Koripallo.com

Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?

Viestejä
3 505
Tätä käsiteltiin jo kesän pelien yhteydessä. Jollain oli silloin Twitterissä ns. parempaa tietoa, myös sen osalta, että Fiifi olisi kansalaisuuden saanut tosiaan vasta 16-vuotiaana. Joku joka oli niissä keskusteluissa mukana, voisi kaivaa ne esille. Lopputulos oli se, että päätös oli, että Fiifi & Jammu eivät kentällä voi olla samaan aikaan - mutta liitto on asiasta valituksen tehnyt.


Ymmärtääkseni asia on juuri näin.

En tiedä millä kansalaisuudella Fiifi on aikoinaan pelannut U16-joukkueessa, mutta ymmärtääkseni kansalaisuutta on anottu alle 16-vuotiaana, myonnetty 16-vuotiaana. ja todellakin, Suomi on valittanut FIBAan tuosta tulkinnasta. Ehkä sieltä tulee vielä uusi päätös.

En ole varma tuosta U16 ikärajan tulkinnasta - saako U16-turnauksissa pelata sen vuoden ajan kun täyttää 16 v, eli saako pelata U16- sarjaa lähes vuoden, jos on syntynyt tammikuun alussa?
 
Viestejä
2 333
Kyllä tässä nyt otetaan aika isoja askeleita Susijengin tulevaisuutta kohden. Kiitos ja kumarrus Susijengin johdolle tästä!

Ja tää on siis muuttunut ihan vuodessa parissa.

Nyt nuoret pelaajat pääsee kokoonpanoon (eikä penkkiä täytetä väkisin aiempien vuosien täyttömiehillä) ja niille myös annetaan peliaikaa (esim. Lindbom ja Nenonen pelasi kaiketi vain muutaman minuutin eikä Huffkaan urakoinut).

Ja nuoriso kiittää & pelaa ennakkoluulottomasti - ja parhaillaan todella hyvin.

Vähänhän sitä meinasi tulla lopussa hätä pääosin kokemattomuudesta johtuvien virheiden takia. Mutta nää nyt on peanuts isossa kuvassa. Nääkin kokemukset kasvattaa.

Kaiken lisäksi Latviakin alkoi olla jo ihan kelpo kokoonpanolla pelissä, että siitäkin plussaa.

Okei. Olihan tää osin pakon sanelemaakin, että vähän voinee valmennusjohdon hehkutuksesta ottaa poiskin. Mutta silti.


PS. Eikö nyt tosiaan olisi mahdollista saada Jantuselle ja Tahvanaiselle pelipaikat Korisliigasta ensi kaudeksi? Ei palkkaa ettei pilaa mahdollista yliopisto-uraa ja joku kunnon diili naapurilukion kanssa, että miten se abivuosi selätetään & mennään kirjoituksista läpi. Onhan se nyt vähän hassua, että nää kaverit pelaa tossa kehitysvaiheessa vuoden divaria.
 

XOX

Viestejä
406
PS. Eikö nyt tosiaan olisi mahdollista saada Jantuselle ja Tahvanaiselle pelipaikat Korisliigasta ensi kaudeksi? Ei palkkaa ettei pilaa mahdollista yliopisto-uraa ja joku kunnon diili naapurilukion kanssa, että miten se abivuosi selätetään & mennään kirjoituksista läpi. Onhan se nyt vähän hassua, että nää kaverit pelaa tossa kehitysvaiheessa vuoden divaria.

No, olisihan niille ollut mahdollista saada pelipaikat Korisliigasta ensi vuodeksi, jos HBA-Märsky olisi ottanut tarjolla olleen sarjapaikan vastaan. Mitä itse kannatin...
 
Viestejä
1 939
Joo, sama täällä. Voi toki argumentoida, että divarissa saavat isoja minuutteja, ja kuitenkin kokeneita pelaajia vastaan... (siis verrattuna siihen että kuluttaisivat penkkiä korisliigassa - toki hba korisliigassa olisikin sit ollut jotain muuta). Saavat treenata hyvin, pelimäärä on maltillinen, ja saavat lukion loppuun.

Ja korjatkaa jos olen väärässä, mutta kyllähän Jantunen ja Tahvanainen pärjäävät tuolla ennen kaikkea siksi, että osaavat pelata aikuisia vastaan..?

Sellainen jännä ajatus tässä silti hiipii, että saattavat Etelä-Euroopan suurseurat kohta alkaa soitella... :D
 
Viestejä
2 534
Jeesatkaa vähän...Milloin Suomi on viimeksi tehnyt 27p ensimmäisellä neljänneksellä näin laadukasta vastustajaa vastaan? 1993 Venäjää vastaan? 2013 esimerkiksi joku Slovenia peli?

En ole tottunut, että Suomi pystyy noin hyvään ensimmäiseen neljännekseen. Yleensä Italia kurittaa Suomea tuolla tavoin. Mitä Suomi teki eri tavalla ensimmäisessä erässä? Oliko vaihdot jotenkin tavallista lyhyempiä?
 
Viimeksi muokattu:

XOX

Viestejä
406
No, kun Italian mainitsit, niin viime kesänä Suomi teki 25 pistettä ekalla neljänneksellä Italiaa vastaan harjoitusottelussa.
 
Viestejä
1 340
Nyt kun ollaan taas päästy ihmettelemään sitä mikseivät Jantunen tai Tahvanainen pelaa Korisliigaa tasonsa mukaisesti, niin onko kellekään tullut mieleen ajatus että he ovat tuolla tasolla juuri siksi koska he EIVÄT ole pelanneet liigaa. Korisliigsn viikossa on kaksi-kolme peliä, jotka HBA:ssa korvataan laadukkailla harjoituksilla. Ei kukaan kehity enemmän pelaamalla 5 min ”tosipelejä” kuin treenaamalla hyvin kaksi tuntia.

Tähän on pakko vielä ihmetellä Ville Mäkäläisen tweettejä. Ymmärrän hyvin että maakuntien miehenä hän on HBA:ta vastaan, mutta luulisi hänellä olevan vähän parempaa ymmärrystä koripallosta kuin mitä hän antaa ymmärtää ulosannillaan. Se pelaajaura ilmeisesti merkkaa todella vähän kun puhutaan tasosta valmentajana tai valmennuksesta keskustelevana ex-pelaajana. Sad.
 
Viestejä
1 939
Ei varmaan pitäis huomauttaa, että tästä mainitusta rennosta pistetehtailusta lähes puolet tuli kahdelta sälliltä, joista toinen täytti vasta 18 ja pelaa toista peliään s-jengissä, ja toinenkin on vielä ns. oikeasti nuori ja pelaa neljättä matsiaan - ja Jantusta ei edes vielä mainittu.

Oliko siis niin, ettei Latvia a) ollut skautannut näitä nuoria tai ottanut heitä tosissaan, vai b) ei ylipäätään pelannut tosissaan, vai c) oli vaan huonosti valmennettu ja valmistautunut? Ihan pelimiehiähän tossa Latvian jengissä on.

Vai oliko se niin, että d) nuoret tuo tällä hetkellä tekemiseen sellaista rentoutta ja osaamista, jota ei ole totuttu aikuisissa susissa näkemään kuin muutamalta tyypiltä, joista juuri kukaan ei tainnut tänään olla kentällä.
 
Viestejä
1 939
Tuolta Latvia- ja Liettua-pelien ketjusta:

Aina välillä joku pelaa yläkanttiin, Tahvanainen, Jantunen, Markkanen ei pelaa yläkanttiin. Mixaus jossa parhaat aikuispelaajat ja nuoret ja siitä se joukkue lienee kaikkein optimaalisin. Rivipelaajat on aina vain täytettä ja mitä vähemmän sellaisia niin sitä parempi joukkue. Aika päästää irti vanhoista valinnoista ja vastuista, olisi typeryyttä kakata housuun ja olla luottamatta siihen mitä näkee. Palmista sellainen, että kyseessä voi olla myös Lindbomit ja seuraavat matsit kertoo lisää.

Kantsii tietysti katsoa tosipelit ja todeta ketkä siellä nostavat tasoaan... Ja pystyvätkö junnut sitten lopultakaan nostamaan sitä samalla tavalla. Mutta tekeminen on yleisesti ottaen ihan toisella tasolla. On ollut hyvää valmennusta, kaikin puolin, ja riittävän kovia pelejä pienestä pitäen.

(Ja Lindbomin urahan on ollut viimeiset pari vuotta nousujohteinen, mind you.)
 
Viestejä
1 340
Mulle, tossa pari viestiä ylempänä ;)

No näinpä onkin. Pahoitteluni.

Mitä tulee nuorukaisten suorituksen tasoon, niin itse en usko hetkeäkään etteivätkö Latvialaiset ammattimiehet olisi pelanneet tosissaan tai jättäneet tilanteita kesken. Silloin kun kengät on jalassa ja pallo pelissä niin silloin pelataan. Toki karsintaottelussa on se ylimääräinen lataus, mutta en laittaisi löysäilyn piikkiin.

Upea peli nuorilta pelaajilta. Tahvanainen vaikuttaa todella kypsältä ja itsevarmalta noin nuoreksi, ja Palmilla oli tänään(kin) pelissä sitä fyysisyyttä ja ennakkoluulottomuutta mitä olen kaivannut. Tällä tarkoitan siis sitä, ettei heittopaikan tullen enää epäröity sekuntiakaan, vaan heti kun pallo screenin jälkeen käsiin tuli, oli pallo ilmassa. Näin!

Edit: Ainoastaan Suomessa voi sanoa 24-vuotiasta Korisliigan pelaajaa ”nuoreksi pelaajaksi”. Otetaas sen verran takaisin, että todetaan Palmin olevan jo kokenut pelimies, mutta maajoukkueeseen melko uusi tulokas.
 
Viestejä
1 322
Mitäs kaikki ajattelee, kenet valitsisitte 12 miehen karsintamiehistöön? Oletetaan että Wilson ei pysty pelaamaan loukkaantumisen vuoksi. Omat valintani:

1. Koponen
2. Salin
3. Jantunen
4. Nuutinen
5. Kotti
6. Palmi
7. Huff
8. Lindbom
9. Kanervo
10. Tahvanainen
11. Nenonen
12. Alex Murphy/Madsen/Susi-Erkki (jos ei loukkaantunut)/Joku muu

Mainitaan muutama rannalle jääneistä: Odabasi, Aidoo

Koivisto on ilmeisesti loukkaantuneena ja Kanervo on vireessä ja lähes sama pelaaja kuin Koivisto ja harjoitellut hyvin viime aikoina joten en harkitse Koivistoa ollenkaan joukkueeseen tällä hetkellä vaikka olisikin tarpeeksi terve pelaamaan.

Onko kellään tietoa Eric Murphyn tilanteesta? Oletan että loukkaantuneena.

Harkitaankohan noita Espanjan 2. liigassa pelaavia Madsenia tai Roope Ahosta (muistaakseni Roope pelaa siellä) karsintajoukkueeseen? Oletan että Espanjan kakkosliiga kielsi maajoukkueessa pelaamisen harjoitusotteluissa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 340
Alex Murphyn pitäisi olla varma valinta. Bosnia on iso ja fyysinen joukkue ja suosisin Odabasia ennen Nenosta. Madsenin toivoisin olevan joukkueessa. Muutoin on todettava, että tämän päivän ottelun perusteella kokoonpano on aika toimiva.

Voisiko Jamar Wilsonin loukkaantuminen avata oven Ville Tahvanaisen todelliselle esiinmarssille miesten maajoukkueeseen, ja myöhemmin osoittautua onneksi onnettomuudessa? Roope Ahosta en tällä hetkellä kaipaa niin paljon kuin ehkä joskus.
 
Viestejä
1 322
Alex Murphyn pitäisi olla varma valinta. Bosnia on iso ja fyysinen joukkue ja suosisin Odabasia ennen Nenosta. Madsenin toivoisin olevan joukkueessa. Muutoin on todettava, että tämän päivän ottelun perusteella kokoonpano on aika toimiva.

Voisiko Jamar Wilsonin loukkaantuminen avata oven Ville Tahvanaisen todelliselle esiinmarssille miesten maajoukkueeseen, ja myöhemmin osoittautua onneksi onnettomuudessa? Roope Ahosta en tällä hetkellä kaipaa niin paljon kuin ehkä joskus.

Itse koen kyllä Nenosen käytännöllisemmäksi kuin Odabasin. Harjoitusottelut vain vahvistivat käsitystäni siitä.

Alex Murphy oli vakuuttava varsinkin hyökkäyspäässä, mutta minusta oli hetkiä jolloin puolustus ei ollut ihan terästä hänen ollessaan kentällä. Myös hyviä puolustuspään hetkiä kuitenkin löytyi. Alex olisi minun kahdestoista valintani siis olettaen että isoveli ei pelaa. Madsenin varmaankin jättäisin valitsematta vähän samasta syystä kuin tilanne Kanervo vs Koivisto edellisessä postauksessani. Alex Murphy ja Madsen ovat samantyylisiä pelaajia ja Alex on saanut laadukkaita harjoitusminuutteja maajoukkueen kanssa viime aikoina.

Aidoolla on kyllä myös saumat joukkueeseen jos Dettman haluaa ehdottomasti kolme pointtia joukkueeseen. Itse ottaisin 3 point guardia joukkueeseen ainoastaan jos Jamar on terve. Silloin he olisivat: Koponen, Wilson, Tahvanainen.
 
Viestejä
2 333
Jossakin musta uutisoitiin jo, että Madsen liittyy joukkueeseen nyt viikonloppuna - kuten Salin ja Koponenkin. Eiköhän nämä kolme pelaa myös itse karsintapeleissä (ellei Madsen sitten ole se ensimmäinen rannalle jäävä pelaaja).

Eilisessä matsissa Poikola taisi sanoa ohimennen, että Koiviston tulo joukkueeseen alkaa vaikuttaa epätodennäköiseltä (joka siis tarkoittanee myös sitä, että ovi on ollut auki ainakin vielä jokin aika sitten). Erik Murphysta tai Roope Ahosesta en ole kuullut kyllä pihaustakaan - paitsi että ainakin joskus aiemmin kesällä Susi-Erkillä oli jotakin klenkkaa. Odabasi ja Ojala pelasi eilen pyöreät nolla minuuttia mieheen ja lienevät siten ulkona karsintapelikokoonpanostakin.

Ja kuten tässä on taas vanhoja muisteltu, Aidoo voi pelata vain jos Wilson on poissa - mikä on nyt siis mahdollista, mutta ei kovin toivottavaa (vaikka Aidoonkin haluaisi kyllä nähdä myös tosipeleissä). Että pitäkäämme peukkuja Wilsonin tervehtymisen puolesta.

Aika paljon wanna-be pelaajia voi siis pudotella listalta.

Isoin pähkinä Dettmannilla & co. lienee siitä päättäminen, kuinka arvokkaana Lindbomin ja / tai Nenosen kokemusta pidetään suhteessa näiden tuoreempien tulokkaiden hienoihin esityksiin (ainakin jälkimmäisille annettiin näytön mahdollisuuksia näissä peleissä, vrt. eilen Nenonen taisi pelata 5 ja Lindbom 7 minuuttia, tai jotakin).

Toinen lie kakkospelintekijän valinta siinä tapauksessa että Wilson ei pysty pelaamaan (onko se Aidoo vaiko Tahvanainen?).
 
Viestejä
2 089
Nyt kun ollaan taas päästy ihmettelemään sitä mikseivät Jantunen tai Tahvanainen pelaa Korisliigaa tasonsa mukaisesti, niin onko kellekään tullut mieleen ajatus että he ovat tuolla tasolla juuri siksi koska he EIVÄT ole pelanneet liigaa. Korisliigsn viikossa on kaksi-kolme peliä, jotka HBA:ssa korvataan laadukkailla harjoituksilla. Ei kukaan kehity enemmän pelaamalla 5 min ”tosipelejä” kuin treenaamalla hyvin kaksi tuntia.

Tähän on pakko vielä ihmetellä Ville Mäkäläisen tweettejä. Ymmärrän hyvin että maakuntien miehenä hän on HBA:ta vastaan, mutta luulisi hänellä olevan vähän parempaa ymmärrystä koripallosta kuin mitä hän antaa ymmärtää ulosannillaan. Se pelaajaura ilmeisesti merkkaa todella vähän kun puhutaan tasosta valmentajana tai valmennuksesta keskustelevana ex-pelaajana. Sad.



Suosittelen lukemaan Elmo lehdestä Harri Mannosen viime ja tämän viikon jutut. Niissä ollaan mukavasti maanpinnalla ja perustellaan asioita, ei vain heitellä omia suosikki asenteitaan il oille.
 
Viestejä
2 568
Näiden harkkapelien perusteella on kyllä ehdottomasti pakko valita meidän huikeat teinipojat Jantunen ja Tahvanainen karsintaotteluihin. Luulen että Dettmann tulee toimimaan näin, koska vaikka jotkut kritisoi Dettmannia siitä, että hän muka perusteettomasti suosisi vanhoja kehäraakkeja ja karsastaisi nuoria, niin kyllähän Henkka on aina antanut luottoa todellisille huippulupauksille. Puhutaan nyt Koposen, Salinin, Markkasen ja Valtosen ja nyt Jantusen ja Tahvanaisen tasoisista huippukyvyistä. Jantusesta on sanottu jo paljon, mutta kyllähän tuossa kaverissa on jotain aivan poikkeuksellista. Fyysisesti on vielä kasvuvaraa mutta peliäly ja taidot ovat sillä tasolla, että suu meinaa välillä loksahtaa auki. Vähän niin kuin nuori Rubio tai Doncic.

Muista kokemattomista susijengiläisistä Alex Murphy on ollut erittäin positiivinen yllätys, ja tuntuu kyllä selvältä valinnalta kokoonpanoon. Kyllä mun mielestä tämän hetkinen Alex vaikuttaa paremmalta pelaajalta kuin se Erik Murphy, jota on nähnyt parin viime vuoden aikana. Kyllä tuo urheilullisuus ja hyökkäyspään taito, jonta Alex tuo on erittäin toivottu lisä Susijengiin. Toivottavasti hän nyt saisi uran raiteille ja pysyisi terveenä. Ja toivotaan Erkille tietenkin samaa.

Neljäs vakiintuneen kaartin ulkopuolelta valittava on ehdottomasti Palmi. Hän on ehkä ollut mulle se suurin yksittäinen yllättäjä. Kuten kaikissa edellä mainituissa, hänenkin otteissa on jotain sellaista suomalaiselle pelaajalle hyvin erityistä. Hän on valmis parhaaseen a-ryhmään.

Kaiken kaikkiaan tämä tuntuu varsin hyvältä valmistautumisjaksolta tosipeleihin. Nähtiin myös viitteitä siitä, että Susijengiin on nousemassa kovan luokan nimiä, jotka jo nyt ovat valmiita (eivätkä kaikki tulevaisuuden nimet tietenkään ole näissä karkeloissa mukana olleet).

Vielä tuosta sentteritilanteesta. Eihän meillä tietenkään ole optimaalinen tilanne siinä, mutta onhan sellaisen perinteisen balkanjyrän merkitys nykykoriksessa kuitenkin pienempi kuin takavuosina. Jos yhdellä pelipaikalla pitää olla jonkinlainen aukko, niin otan ehkä mieluiten kuitenkin tämän aukon vitospaikalle, jos nyt ajatellaan senttereitä silleen perinteisin koripallotermein. Meinaan sitä, että en usko että sellainen radulicamainen sentteri on kaikkein tärkein palanen jos miettii maajoukkuekorista. Uskon kyllä, että tuota voidaan kompensoida vähemmän sentterimäisillä korinaluspelaajilla + Tuukka Kottilla, ehkä Odabasilla ja tulevaisuudessa ehkä Hannes Pöllällä.
 
Viestejä
2 534
.............Oliko siis niin, ettei Latvia a) ollut skautannut näitä nuoria tai ottanut heitä tosissaan, vai b) ei ylipäätään pelannut tosissaan, vai c) oli vaan huonosti valmennettu ja valmistautunut? Ihan pelimiehiähän tossa Latvian jengissä on.

Vai oliko se niin, että d) nuoret tuo tällä hetkellä tekemiseen sellaista rentoutta ja osaamista, jota ei ole totuttu aikuisissa susissa näkemään kuin muutamalta tyypiltä, joista juuri kukaan ei tainnut tänään olla kentällä.
Latvia ei varmaan pystynyt skouttaamaan Suomen tulokkaita, koska tulokkaat tekivät kentällä sellaisia asioita, joilla pääsee NCAA:ssa nopeasti vaihtamaan toiseen kouluun. Minun näkemykseni mukaan Suomen pelaaminen oli kuritonta ja villiä (siis yllätyksellistä). Päävalmentaja ainoastaan nauroi kyyneleet silmissä ja piti hauskaa vaihtopenkillä.

Jantunen, Palmi ja Tahvanainen tekevät asioita, joita aiemmin ei uskottu Suomessa koripallo-oppinsa saaneiden edes pystyvän tekemään. He haastavat oman miehensä ja menevät siitä ohi. Mikäli ohitusyrityksessä ei oma urheilullisuus riitä niin silloin kusetus alkaa.

Pidän positiivisena, että Suomen pelaajat osaavat harhauttaa. Aina ei tarvitse olla parempi urhelija vaan riittää, että pystyy voittamaan kaksin kamppailut. Uudet pelaajat ovat minun näkemyksen mukaan viemässä Suomen peliä uudelle tasolle. Eilen ei vielä nähty mitään Graysonin tasoisia harhautuksia, mutta mikäli Euroliigapelaajien hassuttaminen ei riitä joutuu suomalaiset opettelemaan vielä uusia temppuja...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 547
Vielä tuosta sentteritilanteesta. Eihän meillä tietenkään ole optimaalinen tilanne siinä, mutta onhan sellaisen perinteisen balkanjyrän merkitys nykykoriksessa kuitenkin pienempi kuin takavuosina. Jos yhdellä pelipaikalla pitää olla jonkinlainen aukko, niin otan ehkä mieluiten kuitenkin tämän aukon vitospaikalle, jos nyt ajatellaan senttereitä silleen perinteisin koripallotermein. Meinaan sitä, että en usko että sellainen radulicamainen sentteri on kaikkein tärkein palanen jos miettii maajoukkuekorista. Uskon kyllä, että tuota voidaan kompensoida vähemmän sentterimäisillä korinaluspelaajilla + Tuukka Kottilla, ehkä Odabasilla ja tulevaisuudessa ehkä Hannes Pöllällä.
Valitettavasti Kotin aika on ohitse nuorten rynniessä parketille.
Odabasin kykyyn kehittyä en usko, verrattavissa Caveniin.
Hannes Pöllän pelinlukukyvyssä ja reagointikyvyssä on niin hirveän paljon kehittämistä, että saattaa aika mennä miehen ohitse.
 
Viestejä
1 939
Jos tollaiseen Jantunen/Tahvanainen-tason peliin yhdistyis jonkun individuaalin kohdalla sellainen Aidoon fysiikka niin meillähän alkais olla todellinen ongelma siinä että parhaat pelaajat on jossain peijoonin enbiieissä.

Btw. Ymmärsinkö oikein, että jonkun mielestä on ongelmallista, että päävalmentaja nauraa vedet silmissä - vai oliko se vain pakinointia? Nimittäin Henkasta kuvastui aika aseista riisuva helpotuksen ja ilon yhdistelmä, jonka vois tulkita niin, että herra on - syystä - tyytyväinen Suomi-koriksen suuntaan. Vrt. vaikka Hhuhkajat.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös