Koripallo.com

Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?

Viestejä
24
Tuntuu monelta keskustelijalta unohtuvan, että Möttölä/Rannikko/Kotti sukupolven primeaika majussa oli sillon ku he olivat jo yli kolmekymppisiä. Joukkue oli keski-iältäänkin lähemmäs 30 ku arvokisaputkessa olivat. Joten antasin tulevalle sukupolvelle 3-4 vuotta aikaa näyttää kykynsä. Itse näen tossa omassa listassa todella paljon potentiaalia ja toivottavasti saavat niitä yhteisiä harjotuksia ja pelejä mahollisimman paljon ennen ens EM-kisoja. Edellisen sukupolven kavereilla oli kyllä hyviä yliopistouria, mutta jotenkin olen siinä käsityksessä, että nykyisin yliopistokoris vielä astetta kovempaa koriksen maailman laajuisen kasvamisen takia. Lisäksi ennen ei ollut Laten kaltasta supertähteä.
Kyl mie sanon, että tämä maajoukkuetouhu saisi olla tasapuolisempaa. Jos et sie ole HBA-kasvatti, niin siun pitää olla käytännössä ulkomailla pelaamassa. Sen sijaan muuten kaikki koulupojat raahataan HBA:sta paikalle.
Kyl miun mielestä Korisliigan parhaat tulisi nähdä maaotteluissa. Niin tehdään jääkiekossa Euro hockey tourilla.
Se on taas Koripalloliiton heikkoutta, että Dettmanni saapi touhuta mitä häntä huvittaa.
 
Viestejä
2 415
Onhan toi suhteellisen kummallinen kommentti Shaqilta, että toiminta ei muuttus jos uusi valmentaja tulisi. Uskaltaisin väittää, että muutoksia tulisi ja runsaasti alkaen konkariosaston ulosheittämisellä, koska heillä ei ole enää 2 vuoden päästä käyttöä. Ehkä Koivisto vois olla Pete Virtasmainen sytyttäjä vielä sillon. Koponenkin luultavasti lopettaa jo 2 vuoden päästä, niin nyt pitäs saada ne potentiaaliset nuoret vastuurooleihin pikapikaa.

Todennäköisesti jos kuka tahansa olisi majun päävalmentajana, niin uudelleenrakennusta tehtäisiin samaan tapaan kuin nyt on tehty eli tuomalla vähitellen nuoria sisään ja harjoituspeleissä vastuuta enemmän. Ja tosipeleissä pelaisi sitten aina sen hetken paras ryhmä. Ja mielestäni kun parasta ryhmää valitaan, niin nämä sinun mainitsemasi konkariosaston pelaajat ovat vielä ansainneet paikkansa.. Ja nythän esim. Viro-peleissä ollaan todellisella junnuryhmällä liikkeelle eli tehdään juuri sitä kuin sinä(kin) haluat. Näistä näytön paikoista on lähivuosinakin noussut nuoria pelaajia mukaan tosipeleihin karsintoihin.. Se paikka pitää ansaita näytöillä harjoituspeleissä. Olisihan se ihan kahjoa, jos me heitettäisiin suoraan karsintoihin iso määrä (potentiaalisia) keltanokkia pelaavaan rosteriin. Todennäköisesti meillä on taas seuraavissa karsintaikkunoissa 1-2 nuorta pelaajaa enemmän rosterissa.

Mun mielestä surkeasti menneiden MM-karsintojen, huonosti alkaneiden EM-karsintojen ja pari vuotta huonosti sujuneiden harjotusmatsien takia kritiikki valmennuksesta on ihan perusteltua.

Me ollaan viimeisissä MM-karsinnoissa ja menevissä EM-karsinnoissa pelattu juuri sillä tasolla kuin meidän rosterilta voi olettaa. Toki aina mukaan on mahtunut joku huono peli, mutta pääsääntöisesti oman tason mukaan on pelattu. Kyllä se vaan niin menee, että nykyrosterilla ollaan hirveitä altavastaajia Ranskan ja Serbian kaltaisia maita vastaan.

Mitkä harjoituspelit ovat menneet huonosti? Lähes jokainen peli on ollut lähinnä pelaajien kokeilua, joten tason heilunta on selvä asia.

Lisäksi pelillinen ilme varsinkin hyökkäyspäässä on ollut hukassa viime vuodet. Siitä hyvänä esimerkkinä helmikuun Serbia-peli, missä vastustajien valmentajat hyydytti Suomen 10 vuotta vanhan hyökkäyspelin täydellisesti.

No ei. Erityisesti meidän hyökkäyspelaamisessa tuo rosterin heikkous näkyy. Serbia -pelistä puuttui vielä Koponen ja Jammu oli puolikuntoisena. Näin meillä ei ollut käytännössä yhtään pelaajaa, joka olisi pystynyt voittamaan oman miehensä. Valmennuksen on vaan vaikea tehdä mahdottomia, jos ei ole riittävän laadukkaita pelaajia toteuttamaan pelisuunnitelmaa.

Jantunen, Tahvanainen, Nkamhoua, Maxhuni, Valtonen, Kantonen, Madsen, Palmi, Jaakkola, Pöllä, Gustavson. Siihen vielä Late ja hyvä koutsi päälle, niin EM-kisoissa 8 sakkiin on hyvät masikset. Paremmat ku tällä edellisellä sukupolvella.

Toivotaan toivotaan parasta.. Mutta kun katsoo vuosia taaksepäin, niin lähes aina sen hetkisten tulevaisuuden lupausten potentiaali ja heidän tulevaisuuden taso on yliarvioitu ihan totaalisesti.. Muistuukin mieleeni keskustelut 5-6 vuoden takaa täältä forumilta, kun mietittiin tulevaisuuden pelinrakentajia majuun. Silloin useampi kirjoittaja oli "varma", että Tuomas Hirvonen ja Sami Ikävalko kyllä korvaavat Rannikon jättämän aukon majussa ihan lähiaikoina.

Ja en siis halua tätä pahalla sanoa, mutta luulen että tätä pappaikäluokkaa tulee vielä ikävä lähivuosina.

Juu ihan varmasti. Kun Koponen ja Jammu laittavat maju -tossut naulaan, niin laadukkaan pelinrakentajan puute tulee näkymään karmeimmin Suomen pelissä.

Tuntuu monelta keskustelijalta unohtuvan, että Möttölä/Rannikko/Kotti sukupolven primeaika majussa oli sillon ku he olivat jo yli kolmekymppisiä. Joukkue oli keski-iältäänkin lähemmäs 30 ku arvokisaputkessa olivat.

Eihän me tuon kolmikon prime -aikana maajoukkueella menestyttykään ihmeemmin. No ehkä voidaan sanoa Kotin uran parhaiden vuosien osuvan tuohon 2010-luvun alkuun.. Rannikko ja Möttölä olivat pelillisesti parhaimmillaan 2000-2010 -aikoihin.

Kuten edellä kirjoitin, niin meidän paras aika osui siihen vaiheeseen, kun nämä kolme pelaajaa pelasivat vielä laadukkaalla tasolla ja saivat avukseen nuoremman sukupolven pelaajia, joista muutamia on mukana vieläkin.
 
Viestejä
252
No ei. Erityisesti meidän hyökkäyspelaamisessa tuo rosterin heikkous näkyy. Serbia -pelistä puuttui vielä Koponen ja Jammu oli puolikuntoisena. Näin meillä ei ollut käytännössä yhtään pelaajaa, joka olisi pystynyt voittamaan oman miehensä. Valmennuksen on vaan vaikea tehdä mahdottomia, jos ei ole riittävän laadukkaita pelaajia toteuttamaan pelisuunnitelmaa.
Jyrkästi eri mieltä. Suomi pelas vanhoilla kuvioilla ja Serbia torppas ne täysin kuten teki Sveitsi ekan jakson myös. Siinä ei ois Koponen ja terve Wilson auttanut montaakaan koria. Suomen hyökkäyspeli on viime vuodet ollut täysin mielikuvituksetonta ja siinä suurin vastuu on valmentajilla. Ei tunnu valmennusjohtoa uusien kuvioiden opettelu kiinnostavan ku ei ole sitä tulosvastuuta ollenkaan. Vaikka se nyt Dettmanni-faneille koville ottaa, niin kyllä hänellä parhaat vuodet takana on. Kun se liekki valmentamiseen ei pala enää täysillä, niin ois aika siirtyä sivuun. Ja ei kai täällä kukaan tosissaan ajattele, että joku Kotti vois vielä olla ens kisoissa mukana. Jammulla ja Huffillakin jalka painaa jo nyt, niin ois ihan fiksu ratkasu jättäytyä itse sivuun ku valmennusjohto ei näytä pystyvän kavereitaan pudottamaan.
 
Viestejä
2 415
Jyrkästi eri mieltä. Suomi pelas vanhoilla kuvioilla ja Serbia torppas ne täysin kuten teki Sveitsi ekan jakson myös. Siinä ei ois Koponen ja terve Wilson auttanut montaakaan koria.

Kuvitellaanko täällä ihan aikuisten oikeasti, että me pystyisimme pelaamaan tasaisia pelejä tai voittamaan Serbian kaltaisia maita tuosta vaan pelkästään joidenkin mystisten "parempien kuvioiden" avulla? Varsinkin kun vielä on kyse pelistä, josta puuttui meidän kaksi parasta pelaajaa (Koponen, Markkanen) ja pelinrakentelun kannalta ehkä tärkein pelaaja (Wilson) oli puolikuntoisena.. Tuossa pelissä yksittäisenä tekijänä näkyi selkeästi rosterien tasoero. Serbia näytti tuossa pelissä kuinka (fyysistä) eurokorista pelataan ja Suomen pelaajilla ei ollut juuri mitään palaa vastata tuohon. Ja kun pallokin jouduttiin aina ottamaan omasta sukasta, niin pelin tempo meni hitaaksi hyökkäämiseksi, joka Suomen pelaajatalentille on suurin akilleen kantapää.. Niillä mystisillä "paremmilla kuvioilla" ei nyt vaan hirveästi pystytä tilannetta auttamaan.

Sveitsi -pelin ensimmäinen puoliaika meni täysin pelaajien piikkiin. Suomi heitti ekalla puoliajalla kolkit 1/15 ja teki vain yhden korin muualta kuin korin alta. Ja sieltä korin altakin Suomi tunaroi urakalla eli heitot kolmen sekunnin alueelta 5/20 ekalla puoliajalla.. Ei siinä paljon paremmat kuviot auta, jos pelaajat kivittää kaikki heitot joka paikasta! Muutenkin eka puoliaika oli hengetöntä pelaamista ja vasta puoliajan jälkeen herättiin pelaamaan.
 
Viestejä
3 498
Kyllä tässä Susihistoriassa eletään tällä hetkellä sellaista vaihetta että meidän pelaajakehityksemme ei vaan ole ollut riittävää. Meillä oli 80-luvulla syntyneitä kv tason pelaajia ainakin Rannikko, Kotti, Muurinen, Huff, Lee ja Koponen, mutta tuollaisia vastaavia 90-luvun kv-pelaajia on oikeastaan vain Salin ja Markkanen (Laurikin tulee olemaan todella vähän maajoukkueen käytössä). Ehkä joku Madsen tai Calle voi nousta lähelle Muurisen tai Kotin tasoa, ehkä ei.
Me ei vaan pärjätä kv-joukkueille, jos meidän järjestelmä tuottaa vain pari huippupelaajaa vuosikymmenessä. Se on ihan sama kuka maajoukkueen harjoituksia ja pelejä johtaa ja minkälaisilla kuvioilla hyökkäyspeliä pelataan.
Se miksi meille on viimeisen vuosikymmenen aikana tullut niin vähän todellisia huippupelaajia, on se ratkaiseva asia. Meillä on nykyään paljon hyviä pelaajia ulkomailla ammattilaisina, mutta me tarvitsemme useamman ihan oikeasti huippupelaajan a la Koponen, Rannikko, Möttölä, Salin, Markkanen.
Väliaikaisesti saimme myös hyvää apua "ulkopuolisilta", Murphy ja Wilson tulivat myös sopivasti huumaan, mutta nyt sekin alkaa olla ohi.
Kun joku ratkaisee tuon miten me saamme jatkossa enemmän huippupelaajia kuin vain 2 vuosikymmenessä, ollaan lähempänä uutta Susinousua.
Jantunen, Tahvanainen, Gustavson, Maxhuni ja Valtonen ovat sellaisia pelaajia, joista voi huippuja tulla. Jos kenestäkään ei tule, seuraavaa Susihuumaa saadaan odotella tosi pitkään.
 
Viestejä
252
Tulipa taas mieleen Mixu Paatelaisen legendaarinen tilitys hävityn pelin jälkeen, joka meni jotenkin näin "Meidän tasomme vaan on tämä ja näillä pelaajilla ei parempaan pystytä". No miten kävi ku saatiin Backen jälkeen intohimonen valmentaja. Eka kertaa Riven johdolla kisoihin. Kannattas ehkä kokeilla koriksenkin puolella :)
 
Viestejä
4 028
Tulipa taas mieleen Mixu Paatelaisen legendaarinen tilitys hävityn pelin jälkeen, joka meni jotenkin näin "Meidän tasomme vaan on tämä ja näillä pelaajilla ei parempaan pystytä". No miten kävi ku saatiin Backen jälkeen intohimonen valmentaja. Eka kertaa Riven johdolla kisoihin. Kannattas ehkä kokeilla koriksenkin puolella :)

Juu, kyllähän Rive on tehnyt hyvää työtä. Koris on lajina kuitenkin aika erilainen kuin jalkapallo tai jääkiekko. Tämän voi nähdä mm. siinä, että aika usein NBA-finaaleissa pelaavat idän ykkönen ja lännen ykkönen. Jääkääkässa taas on jopa jomman kumman konferenssin kasisijalta noustu ainakin finaaliin asti, en ole varma onko aivan mestariksi sentään. Jalkapallossa Kreikka voitti 2004 melko sensaatiomaisesti EM-kultaa.

Meinaan siis, että koriksessa se vahvempi kokoonpano tuppaa lähes aina voittamaan, varsinkin nuo pitkät sarjat. Tämä siis ottamatta kantaa Henkan eläkeviran pituuteen. ;)
 
Viestejä
598
Niin, varmaan sitä HBA-polkua on kritisoitu täällä liikaakin. En minä ainakaan tiedä mikä olisi parempi vaihtoehto.

Ainakin minua jäi HBA rungolla pelattuja maajoukkuepelejä katsoessa sellainen kuva vuosi sitten että maajoukkue pelasi raakileilla pojilla joilla oli ehkä ollut kovia harjoituksia mutta liian vähän tuntumaa tosi peleihin ja kilpailemiseen sekä joukkueena että mies miestä vastaan paikasta koska vastustajien taso on korisliigaa kevyempää. Joukossa on varmasti lahjakkaita kavereita, mutta jotenkin kovan kilpailun tuoman kokemuksen puute näkyi hommassa henkisenä pehmeytenä. Tietyllä tavalla väitän että myös HBA:n kautta jenkkeihin menneell' Laurillakin on näkynyt alkuun samaa jenkeissä. Divarissa pomppu ja pituus riitti pitkälle ilman että tarvitsi oikeasti tapella pallosta ja vasta jenkeissä on joutunut opettelemaan sen kuinka omassakin joukkueessa on paljon nälkäisiä jotka taistelevat aloitusviisikon paikasta, tällöin pitää jaksaa olla myös henkisesti kova ja sekin on osittain harjoittelun tulosta.

Oma usko on että parhaiden nuortenkin korisliiga pelaajien pitäisi olla maajoukkueeseen valittaessa samalla viivalla kuin HBA:n porukan. Kyllähän Henkkakin on kirjoittanut että maajoukkueeseen parhaat valitaan pelaamaan, harjoitella voi sitten ennen sitä jossain muualla.
 
Viestejä
4 028
Ainakin minua jäi HBA rungolla pelattuja maajoukkuepelejä katsoessa sellainen kuva vuosi sitten että maajoukkue pelasi raakileilla pojilla joilla oli ehkä ollut kovia harjoituksia mutta liian vähän tuntumaa tosi peleihin ja kilpailemiseen sekä joukkueena että mies miestä vastaan paikasta koska vastustajien taso on korisliigaa kevyempää. Joukossa on varmasti lahjakkaita kavereita, mutta jotenkin kovan kilpailun tuoman kokemuksen puute näkyi hommassa henkisenä pehmeytenä. Tietyllä tavalla väitän että myös HBA:n kautta jenkkeihin menneell' Laurillakin on näkynyt alkuun samaa jenkeissä. Divarissa pomppu ja pituus riitti pitkälle ilman että tarvitsi oikeasti tapella pallosta ja vasta jenkeissä on joutunut opettelemaan sen kuinka omassakin joukkueessa on paljon nälkäisiä jotka taistelevat aloitusviisikon paikasta, tällöin pitää jaksaa olla myös henkisesti kova ja sekin on osittain harjoittelun tulosta.

Oma usko on että parhaiden nuortenkin korisliiga pelaajien pitäisi olla maajoukkueeseen valittaessa samalla viivalla kuin HBA:n porukan. Kyllähän Henkkakin on kirjoittanut että maajoukkueeseen parhaat valitaan pelaamaan, harjoitella voi sitten ennen sitä jossain muualla.

Juu. Tuo mun viittaus oli paremminkin siihen, että kun maaseutujen sarjat näivettyvät joka vuosi enemmän ja enemmän, niin on hyvä olla jonkinlainen keskus, jossa huiput pääsevät hyvään valmennukseen.

Tämä siis lähtökohtaisena ajatuksena, hienoahan se ois jos koris ois täällä Liettuan tyyliin kansallislaji. Taitaa olla siellä jopa opetussuunnitelmassa korista tietty määrä.

Late sinänsä lienee kaikin tavoin poikkeustapaus, jota ei ehkä kannata liikaa HBA-tarinaan liittää.
 
Viestejä
598
Late sinänsä lienee kaikin tavoin poikkeustapaus, jota ei ehkä kannata liikaa HBA-tarinaan liittää.

Joo kieltämättä, tahdoin vain tuolla sanoa sitä että Jenkeissä on ehkä jo nuorena enempi kilpailua pelipaikoista jo highschool joukkueissa josta on ehkä sekä etua että haittaa. (Etua siinä että tottuu kilpailemaan pelipaikastaan, haittaa siinä että jenkkisysteemi suoltaa ulos ison määrän pelaajia jotka eivät osaa muuta kuin heropalloa)
 
Viestejä
1 928
Mustakin yksi HBA:n ongelma on kilpailun puute, mutta millä se ratkeaisi? Lyömällä päätä lihamuuriin Korisliigassa? Se olisi kieltämättä kiinnostavaa vaikka sittenkin ehkä liian raakaa, eikä poikien aika tahtoisi riittää. Kilpailemalla balttiympyröissä, jossa olisi myös liettualaisia? En tiedä miten järjestyisi, mutta ainakin vastassa olisi samanikäisiä, nopeaan reagointiin ja oikeanlaiseen tilannekovuuteen koulivia vastustajia.
 
Viestejä
2 290
Joskus yksinkertaiset ratkaisut on parhaita. Nyt kun valmistuu se uusi Urhea-halli Mäkelänrinteeseen, liitto voisikin perustaa HBA:lle oman joukkueen myös Korisliigaan. Siinä pelaisi lähinnä vanhemman vuosikurssin pelaajia. Liitto hommaisi suhteillaan ja rahoillaan tarvittaessa hyvän jenkkisentterin ja takamiehen niin joukkue kestäisi sarjassa. Tai vaihtoehtoisesti muutama maajoukkuekonkari voisi pelata siellä loppu-uransa. Pelaajat olisi sitten huomattavasti valmiimpia siirtymään NCAA-joukkueisiin, mikä nyt on ongelma. Tässä olisi kunnossa tilat, pelaajien saatavuus, valmennus ja rahoitus. Winning formula, saako kannatusta? ;)
 
Viestejä
1 327
Joskus yksinkertaiset ratkaisut on parhaita. Nyt kun valmistuu se uusi Urhea-halli Mäkelänrinteeseen, liitto voisikin perustaa HBA:lle oman joukkueen myös Korisliigaan. Siinä pelaisi lähinnä vanhemman vuosikurssin pelaajia. Liitto hommaisi suhteillaan ja rahoillaan tarvittaessa hyvän jenkkisentterin ja takamiehen niin joukkue kestäisi sarjassa. Tai vaihtoehtoisesti muutama maajoukkuekonkari voisi pelata siellä loppu-uransa. Pelaajat olisi sitten huomattavasti valmiimpia siirtymään NCAA-joukkueisiin, mikä nyt on ongelma. Tässä olisi kunnossa tilat, pelaajien saatavuus, valmennus ja rahoitus. Winning formula, saako kannatusta? ;)

Siis toki, jos hyväksyttäisiin että Korisliigan tarkoituksena on toimia yhden jengin pelaajien hautomona maajoukkueeseen. En usko että tämä saa kauheasti kannatusta. Onhan tuossa myös intressiristiriitoja.

Periaatteessa Korisliigan tarkoituksena voisi hyvinkin olla pelaajien kehittäminen kovempiin sarjoihin, mutta se pitäisi sitten olla yhteinen ja tietoinen valinta kaikilta seuroilta, ja Korisliigaa ei voisi enää nykymuodossa pelata.
 
Viestejä
95
Joskus yksinkertaiset ratkaisut on parhaita. Nyt kun valmistuu se uusi Urhea-halli Mäkelänrinteeseen, liitto voisikin perustaa HBA:lle oman joukkueen myös Korisliigaan.
Voisi olla hyvä, jos koko korisperheen tavoitteena on lähettää pelaajat yliopistoihin. Tästä ei varmaan täyttä yksimielisyyttä saavuteta. Toisaalta parhaat pelaajat voisi koota suoraan armeijan joukkueeseen. Nykyisellään Olympiakomiteakin on niin persaukinen ja Helsingin kaupungillakin on muita rahareikiä että saataisiin toiminnan rahoitus varmistettua pysyvästi. Pelaajatkin saisivat peliuran jälkeisen ammatin varmistettua. Tästäkin on olemassa jo koeteltu malli ;)

Ei vainenkaan, nykyinen malli on varsin hyvä harjoittelun kannalta. Divari A parhaille 17-19 -vuotiaille on ihan kelpo sarjataso. Sitten kehityksen kannalta pitää sarjan ja harjoittelun koventua. Mietin jo, että mikä olisi ollut toimiva jatkoporras Märskystä valmistuville jos korona olisi pitänyt Jenkkilän kiinni. Ykkösdivarista ei siirrytä Eurooppaan vaikka olisi pari miesten maaottelua onnistuttu vyölle järjestämään. Olisiko sitten ollut pakko ohjata pelaajat korisliigaan?

Sitä en tiedä, onko HBA-joukkueen sisällä kuinka kova kilpailu pelipaikoista ja peliajasta vai mennäänkö kuinka paljon herrasmiesmiesmäisesti senioriteetin mukaan. En pidä hyvänä jos polku on liian tasainen ja valmiiksi kivetty tuosta 15 ikävuodesta eteenpäin aina Susijengin leiritykseen ja yliopistoon saakka. Töitä pitää totta kai tehdä hirveästi että polulla pysyy. Majuvalintaa ei HBA varmista mutta ehkä mahdollisuus näyttää osaamisensa tulee nopeammin vastaan.

Muualla nuoren pelaajapolku on varmaankin paljon yksilöllisempi ja ehkä jopa kilpailun näkökulmasta kehittävämpi. Junnu joutuu raivaamaan oman paikkansa pelillisesti, henkisesti ja sosiaalisesti joukkueessa. Jos haluaa peliaikaa divari A:ssa niin todennäköisesti täytyy raivata tieltään joku varttuneempi pelaaja ja valmennuksenkin luottamus. Sekin vaatii yllättävän paljon henkistä kasvamista. Sitä se kilpaurheilu on sitten jatkossakin joka päivä, ainakin jos sarjataso on sopiva.
 
Viestejä
68
Olisin kyllä sitä mieltä, että missään tilanteessa koskaan ei pidä enää mahdollistaa tilannetta, jossa päävalmentaja on ikään kuin "ikuisella" sopimuksella hommassaan.

Tämä nykymalli vaimentaa asiallisen kritiikinkin ja vain harvat uskaltavat keskustella asioista omilla nimillään. Vaara itsensä jalkaan ampumisesta on niin suuri eikä ole tietoa onko johto sama vuoden vai kymmenen vuotta eteenpäin. Riski tukkia oma tai valmennettavien polku pitkäksi aikaa tulevaisuuteen on liian suuri.

Olen pari viime vuotta ollut jokseenkin hämmentynyt tästä menosta. Luettuani HD:n kirjan johtajuudesta uskoin, että merkittävää kehitystä on tapahtunut ja avoimuutta erilaisiin näkökulmiin. Nyt vaikuttaisi kuitenkin olevan yksi totuus ja kaikkeen kritiikkiin sekä haastoon suhtaudututaan suurella närkästyksellä.

Ei hyvä koripallomme tulevaisuudelle.
 
Viestejä
2 181
Tuuna näköjään käynyt kaikki tämän foorumin salaliittoteoriat lukemassa ja omaksumassa :)

HD-kritiikki on ehdottomasti paikallaan. Tuo sen sijaan oli kokeneelta toimittajalta aika erikoinen juttu.

Sekin että HD/Liitto omilla kontakteillaan yrittää jeesata Aidoon/Jantusen tulevia sopimuksia, nähtiin jonain suurena salajuonena ja että HD määrää pelaajille seuroja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös