Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

Viestejä
1 945
Ulkomaan optio toivottavasti sopimuksessa.
Hetken piti etsiä, mutta löytyihän tuo:

”Kantosen sopimus sisältää ulkomaanpykälän kesälle 2022.”
 

3PO

Viestejä
195
Huhhuh mitä juttua täällä saanut lukea, niin Tuovista kuin yli 2m pelaajista. Ei terve.
Tämä Keego mahtaa olla nyt melko pahasti kujalla palloilulajista nimeltä koripallo.
Jos ainoa kriteeri hänelle on tuo 2m ylitys, niin onneksi (toivottavasti) et valmenna missään tai ole päättämässä mistään pelaajarosterista tai pelaajien suunnista missään. Pyydän jo nyt anteeksi tuota edeltävää lausetta.

Ottaisin joukkueeseen 185cm-200cm välillä olevia yli 60cm ponkun omaavia nopeita peliälyn omaavia pelaajia, jotka osaa heittää paljon paljon paljon ennemin kuin kaikki yli 2m jotka toimivat, kuten 75% yli 2m toimii.
Jos katsotaan mitä tahansa tilastofaktaa, niin heitto, nopeus, ponnistus... kaikki heikompia yli 2m kuin vaikka sillä 194cm pelaajalla. Poikkuksia todella on, kuten meidän oma Laurimme, joka tekee hänestä myös melko uniikin.

Tämä ihme jankutus yli 2m pelaajien puutteesta joukkueessa on todellista höpönlöpöä.

Voi myös heittää ilmoille sen, että jos kerta pärjätään paremmin yli 2m kanssa, niin missä se menestys sitten oli kun niitä oli sen 6kpl? Tiedoksi Keegolle ja asiaa kannattaville, että koripallo ratkaistaan paljon muussa, kuin pituudessa lopulta. ;)

Sitten Maxhuni... aivan uskomattoman kova takamies. Harva näkee sitä hienoa rytminvaihtoa, taitoa luoda tilaa ja rauhoittaa kenttä tarvittaessa. Pystyy ottamaan oman ratkaisun jne... Joten meidän tärkein takamies ehdottomasti. Seppälä kannattaa näistä keskusteluista todellakin jättää pois, kuten maajoukkueestakin. Löytyy repullinen perempia miehiä siihen hommaan.

Tuovi on huikea koutsi ja todella hyvä työssään nuoresta iästä huolimatta.
Kritiikkiä varmasti tulee saamaan tulevaisuudessa monestakin asiasta, mutta itse olen uskonut kaverin kykyihin edelliset 8 vuotta.

Ehkä kirjoitin pikkuisen kärkkäästi kommentit, mutta hiukan hämmentää täällä joidenkin ajattelutapa... ja sitten taas en ihmettele, ettei olla pärjätty koripallossa ennen, kun moisen ajattelutapojen puolestapuhujat ovat asioita vieneet eteenpäin. Onneksi ajat muuttuvat ja uudenaikainen koripallo tulee pysyväksi tänne Suomeenkin.
 
Viestejä
2 301
Seppälä kannattaa näistä keskusteluista todellakin jättää pois, kuten maajoukkueestakin. Löytyy repullinen perempia miehiä siihen hommaan.

Tuovi on huikea koutsi ja todella hyvä työssään nuoresta iästä huolimatta.

Muuten ihan hyvä kirjoitus, mutta tässä vähän hyppäsi ristiriita silmään.
Ensin Tuovi onkin ihan paska, koska valitsi Seppälän joukkueeseen vaikka löytyy repullinen parempia pelaajia. Seuraavassa lauseessa Tuovi onkin sitten huikeen hyvä.
:D
 

Hx

Viestejä
61
Millaisia ihmeitä siinä 201 cm:n kohdalla oikein tapahtuu? Mitä esim. Valtoselta puuttuu kun on "vain" 200 cm tasan - tai Kantoselta ja Huffilta jotka on 198?
Tätä minäkin ihmettelen, varsinkin kun koripalloilijoiden pituuden mittaus on tunnetusti hyvin epäeksakti taiteenlaji, jossa suurin osa mittaajista tuntuu pistävän lukuihin hieman ylimääräistä, kuka enemmän, kuka vähemmän. Tämähän näkyy ihan NBAsta lähtien kaikkialla, kun toisen 199 cm on toisen 202 cm...
 

3PO

Viestejä
195
Muuten ihan hyvä kirjoitus, mutta tässä vähän hyppäsi ristiriita silmään.
Ensin Tuovi onkin ihan paska, koska valitsi Seppälän joukkueeseen vaikka löytyy repullinen parempia pelaajia. Seuraavassa lauseessa Tuovi onkin sitten huikeen hyvä.
:D
Selvennetään sitten asiaa hiukan.
Tuovi on siis huikea koutsi.. mutta tähän tilanteeseen, ei varmasti ollut muita ajateltu tai pystytty ulosmittaamaan.
Uskon heidän (valmennsujohto) ajatelleen asian niin, että nyt tähän hätään on sama, kuka 3 takamies tuossa tilanteessa on.
Seppälä ollut joskus ajoittain ok, mutta ei koskaan hyvä.
Nyt kun menee aikaa eteenpäin ja päästään tekemään hommia tulevaisuuteen, niin jää Seppälän maajoukkuepelit melkoisen vähiin. Voi sitten kivittää minua, jos olen asiassa väärässä. ;)
 
Viestejä
5 504
Tuovilla on jo nyt suvereenit näytöt kyvyistään. Onneksi on Suomen, eikä esimerkiksi Ranskan päävalmentaja.

Mitä pelaajavalintoihin tulee, niin pituus ei missään tapauksessa saa olla itseisarvo. Keegon mainitsemista pelaajista esimerkiksi Nenoselle ja Lindblomille ei ole enää mitään käyttöä maajoukkueessa. Ikävä sanoa näin, mutta aika moni nuorempi pelaaja on jo ajanut aikapäiviä sitten ohi näistä kavereista. Raitaselle olisi mahdollisesti voinut olla käyttöä, mutta valinta osui Palmiin. Kokemus taisi sitten kuitenkin kääntää lopulta valinnan Palmiin.

Mitä Suomen takakenttään tulee, niin Maxhuni on ollut näissä kisoissa todella ailahteleva. Ykköspointiksi hänelle sattuu vielä liikaa ns. turhia virheitä, eikä pakki aina toimi aina niin kuin toivoisi. Ehdottomasti kuitenkin yksi joukkueen runkopelaajista ja samalla yksi niistä harvoista yksilöistä, joiden taidot riittävät oman miehen voittamiseen hyökkäyspäässä.

Little on esittänyt nuoresta iästään huolimatta yllättävän kypsiä otteita. Harvemmin sitä voi sanoa kenestäkään teini-ikäisestä debytantista, että näkee kenttää erinomaisen hyvin ja puolustaa loistavasti.

Pöllän nimeä on täällä väläytelty, mutta kyllä miehellä on vielä todella paljon matkaa kv-tason isoksi pelaajaksi. Hyvä häntä on ajaa sisään majuun, mutta voipi olla, että jo ihan lähiaikoina nokkimisjärjestyksessä Federiko Federiko ajaa raa'an urheilullisuutensa takia edelle.

Huffin ja Koposen eläköitymisen myötä rosteriin vapautuu kaksi paikkaa. Näiden kahden paikan lisäksi arvioisin, että myös Seppälän ja Palmin paikat ovat up for grabs. Palmi ei vieläkään ole päässyt takaisin omalle huipputasolleen, eikä Seppälä vaan kerta kaikkiaan tunnu koskaan pelaavan maajoukkueessa hyvin.

Mielenkiintoista nähdä, ketkä vievät nämä viimeiset rosteripaikat. Kilpailutilanne alkaa olla aika hyvä, koska potentiaalisia nimiä alkaa olla aika paljon (Raitanen, Grandison, Blomgren, Gustavson, Hopkins, Amzil, Federiko, Ali, Kivimäki, Alanen, Pöllä). Näiden nimien ulkopuolella vielä Murphyn veljeskatras, joka taitaa kuitenkin olla jo ulkona maajoukkuekuvioista(?).

Varmaan tuolla listalla olevat saavat kaikki omat näyttöpaikansa lähivuosien aikana.
 
Viestejä
72
Jaakon kanssa samaa mieltä Lindbomista ja Nenosesta. Korisliigaan vielä riittää mutta ei EM-kisoihin. Raitanen olisi kenties voinut olla hyvä valinta, mutta Tuovilla on perusteensa. Tulevien Susijengi-pelaajien listaan lisäisin vielä tämän kesän U20-maajoukkueen kaksi pelaajaa eli Max Besselinkin (202 cm) ja Eemi Luukkosen (200 cm).

Maxhuni on kyllä minun silmissäni ollut erinomainen ottaen huomioon, että hänelläkin on ammattilaisena takana vasta kolmisen kautta ja ikää 24 vuotta.

Pöllällä on vahvuuksia, joilla paikka Susijengissä voi jossain kohtaa vielä aueta. Puolustus toimii kohtullisesti, hyökkääminen selkä korille päin toimii oikeinkin hyvin, mutta liikkuminen kaarella ei vaan riitä. Kun myös kaukoheitto puuttuu kokonaan, on Hanneksella iso duuni muuttua Susijengille selväksi vahvistukseksi. Kova pelaaja kuitenkin hänkin.
 
Viestejä
88
Jos ja kun Susien pelit jatkuvat tiiustain jälkeenkin, niin mikä on pelien aikataulu? Ei tunnu löytyvän mistään. Laitan nimittäin reissun viikonlopuksi Berliinin varaukseen heti kun Espanja on tiistaina kaatunut.
Perjantaina semifinaalit 17:15 ja 20:30 Saksan aikaa, ei vielä tiedä kumpi on Suomen ottelu jos sinne asti mennään, kun se päätetään vasta kun joukkueet on selvillä (karsea järjestely lipunostomielessä, kun tosi myöhään tulee tieto mihin ajankohdan otteluun liput pitää ostaa). Pronssi- ja kultaottelu sunnuntaina 17:15 ja 20:30
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 708
 
Viestejä
4 166
Vaikka Suomi voittais EM-kultaa nyt niin jääkiekkomaajoukkueen saavutukset olisi toimittajien mielestä varmaankin silti arvokkaampi, koska Suomi voitti sen "historiallisen ensimmäisen palloilulajien Olympiakultamitalin". Se olisi toimittajien perustelu asialle. Väärin siis menisi toimittajien valinta. Oikeastihan ne Olympialaiset jääkiekossa oli korkeintaan MM-kisatasoa, eli käytännössä Suomi voitti 2 maailmanmestaruutta samana vuonna. Onneks sillä ei ole loppujen lopuksi mitään väliä mitä ne toimittajat valitsee.

No kyllä sillä aika paljon on väliä, että mitä uutisoidaan. Toki viittasit "vuoden joukkue" -valintaan, mutta onhan esim. IS ja IL aika surkeita urheiluotsikoinnissaan.

Tietysti klikkausten määrä ohjaa, ymmärrän kyllä sen.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 708
Viestejä
4 166
Zorbas

Poissa
Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliigajoukkueet, joilla olosuhteet kunnossa

Vs: YLE - jalkapallon syöpä?
Vastaus #3775 : tänään kello 10:10:49
Tänään Ylen aamun Jälkihiessä (Keitä Ruotsi äänesti ja mistä vaalitulos kertoo? | Ylen aamu) Kaj Kunnas, Sini Forsblom ja Juha Valvio juttelivat suomifutiksen (Stadin derbyn) huligaaniongelmasta ajasta 2:52:50 alkaen. Toki edeltävä koriskeskustelu kannattaa myös vilkaista kontekstin ymmärtämiseksi.

Saattaa tulla penaltia ja ihan turhaan näitä ehkä tulee laitettua, mutta...
 
Viestejä
2 571
Tämä keskustelu yli kaksimetristen koripalloijen syrjimisestä alkaa olemaan nettikeskustelua absurdeimillaan, eikä mulle ole siihen mitään lisättävää, mutta Mädillä on. :)

Madsenilla on joukkueessa vahvuuksiinsa sopiva rooli. Korkealle pomppaava Madsen osaa hyökkäyspäässä niin donkata kovaa kuin heittää kolmosiakin. Puolustuspäässä atleettinen Madsen ilmentää osuvasti entistä urheilullisempaa Susijengiä.

”Ei mitään pois aiemmilta joukkueilta, mutta meillä on enemmän vaihtoehtoja. Olemme joka pelipaikalla kookkaampia”, Madsen arvioi.

 
Viestejä
51
Vaikka Suomi voittais EM-kultaa nyt niin jääkiekkomaajoukkueen saavutukset olisi toimittajien mielestä varmaankin silti arvokkaampi, koska Suomi voitti sen "historiallisen ensimmäisen palloilulajien Olympiakultamitalin". Se olisi toimittajien perustelu asialle. Väärin siis menisi toimittajien valinta. Oikeastihan ne Olympialaiset jääkiekossa oli korkeintaan MM-kisatasoa, eli käytännössä Suomi voitti 2 maailmanmestaruutta samana vuonna. Onneks sillä ei ole loppujen lopuksi mitään väliä mitä ne toimittajat valitsee.

Euro-olympialaiset ovat kiekossa normaalisti selvästi MM-kisoja heikkotasoisempi turnaus. Esim. 2019 Ruotsilla ja Venäjällä oli MM:issä melkoisen nimekkäät joukkueet. Tänä vuonna Venäjän puuttuminen toki helpotti Skoda Cupin voittamista huomattavasti.

Jos Suomi voittaisi koripallossa EM-kultaa, sillä tulisi myös valinta vuoden joukkueeksi. Voi siellä unisia pappoja olla äänestämässä mutta ei sinne nyt sentään saattohoitokodin letkuissa maaten listoja lähetellä.
 
Viestejä
726
Zorbas

Poissa
Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliigajoukkueet, joilla olosuhteet kunnossa
Vs: YLE - jalkapallon syöpä?
Vastaus #3775 : tänään kello 10:10:49
Tänään Ylen aamun Jälkihiessä (Keitä Ruotsi äänesti ja mistä vaalitulos kertoo? | Ylen aamu) Kaj Kunnas, Sini Forsblom ja Juha Valvio juttelivat suomifutiksen (Stadin derbyn) huligaaniongelmasta ajasta 2:52:50 alkaen. Toki edeltävä koriskeskustelu kannattaa myös vilkaista kontekstin ymmärtämiseksi.

Saattaa tulla penaltia ja ihan turhaan näitä ehkä tulee laitettua, mutta...
Sulla on näköjään joku agenda päällä ja ilmeisesti minun pitäisi tähän reagoida. Kerrotaan tästä aiheesta että ottelussa HJK-Betis oli aivan fantastinen tunnelma alusta loppuun, ottelu alkoi sillä että valtava määrä ihmisiä lauloi klubin laulun ja koko ottelun ajan kannustus oli kovaa, erilaiset laulut raikui eikä vain päädyn suorittamana vaan se toimi onnistuneesti saaden muutkin katsomonosat mukaan. Itse matsissa hjk oli erinomainen ja aivan hyvin olisi voinut myös voittaa ottelun. Täysin uniikki tapahtumana Suomessa josta kukaan ei voi sanoa mitään negativista. Kyseessä oli seurajoukkue ei maajoukkue, tälläiseen ei mikään muu seurajoukkue Suomessa missään lajissa usko pystyvän. Klubilla on valtavasti kannattajia, jos vastustajat olisivat såännöllisesti tuollaisia niin tuollainen karnevaali toistuisi. Oikein hieno tapahtuma joita on vielä ainakin 2 jäljellä suomalaisten iloksi.
 
Viestejä
726
Aikanaan joku kirjoitti täällä että Tuovin joukkueeseen vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia ja se on varmasti totta. Ei maajoukkueessa opeteta motoriikkaa eikä kykyä nopeaan liikkeeseen ja kuntopohjaa paremmaksi.

Espanjan päävalmentaja kommentoi Suomen hyökkäyspeliä hankalaksi puolustaa koska Suomen pelaajat juoksevat kovalla temmolla hakemaan vapaita paikkoja. Hän piti Suomea äärimmäisen vaikeana vastustajana.
 
Viestejä
1 347
Hetken piti etsiä, mutta löytyihän tuo:

”Kantosen sopimus sisältää ulkomaanpykälän kesälle 2022.”

Hyvin löydetty :). Toivottavasti Kantonen menee ulkomaille kokeilemaan, mutta tietenkin johonkin järkevään paikkaan pitää mennä. Pitää olla vähintään joukkueen kakkospointti.

Hyvin kiinnostavaa on meidän kolmen tulevan kärki PG:n sopimusasiat. Jokainen näistä kolmesta voi hyvinkin olla uudessa seurassa ensi kaudella. Sitten kun porkkanana on se että ehdottomasti haluaa olla MM-kisajoukkueessa mukana, eikä sen takia kausi saa mennä katrastrofaalisesti niin kyllä se kasvattaa pelaajana suoriutumaan hyvin. Tuovi voisi ottaa Maxhunin tai Kantosen Ranskaan, mutta ei penkinlämmittäjäksi.

Maxhuni - vapaa agentti. Luulen että joukkueilta löytyy paljon kiinnostusta Maxhunia kohtaan aika hyvin menneiden EM-kisojen jälkeen. Maxhuni teki varmaankin oikein kun ei solminut sopimusta ennen kisoja. Hyvä paikka voisi olla esimerkiksi joku Slovenian pääsarjan keskitason joukkue, jossa Maxhuni saisi olla ykköspointti. Se voisi olla erittäin kova juttu, kun Maxhunilla on balkanilaistaustaa, niin se voisi sopia Maxhunille ja olla inspiroiva ja kehittävä ympäristö.

Kantonen - ulkomaanoptio. Toivottavasti Kantosella on hyvä agentti hoitamassa hänet oikeaan osoitteeseen.

Little - ensimmäinen kausi jenkkilässä. Vuosi high schoolia ja sitten NCAA:han ja sen jälkeen ilmeisesti Littlen haaveena on jo olla NBA draftissä. Vain vuosi siis NCAA:ta kuten Markkanen teki. High schoolissa Sunrise Christian Academy Kansasista on lukemani perusteella kovatasoinen koripalloympäristö. Viime kaudella siis 25 voittoa ja 2 tappiota ja Kansasin NCAA joukkue (Little ei siis ole menossa Kansasin NCAA joukkueeseen) on myöskin erittäin kova kun voitti NCAA:n mestaruuden viime kaudella. En tiedä liittyykö noi kaks Kansasilaista koulua toisiinsa mitenkään sillä tavalla, että high school joukkue kasvattaisi Kansasin NCAA joukkueeseen osan pelaajistaan, että siinä olisi jonkinlainen silta joillekkin pelaajista. Little on kuitenkin siis menossa NCAA:han eri paikkaan, eli Bayloriin, Texasiin. Pointti siis oli että Kansas on koripallossa aika korkeatasoinen alue tällä hetkellä. Baylor taas on NCAA:n 2021 mestari. Kansas johon Little ei ole menossa on NCAA:n 2022 mestari.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 347
Little on esittänyt nuoresta iästään huolimatta yllättävän kypsiä otteita. Harvemmin sitä voi sanoa kenestäkään teini-ikäisestä debytantista, että näkee kenttää erinomaisen hyvin ja puolustaa loistavasti.

Ne Littlen pitkät harppuunasyötöt on tosi hyviä. Usein kun Little tekee niitä ja syntyy helppo kori niin heti ajattelen että kovinkaan moni muu pelaaja Suomen joukkueesta ei olisi tossa tilanteessa sitä tehnyt. Se siis on mun mielestä hyvän pelisilmän ja rohkeuden tai ennakkoluulottomuuden merkki Littleltä. Sen tyyppiset syötöt eivät ole olleet kovin yleisiä Suomen maajoukkueessa viime vuosina ilman Littleä, joten mulle ainakin ne pistää silmään.

Miten käykään Espanjaa vastaan niin ollaan tosi hyvässä tilanteessa nyt kaikin puolin. Suomen koripallomaajoukkueen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Tällaista nostetta Suomen koripallo tarvitsikin, jotta noustaan seuraavalle tasolle huippumaiden joukkoon pysyvästi.

Uskon Suomen voittoon Espanjaa vastaan. Luulen että Lorenzo Brown ei pelaa yhtä hyvää peliä kuin Liettuaa vastaan ja kai siinä Salin yrittääkin olla Brownin päällystakkina. Katsotaan mitä Tuovi ja muu valmennusjohto keksii Espanjaa vastaan taktisella tasolla ja mitä Teemu Rannikko on skoutannut Espanja-Liettua pelistä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4 166
Sulla on näköjään joku agenda päällä ja ilmeisesti minun pitäisi tähän reagoida. Kerrotaan tästä aiheesta että ottelussa HJK-Betis oli aivan fantastinen tunnelma alusta loppuun, ottelu alkoi sillä että valtava määrä ihmisiä lauloi klubin laulun ja koko ottelun ajan kannustus oli kovaa, erilaiset laulut raikui eikä vain päädyn suorittamana vaan se toimi onnistuneesti saaden muutkin katsomonosat mukaan. Itse matsissa hjk oli erinomainen ja aivan hyvin olisi voinut myös voittaa ottelun. Täysin uniikki tapahtumana Suomessa josta kukaan ei voi sanoa mitään negativista. Kyseessä oli seurajoukkue ei maajoukkue, tälläiseen ei mikään muu seurajoukkue Suomessa missään lajissa usko pystyvän. Klubilla on valtavasti kannattajia, jos vastustajat olisivat såännöllisesti tuollaisia niin tuollainen karnevaali toistuisi. Oikein hieno tapahtuma joita on vielä ainakin 2 jäljellä suomalaisten iloksi.

Ei pidä reagoida, missään tapauksessa mun höpinöihin. :D Kyllä potkista tulee itsekin seurattua, ainakin tulostasolla. ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös