Koripallo.com

Susijengi 2019-2021: EM-kisat

Viestejä
1 286
Jännää että Aidoo tipahtanut ykkösestä ulos.
Tänä kesänä oli nyt vaan tehty selkeä valinta, että kokeillaan nuorista pelaajista Maxhunia ja Gustavsonia pelinrakentajina. Eihän tänä kesänä pelannut Tahvanainenkaan myöskään Aidoon lisäksi. Myöskin Seppälä ja Jammu vuorottelivat veteraanina ykköspelinrakentajan roolissa. Eli toinen oli aina vuorostaan pois tekemässä junnuille tilaa.

Tuskin ketään on nyt vielä erityisesti "tipahtanut ykkösestä ulos". Todennäköisesti jossain vaiheessa taas tuodaan esim. Aidoota ja Ahostakin mukaan, mutta tänä kesänä oli tällaiset kokeilut.
 
Viestejä
1 139
Majussa pitäisi olla sellainen "velho" peräsimessä, joka näkisi pelaajan mahdollisuudet ja potentiaalin pelata seura- ja pelaajan markkina-arvonsa ulkopuolisella pelipaikalla maajoukkueessa.
Meillä on jo tälläinen velho, ollut jo jonkin aikaa.. Maajoukkueessa on myös pakonsanelemana pelattu jo vuosia niin että tiettyjen maajoukkuepelaajien pelipaikka ei vasta sitä roolia/paikkaa mikä heillä on seurajoukkueissa ja mitä he parhaiten osaavat pelata.

Kun Velho siirtyy takavasemmalle niin hänen paikalleen siirtyy Tuovi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
659
Vaikea syyttää valmennusta maajoukkueen kapeudesta. Liiton sivuilla ilmoitetaan vahvuudeksi 22 pelaajaa, ja tuosta puuttuvat ainakin Markkanen, Aidoo ja Ahonen (jälkimmäisetkin ovat pelanneet taannoin joukkueessa). Näyttöpaikkoja ovat saaneet sekä nuoret että HBAn ulkopuolelta tulleet.

Susijengi - Basket.fi
 
Viestejä
1 383
Tuskin ketään on nyt vielä erityisesti "tipahtanut ykkösestä ulos". Todennäköisesti jossain vaiheessa taas tuodaan esim. Aidoota ja Ahostakin mukaan, mutta tänä kesänä oli tällaiset kokeilut.
Niin vai olisko Ahoselle käynyt kuin Haanpäälle aikanaan, koska ei ole hetkeen enää joukkueessa esiintynyt. Hänen sijaansa mukana on ollut junnuja ja divaripelaajia.
 
Viestejä
823
Whiteside, joka tulee ekana mieleen surkeista vapaaheittäjistä nakkeli 57% ja Capela, jonka soppariinkin lisättiin kannustimet vaparien kehittämisestä nousi kaudella 56->63%. Ja nyt puhutaan senttereistä. Kyllä itsekin katsoin jo matsissa ja prosentteja jälkeenpäin että jos nuoret takamiehet heittää 33% ja 38% vaparit kohtuuvolyymillä (6&8), niin onhan se kyllä kehnoa. Ehkä huono päivä ja/tai liikaa puristusta.
Noh, taisi tosiaan sattua, syystä tai toisesta, vähän huono heittopäivä nuorille takamiehille. Kahden viime vuoden aikana Maxhuni heitti Long Beach Staten paidassa vaparit 90 prosentin tarkkuudella. Valtonen heitti viime kaudella Arizona Statessa vaparit 100 prosenttisesti sisään, tosin niitä oli vain 2. Valtosen kohdalla voidaan ehkä mieluummin katsoa kotimaan kenttien saldoa. Kolmen HBAssa viettämänsä vuoden aikana Valtonen heitti 75 prosenttia vapareista sisään.
 
Viestejä
202
Seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla esimerkiksi Olivien Nkamhouan uraa. Hän lähti jenkkeihin jo lukioikäisenä ja ainakin hänen kohdallaan se oli täysin oikea ratkaisu.
Miksei muuten ole mukana maju toiminnassa jo, kuten eri polun käyneet ikätoverinsa? Ei kai vaan.....

Miksi Tomas Murphy loistaa poissaolollaan miesten peleistä?

EDIT lisäkyssäri: Ja kun täällä puhutaan pelkästään Gustavsonista ja Maxhunista tulevaisuuden vaihtoehtoina, niin onko Tahvanainen unohdettu keskustelusta vai onko vain niin pahasti jäljessä ensin mainittuja?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 139
Divari on Suomen kovin sarja. Ainakin kun mj valinnoista päättelee.
Korisliiga joukkueiden rostereissa on tasan nolla alle 19-vuotiasta pelaajaa joiden taso riittäisi HBAn peliminuuteille. Ja niin sen kuuluukin mennä. HBAn tehtävä on kasata lahjakkaimmat pelaajat yhteen ja tarjota parhaat olosuhteet kehitykselle. Se on pienelle maalle ainut järkevä tapa.
 
Viestejä
175
Korisliiga joukkueiden rostereissa on tasan nolla alle 19-vuotiasta pelaajaa joiden taso riittäisi HBAn peliminuuteille. Ja niin sen kuuluukin mennä. HBAn tehtävä on kasata lahjakkaimmat pelaajat yhteen ja tarjota parhaat olosuhteet kehitykselle. Se on pienelle maalle ainut järkevä tapa.
Aina kun joku sanoo, että joku tietty tapa tai joku tietty tie on ainoa oikea/järkevä, niin poistan haulikostani varmistimen....
 
Viestejä
1 973
Meinaako Venäjä lähteä mm-kisoihin tuolla joukkueella? Yksikin voitto vaatii tuolta kakkosmiehistöltä venymistä.
EI ihan tuolla joukkueella, sillä Suomea vastaan penkillä istui ainakin muutama ihan kunnon pelimies kuten konkari Fridzon ja tuore lupaus Bolomboy. Mutta totta on, että kovia menetetyksiä Venäjän joukkue on kohdannut viime aikoina kun yksi kerrallaan sairastuvalle on kadonnut lähes avauskentällisen verran ykkösmiehiä kuten Khostov, Shved, Kulagin ja Mozgov.

Se ei voi olla sattumaa, että divarista jenkkeihin lähtevistä pelaajista miltei jokainen jämähtää penkille. Huolestuttavaa on myös se, että usean kundin urakehitys osoittaa väärään suuntaan. Esimerkiksi Remu Raitasen puoliaika on pudonnut freshman-kaudesta puoleen kahdessa vuodessa.
Tää on huolestuttanut muakin hiukan - ja se, että porukkaa on alkanut tulla maitojunalla takaisin tavallaan vain vahvistaa käsitystä jonkinlaisen ongelman olemassaolosta. Lähdetäänkö rapakon taakse liian vähäisin eväin tai liian suurin odotuksin, tuleeko koti-ikävä vai eikö ympäristö oikeasti kehitäkään - vai luullaanko vain ettei se kehitä ja tehdään väärä johtopäätös liian aikaisin ja palataan jne.? Kysymyksiä nousee nopeasti monia.

Vastaus tuskin on sama kaikilla. Sekin kertonee siitä, että vaikka tuo NCAA-reitti voikin olla erinomainen joillekin pelaajille, se ei välttämättä ole sitä kaikille - ja kun sinne on nyt lähtenyt niinkin paljon pelaajia kuin muutamana viime vuonna on tehnyt, niin on varmaan pakko kysyä noin laajan ilmasillan mielekkyyttä pelaajakehityksen kannalta.

Sitten on tietenkin toinen juttu, että nuoren pelaajan kannalta reissu on varmaan ikimuistoinen kokemus ja merkittävä osa tulevaa elämäntarinaa & identiteettiä. Ja onhan se nyt ainakin ajatuksen tasolla jännempää opiskella jossakin jenkkiyliopistossa, kokea jenkkiläisen yliopistourheilun oma kiihkeä maailmansa vaikkapa San Franciscossa (Raitanen), pelata mahdollisten tulevien supertähtien kanssa samalla kun voi unelmoida omasta menestyksestä jne., kuin rämpiä räntäsateessa marraskuussa Mäkelänkatua pitkin kohti Märskyn koulun salia. Toisaalta, onkohan kaikille jenkkeihin lähteville esim. kerrottu, että aika nopeasti se elämä muuttuu arjeksi Ameriikoissakin?

Joku kyyniisempi voisi toki myös arvella, että syy sille, miksi suomalaisia nuoria pelaajia lähtee nykyisin niin paljon jenkkilään Märskyn kautta ei välttämättä ole se, että pelaajat olis nyt yhtäkkiä niin paljon parempia että vetoa syntyy, vaan voi toki olla, että kyse on myös Märskyn maineenrakennuksesta; että mitä useampi pelaaja sinne saadaan, kävi niille mitä tahansa, on sulkia Märskyn (Möttölän, Märskyn rehtorin?) hattuun?

Korisliiga joukkueiden rostereissa on tasan nolla alle 19-vuotiasta pelaajaa joiden taso riittäisi HBAn peliminuuteille. Ja niin sen kuuluukin mennä. HBAn tehtävä on kasata lahjakkaimmat pelaajat yhteen ja tarjota parhaat olosuhteet kehitykselle. Se on pienelle maalle ainut järkevä tapa.
Olen tavallaan RahanKeruuMiehen kanssa samaa mieltä. HBA (ja vaikkapa JBA) on erinomainen keksintö pienen maan lahjakkuuksien kehittämiseksi. Mutta ihan en lähde RKM:n kärjistykseen mukaan: ei se ole "ainoa järkevä tapa". Näin stadin perspektiivistä on helppo sanoa, että kyllä niin Jeppe Granlund (lähtee muuten jenkkeihin ihan omin päin, ilman Märskyä) ja Ricky Waxlax on tehneet ihan hyvän valinnan liittyessään Seagullsin miehistöön - olisivat aikanaan voineet ymmärtääkseni mennä myös Märskyyn. Samanlaisia esimerkkejä löytyy myös muualta Suomesta.

Katastrofiskenaariossa Suomi taistelee hullun lailla Serbiaa vastaan kotonaan ja häviää lopulta. Samaan aikaan Islanti hakee vierasvoiton Georgiasta josta nyt kukaan ei voi sanoa millä asenteella se minkäkin matsin pelaa. Suomi saapuu Islantiin tyypillisesti väsyneenä koska pelitapa on perässä roikkumista. Kotikentällään Islanti on vaikea, Suomi hävisi siellä viimeksi. Samaa mieltä tietenkin että Islanti pitää pystyä voittamaan niin kotona kuin vieraissa ja ei em-kisoihin kyllä kuulukaan jos ei islantia kyetä voittamaan.
Tää on niin skenaario jonka olisin voinut itsekin kirjoittaa! Lisätään vielä pikku-detalji: Kari Jónsson pelaa ja treenaa kauden Kotin, Huffin ja Kanervon kanssa ja kertoo sitten Islannin valmennukselle kaikki pienetkin jutut omasta kokemuksestaan, että miten tää Suomen ydinkolmikko (eritoten jos Koponen, Salin jne. ei pelaa) laitetaan kuriin tai missä ne on haavoittuvaisia... :oops:

Mutta lähinnä toi pelaajien turhan tiukka lokerointi pelipaikalleen. Meillä on aika kapea se ns. huippujen määrä. Eikö? Johan tässäkin ketjussa hehkutettiin ku Madsen pelas sentterinä hyvin vaikka onkin nelospaikan pelaaja.. ööh no niinpä.
Summa summarum.. meillä on Suomessa hyviä ja taitavia suomalaisia pelaajia. Majussa pitäisi olla sellainen "velho" peräsimessä, joka näkisi pelaajan mahdollisuudet ja potentiaalin pelata seura- ja pelaajan markkina-arvonsa ulkopuolisella pelipaikalla maajoukkueessa. (pelaajat on fiksuja ja taitavia ja varmasti kykenisi omaksumaan tämän "uuden pelipaikkansa")
Menemättä nyt sen syvällisemmin tähän pelipaikkakeskusteluun (jota muuten yritin viritellä joskus pari vuotta sitten, mutta ei oikein näkynyt ketään kiinnostavan), niin hiukan tekee mieli reagoida, kun satuin olemaan se, joka kehui Madsenin peluuttamista sentterinä, vaikka onkin ymmärtääkseni pelannut ennemmin nelos- ja jopa kolmospaikkaa muualla.

Varsinkin Jenkeissä käytetään nykyisin kovasti termiä "positionless basketball" ja jonkinlaisen monipuolisen pelaajan ihannehan on selvästi noussut framille (perinteisten takamiesten tulee olla pidempiä ja ulottuvaisempia ja puolustaa myös korinalustaa, klassisten isojen miesten pitää osata heittää kolmosia ja tehdä peliä - tavallaan siis yhden pelaajan pitäisi oikeastaan osata kaikki nämä). Mutta eihän siellä ihan vielä olla. Valtaosa pelaajista kun ei ihan vielä vastaa tuota ihannetta.

Ennen kuin kaikki pelaajat on tuollaisia multitalentteja jotka on huippuja kaikessa, jonkinlaisista positioista kentällä on varmaan järkevää puhua. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin perinteisempi pelitapa on suosinut jaottelua (johon nykyisten pelipaikkojen nimetkin perustuu?), jossa kentällä on kaksi takamiestä (guards), kaksi hyökkääjää (forwards) ja sentteri (heh, center). Nykyisin törmää kuitenkin usein myös jaotteluun jossa kentällä on pelintekijä (pg / playmaker), kaksi laituria (sg & sf / wings) ja "isot" (pf & c / bigs). Joissakin keskusteluissa käsitteen "wings" alle voidaan näköjään jopa lukea kaikki pelipaikat 2-4.

Pelipaikkojen nimistä riippumatta - palataan nyt siihen Madseniin - lähes jokaisella joukkueella on joku isompi pelaaja jonka tarkoitus on vähintäänkin puolustaa omaa koria ihan siinä korin alla, eritoten silloin kun vastustajalla on toinen iso mies joka mieluusti pyrkii sinne korin alle nostelemaan "helppoja" koreja jos siellä ei päivystä joku vähän isompi kaveri vastassa.

Liettuan Valanciunas saattaa olla joiden trend-setterien mukaan katoavaa kansanperinnettä, mutta kylläpä kaveri nosteli kovat pinnat Suomea vastaan korin alta (samoin kuin Sabonis teki Venäjää vastaan). Itse siis näen, ettei tuollainen perinteinen sentterin rooli ole mihinkään katoamassa ihan heti. Ja vaikka tulevaisuuden senttereiltä varmaan odotetaan yhä useammin myös kykyä heittää kolmosia (Brook Lopez!), niin edelleen kaverin olisi hyvä osata pysäyttää vastustajan oikeasti iso kaveri tai skorata sen yli toisessa päässä (sekä omata fyysiset ominaisuudet tehdä se).

Madsen on siis pelannut urallaan enemmän laajasti ajatellen laituria (tai "hyökkääjää", SF/PF) eli ei ole vastannut korinaluspuolustuksesta tai vastustajan korin alle hankkiutumisesta. Mutta viime matseissa Madsen selvästi pelasi tuollaista sentteri-roolia - ja hyvin pelasikin! Minusta tämä on ihan merkittävä muutos ja vieläpä sellainen joka näytti erinomaiselta. Eli juuri kuten peräänkuulutettiin, majussa on selvästi joku "velho" osannut nähdä, että Madsen voisikin pelata tuollaisessa roolissa ja on saanut Madsenin ottamaan kenties hiukan vieraan roolin vastaan.

On siis ihan hyvä syy hehkuttaa muutosta, että Madsen pelaa sentteriä (eikä vain nelosta tai kolmosta)! Tämä ei ole musta mikään "ööh no niinpä"-asia, vaan ihan merkittävä muutos - ja tulevaisuudenlupaus. Saa nähdä, mihin asti se sitten kantaa.

Tänä kesänä oli nyt vaan tehty selkeä valinta, että kokeillaan nuorista pelaajista Maxhunia ja Gustavsonia pelinrakentajina. Eihän tänä kesänä pelannut Tahvanainenkaan myöskään Aidoon lisäksi. Myöskin Seppälä ja Jammu vuorottelivat veteraanina ykköspelinrakentajan roolissa. Eli toinen oli aina vuorostaan pois tekemässä junnuille tilaa.
...
Tuskin ketään on nyt vielä erityisesti "tipahtanut ykkösestä ulos". Todennäköisesti jossain vaiheessa taas tuodaan esim. Aidoota ja Ahostakin mukaan, mutta tänä kesänä oli tällaiset kokeilut.
Vaikea syyttää valmennusta maajoukkueen kapeudesta. Liiton sivuilla ilmoitetaan vahvuudeksi 22 pelaajaa, ja tuosta puuttuvat ainakin Markkanen, Aidoo ja Ahonen (jälkimmäisetkin ovat pelanneet taannoin joukkueessa). Näyttöpaikkoja ovat saaneet sekä nuoret että HBAn ulkopuolelta tulleet.
Juuri näin. "Susiringissä" on varsin laaja kattaus pelaajia eikä kaikki mahdu rosteriin yhtäaikaa. Joku jää siis aina pois, eikä sen tarvitse ajatella tarkoittavan, että kaveri on jotenkin suljettu jengin ulkopuolelle loppuiäksi. Lisäksi voi ajatella, että kun tänä kesänä ei ollut (tai siis syksyllä ei ole) huipputärkeitä karsinta- tai turnauspelejä, niin tämä kesä oli paras mahdollinen paikka antaa mahdollisimman monelle tuoreille kasvoille mahdollisuus kokeilla maju-pelaamista. Muutamien kotimaan sarjaa pelaavien konkarienkin oli hyvä antaa pelata ihan vaan kevään tosipelejä ennakoiden, että saavat vähän tuntumaa kv.-peliin, kun sitä ei oikein Korisliigassa saa. Niinpä esim. Koivisto, Kanervo ja Nenonen pelasivat, mutta vaikkapa Salin, Nuutinen tai Seppälä ei pelanneet (saanevat kovia pelejä alle muualla talven aikana).

Miksi Tomas Murphy loistaa poissaolollaan miesten peleistä?
...
EDIT lisäkyssäri: Ja kun täällä puhutaan pelkästään Gustavsonista ja Maxhunista tulevaisuuden vaihtoehtoina, niin onko Tahvanainen unohdettu keskustelusta vai onko vain niin pahasti jäljessä ensin mainittuja?
Murphyllehän Suomi ei ole mikään kotimaa jonne "palata" kesälomalle, vaan vieras maa jonne matkustaa kuluttamaan osa ansaitusta kesälomasta. Lisäksi voisi ehkä ajatella, että Murphyn asema Northeasternisssa Junior-kaudelle mentäessä on sellainen, että kaikki mahdollisuudet breikkaamiseen hyvässä joukkueessa on olemassa. Tähän asti Murphy on lähinnä tullut peliin penkiltä, mutta minuutit ja tehot on parantuneet ja oli viime kaudella periaatteessa jo joukkueen seitsemäs mies. Voi siis ihan hyvin olla, että Murphyn uran kannalta kesätreenit oman jengin kanssa on tärkeämmät kuin muutama höntsäpeli kaukana ulkomailla Suomen maajoukkueessa.

Tahvanaisesta en tiedä, mutta on toki saanut viime aikoina oman osansa maju-peleistä - eikä näistä Ameriikan kuvioistakaan aina tiedä. Esim. Jantunenhan ei pelannut enää Venäjää vastaan koska kutsu tuli ilmoittautua yliopistolla. Kenties Tahvanaisen yliopistossa kausi on aloitettu muutama päivä aiemmin eikä Tahvanaisella ollut mahdollisuutta pelata tässä turnauksessa? En kuitenkaan usko, että Suomen maajoukkueen valmennusjohto on unohtanut Tahvaanaista - saati sitten viivannut miehen nimeä yli miltään listoilta. Aika hyviä esityksiähän mieheltä saatiin viime talvena.
 
Viestejä
175
Juu, on tuossa Märsky- hommassa paljon hyvääkin. Ja sitten kun kampus valmistuu, niin vielä enemmän. Mutta ei se todellakaan ole ainoa tie edes kaikille pääkaupunkiseudun urheilijoille. Jos joku on ainoa tie vähänkin pidempään, niin se näivettyy ajan myötä ja tukehtuu omaan erinomaisuuteensa. Siksi tarvitaan myös vaihtoehtoisia reittejä.
 
Viestejä
685
Aina kun joku sanoo, että joku tietty tapa tai joku tietty tie on ainoa oikea/järkevä, niin poistan haulikostani varmistimen....
Aika raflaava ilmaus nykymaailmassa - mutta ajatuksen sisällöstä olen täysin samaa mieltä. Jo nyt on merkkejä siitä että maakunnissa koripallotoiminta on hiipumassa eri tasoilla. Maakuntien parhaiden pelaajien siirto Tsadiin on toisinaan hyvä ratkaisu; nykymuodossaan se tekee mielestäni enemmän hallaa kuin hyvää suomalaiselle koripallolle.

Jos suomalaisen koripallon hyvä määritellään HBA-tyyppisesti mittaamalla yksittäisten huippujen kehitystä, niin tämä tapa on silloin perusteltu.
 
Viestejä
1 286
Mutta viime matseissa Madsen selvästi pelasi tuollaista sentteri-roolia - ja hyvin pelasikin! Minusta tämä on ihan merkittävä muutos ja vieläpä sellainen joka näytti erinomaiselta. Eli juuri kuten peräänkuulutettiin, majussa on selvästi joku "velho" osannut nähdä, että Madsen voisikin pelata tuollaisessa roolissa ja on saanut Madsenin ottamaan kenties hiukan vieraan roolin vastaan.
"Erinomainen" -sanan käyttö on nykyään jo kärsinyt melkoista inflaatiota.. Pienenä muistuksena voisi kerrata, että Madsen pelasi viikonlopun peleissä yhteensä n. 32 min. ja siinä ajassa sai aikaiseksi 6pts/3lev.. Joo toki Venäjä -pelissä oli 3 torjuntaa, mutta myös 3 menetystä. En ihan "erinomainen" -sanaa vielä tuhlaisi tuon peliesityksen kuvaamiseen. ;)

Madsen on pelannut maajoukkueessa sentterin roolia jo useamman vuoden.. Mutta pääsyy Madsenin laittamiseen sentterin paikalle on tietysti se, että meillä ei ole Kottia lukuunottamatta muita laadukkaita pelaajia tuohon paikalle tosipelien (karsinnat, kisat) koittaessa. Näin olosuhteiden pakosta sentterin paikalle on jouduttu heittämään Madsenia, Nenosta ja jopa Lindbomia hetkittäin. :oops: Käytännössä jokainen näistä kolmesta on ollut tuolla pelipaikalla kuin peura ajovaloissa ja lähes joka pelissä virheitä on kertynyt urakalla. Vielä on Madsenillakin hurjasti tekemistä, että puolustuksellisesti pärjää edes siedettävästi tuolla sentterin paikalla parempia vastustajia vastaan.

Mutta joo, eipä meillä toki mitään vaihtoehtojakaan ole tuolle sentterin paikalle.. Niillä mennään mitä on ja isoin mies laitetaan pelaamaan sentteriä. :D
 
Viestejä
1 139
Tässä keskustelussa on monella negaajalla unohtunut se millainen vastus Suomella oli viikonloppuna. Molemmilla mailla oli puolet joukkueesta euroliiga pelaajia ja sitten vielä Liettualla pari NBA kaveria. Suomella taas oli kakkos/kolmos joukkue kun testattiin tulevaisuuden nimiä ja roolituksia. Jos Suomella olisi paras mahdollinen joukkue niin silloin Liettua voitaisiin laittaa tiukoille mutta voittoja ei tulisi kuin 2-3 kymmenestä pelistä.
 
Viestejä
1 139
Aina kun joku sanoo, että joku tietty tapa tai joku tietty tie on ainoa oikea/järkevä, niin poistan haulikostani varmistimen....
Tuskin mikään tapa on täydellinen mutta nyt on luotu se vähiten paskin.

Ollaan onnellisia siitä mitä se tuottaa. Ei jokakaisesta ikäluokasta voi nousta tähtiä, maajoukkueelle riittä kun pelaajia tulee Markkanen-Jantunen tahtia.
 
Viestejä
41
Tuskin mikään tapa on täydellinen mutta nyt on luotu se vähiten paskin.

Ollaan onnellisia siitä mitä se tuottaa. Ei jokakaisesta ikäluokasta voi nousta tähtiä, maajoukkueelle riittä kun pelaajia tulee Markkanen-Jantunen tahtia.
Juu, olen samaa mieltä. Jantunen 19v painii noita eurokonkareita vastaan jo ihan tasapuolisesti. Ei Suomella ikinä ole ollut isoon päähän laittaa kahta noin hyvää pelaajaa. Nyt kun vielä Jantunen opettelee heittämään + uskaltaa heittää, niin hyvä tulee. Ja ei niitä jokaista entistä ja nykyistä susijengiläistä tarvii yks yhteen korvata, kuhan yhteen laskettu summa on vaan parempi kuin edellisillä joukkueilla. Ja siihen uskon vakaasti, että jo lähitulevaisuudessa on. Miksei jo ens em-kisoissa.
 
Viestejä
2 128
Ei jokakaisesta ikäluokasta voi nousta tähtiä, maajoukkueelle riittä kun pelaajia tulee Markkanen-Jantunen tahtia.
Ei voikaan eikä ole pakko. Ja kun puhutaan Susijengistä, niin tilanne on siinä mielessä kohtalaisen hyvä, että joukkueen ikärakenne on aika hyvin tasapainossa. Tästä aiheesta on jauhettu tällä palstalla melkein kyllästymiseen asti, mutta Susijengin ikärakenne ei oikeasti ole erityisen vanha. Runkopelaajista pari-kolme on jo ikämiesosastoa, mutta ei siis ole mitään paniikkia sen suhteen, että puolet joukkueesta pitäis laittaa vaihtoon huomenna. Muutos tapahtuu asteittain ja pikkuhiljaa.
 
Viestejä
396
Whiteside, joka tulee ekana mieleen surkeista vapaaheittäjistä nakkeli 57% ja Capela, jonka soppariinkin lisättiin kannustimet vaparien kehittämisestä nousi kaudella 56->63%. Ja nyt puhutaan senttereistä. Kyllä itsekin katsoin jo matsissa ja prosentteja jälkeenpäin että jos nuoret takamiehet heittää 33% ja 38% vaparit kohtuuvolyymillä (6&8), niin onhan se kyllä kehnoa. Ehkä huono päivä ja/tai liikaa puristusta.

Muusta suht samaa mieltä @shaqtin a fool:n kanssa, ja jos susihyökkäykseen tosiaan kuuluu rivakka pallon liikuttelu ja laadukkaat (kolmos)paikat, niitä ei kyllä nähty. Toisin kuin @vapaamuurari sanoo, olen kuullut että hyvä puolustaminen ja siinä oikeiden juttujen äkkääminen edellyttää vaistoa ja enemmän on "ominaisuus", ja vaikeammin opeteltavissa kuin hyökkääminen. Näin ainakin keskustelussa nuorien NBA-pelaajien osalta. Itse en tiedä kummin päin on, valmennuksesta ymmärtävät varmaan osaa kertoa.
Puhuin Maxhunista jonka puolustamisen ainakin väitetään olevan huonolla tasolla. Silloin jo on niin, niin puolustamisessa pystyy varmasti kehittymään. Sitten kun löytyy pelaaja joka oikeasti pystyy estämään vastustajien korien tekemisen niin uskon tämän väitteen. Tähän mennessä puhutaan aina jostain parista tilanteesta per matsi, esim blokkien määrät ei suuria ole kenelläkään per matsi ja valtaosalla tilastot näyttää nollaa. Se vaan koetaan jonain erikoisempana tapahtumana, aivan samalla kuin jos joku heittää puolesta kentästä pallon koriiin.
 
Viestejä
396
Ei voikaan eikä ole pakko. Ja kun puhutaan Susijengistä, niin tilanne on siinä mielessä kohtalaisen hyvä, että joukkueen ikärakenne on aika hyvin tasapainossa. Tästä aiheesta on jauhettu tällä palstalla melkein kyllästymiseen asti, mutta Susijengin ikärakenne ei oikeasti ole erityisen vanha. Runkopelaajista pari-kolme on jo ikämiesosastoa, mutta ei siis ole mitään paniikkia sen suhteen, että puolet joukkueesta pitäis laittaa vaihtoon huomenna. Muutos tapahtuu asteittain ja pikkuhiljaa.
Huomaan ettet ymmärrä mitä tarkoitan nuorten peluuttamisella. Se on ihan 1 hailee vaikka siellä olisi 60 vuotiaitakin mukana jos he ovat tasoltaan sellaisia pelaajia että he selkeästi vahvistavat joukkuetta. Ei sellaisia kukaan haluaisi vaihtaa tai vaadi mahdollisuuksia muillekin. Kyse on siitä että aivan liian moni pelaaja on kansainvälisiin matseihin keskinkertainen tai huono. Onhan se varmasti niin jos ollaan ihan realistisia, ettei nuoristakaan ole muuttamaan sitä tilannetta. Ei heidän tasonsa ole siellä, sitä haluaa vaan ajatella positiivisesti että jos se vaikka jollakin tapahtuisi. Te saatte liioitella ihan miten paljon haluatte suomen pelaajamateriaalin ja korisliigapelaajien tasoa, mutta ei sillä todellisuuden kanssa tekemistä. Suomen maajoukkueringin pelaajilla olisi aivan toisenlainen vienti euroopan kärkisarjoihin ja sen parhaisiin joukkueisiin. Ei Jantunen tai kukaan muukaan ole lähelläkään Markkasen tasoa ja sinne pitäisi saada lisää pelaajia nousemaan. Aivan liikaa makuasioita kenen pitäisi pelata ja kenen ei ja siihen kuuluvaa ryhmää on paljon ja se on juuri se ongelma. Tasapaksua massaa ja sen takia varmasti niin monia pelaajia käytetty ja voitaisiin käyttää vielä varmaan tuplamäärät eikä siellä mitään muuta kuin makuasiat vain laajenisi lisää.
 
Viestejä
41
Kai joku topikki tulee MM-kisoillekin? Noi lohkojaot on aika ihmeelliset, kun H-lohkossa on Kanada, Liettua ja Australia. Ja A-lohkossa täyttä kuraa. On tainut Kiinan pojat pyöritellä omia pallojaan. Onko alkulohkojen jälkeen jo 16 joukkueen pudotuspelit?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös