ja mikä pahinta edellä mainittu Fat-Cactus hankittiin viemään kaikki tila korin alta jolloin edellä mainittu kaunis PnR-toiminta katosi kokonaan. Sittemmin mies on yhden hyvän NYK-kauden jälkeen keskittynyt enemmän kaikkiin ihaniin nahkatakkeihin ym. muotiin ja koris on ollut vaan pakollinen vaiva ja velvollisuus.


3. Steve Nash
Achilles ilmoitti oman ehdokkaansa NBA:n tyylikkäimmäksi takamieheksi. Toki J-Will oli hauskaa katseltavaa (ja nero pallon kanssa) mutta jos tuon näyttävyyden lisäksi haluaisi saada aikaankin jotain on Most Valuable Steve ehdottomasti NBA:n tyylikkäin takamies. Miehen historia jalkapalloilun parissa on tosiaan saattanut edesauttaa kaverin kekseliäisyyteen ja onneksi näin on. Phoenixin pelin sydän ja täydellinen fasilitaattori sekä kiistattomat MVP-pokaalit jäivät vaille ansaittua finaalipaikkaa, kenties Phoenixin heikomman puolustuksen takia. Täydellinen johtajahahmo jota ei pysäytä edes sijoiltaan mennyt nenä. Viimeiset Phoenix-vuodet piti joukkuetta pinnalla tyylillä ja sen päälle hommasi joukkueelle tulevaisuuden lähtiessään LA-LA-maahan. Tulee vielä takaisin Sunssiin, ensin saamaan jäädytetyn pelinumeronsa ja sen päälle jobin toimistosta. Muutti osaltaan omaa pelipaikkaansa ja mm. Chris Paul saa kiittää pelitavastaan osaksi Steveä.


2. Paul George
Tämä nyt on hieman vielä vaiheessa oleva mielipide. Tätä kaveria aloin seuraamaan tosissaan pari vuotta sitten, donkkikisavuotena 2012. Silloin miehessä huomion herätti ensinnäkin atleettisuus ja halu pelata kovaa puolustuksessa. Nykyinen killer-instinct hyökkäyksessä on ainoastaan kermaa kakun päällä. Omaa ihailtavan swäggerin kentällä jota löytyy ainoastaan kolmelta muulta nykypelaajalta. Ratkaisu jäädä Larri Linnun siipien alle nosti osakkeita silmissäni kovasti ja tulee yhdessä Royn kanssa viemään joukkueensa vielä useaan kertaan finaaleihin. Mihinkäs sormeen se ensimmäinen sormus kannattaisi laittaa? Miehen parin vuoden aikaista kehitystä on ollut ihana seurata eikä kattoa olla todellakaan vielä nähty. Ja toisin kuin oma idoninsa Kobe PG pelaa ensisijaisesti joukkueelleen joka on meriittinä näin nuorelta mieheltä ihailtavaa! Indy pelaa joukkueena kauniisti yhteen ja tekee tätä erityisesti puolustuspäässä joka lupailee hyvää tulevaisuutta pudotuspeleihin. Viime kaudella PG ilmoitti olevansa tämän possen x-factor ja toteutti roolinsa upeasti, Lance on sitä ollut tällä kaudella. Toivotaan, että lähiaikoina vastaan tulevat hieman kevyemmät vastustajat toisivat myös Grangerille mahdollisuuden päästä mukaan porukkaan kunnolla ja tuoda vaihdosta korintekovoimaa.


1. Chauncey Billups
Lakersin hajotessa Shaqin lähdön jälkeen nuori mies oli vailla kiinnostavaa joukkuetta jota seurata. Moottorikaupungista sellainen löytyikin. En myönnä missään nimessä olleeni bandwagonisti vaan Wallace -kaksikko herätti kiinnostuksen jo kauden aikana. Tämä joukkue oli siitä ihmeellinen, ettei siinä ollut yhtään oikeaa staraa vaan nippu hyvin yhdessä pelaavia miehiä ja Larry Brownin taidokas ohjaus. Rip Hamilton käyttämässä 300 skreeniä pelin aikana, Sheed tappaessa kaikki korin alla joko koreillaan tai yleisellä olemuksellaan ja puheillaan, Big Ben repiessä kaikki irtopallot ja ollen puolustuksen täydellinen ilmentymä, Taushaun koikkelehtien varrellaan lyhyempien laitureiden harmiksi (remember, Reggie?) ja Chauncey rakentaessa tätä kaikkea. Mihin olisikaan tämä porukka noussut jos saman vuoden draftissa oltaisiin otettu kuka muu tahansa kuin Darko.. Noh, ollut on mennyttä ja tämä jengi on enää vain muisto NBA-voittajien pitkässä listassa. Chaunceyn ura on edennyt tämän jälkeen muutaman joukkueen kautta Clipsuihin ja lopulta takaisin D-Troitiin. Hienoa joutsenlaulua on turha odottaa, mutta sinänsä kaunis päätös (?) miehen uralle. Kaikki kunnia Chaunceylle!


PS: Ja niin, kävihän Chaunceyn pikkuveli Rodney Billupskin kokeilemassa kauden verran kotoista Korisliigaamme. Tämä stintti jäi lopulta vain 5 pelin mittaiseksi (14.2pts/4.6s/4.4l). Muistaako joku syytä miksi näin?
http://www.basket.fi/sarjat/pelaajat/pelaaja/?season_id=4&player_id=668&league_id=4

Kuten listasta voi joku huomata, olen fanittanut paitsi pelaajia myös erityisesti heidän joukkueitaan. Siksipä kun joku kyselee lempijoukkuettani tapaan luetella jengejä, jotka pelaavat minua miellyttävää korista. Lakersin aikana se oli dominoivaa, Phoenixin aikana se oli vauhdikasta, Detroitin aikana se oli joukkuepalloa ja Indyn aikana se on puolustavaa joukkuepalloa. Tämä lista olisi varmasti hetken pohdinnalla jotain ihan muuta mutta nyt 30min miettiessäni päädyin tähän.
 
#3
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Tehdäänpä nyt lista:

5. Chris Paul
Pystyy ottamaan itse upeita ratkaisuja, tai pallonliikeillään vapauttamaan joukkuekaverin alley-oopiin. Ehdottomasti liigan viihdyttävin pelaaja tällä hetkellä.


4. Shaquille O'neal
Dominoi NBA:n korinalustoja ylivoimaisesti, ja teki mitä tahtoi. Enough said.


3. Magic Johnson
Kaikkien aikojen syöttäjä. No look-passit jaksoivat viihdyttää, ja mies aiheutti koollaan jatkuvasti mismatcheja vastustajalle.


2. Vince Carter
Vincen peli oli mukavaa katseltavaa, aina sai miettiä, että tuleeko sieltä donkki vai ei. Greatest dunker of alltime.


1. Kobe Bryant
Ylivertainen scoraaja. Pyöritti puolustajaa kuin puolustajaa ja teki uskomattomia määriä pisteitä, ja hänen voitonhalunsa ja asenteensa olivat upeita.
 
Viestejä
4 806
#5
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Tällaisena jääkaapin kokoisena, itse aina korin alla jyränneenä ex-junnuna ( ;D) PF:t ovat aina olleet lähimpänä sydäntä.

1) Charles Barkley. Täysin ainutlaatuinen pelaaja. Ura päättyi jopa hieman ennen aikojaan, mutta henkilökohtaisilta saavutuksiltaan kaikkien aikojen parhaita voimalaitureita - ellei paras. Barkley räiskyvä persoonallisuus on viehättänyt aina. Nykypäivän NBA-pelaajat ovat lampaita legendaaristen ysäripelaajien rinnalla.

2) Chris Webber. Barkleyn tavoin uniikki pelaaja. Uutta Webberiä ei koskaan tule. Loukkaantumiset veivät räjähtävyyden jo uran alkuvaiheessa, mutta dominoi silti monen vuoden ajan. Monipuolisin ja pelinlukutaidoiltaan kovin iso pelaaja koskaan. Ilman loukkaantumisia olisi ylivoimaisesti paras PF koskaan.

3) Marcus Fizer. Fizerin piti paikata Barkleyn jättämä aukko meikäläisen sydämessä, mutta asenneongelmat pilasivat uran. En koskaan lopettanut Fizerin seuraamista, vaan jatkoin hänen uransa seuraamista D-liigassa, eurokentillä ja jopa Etelä-Amerikassa. Kesällä pieni toivonkipinä heräsi, kun Fizer ilmestyi Warriorsin training campille todella hyväkuntoisena. Sopimusta 30+ -vuotiaana polvivaivaisena ei kuitenkaan taida enää irrota.

4) Jason Kidd. Vrtuoosi, eipä oikein muuta sanottavaa. Siirtyminen Sunsista Netsiin oli aikanaan kova paikka, koska Nets ei ole organisaationa kiinnostanut koskaan. Harmi, että Kidd pelasi uransa parhaat vuodet joukkueessa, josta en syttynyt. Mieltä lämmitti kuitenkin paluu Dallasiin ja mestaruus.

5) Elton Brand. Loukkaantumisten riivaama (why oh why minua koetellaan korisihmisenä näin kovasti?!) Brand pelasi tiensä sydämeeni jo yliopistovuosinaan. PF:n prototyyppi, joka oli parhaimmillaan liigan parhaita kahden suunnan pelaajia. Duncanin ohella liigan ainoita 2000-luvun pelaajia, joilla oli mid-range hallussa.
 
Viestejä
499
#6
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

6) Larry Bird

5) John Stockton

4) Lebron James

3) Michael Jordan

2) Magic Johnson

1) Drazen Petrovic -- 80 luvulla NBA:ta näki vain huonoista vhs tallenteista, joten omissa muistoissa ylen välittämät eurocup ratkaisupelit ovat jääneet paremmin mieleen. Urheilullinen, nopea takamies joka sekä ajoi korille että pisti ratkaisuhetkillä ihmekolmoset sisään.
 
Viestejä
2 899
#7
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

jaakko1 sanoi:
2) Chris Webber. Barkleyn tavoin uniikki pelaaja. Uutta Webberiä ei koskaan tule. Loukkaantumiset veivät räjähtävyyden jo uran alkuvaiheessa, mutta dominoi silti monen vuoden ajan. Monipuolisin ja pelinlukutaidoiltaan kovin iso pelaaja koskaan. Ilman loukkaantumisia olisi ylivoimaisesti paras PF koskaan.
Pidin itsekin Webberistä, mutta hyvä muistaa myös, että alkuvaiheen paska asenne ja koko uraa varjostanut täydellinen haluttomuus/kyvyttömyys ottaa ratkaisuja ottelun clutch-hetkillä laskevat pisteitä rankasti kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista.

Oma lista lyhyesti:
5) LeBron James
Nykyhetken ylivoimaisesti paras pelaaja. Dominoi tavalla johon eivät muut tällä hetkellä pysty. Ei edes lähelle.
4) Hakeem Olajuwon
Omissa kirjoissa paras sentteri. Hakeem parhaimmillaan vei ketä tahansa muuta sentteriä kuin pässiä narussa.
3) Tim Duncan
Opin arvostamaan vasta viime vuosina. Voittaja, täydellinen paketti epäitsekkyyttä ja fundamentaalitaitoa. Ei highlighteja, pelkästään voittamista. Hieno mies.
2) Jason Kidd
Heikko heittäjä, mutta pystyi dominoimaan ottelua tekemättä yhtään koria. Lock-down puolustaja, maaginen pelisilmä, vahva ja nopea. Puhdas point guard, jonka peliä oli aina ilo katsoa.
1) Michael Jordan
Suurin ja kaunein. Syy, miksi ylipäänsä ikinä kiinnostuin koripallosta. Näin pienenä poikana pätkiä kun Jordan pelasi Portlandia vastaan finaaleissa ja perään kesäolympialaisissa Barcelonassa. Sinä kesänä alkoi ankara pelaaminen näkymättömään koriin ja ekat korisreenit heti syksyllä kun paikallinen toiminta taas starttaili. Tarunhohtoinen hahmo josta olen lukenut, kuunnellut ja katsonut kaiken dokumentoidun mitä vaan käsiini saan. On vain yksi.
 
#8
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Jääkenttien Gaselli sanoi:
Pidin itsekin Webberistä, mutta hyvä muistaa myös, että alkuvaiheen paska asenne ja koko uraa varjostanut täydellinen haluttomuus/kyvyttömyys ottaa ratkaisuja ottelun clutch-hetkillä laskevat pisteitä rankasti kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista.

Oma lista lyhyesti:
5) LeBron James
Nykyhetken ylivoimaisesti paras pelaaja. Dominoi tavalla johon eivät muut tällä hetkellä pysty. Ei edes lähelle.
4) Hakeem Olajuwon
Omissa kirjoissa paras sentteri. Hakeem parhaimmillaan vei ketä tahansa muuta sentteriä kuin pässiä narussa.
3) Tim Duncan
Opin arvostamaan vasta viime vuosina. Voittaja, täydellinen paketti epäitsekkyyttä ja fundamentaalitaitoa. Ei highlighteja, pelkästään voittamista. Hieno mies.
2) Jason Kidd
Heikko heittäjä, mutta pystyi dominoimaan ottelua tekemättä yhtään koria. Lock-down puolustaja, maaginen pelisilmä, vahva ja nopea. Puhdas point guard, jonka peliä oli aina ilo katsoa.
1) Michael Jordan
Suurin ja kaunein. Syy, miksi ylipäänsä ikinä kiinnostuin koripallosta. Näin pienenä poikana pätkiä kun Jordan pelasi Portlandia vastaan finaaleissa ja perään kesäolympialaisissa Barcelonassa. Sinä kesänä alkoi ankara pelaaminen näkymättömään koriin ja ekat korisreenit heti syksyllä kun paikallinen toiminta taas starttaili. Tarunhohtoinen hahmo josta olen lukenut, kuunnellut ja katsonut kaiken dokumentoidun mitä vaan käsiini saan. On vain yksi.
Mutta omissa papereissani Kiddin erottaa puhtaasta pointista se, ettei jälkimmäinen tahdo yleensä kovin mielellään lähteä levypallokahinoihin. Kidd kuitenkin nappasi parhaimpana vuotenaan peräti 8,2 levyä/peli eikä tripla-tupla -kausi ollut monestikaan kovinkaan kaukana. Jeffersonin ja Carterin kanssa oli kyllä mahtava kolmikko ja itsekin pidin paljon! Ja heittotaitokin kehittyi viimeisien vuosien aikana ollen Dallasissa lopulta jopa hyvinkin tarkka. Springfieldissä nähdään.
 
Viestejä
70
#9
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista


5) Dirk Nowitzki
- kömpelö, kankea yms. siitä huolimatta pelannut vahvuuksillaan huikean uran, ja oli 2011 finaaleissa maaginen.

4) Tim Duncan. komppaan täysin Gasellin perusteluita. Ilmeettömyys huikeitten suoritusten päälle vielä kruunaa kaiken.

3) Steve Nash. kengurunomaisten pelaajien dominoimassa liigassa tämä "epäatleetti" ollut parhaimmillaan - useiden vuosien ajan - aivan pysäyttämätön. onko joku nähnyt nashin joskus donkkaavan? en minäkään. Pisteitä laskee parin viime vuoden rämpiminen. olisi laittanut tossut naulaan jo.

2) Kobe. Taidollisesti, mentaalisesti ja fyysisesti (parhaimmillaan) niin lähellä listan ykköstä kuin voi päästä.

1) MJ. ei tarvinne perustella. muutamat omasta mielestäni parhaat high-lightit ovat flu-game, Drexlerin ja Portlandin tuhoaminen kolmosviivan takaa (eihän se osaa heittää...), sekä Utah-finaalin -98 viimeiset 1,5 minuuttia.
 
Viestejä
2 899
#10
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Martti Mielikäinen sanoi:
Mutta omissa papereissani Kiddin erottaa puhtaasta pointista se, ettei jälkimmäinen tahdo yleensä kovin mielellään lähteä levypallokahinoihin. Kidd kuitenkin nappasi parhaimpana vuotenaan peräti 8,2 levyä/peli eikä tripla-tupla -kausi ollut monestikaan kovinkaan kaukana. Jeffersonin ja Carterin kanssa oli kyllä mahtava kolmikko ja itsekin pidin paljon! Ja heittotaitokin kehittyi viimeisien vuosien aikana ollen Dallasissa lopulta jopa hyvinkin tarkka. Springfieldissä nähdään.
Ihan totta joka sana. Puhtaalla pointilla tarkoitin tässä lähinnä Kiddin hyökkäyspään työskentelyä, eli tapaa jakaa palloa ja orkestoida koko toiminta. "Puhdas pointti" tosiaan ei napsi noin paljon levyjä, eikä puolusta shooting guardeja ja small forwardeja.
Viimeisinä vuosina alkoi heittokin tosiaan tippua tappavalla tarkkuudella, kaikkien muiden osa-alueiden tosin heikennyttyä. Siitäkin Kiddille pitää kuitenkin nostaa hattua, sillä vain aniharva supertähti pystyy pidentämään uraansa muuttumalla yhtä merkittävästi. Supertähdestä roolipelaajaksi ja spot-up -heittäjäksi, tuosta vaan.
 
#11
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista


Valinnat on tehty ihan omien fiilisten pohjalta, eikä kyseessä ole mikään all time top 5. Lähinnä mitä muistoja kyseinen pelaaja herättää koripalloon liittyen. Ja kyllä Achilleksen kanssa samaa mieltä siltä osin, että tyyli vaikuttaa. Oma pelipaikka toki myös:

5. Dwight Howard

Howardista ensimmäiset fiilikset ihan ekoilta kausilta oli useimmiten se, että pystyykö tostakin kohtaa oikeesti donkkaamaan kolmen pelaajan yli tai välistä. Ihan käsittämätön atleetti nuorempana. Vieläkin iskee hyvin alaspäin, mutta ne keilapallon kokoiset olkapäät on kohta kasvanut jo jumppapallon kokoluokkaan, joka voi häiritä donkkaamista. Yleinen häslinki persoonan ympärillä, erikoinen ja paljon poruttu siirtyminen Lakersiin, Rockets-episodi yms. yms. Uraa on hauska seurata kun kyseessä on hieman älyvapaan oloinen kaveri. Toivottavasti jatkaa vielä pitkään, kasvattaa pitkän parran, ottaa läskiä 20kg ja ottaa vanhana miehenä pari donkkia naamaan joltain tuoreelta atleetti-möröltä. Siinä vaiheessa tavallaan ympyrä sulkeutuu.

4. Nikola Pekovic

Jos joku väittäisi, että kaveri on löydetty Montenegron takametsistä ja löytöhetkellä heitteli paljain käsin puunrunkoja pinoon, uskoisin sen täysin. Tuohon ruhoon kun laittaa villieläimen nahasta tehdyn vaatetuksen niin kaveri näyttää aidolta luolamieheltä. Hieman ehkä luolamies-uskottavuutta voi heikentää tuo keskimääräisen kiinalaisnaisen kokoinen action-figuuri-tatuointi vasemmassa kädessä. Oikeasti pelillisesti aika taitava ja fiksu pelaaja, ja tuon kokoiseksi hormooni-kerrostaloksi todellu säyseä ja fiksu tyyppi. Pystyy myös nousemaan lattiasta muutaman sentin ja donkki on aina taputuksen paikka.

3. Shaq

Turha varmaan liikaa perustella. Kaikki muiden kirjoitukset pitävät paikkaansa. Dominoiva iso ja sitten vähän läski.

2. Steve Nash

Eka muistikuva Nashista oli kun pelailin ekoja kertoja NBA:ta, ja joku hiton moppitukka laittoi tauluun 30 pojoa ja 20 syöttöä. Eikä se ees pystyny donkkaamaan?? Tosielämässä maagisia ja käsittämättömiä passeja. Listan ykköspelaajan kanssa tappava yhdistelmä. Moppitukan leikkaamisesta miinusta.

1. Amare Stoudemire

Klassinen esimerkki entisestä atleettihirviöstä, joka on muuttunut vanhaksi ja tyylikkääksi hypäri-partajeesukseksi. Se todellinen ykköspaikka selittyy sillä kun laittaa youtubeen maagiset sanat Amare ja Steve Nash. Sen verran vähän aikaa ehti näkemään Stockton-Malonen yhdistelmää, että minulle Nash-Stoudemire on se ykköskombo. Melkeen harmittaa katsoa nykyisen Amaren pelaamista, mutta kaikilla on prime-aikansa.
 
Viestejä
146
#12
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Nyt tajuan olevani vanha ???

Ilman perusteluja.

5. Chris Webber

4. Grant Hill

3. Isiah Thomas

2. Joe Dumars

1. Michael Jordan

1.1 Kari-Pekka Klinga
 
Viestejä
1 113
#13
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Lyhyt, mutta ytimekäs.

5. JJ Redick

4. Dwight Howard

3. Grant Hill

2. Reggie Miller

1. Michael Jordan, pienen pojan idoli ja sankari. Mies joka vei sydämeni paremmin kuin kukaan nainen tulee koskaan viemään.
 
Viestejä
227
#14
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Tätä listaa oli hauska tehdä ja muistella vanhoja hyviä aikoja, jolloin NBA oli parhaimmillaan!
(http://bleacherreport.com/articles/1554991-ranking-each-decade-of-nba-basketball-from-the-1960s-to-today)

Omat suosikkipelaajani tulevat tässä kronologisessa järjestyksessä. Kovuus ja viihdearvo ovat sanoja, jotka kuvaavat suosikkejani parhaiten.

Magic Johnson


Xavier McDaniel

Pieni pätkä yllä mainituista:
Lakers: 29 pt comeback, 1989 Playoffs
Charles Oakley

April 22, 1988 Cavaliers@Bulls (Charles Oakley 26p 35rb, Michael Jordan 26p)
Larry Johnson

Larry Johnson - Grandma Ma
Baron Davis

Baron Davis 33pts-14reb-8ast vs. Mavericks Game1 2007 Playoffs - 19pts 3rd Qtr
 
Viestejä
191
#15
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista



5.Paul George
Noussut tämän kauden otteillaan Durantin ohi listalla, ja saattaa uran edetessään nousta vielä enemmänkin. Eniten hänessä ihastuttaa hänen puolustus pelaaminen ja se, ettei pakota heittoja hyökkäyksessä, vaan ottaa ne heitot mitä hänelle systeemin kautta tulee. Viime vuoden playoffsarja LeBronia ja Heatia vastaan muistuu mieleen Georgen esiintulo marssina, ja birdmanin täydellinen tuhoaminen donkilla tämän naamaan jäi erityisen hyvin mieleen.



4. Ray Allen
Oon aina tykänny hyvistä heittäjistä, ja hän on yksi kaikkien aikojen parhaista siinä hommassa. Muutenkin erittäin tyylikäs pelaaja. Eritysesti muistuu mieleen 2008 finaalien 6 matsi, jossa laittoi 7 kolmosta upottaen Lakersin. Toki myös 2010 finaalien toinen matsi, jossa taisi laittaa 8 kolmosta ekalla puoliajalla! Unohtamatta tietenkään viime kauden mestaruuden ratkaisemaa kolmosta, mutta nostan nuo kaksi edellistä omalla listallani ylemmäs, sillä en oikein diggaa Heatista...

3. Kevin Garnett
Vähän kahden vaiheilla, että onko KG vai Allen kolmosena, mutta mennään nyt näin. Bostonin miehenä oli mahtavaa katsella Big Threen operointia, ja loppujen lopuksi Garnett ehkä kumminkin se kaikista tärkein palanen. Hänen intensiteetti, ja halu voittaa on ehkä liigan historian parasta, ja on hieman sääli, että joutui pelaamaan niin kauan Minnesotassa. 2008 finaalit etenkin todella hyvin mielessä, ja put-back donkki Gasolin yli.

2. Vince Carter
Ebsimmäinen pelaaja josta innostuin oikin kunnolla Jordanin jälkeen. Tajuttomat donkit jäänyt erityisesti tästä jäbästä mieleen. Donkkiskaba 2000 ilimuistoisin hetki häneltä, joka on sinänsä sääli, kun poika ei oikein koskaan pelannut "isoissa peleissä".

1. Michael Jordan
Kaikkien aikojen paras skoraaja ja clutch pelaaja. Lukuisia ikimuistoisia hetkiä, kuten FLU-game ja itselleni tärkein 63 pisteen ilta Celticsiä vastaan. Kaiken lisäksi myös erittäin hyvä puolustus pelaaja. G.O.A.T
 
#16
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Olen etsinyt kaikkea mahdollista Jordan-tavaraa pelivideoista dokumentteihin ja Space Jameihin ja tämä kyseinen peli on kyllä kultainen. Tuli tässä hieman tutkiskeltua ko. miestä wikipedian kautta ja kuriositeettina kerrottakoon, että Oakley taisteli -88 rajusti levypallokuninkuudesta Clippersien Michael Cagea vastaan. Clevelandia vastaan pelattu peli oli Chicagon kauden toiseksi viimeinen matsi ja nämä 35 rebaa auttoivat Cagea vastaan kovasti, viimeisessä pelissä Bostonia vastaan Oakley repi 21. Cagen tuli siis ottaa vähintään 28 levyä samana päivänä Seattlea vastaan voittaakseen kuninkuus. Tulos: 30.

Nämä tällaiset kukkotappelut tilastokuninkuudesta ovat jotenkin kyllä upeita. Varsinkin David Robinsonin kamppailu pistetittelistä O'Nealia vastaan -94 on kyllä NBA-historian mahtavimpia tarinoita. Ikään kuin todistavat muille, että jos yrittäisivät saisivat revittyä ihan uskomattomia tilastoja.
 
Viestejä
1 703
#17
Vs: Suosikkipelaajasi kautta aikojen - top-5 -lista

Enpä itsekään viitsi mitään perusteluja laittaa, tuskinpa nämä herrat niitä tarvitseekaan! :D

5.


4.


3.


2.


1.
 
Viestejä
1
#18
1. MJ - 1998 game6 utahia vastaan (nauhotettu ja kulutettu vhs:llä täysin puhki) sekä SPACE JAM räjäytti tajunnan. Ei edes urheilija vaan lähes supersankari . Paini ysärillä samassa sarjassa Zorron, Batmanin ja James Bondin kanssa
michael-jordan-dunk-wallpapers-widescreen-On-High-Resolution-Wallpaper.jpg

2. Magic - Kaks sanaa: SHOWTIME, faijan muhun jo nuorena aivopesemä KÄSITE :D, oon liian nuori näkemään yhtään kokonaista peliä mutta yksi highlight reel riitti, sen jälkeen on tullut kahlattua kaikki miehestä löytyvä läpi, SYÖTTÖ JA PELISILMÄ
GettyImages-242793.0.jpg

3. Markkasen Late, FINISHER :D SUOMI! bullsin tulevaisuus, yhdessä Kriss Dunnin, Zach Lavinen, Wendel Cartel jr ja kumppanien kanssa parin vuoden päästä palauttavat chicagon huipulle
878053.jpg

4. Scottie Pippen, (en edes jaksa perustella)
scottie_pippen_michael_jordan_wall.jpg

5.Shaq koska shaq :D
kobe-shaq-52615-us-news-getty-ftr_gpre24dozx821711919xlo03x.jpg

honorable mensions: Zack Lavine (THEdonkkiskaba! tuulimyllyy ja koipien välist vaparilt), Demarcus Cousin - Allstars-poikii vaik ei ees pelaa :D paras huutelija, ainoo miinus että warriors :(
 
Viimeksi muokattu:
Tykkää tästä: Soosi
#20
Uuh, mikä nosto viiden vuoden takaa. Pakko kommentoida. Useimmat pelaajat Lakersista, koska tätä joukkuetta olen kannattanut melkein koko sen ajan, kun olen NBA:ta seurannut (noin 20 vuotta).

1. Kobe eli Black Mamba

Ainoa oikea. Yhdistelmä Reggie Milleriä ja Michael Jordania. Samaan aikaan sekä sankari että vihollinen.

2. Derek Fisher

Luotettavin pelaaja kenties koko planetaalla. Parhaimillaan aina ratkaisuhetkillä. Johtajan ruumillistuma.

3. Jeremy Lin

Rakastettava pelaaja. Loi itsensä Madison Square Gardenin tulikuumassa kattilassa ilmiöksi, jonka kaltaista ei monta löydy NBA:n historiasta.

4. Lamar Odom

Monipuolisempi kuin Sveitsin armeijan veitsi. Ulottuva, atleettinen, hyvä pallonkäsittelijä, mutta ennen kaikkea uhrautuvainen roolipelaaja Scottie Pippenin tapaan.

5. Ron Artest eli Metta World Peace

Ainoa pelaaja, jolle Kobe on syöttänyt pallon ratkaisuhetkellä. 'Nuff said.

 
Tykkää tästä: Henke
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös