Koripallo.com

Susijengi 2017

Viestejä
1 657
#1
Koska "Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel" - ketju tuntui musta enemmän yleiseltä ketjulta suomalaisen maajoukkuekoriksen tulevaisuudesta, vaikka siellä näitä päiväkohtaisempiakin on käsitelty, niin ajattelin avata ihan oman ketjunsa keskustelulle Suomen korismaajoukkueesta vuonna 2017.

Lähtökohtahan on, että maajoukkuetta 2017 ei vielä ole. Tässä kaksi kysymystä.


Ketkä tulevat valituksi syksyllä EM-kisoihin pelaavaan tusinaan?

Ketkä tulisi valita 2017 Susijengi-rinkiin kesällä 2017?Laitan pohjiksi muutaman tilastotiedon viime vuosilta.

2015 EM-kisat

Kisajoukkue-tusina oli tämä (keskimääräinen peliaika kisoissa suluissa nimen jälkeen)

G
Koponen (27:30), Salin (26:00), Wilson (15:20), Koivisto (9:10), ), Ahonen (4:20)
F
E. Murphy (28:40), Huff (26:10), Nuutinen (17:10), Kaunisto (9:30), Cavén (1:20)
C
Kotti (20:10) Lee Jr. (18:50)

2016 Harjoitusottelut

Koponen, Huff, Lee Jr. ja Wilson pelasivat eri syistä vain yhdestä neljään peliä. Loput ”ydinjengin” pelaajat: Salin, E. Murphy ja Kotti pelasivat kaikki keskimäärin yli kaksikymmentä minuuttia jokaisessa seitsemässä Suomen ottelussa (Salin ja Kotti melkein 25 min. ja Murphy n. 21 min. ottelua kohden).

Useita pelejä ja kohtuu minuutteja pelasivat viime kesänä: Markkanen (6/21:21), Ahonen (6/18:07), Nuutinen (7/17:14) ja Koivisto (7/14:30).

Useita pelejä mutta vähempiä minuutteja pelasivat: Madsen (6/10:00), Nikkarinen (7/9:23), Lindbom (7/8:48) ja Hopkins (6/3:42).

Muuten vain vähälle peliajalle jäivät: Cavén (2/7:42), Nenonen (2/6:02) ja Aidoo (1/5:21).

Maajoukkueringistä kentälle itse peleihin viime kesänä eivät lainkaan päässeet: Kanervo, A. Murphy ja Odabasi.


~*~

Susijengi -12


Yllä olevasta on varmaan jo luettavissa eräänlainen Susijengin – ja siis Dettmanin – nokkimisjärjestys. Ellei sitä jo pidä itsestään selvänä muutoin.

Ilman loukkaantumisia lie siis enemmän tai vähemmän itsestään selvää, että EM-kisojen lopullisessa tusinassa tulee pelaamaan takamiehen paikalla Petteri Koponen, Sasu Salin ja Jamar Wilson.

Laituri-nimekkeellä (mikä se todellinen pelirooli sitten onkaan) kentällä nähtäneen melko varmasti Shawn Huff, Erik Murphy ja Lauri Markkanen.

Kahdella nimellisellä sentterillä tullaan myös varmaan menemään, eli Junnu Lee ja Tuukka Kotti pelaa (Leen kohdalle tosin täytynee laittaa kevyt kysymysmerkki sen varalle, että paikat ei oikeasti kestä täysillä pelaamista – ja edellä Markkasen kohdalle toki myös jos uusi NBA-seura yksinkertaisesti kieltää osallistumisen).


Mutta jos näin on, niin kahdestatoista kisapaikasta on ”varattu” jo kahdeksan, eli tilaa on enää neljälle: luultavimmin (tässä tapauksessa) kahdelle takamiehelle ja kahdelle laiturille (kun niitä senttereitä ei vain oikein ole).


Miten takamiehet?

Haluaako Teemu Rannikko palata pelaamaan vielä kotikisoissa ja onko kunto sellainen, että pystyy hoitamaan riittävät minuutit noin tiiviissä turnauksessa? Pystyykö siis riittäviin minuutteihin riittävän monessa pelissä, että on oikeasti vahvistus? (Oma oletus on, että Dettmanille riittää, eli kyse on siitä, kiinnostaako Rannikkoa itseään lähteä mukaan joukkueeseen)

Roope Ahonen ohitti Mikko Koiviston takamiesten peliajassa viime kesänä ja pelinäytöt tältä kaudelta lie astetta kovempia kuin Koivistolla – mutta ohittaako Dettmanin jonkinlaisena suosikkina tunnettu joukkueen älykkäimmäksi kutsuttu Koivisto kuitenkin Ahosen valinnoissa? Entä onko Antto Nikkarisella tasonnostonsa kautta minkäänlaista saumaa sekoittaa tätä kisaa? Tai Antti Kanervolla?

Jos takamiehiä otetaan lopulliseen joukkueeseen viisi, niin paljon riippuu siis Rannikon omasta valinnasta jos kolme paikkaa on tavallaan jo viety…


Entä ne mahdolliset kaksi laituria?

Matti Nuutinen on ollut Dettmanin luottolaituri viime vuodet eikä kohtuullinen kausi Ranskassa (vaikkakin b-liigassa) lie ainakaan heikentänyt luottoa. Laitureita olisi tyrkyllä useitakin, mutta Nuutisen ohittaminen vaatinee melkoisia näyttöjä kesällä?

Alex Murphy ja Alexander Madsen lienevät etulinjassa tappelemassa laiturin paikasta Nuutisen kanssa. Carl Lindbomin pitäisi tehdä varmaan jokin kesäihme ohittaakseen kaksi näistä kolmesta (tosin mikä esim. Madsenin kunto oikeasti on tsekkivuoden jälkeen, miten hyvä nuorempi Murphy on… vaikea sanoa näin kotimaan perpektiivistä kun ei ole nähnyt kummankaan pelejä tältä kaudelta – ja kesällä on aika uusi).

Onko kellään muulla jakoa nousta kamppailemaan noista laiturin paikoista? Joonas Cavén, Juho Nenonen? Ei kai? Ei ainakaan tämän kauden näytöillä. Lindbomia mollataan kohtuu rankasti, mutta itse valitsisin Lindbomin milloin vain ennen Cavénia tai Neposta (katsoo vaikka kauden tilastoja). Sama pätee Anton Odabasiin joka ei pelannut kovinkaan monta minuuttia viime kaudella.

Siis Nuutinen ja jompi kumpi Alex?


~*~

N. 20 pelaajan Susirinki?


Ketkä sparraisi joukkuetta leirillä tiukimmin, ketkä kannattaisi ottaa jo nuorempana nyt mukaan totuttelemaan susipeliin, entä onko joku joka voisi oikeasti haastaa edellä oletetun kisapaikoista tappelevan perusjengin ja päästä kisoihin hyvän leirikesän perusteella?


Laitan muutaman ajatuksen näin alkajaisiksi.

Wildcards?

Onko Eldar Skamo joskus kieltäytynyt kategorisesti maajoukkueessa pelaamisesta tai onko sillä joku välirikko Dettmanin kanssa? Olisin luullut näkeväni Skamon Susijengi-leirityksessä jo edellisinäkin vuosina, mutta eritoten tän kauden perusteella Skamo kuuluisi musta ehdottomasti pelaajiin, joka kannattaisi ottaa mukaan tsekattavaksi. Jos (mahdollisesti) kahden laiturin paikasta kisaa Nuutisen kanssa A. Murphy, Madsen ja Lindbom (tai jopa Cavén ja Nenonen), niin miksi ei Skamo? Mies oli ehdottomasti Korisliigan eliittiä tällä kaudella ja ansaitsisi mahdollisuuden näyttää.

Suomessa nyt ei vain näy kasvavan noita korin alta skoraavia senttereitä (katsotaan se Pöllä sitten muutaman vuoden päästä), mutta jos tarvitaan puolustajaa korin alle joka voi myös heittää kolmosia tarvittaessa, niin pitäisikö Vesa Mäkäläiselle antaa mahdollisuus? Tai miten olisi Matias Ojala?

Entä onko Samuel Haanpään tai Ville Kauniston ”parasta ennen” –päivä jo mennyt tai onko viime vuoden pelaaminen (Argentiinassa) tai pelaamattomuus (kotimaassa) este nostaa kumpaakaan treenijengiin? Parastaan pelatessaan kumpikin voisi olla vahvistus joukkueeseen, mutta onko kumpikaan ensi syksynä siinä vireessä?


Nuorta susiverta?

Pitäisikö jo nyt ottaa mukaan joku hiukan nuorempi sentterinä pelaamaan pystyvä nuorempi pelaaja kokeilemaan maajoukkuepeliä vaikka suoraa reittiä just ensi syksyn kisoihin ei olisikaan odotettavissa? Samuli Vanttaja, Miikka Luosmaa, Tommi Huolila, Daniel Dolenc? Saisi edes todennäköisen Susijengin korinaluspelaajat painia senttereitä vastaan treeneissä?

Entä nämä muut nimenomaan nuoret / nuorehkot sudet: Okko Järvi, Ilari Seppälä, Tuomas Hirvonen, Topias Palmi? Kannattaisko ottaa näitä kundeja jo mukaan maajoukkuerinkiin haistelemaan ja oppimaan?

Entä Ameriikan-nuoret: jo kehissä pyörineet Fiifi Aidoo ja Shawn Hopkins, tai vaikkapa uudemmat kohtuu kauden pelanneet Remu Raitanen tai Samuli Nieminen? Tai joku muu?
 
Viestejä
425
#2
Vs: Susijengi 2017

Ensinnäkin iso kiitos todella hienosta keskustelunavauksesta, tästä tulee varmasti mielenkiintoinen topic.

Itse joukkueen rakentamiseen en nyt puutu. Dettman valitsee todennäköisesti juuri ne pelaajat joihin hän tietää voivansa luottaa. Osalle paikka joukkueessa kotikisoissa saattaa olla myös kiitos aiemmin tehdystä työstä. En ihmettele, mikäli viimeiset paikat joukkueessa menisivät Koivistolle ja Rannikolle.

Mielenkiintoisin on kuitenkin ajatus uuden veren tuomisesta harjoitusleirille. Näistä mainitsemistasi nimistä ottaisin rinkiin Dolencin, Järven, Aidoon, Palmin, ja Niemisen.

Tuon listan perusteella Suomella tulee olemaan tulevaisuudessa paha ongelma sisäpelaajan kanssa. Vanttaja ei ole oikein lunastanut odotuksiaan, Dolenc on hieman pehmeä ja pieni, Huolilalla on kokoa mutta ei käsiä ja Luosmaa on 1DA-tason pelaaja. Dolencin ottaisin mukaan leirille, mutta en usko että hänestäkään tulee pelaajaa Susijengiin. Hannes Pöllä on tällä listalla tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä hän on yksinkertaisesti aivan liian raaka. Anton Odabasi on yhden onnistuneen seurasiirron päässä Susijengi-paikasta. Hänellä on kokoa ja taitoa, toivottavasti hän saa näyttää sen joskus kaikille meille suomalaisen koripallon seuraajille.

Järvi, Madsen, Palmi ja Nieminen kuuluvat rinkiin puhtaasti sen vuoksi että heidän fysiikkansa riittää pelaamaan maajoukkueen kanssa. Muilla pelin osa-alueilla riittää tottakai tekemistä, mutta koko nelikko on kehittynyt tasaisesti viime vuosina. Huolimatta Valavuoren ennustuksesta, että Järvi nousee tulevaisuudessa Susijengiin, uskon että tästä porukasta korkein potentiaali on Niemisellä. Nieminen väläytteli taitojaan HBA:n kanssa vain välillä, mutta hän on tarpeeksi kookas pelaamaan huipputasolla ja on myös erittäin urheilullinen. Oikeassa systeemissä ja oikeassa roolissa hänestä tulee olemaan iloa vielä paljon, vaikka Susijengin pelitapaa tuskin koskaan hänen varaansa rakennetaan. Madsenista mahdoton sanoa mitään kun en ole hänen pelejään nähnyt pitkään aikaan. Tuollaisella varrella ja Niemistäkin kovemmalla urheilullisuudella pitäisi kuitenkin puhua tällä hetkellä paikasta maajoukkueessa eikä ringissä. Todella erityinen pelaaja, jota vaivaa ajoittainen flegmaattisuus ja pelin ulkopuolella oleminen. Cavénille en halua/jaksa antaa enää uutta mahdollisuutta. Kuulemani juttujen mukaan hän oli ennen käden murtamistaan maajoukkueen leirillä kesällä 2015 täysin pitelemätön, ja olisi ilman loukkaantumista ollut varmasti joukkueessa. Nyky-Joonakselle ei kuitenkaan maajoukkueesta löydy käyttöä, ja annan hänen paikkansa jollekkin nuoremmalle. Toivottavasti tämä myös herättäisi Cavénin taistelemaan viimeinkin paikasta auringossa.

Takamiehistä ottaisin leirille mukaan koko HBA-kolmikon, eli Lassi Nikkarisen, Maxhunin ja Aidoon. Mikäli haluaisin mahdollisimman hyviä sparraajia ottaisin tottakai Lassin sijasta Nikkarisista Anton, mutta tämä onkin oma nuorennusleikkaukseni. Toisin kuin Nieminen, Maxhuni on sellainen pelaaja jonka varaan Susijengin hyökkääminen saatetaan oikeasti joskus rakentaa, mikäli Markkanen ei siis ole kentällä. Maxhunille kesä maajoukkueen kanssa olisi oppimiskokemus vailla vertaa. Mikäli Möttölällä on rinkiin sanansa sanottavana, enkä epäile hetkeäkään etteikö olisi, saatetaan Maxhuni oikeasti nähdä ringissä jo tänä kesänä. Aidoo on fyysisiltä ominaisuuksiltaan niin järjetön, että hän voisi antaa oikeasti ihan varteenotettavaa painetta puolustajana Susijengin takamiehille. Tämän lisäksi hän oli ringissä jo viime vuonna, ja on tulevaisuuden glue guy maajoukkueessa. Löytänee siis tiensä rinkiin tänäkin kesänä.
Lassi Nikkarisen rooli tulee varmasti olemaan tismalleen samanlainen kuin Aidoon, mikäli Lassi koskaan tiensä maajoukkueen porteille selvittää. Todella kovanenäinen puolustaja ja melko pallovarma takamies, mutta korintekeminen loppuu todennäköisesti divaria kovemmassa sarjassa. Saattaa tehdä silti mittavan maajoukkueuran joukkueen kolmospointtina. Hirvonen sensijaan ei tänäkään vuonna löydä tietään rinkiin. Miehen kehitys on loppunut kuin seinään. Lehtosen on puhallettava uutta tulta Hirvosen peliin, tai kehottaa vaihtamaan maisemaa uusien virikkeiden toivossa. Fyysisesti turhan pieneksi jäävä Tumppi on tällä hetkellä lähempänä divari-tasoa kuin maajoukkuerinkiä. Toivottavasti suunta kääntyy.
 
#3
Vs: Susijengi 2017

Kaiken maailman lassinikkarisia ja samuliniemisiä ehdotellaan, mutta missä on Elias Valtonen näistä kaavailuista? Täyttää kesäkuussa 18 ja omaa Maxhunin kanssa ehkä kovimman ammattilaispotentiaalin nykyisestä nuorisokaartista. Ehdottomasti rinkiin jo tänä vuonna.
 
Viestejä
1 074
#4
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Koska "Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel" - ketju tuntui musta
Narsismi haiskahtaa jos et pysty postaamaan mietintöjäsi jo olemassa olevaan keskusteluun. Ihanko koko loppu vuodeksi avasit uuden keskustelun? Sitten taas heti ensi vuodeksi uusi? Ei tarvetta. Ei järkeä. Maajoukkue ei tarvitse vuosi/kausi ketjuja. Karsinnat kerrallaan ja kisat kerrallaan voisi olla hyväksyttävä jako eri keskustelu ketjuille. Voit poistaa tämän ketjun ja palata vanhaan. Kiitos.
 
Viestejä
425
#5
Vs: Susijengi 2017

Pyynikin Toivoton sanoi:
Kaiken maailman lassinikkarisia ja samuliniemisiä ehdotellaan, mutta missä on Elias Valtonen näistä kaavailuista? Täyttää kesäkuussa 18 ja omaa Maxhunin kanssa ehkä kovimman ammattilaispotentiaalin nykyisestä nuorisokaartista. Ehdottomasti rinkiin jo tänä vuonna.
Ehdottomasti kovin potentiaali, mutta ei vielä tällä hetkellä fyysisesti sillä tasolla mitä esim. Nieminen on. Raskas yksilöharjoittelu voisi olla tänä kesänä se juttu Valtosella.
 
#6
Vs: Susijengi 2017

Pyynikin Toivoton sanoi:
Kaiken maailman lassinikkarisia ja samuliniemisiä ehdotellaan, mutta missä on Elias Valtonen näistä kaavailuista? Täyttää kesäkuussa 18 ja omaa Maxhunin kanssa ehkä kovimman ammattilaispotentiaalin nykyisestä nuorisokaartista. Ehdottomasti rinkiin jo tänä vuonna.
On ollut loukkaantuneena koko kauden ajan enemmän tai vähemmän (hyppääjän polvi), joten Susijengi-kutsua pitää jäädä odottamaan.
 
Viestejä
55
#7
Vs: Susijengi 2017

Miten näkyy kesän harjoitusringissä syksyllä alkavat 2019 MM-kisojen karsinnat? Noissa peleissä ei yliopistopelaajia nähdä, joten kaikki varteenotettavat Euroopassa pelaavat kaverit on syytä pitää tiukasti mukana.

U20 joukkueen mukaan vielä pääsevät yliopistopelaajat jättäisin siksi ulos.
 
Viestejä
343
#8
Vs: Susijengi 2017

Joulutauko sanoi:
Miten näkyy kesän harjoitusringissä syksyllä alkavat 2019 MM-kisojen karsinnat? Noissa peleissä ei yliopistopelaajia nähdä, joten kaikki varteenotettavat Euroopassa pelaavat kaverit on syytä pitää tiukasti mukana.

U20 joukkueen mukaan vielä pääsevät yliopistopelaajat jättäisin siksi ulos.
Tämä on totta, tekisin sen takia täsmälleen päinvastoin. Rivipelaajat/kehäraakit pääsevät vetämään karsintaa, koska vaihtoehdot niin vähissä. Toiveena on tietenkin Alex Murphyn siirto Eurooppaan. Tässä on se yliopistokoriksen miinuspuoli, lahjakkaimmat häipyy ja jostain pitäisi kasata se joukkue karsintaan. Paljon mieluummin esim Rannikko karsintaan kuin kisoihin. Suomella on 3 hyvää takamiestä, mutta karsinnoissa on pakosti laajempi ryhmä käytössä ja aivan varmasti joku noista kolmesta on jossain vaiheessa sivussa. En jotenkin näe että Rannikko olisi se muutaman minuutin kentällä kävijä.

Michael Pounds? Voisiko olla 1 vaihtoehto myös? Ja ehdottomasti Maxhuni ainakin ryhmään mukaan, sellainen potentiaali että voisi tehdä Markkaset ja nousta heti kokoonpanoon kun vaan saisi sen mahdollisuuden.
 
Viestejä
2 165
#9
Vs: Susijengi 2017

PG: Koponen, Wilson, Rannikko / Ahonen apurit Nikkarinen, Nikkarinen
2-3: Salin, Huff, A Murphy apurit Kanervo, Aidoo, Koivisto, Caven, Palmi, Hopkins, Michelsen
3-4: Nuutinen, Madsen apurit Kaunisto, Lindblom, Raitanen, Nieminen,
ISOT: Kotti, Lee, Markkanen, E Murphy apurit Odabasi, Dolenc, Mäkäläinen

Loukkaantumisten ja muiden kommelluksien takia varmaan ainakin 5 kaveria on poissa, joten siiitähän se reilu 20 pelaajan ryhmä syntyy.

Jos ei ihmeellisiä loukkaantumisia tule, varsinainen kisajoukkue on selvä. Jos Rannikko haluaa ryhmään, Rannikko on ryhmässä. Jos ei halua, Ahonen mukaan.

Sparraajilla ei ole juuri mahdollisuuksia tämän kesän kisoihin, mutta koska junan on puksutettava eteenpäin, ainakin leirityksen alkuvaiheessa ryhmitys on aika suuri. On ihan makuasia, halutaanko aloittaa pienemmällä 16-18 pelaajan ryhmällä. Tuolloin apuryhmä on puolet pienempi.

Tietysti voi ihan kisoihin astikin pitää ryhmässä 6-7 pelaajan "vastustajaryhmän", joka Tuovin kanssa hiukan opettelee vastustajan pelit ja sparraa harjoituksissa "vastustajana". Tuohon ryhmään voi valita apureista nuoria pelaajia.
 
Viestejä
1 657
#10
Vs: Susijengi 2017

Joulutauko sanoi:
Miten näkyy kesän harjoitusringissä syksyllä alkavat 2019 MM-kisojen karsinnat?
Tää on hyvä kysymys - samoin kuin se, miten paljon näitä kuvioita otetaan huomioon Universiadien haastajamaajoukkueen kasaamisessa. Mirolybov näyttää Basket.fi:n uutisessa sanoneen, että pelaajalistaa tutkaillaan yhdessä EM-kisojen listan kanssa. Universiadeihin varmaan kannattaisi lähettää mahdollismman paljon potentiaalisia MM-karsintapelaajia joille ei ole paikkaa syksyn EM-kisoissa?

vapaamuurari sanoi:
Toiveena on tietenkin Alex Murphyn siirto Eurooppaan. Tässä on se yliopistokoriksen miinuspuoli, lahjakkaimmat häipyy ja jostain pitäisi kasata se joukkue karsintaan.
Tämähän on kovin totta, mutta jos asiaa katsoisi ihan vain itsekkään kotimaisesta näkökulmasta, niin Suomi tuskin on merkittävin kärsijämaa. Tarkoitan vain sitä, että vaikka onkin totta, että viime vuosina Suomesta on auennut jonkinlainen äkillinen ilmasilta jenkkiyliopistoihin, niin sellainen lie ollut auki monista muista maista jo pidemmän aikaa.

Yliopisto-siltaa merkittävämpi ainakin lyhyemmällä tähtäimellä (siis vaikkapa tulevien karsintojen kannalta) lie kuitenkin NBA-pelaajien todennäköisin pelaamattomuus karsinnoissa (tai pelaaminen vain joissakin peleissä - nyt näyttäisi, että esim. MM-karsinnoissa NBA-pelaajilla olisi käytännössä ainoa mahdollisuus osallistua alkusarjan kahteen viimeiseen peliin ensi kesä-heinäkuun vaihteessa, ei esimerkiksi yhteenkään jatkosarjan peliin!). Tässä vertailussa Suomi lienee selkeitä "hyötyjiä" eli saa Euroopassa pelaavista pelaajista suhteessa omaan tasoonsa kovimman porukan jalkeille karsintoihin.

Ihan vaikka vain listan kärkeä vertailun vuoksi: NBA:ssa pelasi tämän kauden alussa 10 ranskalaista pelaaja, 8 espanjalaista ja 5 kroatialaista; 3 pelaajaa löytyi taalaliigaan Bosnia-Hertzegovinasta, Saksasta, Liettuasta, Montenegrosta, Serbiasta, Sloveniasta ja turkista.

Voi vain ajatella, miten vaikuttais, jos Suomella olisi laittaa pöytään vaikka se kolmekin pelaajaa jotka pelais NBA:ssa - ja ne joutuis jäämään pois karsintajoukkueesta. Merkitys pelin tasolle olisi aika suuri (toisaalta esim. Ranska ja Espanja pystyy keräämään kovat joukkueet vaikka se "kymmenen parasta" puuttuisikin). Anyway, Suomelta tämä todellisuus nipistänee ensi kaudella vain Markkasen. Monilta muilta menee enemmän...
 
Viestejä
7 258
#12
Vs: Susijengi 2017

Luulisin, että Kauniston voi unohtaa... pitkä loukkaantuminen taustalla, ei nuorin enää ja en millään usko, että melko nopeasti kisatempoo tähtäävät treenit olisi Kaunistonkaan kannalta paras tapa kuntouttaa
 
Viestejä
1 657
#13
Vs: Susijengi 2017

Kyllä Teemulle olisi minusta käyttöä Susijengissä jos vain on kunnossa...
- Nyt tuntuu siltä, että en ole mukana. Jos valinta pitäisi tehdä tänään, niin en olisi käytettävissä. Suomella on riveissään useita hyviä takamiehiä, joten en usko, että minua edes tarvitaan, Rannikko toteaa Tulosruudulle kotimaisemissaan Kaarinassa.
https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/koripallo/artikkeli/susijengin-konkaritahti-jattamassa-em-kisat-valiin/6487492
 
Viestejä
1 244
#14
Vs: Susijengi 2017

Joo, ei meinaa taikuri kisoihin tulla vaikka Dettman on käytännössä ilmoittanut että pääsee joukkueeseen ::)
Viimeisenä täkynä voisi valita joukkueeseen ilman näitä kesän leirityksiä, jospa se auttaisi ;D
 
Viestejä
1 043
#15
Vs: Susijengi 2017

Jos otetaan Pietin läpikäymä ulkomailla pelaava yhtä vajaa tusina pohjaksi, niin keitä näistä pudottaisitte pois ja kuka on se kahdestoista jos se ei ole Teemu?

Eli aakkosjärjestyksessä öbaut pelipaikoittain:
1-2 Ahonen, Kanervo, Koponen, Salin, Wilson
3-4 Huff, Nuutinen
4-5 Kotti, Madsen, Murphy, Odabasi

- itse tekisin joka tapauksessa sen muutoksen suorilta, että jättäisin Odabasin vielä toistaiseksi pois ja ottaisin Leen tilalle - näkemättä leiritystä, joka saattaa toki keikutella näitä
 
Viestejä
411
#16
Vs: Susijengi 2017

kokok sanoi:
Jos otetaan Pietin läpikäymä ulkomailla pelaava yhtä vajaa tusina pohjaksi, niin keitä näistä pudottaisitte pois ja kuka on se kahdestoista jos se ei ole Teemu?

Eli aakkosjärjestyksessä öbaut pelipaikoittain:
1-2 Ahonen, Kanervo, Koponen, Salin, Wilson
3-4 Huff, Nuutinen
4-5 Kotti, Madsen, Murphy, Odabasi

- itse tekisin joka tapauksessa sen muutoksen suorilta, että jättäisin Odabasin vielä toistaiseksi pois ja ottaisin Leen tilalle - näkemättä leiritystä, joka saattaa toki keikutella näitä
Pois Ahonen, Odabasi ja Madsen, tilalle Rannikko/Nikkarinen, Markkanen, ja Lee. Laituriksi vielä MOjala/Palmi.
 
Viestejä
260
#17
Vs: Susijengi 2017

Kloppi sanoi:
Pois Ahonen, Odabasi ja Madsen, tilalle Rannikko/Nikkarinen, Markkanen, ja Lee. Laituriksi vielä MOjala/Palmi.
Jos Ahonen on ehjä niin varmasti ennen Nikkarista ryhmässä. Ojala ja Palmi ovat vielä kaukana edustusryhmästä. Pelkästään kolmospaikalla Huff, Nuutinen, AMurphy, Madsen joista kaikki pystyvät pelaamaan muutakin paikkaa
 
#18
Vs: Susijengi 2017

gallup1 sanoi:
Joo, ei meinaa taikuri kisoihin tulla vaikka Dettman on käytännössä ilmoittanut että pääsee joukkueeseen ::)
Viimeisenä täkynä voisi valita joukkueeseen ilman näitä kesän leirityksiä, jospa se auttaisi ;D
Ei motivaatiota eikä paloa. Mitä tätä enää jahkaamaan, katseet heihin, jotka haluavat sinne kentälle.
 
Viestejä
1 188
#19
Vs: Susijengi 2017

gallup1 sanoi:
Joo, ei meinaa taikuri kisoihin tulla vaikka Dettman on käytännössä ilmoittanut että pääsee joukkueeseen ::)
Viimeisenä täkynä voisi valita joukkueeseen ilman näitä kesän leirityksiä, jospa se auttaisi ;D
No jotenkin tuosta haastattelusta rivien välistä voisi lukea, että ei ole kroppa ihan sataprosenttisessa kunnossa. Tuskin on motivaation ja palon puutteesta kiinni.
 
Viestejä
1 657
#20
Vs: Susijengi 2017

My two cents...

Ns. "pomminvarmat" (ilman loukkaantumisia jne.)

G - Koponen, Wilson, Salin
F - Huff
F/C - E. Murphy, Markkanen
C - Kotti

=7

Melko varmasti sisällä (loukkaantumisvaraus + on kunnossa & pelaa hyvin tai ok. kesällä)

G - Ahonen
F - Nuutinen
C - Lee

=10

Näillä spekulaatioilla kaksi paikkaa jäljellä ja varattuna 4 x G, 2 x F, 2 x F/C, 2 x C.

Neljällä 1-2 paikan pelaajalla kisoihin lähteminen voi olla vähän riskaabelia: yksikin avainpelaajan loukkaantuminen (Koponen, Salin, Wilson) kesken kisojen olisi Suomelle iso juttu, mutta ilman viidettä 1-2 paikan pelaajaa todella vaikea. Eli yksi paikka mennee sinne: Rannikko olisi ilmeinen valinta, vaikkei pelaisi isoja minuutteja koska penkkiroolikin olisi iso. Kanervo ja Nikkarinen lie seuraavina listalla riippuen siitä halutaanko pelintekijää vaiko puolustavaa / heittävää pelaajaa edellisten päälle. Kanervo lie vahvoilla näistä kahdesta, vaikka toisaalta Koponenhan pelasi aika paljon Barcelonassa kakkosta, että ei kai sekään olisi poisluettua, että Nikkarinen pääsisi mukaan?

Tällä logiikalla jäljellä olisi yksi paikka ja se tuskin on Odabasin vielä. Mutta onko se Madsen vaiko A. Murphy jää nähtäväksi? Vai tuleeko kesäyllätyksiä?

Ja toki Markkasen matka voidaan kenties kieltää (tehdä "tarjous" jäädä jenkkeihin, "josta ei voi kieltäytyä"). Lee voi olla edelleen keskenkuntoinen... kaikenlaista voi tulla mukaan muuttamaan tilannetta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös