Koripallo.com

Susijengin kokoonpano Islanti- ja Bulgaria-otteluihin 23.-25.2.2018

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 979
#1
Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman nimesi perjantaina joukkueen, jolla Susijengi lähtee MM-karsintaotteluihin perjantaina 23.2. Islantia ja sunnuntaina 25.2. Bulgariaa vastaan. Seitsemäntoista pelaajan joukossa on pääosin tuttuja ja odotettuja nimiä.

Yllätyksellinen nimi kokoonpanossa on vasta 18-vuotias Elias Valtonen. HBA-Märskyssä pelaava 198-senttinen nuorukainen on ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueen mukana. Nuorten maaotteluista Suomi-paita on kuitenkin Valtoselle hyvin tuttu, sillä takana on jo 68 maaottelua.

Susijengin kokoonpano Islanti- ja Bulgaria-otteluissa
Roope Ahonen, CB Ourense (ESP)
Shawn Huff, Fraport Skyliners (GER)
Antti Kanervo, Helsinki Seagulls
Mikko Koivisto, Salon Vilpas
Petteri Koponen, FC Barcelona (ESP)
Tuukka Kotti, Helsinki Seagulls
Carl Lindbom, KK Osijek (CRO)
Alexander Madsen, USK Praha (CZE)
Erik Murphy, ei seuraa
Juho Nenonen, Salon Vilpas
Antto Nikkarinen, KTP-Basket, Kotka
Matti Nuurinen, BMC U Pitesti (ROU)
Anton Odabasi, Trabzonspor (TUR)
Sasu Salin, Unicaja Malaga (ESP)
Ilari Seppälä, Kataja Basket, Joensuu
Elias Valtonen, HBA-Märsky, Helsinki
Jamar Wilson, Nanterre-92 (FRA)

Joukkue on pääosin sama kuin marraskuun edellisissä MM-karsintapeleissä. Ottelut Reykjavikissa Islantia vastaan ja Helsingissä Bulgariaa vastaan ovat Susijengille tärkeitä ei vain alkulohkosta jatkoon pääsyn kannalta, vaan myös siksi, että ensimmäisen vaiheen ottelutulokset jäävät voimaan toisessa lohkovaiheessa jatkoon pääseiden maiden osalta.

– Perhosen siivenisku Tokiossa saattaa aiheuttaa rankkasateen Meksikossa ja voitto helmikuussa 2018 saattaa olla ratkaisevassa asemassa, kun karsitaan paikoista MM-kisoihin Kiinaan elo-syyskuuksi 2019, päävalmentaja Henrik Dettmann kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Perjantaina kohtaamme täyden hallin edessä vieraskentällä selkä seinää vasten pelaavan kotijoukkueen. Toivottavasti saamme sunnuntaina samanlaisen tuen omalta kotiyleisöltämme Bulgariaa vastaan, Dettman toivoo.

Yllätysdebytantti Elias Valtonen on tällä kaudella ollut HBA-Märskyn kantavia voimia miesten divarissa 16,6 pisteen, 4,9 levypallon, 2,9 syötön ja 1,9 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoillaan. Tammi-helmikuussa pelatussa Yhdysvaltain high schoolien National Prep School Invitational -turnauksessa Valtonen valittiin turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

– Elias on pelannut hyvin sekä divarissa että Yhdysvaltain turnauksessa ja osoittanut sellaista kypsyyttä, jota Susijengissä pelaamisessa vaaditaan, Dettmann kehuu.

Aikuisten maajoukkueen pelaajat ovat Valtoselle ennestään tuttuja pikkufanin ja katsojan roolissa. Nyt 18-vuotias pääsee testaamaan taitojaan Susijengin vakionaamojen keskellä. Teini-ikäisenä Suomen miesten maajoukkueeseen on noussut viimeisinä pelaajina Lauri Markkanen, Sasu Salinja Petteri Koponen – Valtosella on siis isot koristossut täytettävänä.

– Minut valittiin Susijengin pelaajien kasvatti- ja edustusseuroista vuonna 2013 Slovenian Ljubljanaan tapaamaan maajoukkuepelaajia suurlähetystöön ja katsomaan pelit Sloveniaa ja Espanjaa vastaan. Siitä on kuljettu pitkä matka tähän päivään, tunnelmoi Valtonen.

– Onhan se suuri kunnia ja kovia äijiä kaikki! Hieno juttu, että näinkin nuorena saa madollisuuden näyttää ja mitata osaamista seuraavalla tasolla.

Syksyllä 2018 Valtonen siirtyy Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han Arizona Staten riveihin.

Molemmat Suomen MM-karsintaottelut ensi viikolla näytetään suorina lähetyksinä Ylen TV2:lla.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 979
#2
Susijengi valmistautuu hyvillä mielin MM-karsintataistoihin – Koripallo.com

Suomi kohtaa MM-karsintalohkonsa otteluissa perjantaina vieraissa Islannin ja sunnuntaina kotikentällä Bulgarian. Ympäri Suomea ja Eurooppaa alkuviikon yhteisiin harjoitukseen kerääntyneet Susijengin pelaajat ovat motivoituneita voittamaan.

– Kovaa mentiin, mutta ei ehkä niin kovaa kuin marraskuun karsintaikkunan ensimmäisenä päivänä, jolloin juoksimme kieli vyön alla. Pääsimme heti olennaiseen kiinni ja saimme hyviä juttuja tehtyä, Susijengin laituri Erik Murphy kommentoi.

– Monilla kavereista oli vielä peli sunnuntaina, kun taas itse matkustin sunnuntain. Jamar (Wilson) puolestaan liittyy remmiin tiistaina. Näihin asioihin nähden olimme kartalla paremmin kuin hyvin, Murphy kehuu.

Murphy on ollut ilman pelipaikkaa viimeiset pari kuukautta ja viettänyt aikansa Yhdysvalloissa. Viimeiset huhut ovat vieneet Murphya Italian pääsarjan Brindisiin, mutta kokenut iso mies pysyttelee toistaiseksi sopimuksettoman pelaajan statuksella.

– Odotan vielä oikeaa tilaisuutta. Kun näen paikan, joka on urani kannalta oikea, hyppään epäröimättä kyytiin.

Susijengiin mukaan puolestaan Ranskasta matkasi Jamar Wilson, joka oli tyytyväinen päästyään sateisesta Keski-Euroopasta lumiseen Suomeen ja nukkumaan omaan sänkyynsä.

– Tuntuu erikoiselta. Tulet seurajoukkueestasi tänne ja tuntuu heti kuin olisit kotonasi ja parhaiden kavereidesi kanssa. Se merkitsee minulle todella paljon, Wilson hymyili.

– Islanti on vaarallinen ja Bulgariaa vastaan oli aiemmin todella tiukka ottelu. Kaksi vaikeaa ottelua tulossa. Meidän täytyy vain valmistautua lyhyessä ajassa hyvin ja tulla taistellen peleihin, se antaa meille parhaan mahdollisuuden voittoihin, Wilson summasi.

Valmistautumisaika viikonlopun otteluihin on lyhyt, varsinkin kun pelaajat saapuvat harjoituksiin ympäri maanosaa, osalla vielä juuri pelattu seurajoukkueen ottelu alla.

– Tullaan eri puolelta Eurooppaa, ja osa oli vielä pelannut edellisenä päivänä. Alkuun tämä on vielä käynnistämistä, valmentaja Lassi Tuovi pohti.

– Islanti ja Bulgaria ovat kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Meidän tulee valmistautua kohtaamaan kaksi täysin toisistaan poikkeavaa pelityyliä kahden vuorokauden sisään, Murphy pohti valmistautumista peleihin.

– Meidän on pelattava epäitsekkäästi, toteutettava puolustustamme niin hyvin kuin suinkin pystymme, oltava samalla kartalla hyökkäyksessä, pelattava omantyylistämme peliä. Kun teemme niin, lähtökohtamme ovat vahvat, Murphy jatkoi.

Elias Valtoselta ennakkoluuloton sisääntulo Susijengiin

Suomen uusin maajoukkuedebytantti Elias Valtonen on tullut rohkeasti sisään Susijengin rinkiin. 18-vuotias HBA-Märskyn pelaaja on tehnyt välittömän vaikutuksen vanhempiin veteraanisusiin.

– Elias on todella hyvä pelaaja, ja hän sopii mainiosti ryhmään. Hyökkäyspelissämme on tietenkin opeteltavaa, mutta alku oli todella lupaava, Murphy kertoi.

– Olen innoissani hänestä. Tein hommia Märskyn kanssa loppuvuodesta ja olin erittäin vakuuttunut siitä mitä näin. Hän on ansainnut tämän, taivas on hänellä kattona, Wilson hehkutti.

– Elias oli ennakkoluuloton ja pirteä esitys häneltä. Tähän sisään tuleminen ei ole vaikeaa. Kun lähetimme hänelle etukäteen jotain hyökkäyskuvioita, nyt hän sanoi, että nämä olivat suurelta osin ihan tuttuja juttuja. Se kertoo siitä, miten portaikko nuorisomaajoukkueista on rakennettu, valmentaja Tuovi mietti.

Katso Lassi Tuovin haastattelu


Katso Jamar Wilsonin haastattelu

 
Viestejä
1 714
#3
Malagalla on Euroliigapeli torstaina ja Barcelonalla perjantaina samaan aikaan Islanti-matsin kanssa. Olisiko tässä siis toivoa, että Salin ja Koponen nähtäisiin Bulgaria-matsissa? Salin voisi kai teoriassa pelata jo Islantia vastaan, mutta eri asia lienee, kannattaako rynnätä Islantiin heti edellisen illan pelin jälkeen.

Junnu Leen pelit Israelissa voi mennä ihan hyvin, mutta ringissä Junnua ei näy. Siitä varmaan johtunee sekin (mitä joku täällä jossakin kyseli), miksi Odabasi melko varmasti nappaa paikan joukkueessa vaikka kauden näytöt melko ohuet onkin.

Kiinnostava yksityiskohta: ihan ylläolevan Lassi Tuovin haastattelun lopussa taustalla vilahtaa Alex Murphy treenivetimissä. Tavallaan kiva ajatus, että otetaan kaveri mukaan treeneihin pitämään yllä sosiaalisia & pelillisiä suhteita Susijengiin.

Saapa nähdä millainen pudotuspeli tällä kertaa käydään viimeisistä pelipaikoista - ja montako peliminuuttia viimeisinä joukkueeseen mukaan otetuille kertyy. Pikaisesti kurkattuna Lindbom ja Madsen pelaa varsin hyvää vaihetta (kumpikin pelaa puolisen tuntia peliä kohden ja tekee kymmenisen pistettä & ottaa seitsemisen levypalloa). Ahonen ja Nuutinen merkkauttaa itselleen noin 25 minuuttia joissa Ahonenkin pääsee siihen kymmeneen pisteeseen, Nuutinen ihan ei - kummankaan rooli tosin ei taida olla ensisijaisesti joukkueensa pistenikkarina oleminen.

Ei tarvinne olla kummoinen ennustajaeukko arvatessaan, että listalta putoavat ensimmäisinä Juho Nenonen ja Ilari Seppälä. Itse kyllä heittäisin Antto Nikkarisen sijaan Elias Valtosen jokerikorttina peliasuun ja ainakin hetkeksi kentälle kokeilemaan, miltä meno maistuu oikeassa aikuisten kv. pelissä.
 
Viestejä
344
#4
Turkin liiga on Euroopan kovin kansallinen liiga, Odabasi pelaa vakinaisesti siinä. Mitä muita näyttöjä voi edes vaatia? Ajatuksella ettei sarjoilla ole väliä valinnoissa muuttuisi kaikissa lajeissa maajoukkueet paljon. Erik Murphy arveluttaa aika paljon, ollut jo muutaman kuukauden ilman sopparia ja jos ne esitykset on sarjoissa olleet sellaisia mitä maajoukkueessa niin ei se kyllä yllätä. Maajoukkueen kannalta Erikin huonontuminen ja Alexin loputtomat loukkaantumiset on kyllä todella huono asia.

Islantia vastaan olisi tärkeämpää saada Koponen ja Salin mukaan, vähän pahalta näyttää. Islanti paahtaa kotikentällään pisteitä ja nauttii hurjasta kannatusedusta. Tsekkimatsin tappion jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa alkulohkon loput matsit.
 
Viestejä
1 547
#5
Nikkarinen on kyllä uskomattoman pehmeä Kotkassakin. Mitä miehelle oikein on tapahtunut?
No, pehmentyneitä on muitakin, kuten yllä todetaan.
Pelaakohan Koponenkaan lainkaan Euroliigan peleissä?
 
Viestejä
1 196
#7
Toivottavasti Valtonen saa peliaikaa eikä ole penkillä koko ottelua.
Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa.

Täysin uutena pelaajana pöytäkirjaan on ehdolla vasta 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, HBA-Märskyssä seniorikauttaan pelaava Elias Valtonen.
Mutta kyllä voiton hakeminen on Islannista työn ja tuskan takana matkaan lähtevällä miehistöllä. Islanti pelasi todella hyvin Suomea vastaan jo viime kesänä Helsingin em-kisoissa ja hävisi vain 4 pinnaa. Käsittääkseni Islannilta ei puutu ketään näistä peleistä. Suomelta sen sijaan puuttuu kolme parasta pelaajaa verrattuna viime kesän peliin.

Näköjään Bulgariakin oli pitkään sillassa vieraspelissä Islantia vastaan. Neljännen jakson alussa 8 pinnaa perässä kuitenkin voittaen 4 pinnaa.

Veikkauksen kertoimetkin ovat ehkä hieman liikaa kallellaan Suomen suuntaan (Islanti 3,2 vs Suomi 1,3), mutta kyllähän Suomi hienoinen suosikki on peliin. Mutta kyllä Suomenkin pitää saada hyvä peli ja erityisesti nykyrosterin "tähtien" Wilsonin, Murphyn ja Huffin pitää onnistua pelaamisessaan. Tosin kukaan heistä ei ole tunnettu tasaisen varmasti pelaamisestaan, vaan enemmänkin päinvastoin.
 
Viestejä
1 714
#8
Veikkauksen kertoimetkin ovat ehkä hieman liikaa kallellaan Suomen suuntaan (Islanti 3,2 vs Suomi 1,3), mutta kyllähän Suomi hienoinen suosikki on peliin.
Pitäisiköhän sijoittaa useampi euro Islannin voittoon? Jos hiukan vähentäisi harmitusta Suomen hävitessä?

Eka pudotus tehty, eli Nikkarinen ei lentänyt Islantiin. Kohtuu odotetusti listalla ei ole myöskään Koposta eikä Salinia. Toivotaan, että edes toinen saataisiin sunnuntaiksi Bulgaria-peliin.

Ilmeisesti joukkueenjohdollakin on ongelmia tehdä valintoja, kun matkaan otettiin 14 pelaajaa. Pidetään peukkuja Valtoselle, että saisi pukea peliin mukaan.
 
Viestejä
275
#10
Tai ehkä mukana on 14 pelaajaa, jotta varalla on pari siltä varalta, että joku/jotkut sairastuu tai loukkaantuu harjoituksissa? Tai sitten mukana on pari pelaajaa kehittymässä, koska katsomallakin oppii ja samalla voi osallistua myös joukkueen treeneihin. Eli ehkä ajatus on, että esim. 2 pelaajaa pelaa Islanti-pelissä ja toiset kaksi Bulgaria-pelissä.
 
Viestejä
344
#11
Murphy ja Nuutinen ei pelaa tänään. Tämä tarkoittaa sitä että Valtonen debytoi suoraan karsinnassa. Aika kokemattomalla ryhmällä mennään ja kyllähän etenkin Jammulta vaaditaan tänään ihan huippupeliä. Islannilla palaa Stefansson ja Ermolenski. Systeemihän menee niin että jatkokarsintaan jää voimaan vain keskinäiset ottelut jatkoon päässeillä.
 
Viestejä
315
#12
Murphy ja Nuutinen ei pelaa tänään. Tämä tarkoittaa sitä että Valtonen debytoi suoraan karsinnassa. Aika kokemattomalla ryhmällä mennään ja kyllähän etenkin Jammulta vaaditaan tänään ihan huippupeliä. Islannilla palaa Stefansson ja Ermolenski. Systeemihän menee niin että jatkokarsintaan jää voimaan vain keskinäiset ottelut jatkoon päässeillä.
Miksi ei Murphy ja Nuutinen pelaa? Oletan että puhut Eerikistä etkä Alexista?
 
Viestejä
1 048
#14
Same old same old. Puolustetaan niin iholla ja mennään jokaiseen tilanteeseen niin himokkaasti että kaveri painelee yhdellä harhautuksella ohi tai saa takaovella pallon layupiin. Mut on toki toi Islannin liikekin aika ihailtavaa

Edit: joopa joo, kaamea vika neljännes. Islanti oli pelissä mukana, Susijengi katseli vierestä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 264
#16
Lohtuna, että oma Veikkaus-tili kasvoi mukavasti, mutta urheilullisesti fakta on ettei Suomen kakkosmiehistö näissä pärjää. Islannin valmennuskin vei Henkan pukukööriä 100-0.
 
Viestejä
212
#19
Olipahan surkeaa paskaa!!! Vittu tollasta hevonpaskan sakkia vastaan oli kyllä säälittävän huono esitys. Housuihin paskottiin oikein kunnolla. Nyt tämä pellesakki juoksemaan viivoja huominen päivä niin joko alkais löytyä asennetta seuraavaan peliin... vittu mitä hyökkäyslevareita annettiin...
 
Viestejä
315
#20
Olipahan surkeaa paskaa!!! Vittu tollasta hevonpaskan sakkia vastaan oli kyllä säälittävän huono esitys. Housuihin paskottiin oikein kunnolla. Nyt tämä pellesakki juoksemaan viivoja huominen päivä niin joko alkais löytyä asennetta seuraavaan peliin... vittu mitä hyökkäyslevareita annettiin...
Tsekkiä vastaan peli oli yhtä karmeaa.

Olisi nyt edes voinut antaa Valtosen pelata. Eikä mitään pikku minuutteja. Ei sitten annettu pelata ollenkaan. Valtosen ajot olisi purrut noihin.

Lindbom, Koivisto oli hyviä. Huff oli hyvä alussa mutta hiipui loppua kohden.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös