Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

Viestejä
296
Kun maajoukkue ottaa nokkaan 20+ ja siellä häärää ilman mitään uutta annettavaa joukkueelle vuodesta toiseen samat naamat, niin ei vaan millään enää jaksa innostua. Huff, Kanervo, Koivisto, Kotti. Jos nämä herrat on edelleen "pakko" pitää mukana, niin muuttakaa nyt edes sitä roolia joukkueen sisällä! Ja mieluummin uutta nimeä mukaan: Dolenc, Maxhuni, Kantonen.
Väsyttää, vituttaa...
 
Viestejä
726
No niin, siinä tuli nimiä.

Muistan lukeneeni joskus artikkelin, missä verrattiin Kotin, Huffin, Leen yms. yliopistotilastoja nykyisiin NCAA-suomalaisiin ja päiviteltiin sitä, kuinka hyviä tehoja vanhat Susijengi-miehet aikoinaan NCAA:ssa tekivät. Onko tilanne muuttunut? Pärjääkö esim. joku noista luettelemistasi kavereista NCAA-seurassaan?

Suomesta on viime vuosina lähtenyt melko paljon nuoria miehiä NCAA:han ja iso osa on tullut kesken pois tai eivät ole muuten lyöneet läpi maajoukkuetasolla. Minun silmiini nykyisestä Susijengistä paistaa sellainen yksityiskohta, että tämänkin matsin ns. uuden sukupolven susijengiläiset (Madsen, Palmi, Seppälä) ovat kaikki siirtyneet Korisliigasta suoraan Eurooppaan ja nyt maajoukkueessa. Sen sijaan Märsky-polkulaiset loistavat poissaolollaan.
Hetkinen, nämä sinun tarjoamat nimet ei tarjoa mitään ihmeellistä tasoa. Ongelma on tasapaksuus ja sitä porukkaa on melkein kaikki pelaajat nykyään. Ne jotka ennen oli parempia on vanhentuneet ja tilalle ei ole tullut tasoa. Yksikin yksilö auttaisi paljon, älkää nyt väittäkö että siellä muka olisi äsken pelannut joku sellainen. Kehäraakit tekee sen minkä pystyy, eikä heiltä voi vaatia että tason on palattava koska se vaan on mahdotonta. Todennäköisin syy on sellaisten lahjakkuuksien puute jotka voi pärjätä kansainvälisissä matseissa. Korisliigan tilastoja jos katsoo, niin eihän siellä ole kuin amerikkalaisia jotka jyrää ja niin laajalti ettei siellä vaikuta muita pelaavankaan.
 
Viestejä
6 444
Hetkinen, nämä sinun tarjoamat nimet ei tarjoa mitään ihmeellistä tasoa.

Niin siis Madsen, Palmi, Seppälä? Olet ihan oikeassa, mutta HBA:n lahjakkuuksiin verrattuna nämä ovat kuitenkin maajoukkuepaita päällä kentällä hyvillä minuuteilla, kun taas HBA-prospektit imevät Lapualla peukaloa seuraten Susijengiä telkusta :cool:
 
Viestejä
2 290
Onneksi Serbialta puuttui maan NBA- ja euroliigapelaajat...

Mutta kohta kerätään pinnat Sveitsiltä, se on oleellista muistaa tappion hetkellä!
 
Viestejä
1 199
Kyllä Koposta kaivattiin tänään todella paljon. Joku joka olisi ottanut pelin oikeasti haltuun, ja saanut varsinkin ensimmäisellä puoliajalla muutaman kovan korin jolla olisi saanut sytytettyä mahdollisesti koko joukkueen. Takamieskaksikko Wilson-Seppälä ei riitä maajoukkuetasolla, varsinkaan Serbiaa vastaan.

Pelottaa oikein kunnolla tuo sunnuntain peli... Tulossa luultavasti taas sellainen nihkeä peli, joka voitetaan vasta viimeisessä erässä väkisin, kun on pakko
 
Viestejä
60
HBA on saanut parhaat lahjakkuudet ikäluokasta -94 eteenpäin, eli pelaajia joiden pitäisi tällä hetkellä olla/lähestyä prime timeään. Ja silti maajoukkueessa on aloitusviisikossa pelaajia kuten Huff&Kotti jotka ovat lähempänä 40v kuin 30v. Ja muita avainpelaajia on Koivisto (33-34v ja Wilson 36?v) niin eikö se ole aiheellista kysyä, että mitä hemmettiä on tehty väärin kun ei parempaa löydy? Ne nuoremmat jotka tänään pelasivat olivat käytännössä niitä jotka ovat kasvaneet ammattilaisiksi korisliigan kautta, ja kehittyneet Euroopan ammattilaisiksi. Ja silti mj-johto on sitä mieltä, että parempi lähettää poikia istumaan kakkostason yliopistoihin istumaan penkille, kuin mennä korisliigaan, koska "harjoittelu ei ole tarpeeksi laadukasta".
 
Viestejä
257
Toivottavasti Koponen tuo sunnuntaina Sveitsiä vastaan paljon uutta hyökkäykseen. Tämän päiväisellä hyökkäysellä Suomi ottaa käkättimeen Sveitsiltä. Suomen aloitusviisikossa oli tänään 3 kpl yli 35 vuotiasta. Tulevaisuus ei todellakaan näytä vahvalta. Ainoa, mikä on vahvistunut vuoden 2017 EM kisoista, on valmennus. Sieltä löytyy iso liuta äijiä penkin päähän. Markkanen on Suomi koriksen suuri yksinäinen. Koponen ja Salin jeesaavat vielä muutaman vuoden. Mitäs sen jälkeen.
 

Hx

Viestejä
61
Miten muuten tämä nuorten lahjakkuuksien hukkaaminen menee ajallisesti yhteen sen ajankohdan kanssa, kun liigaseurat luopuivat ulkomaalaisten määrää rajoittaneesta herrasmiessopimuksesta?

Huffit ja Leet tekivät hyvää jälkeä collegessa, mutta osuiko heidän korisliigauransa alku aikaan ennen kuin seurat rupesivat pelaamaan lähestulkoon pelkillä ulkomaalaisilla? Onko siinä yksi vastaus siihen, miksi ennen pärjättiin paremmin yliopistossa? HBA-pelaajathan tahkoavat divarissa ennen yliopistouraa - siinä on aikamoinen ero vastustajissa kun siirrytään edes keskitason NCAA-konferenssiin
 
Viestejä
252
Olipahan surkeeta hyökkäämistä. Puolustus toki hyvällä tasolla, mutta hyökkäyspään pelaamisesta puuttuu edelleen eniten se pallon liike. Varsinkin eka jaksolla ei montaa syöttöketjua hyökkäyksissä ollut. Tällä valmennusjohdolla on jo maksimit nähty. Suomi antaa nykyään valmennuspuolella hirveesti tasotusta muille ku Suomen parhaat valmentajat ei ole majun mukana. Tolla materiaalilla voi pärjätä vaan hyvällä joukkuepelillä molemmissa päissä ja siihen ei 10 vuotta vanhat kuviot hyökkäyspäässä auta. Vai tiedä sitten, jos siellä olikin pari Jimbolta saatua uutta hyökkäyskuviota jossain välissä :)

Kyllä mulla ainakin oli Jantusta ikävä tässä pelissä. On hyvä puolustaja ja hyökkäyslevareitakin ottaa. Ei se tulevaisuus mitenkään surkeelta näytä. Jo pelkkä Late on parempi ku nää vanhat Möttölät ja Rannikot yhteensä. Rannikko on kyllä hyvä kommentaattori ku ei kaunistele asioita. Luultavasti miehestä tulee vielä hyvä valmentaja.

Katoin toka jaksoa Georgia Sveitsi pelistä. Varsinkin numerot 6 ja 9 veti kovia kolkkeja sisään loppuhetkillä. Sveitsin joukkue meni voimalla hyökkäyslevareihin ja vaikutti muutenkin taistelevan kovasti. Georgian puolustus oli toki täyttä kuraa sen mitä pelistä näin. Ei ole kuitenkaan helppoa matsia Suomelle tulossa, mutta uskon kuitenkin, että Suomen rutiini riittää voittoon ku Koponenkin mukana.
 
Viestejä
365
Joo jos Koponen ois ollut kunnossa ja pelannut. Niin se tosi asia on, että ois viety ku litran mittaa. Niinkuin vietiin koko muutakin suomen poppoota. Hitto serbit hoiti puolustuksen niin hyvin, että meillä ei ollut paikkaa edes syöttää. Se oli niinkuin kauniisti sanottu isät vastaan pojat. Suomen joukkue ei pässyt missään vaihessa toteuttamaan sitä peliä mitä halusivat. Kaikki kunnia vastustajalle. :)
 
Viestejä
15
HBA on saanut parhaat lahjakkuudet ikäluokasta -94 eteenpäin, eli pelaajia joiden pitäisi tällä hetkellä olla/lähestyä prime timeään.

HBA:n pelaajat ovat pääosin tulleet pääkaupunkiseudulta, vaikka muultakin sinne on tullut. Ikäluokassa on 5-6 poikaa eli toivottavasti meillä ei ole noin suppea taso. Maajoukkueeseen tulee varmasti pian isompi sukupolven vaihdossa ja varmaan siinä vaiheessa HBA:n poikiakin tulee mukaan.
 
Viestejä
726
Matsien pressit vilkaistu ja tässä jotain niistä:
-Serbia totesi vain parin päivän valmistautumisajalla olleensa erittäin tyytyväinen etenkin puolustuspeliin. Erityisesti Suomen parhaan pelaajan sasu salinin nollaaminen miellytti.
-Dettmann totesi suomen hävinneen aivan liian paljon levypalloissa ja näin ei saa jatkua. Kysyn vaan että miten pieni joukkue voi kasvaa suuremmaksi kun sillä on samat pelaajat käytössä sunnuntaina?

-Georgialla oli vain parin päivän valmistautuminen ja joukkueessa oli mukana myös nuoria pelaajia. Georgian valmentaja sanoi suoraan ettei tulokset merkitse heille mitään, he taistelevat mutta lopputulos ei ole tärkeää. Tämä on heille vain valmistaumista em-lopputurnaukseen ja tänään heiltä puuttui pari isoa pelaajaa joten levypalloissa tuli liikaa tappiota.
-Sveitsin puolelta todettiin ottelun alun menneen huonosti ja he joutuivat käyttämään paljon energiaa saadakseen kurottua Georgian johdon kiinni. Jatkoajallla se saattoi olla ratkaisevaa, toisaalta he totesivat etteivät ole rutinoituneita vielä tälläisissä otteluissa. Sveitsi napsi peräti 23 hyökkäyspään levypalloa. Sveitsin valmentajalta kysyttiin sunnuntain matsista suomea vastaan ja hän vastasi että sveitsi voittaa sen ottelun vuorenvarmasti ei mitään epäilystäkään.

Näillä kommenteilla voi otaksua suomen häviävän levypallot jälleen murskaten ja jos/kun näin käy niin todellakin sveitsi vaikuttaa olevan valitettavasti turhan vahvoilla. Tässä ketjussa on useampaankin otteeseen mainittu Dolenc ja kyllä hänet olisi pitänyt valita mukaan. Tämä on aivan katastrofaalinen valintamoka jos matsista tulee tappio nimenomaan levypallojen takia. Koponen ilmeisesti ei myöskään mukana sunnuntaina.
 
Viestejä
2 534
Katselin ottelun uudestaan tallenteelta. Voisiko joku avata tuota maajoukkueen filosofiaa "syötä älä pompota"? En ymmärrä miksi pitää syöttää, jos voi heittää? Miksi pitää syöttää paikoiltaan, jos voisi syöttää kovasta vauhdista? Oman puolustajan haastaminen liikuttaa puolustusta. Suomi antaa vastustajan puolustukselle edun "syötä aina" filosofialla. Järkevintä olisi pitää kolmoisuhka vaihtoehto aidosti elossa, jolloin puolustus ei voi pelkästään keskittyä syöttölinjojen tukkimiseen.

Yksinkertaisemmin ..... Mikäli kysyn pelaajalta "miksi heitit" niin odotan saavan vastaukseksi "yritin tehdä korin", joka olisi aika hyvä vastaus. Mikäli pelaaja pompottaa ja haastaa puolustajaansa kohti koria joutuu puolustus liikkumaan. Eikö totta?

Mikäli ikinä kysyisin pelaajalta "miksi syötit" niin mitkä vastaukset voisivat olla hyviä tai edes järkeviä? 1) yritin saada pallon koriin nopeammin, 2) pelasin hyökkäysaikaa pienemmäksi, 3) väsytin puolustusta 4) halusin levätä hyökkäyksessä 5) halusin pelata heittopaikan lähemmäksi koria 6) halusin antaa puolustukselle enemmän aikaa rikkoa 7) toinen hyökkääjä oli vapaana (voiko syöttää myös taaksepäin) jne.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
726
Miten muuten tämä nuorten lahjakkuuksien hukkaaminen menee ajallisesti yhteen sen ajankohdan kanssa, kun liigaseurat luopuivat ulkomaalaisten määrää rajoittaneesta herrasmiessopimuksesta?

Huffit ja Leet tekivät hyvää jälkeä collegessa, mutta osuiko heidän korisliigauransa alku aikaan ennen kuin seurat rupesivat pelaamaan lähestulkoon pelkillä ulkomaalaisilla? Onko siinä yksi vastaus siihen, miksi ennen pärjättiin paremmin yliopistossa? HBA-pelaajathan tahkoavat divarissa ennen yliopistouraa - siinä on aikamoinen ero vastustajissa kun siirrytään edes keskitason NCAA-konferenssiin
Heittäisin ilmoille enemmin kysymyksen niistä lahjakkuuksista. Jos on kuullut varmasti viisinumeroisen määrän suomalaisia urheilijalahjakkuuksia milloin milläkin hehkutuksella, niin realismit ei ole olleet ihan kohdillaan. On aivan eri asia olla ikäluokkansa parhaimmistoa suomessa, mitä olla sitä kansainvälisesti ja se olisi se mitä pitäisi olla. Se että suomen korisliigassa jenkit on niin valtavan paljon parempia mitä suomalaiset pelaajat ei kyllä kerro siitä että kyseessä olisi jenkeiksi fantastisen hyviä pelaajia.
 
Viestejä
252
Katselin ottelun uudestaan tallenteelta. Voisiko joku avata tuota maajoukkueen filosofiaa "syötä älä pompota"? En ymmärrä miksi pitää syöttää, jos voi heittää? Miksi pitää syöttää paikoiltaan, jos voisi syöttää kovasta vauhdista? Oman puolustajan haastaminen liikuttaa puolustusta. Suomi antaa vastustajan puolustukselle edun "syötä aina" filosofialla. Järkevintä olisi pitää kolmoisuhka vaihtoehto aidosti elossa, jolloin puolustus ei voi pelkästään keskittyä syöttölinjojen tukkimiseen.

Tais sattua viime kesän peli uusintakatseluun :) Kyllä se Dettmannikin siellä aikalisällä painotti sitä, että pallo pitää saada liikkeelle. Eka jaksolla jokainen pompotti sitä vaan vuorollaan. Kyllähän sitä valmennusjohdolta toki toivos jotain uudistumista ku kaikki kuviot jo vastustajien tiedossa.
 

Hx

Viestejä
61
Heittäisin ilmoille enemmin kysymyksen niistä lahjakkuuksista. Jos on kuullut varmasti viisinumeroisen määrän suomalaisia urheilijalahjakkuuksia milloin milläkin hehkutuksella, niin realismit ei ole olleet ihan kohdillaan. On aivan eri asia olla ikäluokkansa parhaimmistoa suomessa, mitä olla sitä kansainvälisesti ja se olisi se mitä pitäisi olla. Se että suomen korisliigassa jenkit on niin valtavan paljon parempia mitä suomalaiset pelaajat ei kyllä kerro siitä että kyseessä olisi jenkeiksi fantastisen hyviä pelaajia.

Hmm, näiden nyt collegessa pelaavien ikäluokkien nuorisomaajoukkueista useampikin pärjäsi 16/18/20 v arvokisoissa erittäin hyvin Suomen historialliseen tasoon nähden. Tällä perusteella lahjakkuuden tason voisi kuvitella olleen vähintäänkin saman kuin vanhemmilla ikäluokilla. Kukaan ei ole väittänyt Suomessa pelaavia jenkkejä "fantastisen hyviksi", mutta USA:sta riittää kyllä Suomeenkin asti NCAA-putken läpikäyneitä 25-vuotiaita ihan rittävästi viemään 18-v suomalaispelaajien peliajan - olivat jälkimmäiset mielestäsi sitten lupauksia tai eivät.
 
Viestejä
726
Hmm, näiden nyt collegessa pelaavien ikäluokkien nuorisomaajoukkueista useampikin pärjäsi 16/18/20 v arvokisoissa erittäin hyvin Suomen historialliseen tasoon nähden. Tällä perusteella lahjakkuuden tason voisi kuvitella olleen vähintäänkin saman kuin vanhemmilla ikäluokilla. Kukaan ei ole väittänyt Suomessa pelaavia jenkkejä "fantastisen hyviksi", mutta USA:sta riittää kyllä Suomeenkin asti NCAA-putken läpikäyneitä 25-vuotiaita ihan rittävästi viemään 18-v suomalaispelaajien peliajan - olivat jälkimmäiset mielestäsi sitten lupauksia tai eivät.
Nuorten turnauksissa joukkueena pärjääminen ei välttämättä tuota yhtäkään miesten kansainvälisissä matseissa hyvin pärjää pelaajaa. Tästä on esim futiksen puolella mainio esimerkki mikä tapahtui kauan sitten, siitä uskomattomasti pärjänneestä ikäluokkajoukkueesta ei yksilöitä tullut miesten tasolle. Sen nuorten joukkueen menestyksen sijaan, kyllähän maajoukkueet toivoo Donciceja ja Kuiereita.

Jenkkien vähentäminen korisliigassa laskisi pelin tasoa. Maajoukkueen kannalta järkevästi mietitty, nuoria pelaajia kannustetaan ja yritetään auttaa pääsemään ulkomaille pelaamaan ja kai seurajoukkueetkin haluaa pärjätä vähän europeleissäkin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös