Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2021-2022

Viestejä
2 200
Vaikea uskoa että Pyrintö tulee pärjäämään enää ensi kaudella sillä paikkapuolustuksella. Alkukausi oli hyvä, mutta loppua kohden homma hyytyi.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 778
 
Viestejä
276
Hyvää jatkumoa Pyrinnöltä. Gonzalvezin vaimo asuu käsittäkseni Tampereella, joten voi David voi hyvin olla Pyrinnölle kohtuuhintainen "kestojenkki".
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 778
 
Viestejä
175
Hyviä jatkosoppareita pyrsältä. On vaan ihme jos Nuolivirta pelaa edelleen divaria. Isolle miehelle kyllä
olisi käyttöä liigassakin.
 
Viestejä
1 434
Nuolivirta opiskelee Tampereella joten tekee hiukan hankalaksi pelaaminen muualla.
 
Viestejä
1 106
Olisikohan tuossa Korisliigan historian köykäisin ulkomaanoption käyttö. Islanti on hieno maa, mutta ei siellä pelaaminen nyt tunnu miltään uralla eteenpäin pyrkivän pelaajan ratkaisulta vaikka pääkaupungin joukkueeseen lähteekin. Ehkä siellä maksetaan parempaa palkkaa tai jotain.
 
Viestejä
1 987
Olisikohan tuossa Korisliigan historian köykäisin ulkomaanoption käyttö. Islanti on hieno maa, mutta ei siellä pelaaminen nyt tunnu miltään uralla eteenpäin pyrkivän pelaajan ratkaisulta vaikka pääkaupungin joukkueeseen lähteekin. Ehkä siellä maksetaan parempaa palkkaa tai jotain.
Kuulemma siellä maksetaan ihan ok ja asuminen lienee ilmaista. Joten jää sukan varteen jotain pientä. Ja onhan tuo Nokialta katsottuna vähän kauempana kotia kuin Tampere.

Ihan hyvä eka steppi ulkomaille. Vastuuta lienee ainakin tulossa reilusti. Ja joka tapauksessa varmasti hyvä kokemus.

Onhan Kanervon Anttikin käynyt tuolla, joten ei mikään ainut kertainen visiitti näin suomalaisittain.
 
Viestejä
5 508
han hyvä eka steppi ulkomaille. Vastuuta lienee ainakin tulossa reilusti. Ja joka tapauksessa varmasti hyvä kokemus.

Tämättelen. Jostain se ura ulkomailla pitää aloittaa. Miksei aloittaisi sarjasta, johon oma taso riittää heittämällä? Muistaakseni Pratesi pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Ruotsissa - ja eteni sieltä nopeasti Bundesliigaan.

Minusta tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin hypätä ammattilaisummikkona niin kovaan sarjaan, että oma taso riittää parhaanakin päivänä rivipelaajien tasolle. Näissä tilanteissa joutuu myös jännittämään joka matsin jälkeen sopimuksen jatkoa. Ei ole kahta sanaa, etteikö Hopkins ihastuttaisi Islannissa. Hyvä eka kausi ja tärkeiden oppien kautta kohti parempia sarjoja. Hyvä plääni minusta.
 
Viestejä
1 106
Tottahan se on mitä herrat yllä sanovat. Jos ei pelillisesti jäisikään mitään isompaa antia tuosta reissusta käteen, niin onpahan edessä hieno kokemus maassa, jollaista ei toista löydy. Joskus Kanervon Islanti-keikan aikoihin taisin sanoakin, että jos minulle olisi tarjolla tällainen työkomennus nimenomaan Islannissa niin jos vaan muun elämän kannalta yhtään natsaisi, niin ilman muuta lähtisin. Ehkä se on hyvä merkintä pelaajalle cv:ssäkin, että on kelvannut ja lähtenyt kotimaan kamaralta uusien haasteiden perässä kansainvälistymään.

editti. Vähän jäi semmoinen aavistus, että Kanervolla se taisi mennä silloin vähän niin päin, että ei suomijoukkueet oikein silloin kelvanneet kun ulkomaille oli päästävä, tai palkkapyyntöä oli enemmän kuin joukkueilla maksuhaluja, niin sitten kauden alun lähestyessä oli otettava se tarjous jonka sai. Tai sitten tämä on kyynisenpuoleista ajattelua, saattoihan tuo olla toivottu ratkaisu ja ainakin on jälkikäteen muisteltavaa eläkevuosille.
 
Viestejä
1 987
Pakko lisätä tähän Sean Huffin kommentti:
"Oli taso mitä tahansa, niin kokemus/paineet vahvistuksena pelaamisena ovat aivan eri tasolla kansalliseen pelaajaan verrattuna. Ainoa tapa saada tämä kokemus on lähteä ulkomaille."
 
Viestejä
3 548
Mä en ole ihan varma miten ulkomaiset seurat hoitavat nuo vero- ja eläkeasiat, mutta ymmärtääkseni lähes kaikki sopimukset ovat ns nettosopimuksia. Siten esim sellainen n 3000 euron nettosopimus maksaa seuralle n 4000 € Suomessa. Jos kuvitellaan että pelaaja tarvitsee siihen vielä asunnon, auton ja hieman ruokapalveluita ollaan jo yli 5000 euron bruttopalkassa.
Tuollainen 3000 euroa puhtaana ja hiukan muita hyötyjä on hyvä palkka nuorelle pelaajalle, sellaisen perässä moni lähtisi maailmalle. Tuollaisen saadakseen Suomessa seuran kassasta voisi kuvitella lähtevän n 50-60,000 €. Kun ulkomaalaisen pelaajan verotustekniikka Suomessa on sellainen että melko hyvän amerikkalaisen saa n 30,000 € kustannuksilla, ymmärtää hyvin miksi joukkueet valitsevat mieluummin amerikkalaisen kuin esim. Hopkinsin tasoisen, hyvän kotimaisen pelaajan.
Jos noilla ulkomaalaisilla seuroilla / niiden maiden verotuksessa on samanlaiset poikkeukset kuin Suomessa ulkomaalaisten palkkauksessa, suomalaisten siirtoa ulkomaille ymmärtää hyvin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös