Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2022-2023

Viestejä
198
Birts antoi itsestään korttelikoris tasoisen ensivaikutelman. Ei hyvää lupaa.

Ihan hyvän oloinen kaveri minusta oli. Sopanen sanoi ennakkohaastattelussa, ettei mies ollut harjoitellut joukkueen kanssa juuri yhtään, joten siihen nähden 16 minuuttia ja 11 pistettä hyvillä heittoprosenteilla on kai ihan ok saldo.

Minusta Pyrinnön perusongelma on, että iso pää jää vajaaksi ja samalla laituriosastolla on liian paljon saman tyylisiä pelaajia. Smith, Thorpe ja Pihlajamäki pelaavat aika lailla samaa peliä, jossa palloa ei hirveästi kaverille lainata. Lisäksi Smithistä ei oikein tällä hetkellä saada parasta hyötyä, kun näyttää pelaavan enemmän pelintekijän roolissa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 743

Sopaselta kysyttiin Birtsistä Ruudun haastattelussa ennen ottelua.

”Tylanin historiassa on sellaisia tapahtumia, että meidän täytyi tarkasti ja huolellisesti ja pitkään selvittää, millainen mies on oikeasti kyseessä. Tämän selvityksen perusteella olen vakuuttunut, että saimme hyvin asiallisen ja kunnollisen kaverin. Uskon, että hänestä tulee pidetty ja arvostettu joukkuekaveri, kuten hän on ollut kaikissa aiemmissa joukkueissaankin. Hänestä ei ole missään ollut mitään pahaa sanottavaa.”
 
Viestejä
99
Birts antoi itsestään korttelikoris tasoisen ensivaikutelman. Ei hyvää lupaa.
Torstaina kuitenkin vasta saapunut Suomeen, mutta olisihan tämä peli pitänyt hoitaa.
Nyt voidaan oikeastaa unohtaa ylempiloppusarja.
Toivotaan, että Birts on sen tasoinen ensi vuonna, että putomista divariine ei tule.
Se nimittäin ei ole kaukana.
Korihait on oikeasti ihan ok joukkue ja jossain vaiheessa myös Bojan tulee takaisin.
Kobrilla on tasokkaat Jenkit ja varmasti kova pala alemmassa loppusarjassa.
Lahti selkeästi vahvistunut Clarken myötä.
Honka selkeästi se heikoinlenkki, mutta ei voi sitäkään vastaan lähteä ylimielisesti.
Tippuminen olisi katastrofi.
 
Viestejä
2 977
Numero 4. Pyrinnössä. Jotenkin tuntuu vähän epäkunnioittavalta...
No totta helvetissä numerolla 4 ‍
facepalm-really.gif
 
Viestejä
854
Mielenkiintoista viestintää kun toiminnanjohtaja ei ota mitään kantaa uuteen seuransa pelaajaan. Vastuutahan ei voi johtaja delegoida valmentajalle. Vastuu kun on jakamaton näissä hommissa. Mutta pelillisesti uusi kaveri vaikutti ihan potentiaali urheilijalta. Tosin pienen kokoinen Pyrinnön tarpeeseen ainakin ekan pelin perusteella.
 
Viestejä
1 482
Niin se arvattava tappio sieltä napsahti. Birts näytti tosiaan ilmoitettua lyhyemmältä eikä erityisen fyysiseltä. Skorausvoimaa P tarvitsee, mutta jää nähtäväksi saadaanko sitä Birtsiltö tarpeeksi. Pieneksi ainakin jäädään ja se nähtiin eilenkin.

Runkosarjassa Pyrintö voittaa enää yhden, max kaksi peliä. Sanoisin, että pudotuspelit jäävät haaveeksi tällä rosterilla, jos ja kun Birts ei osoittaudu aivan ylikylän ukoksi.

Mutta nyt ollaan jenkkien osalta siellä missä Sopanen haluaa: poissa ovat hitaat oppijat ja jäljellä huonot ja väärin roolitetut sekä Birts.
 
Viestejä
1 482
Lahti voitti, Honka voitti… onneksi edes Uki hävisi. Perjantaina olisi pakko voittaa jumbofinaalissa Korihait, jotta päästäisiin keskinäisissä ohi.

Jos nyt katsotaan tuloksia Jenningsin potkujen jälkeen (vaikka otoskoko on pieni), niin näissä kahdessa pelissä vastustaja on ottanut 36 (!) ribaria Pyrintöä enemmän.

Muutoksen jälkeen näyttää siltä, että Sopasen jenkkinelikosta ei löydy pointtia, ei heittäjää eikä levypallovoimaa, mutta löytyypä nopeita oppijoita.
 
Viestejä
119
Eiköhän tässä ole liitollakin peiliinkatsomisen paikka. Jos jossain pelissä voi sekoilla niin koriksessa se kyllä onnistuu. En nyt tiedä liigaa, mutta muissa sarjoissa meillä on operoimassa:

1) ESCO joka on virallinen pöytäkirja jota ei oikeastaan näe kukaan muu kuin se joka sitä täyttää.

2) Tulostaulu, jossa virallista on kai lähinnä kello ja hyökkäysaika, joilla tuomarit ratkovat hyväksytäänkö viime hetken koria vai ei. Ei kai kellollakaan muuta väliä ole, mutta se erän ja hyökkäysajan päätöstuuttaus ovat virallisia tuomarin aputoimintoja.

3) Livestatseja tekee joku kaksikko, joka on kahdesta edellisestä täysin riippumaton ja täydellisen epävirallinen

4) Mahdollinen videostriimi sisältää sitten edellisistä täysin riippumattomat tulos ja kellografiikat ja virallisuuden osalta edellisen tasoa

Eli korispelissä tehdään toimitsijapöydän ympäristössä hirveän moneen kertaan samoja asioita toistaan täysin riippumatta. Pisteitä tulee kohtuu tiuhaan ja niitä on arvoltaan 1,2 ja 3. Useita kertoja kaudessa syntyy tilanteita, jossa joku poikkeaa toisesta ja silloin sitä pöydässä ratkotaan. Ei nyt ihan joka pelissä, mutta usein. Sikäli kun sääntöjä tunnen jos yhteisymmärrystä ei synny, niin se mitä pöytäkirjassa lukee on sitten totuus.

Kaikkein tärkeintä toimitsemisessa on kirjata viralliseen dokumenttiin voittaja oikein. Tulos on sitten jo paljon vähemmän tärkeä asia. Eli kyllähän tuossa pöydän kommunikaatio on sakannut ja virheitä on tehty, mutta kuka voi kirkkain silmin väittää olevansa aina virheetön. Marraskuinen iltapeli pitkän työpäivän päälle ei varmasti ole se toimitsijan paras vireystila.

Komissaari on sitten yhtä tyhjän kanssa. Tai on se yhdet valvovat silmät lisää, mutta oikeasti se ratkaisu on näiden erilaisten järjestelmien integraatio. Se että yksi asia tehdään vain yhteen kertaan ja muilla on sitten valvova/tarkkaileva rooli siihen. Niin kauan kuin sen virallisen ESCOn näkee vain se ESCOn käyttäjä niin kenelläkään muulla ei ole oikein edellytyksiä valvoa menikö se oikein vai ei ollaan aika epävarmalla pohjalla . Ehkä sillä komissaarilla voi olla oikeus katsoa ESCOa, mutta ei siinä siltikkään ole kuin kahdet silmät. Ja voihan komissaarillakin olla huono päivä.

Livetulosten ja ESCOn integraatio on nyt asia numero 1. Että niissä järjestelmissä joita ihmiset katsovat näkyisi virallinen tilanne eikä maran ja peran syöttöjen ja riistojen lomassa kirjaamat numerot. Silloin voitaisiin ulkopuolisen silmin valvoa mitä se toimitsija ESCOon on naputellut ja onko se oikein. Tulostaulujen pitäisi sitten lukea tätä yhtä ja samaa systeemiä, jolloin sielläkin olisi virallista tietoa, nyt siellä on vain se kellopuoli. Liitto varmaan voisi tuota Livetuloksia ja ESCOa integeroida paremmin ihan omin voimin, mutta tulostaulut vaativat sitten aika paljon halleihin satsaamista ja sitä ei kyllä saada tehtyä. Lisäksi halleissa pelataan lentopalloa ja siellä voi sitten olla omat systeemit, joka voi aiheuttaa haasteita.

Kyllähän tässä on sakattu. Pöydässä ei ole virheen huomattua käyty riittävää keskustelua ja homma on mennyt vihkoon.
On kuitenkin aivan väärin käsitellä tätä kurinpidollisena toimena. Toimitsijalla ei ole mitään sopimussuhdetta (=lisenssiä) liittoon, joten miten liitto voi toimia kurinpitäjänä satunnaista ihmistä kohtaan? Koristoimitseminen on toimitsemisen kuningaslaji monimutkaisuudessaan ja siinä virhe on täysin mahdollinen. Saman työn tekeminen moneen kertaan ja se että sitä virallista totuutta ei pysty ulkopuolinen oikeastaan näkemään ovat ne pahimmat ongelmat. Kun siihen lisätään ihmiset, jotka ovat mukana erilaisella panostuksella ilman palkkaa niin kaikkea voi sattua.

Ei silti minä otan henkilökohtaisesti ilolla vastaan toimitsijakieltoa jos sellainen minulle määrätään, mutta sakkoa en liitolle kyllä aio maksaa. Myös pidemmät toimitsijakiellot kelpaavat minulle mainiosti.

ps. Ja tämä on sitten EI liigatason näkemys, eli oikeasti en tiedä miten paljon virallisemmaksi homma liigassa menee, mutta nuorten SM hoituu kyllä em. systeemeillä. Ringeten ja salibandyn toimitsijakortti minulla löytyy, eli niissä lajeissa minut on tunnustettu koulutetuksi toimitsijaksi. Korispuolella olen kyllä koulutuksissa ollut, mutta ei niistä mitään korttia ja numeroa ole saatu, joten en edes tiedä miten siellä voi pätevöityä toimitsijaksi vai mennäänkö liigakin minunkaltaisilla itseoppineilla maallikoilla?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 323
Ottamatta kantaa pöytäkirjaan, live-seurantaan ja tilastointiin pitää todeta, että todennäköisesti jokaisessa hallissa on omat ja muista täysin poikkeavat tulostaulujärjestelmät jne.

Eli niiden kaikkien samaan ketjuun integroiminen ei tule tapahtumaan ja niitä pitää joka tapauksessa operoida erikseen.
 
Viestejä
119
Eli niiden kaikkien samaan ketjuun integroiminen ei tule tapahtumaan ja niitä pitää joka tapauksessa operoida erikseen.
Juuri näin, mutta kuitenkin tulostaulun kello-osio on kuitenkin se "virallinen" osuus taulusta pisteiden taululla ollessa vain katsojien palvelua. Nyt kun aamulla ajattelen niin taitaa kuitenkin niin, että suoraan ESCOn tilanne näkyy uuden basket.fi tulospalvelun pelin livetuloksena, ilman pisteiden tekijöitä, kelloa tms. Livestatsit ovat siitä ihan erillään, jotka ilmaantuvat pelin tietoihin vasta jälkikäteen ja pelin aikana niitä voi katsella sieltä omasta sivustostaan.

Eli vertaamalla basket.fi tilannetta, livestatseja, videokuvalla satunnaisesti näkyvää tulostaulua ja videon grafiikkaa etäkatsojalla olisi periaatteessa vaikkapa pitkällä erätauolla mahdollisuus verrata kaikkia tietoja. Pelin aikainen vertailu on vaikeaa, kun ei tiedä asioiden päivittymistahtia sivustoille.
 
Viestejä
47
Jokusen vuoden kun on enimmäkseen junnujen valtakunnallisissa sarjoissa, mutta myös Korisliigassa toimitsija hommia tehnyt niin yksittäisiä pelin sisällä tulleita eroavaisuuksia taulun, pöytäkirjan ja tilastoinnin välillä on ollut. Itselle on ollut ohjeena ja muodostunut rutiiniksi, että pelin aikana esim. aikalisien aikana tai erän lopussa on tarkisteltu onko kaikilla samat numerot. Näitä on sitten tutkittu ja korjailtu jos eroavaisuuksia on ollut ja joskus on jopa keskeytetty tuomarin luvalla peli jos eroa ei olla saatu nopeasti selville. Tyypillisesti kyse on ollut että onko heitto 3 pisteen vai 2 pisteen heitto. Pöytäkirjahan on se missä virallinen tulos on, mutta muistan että on pöytäkirjaakin korjattu tilastoinnin perusteella. Näissä päätuomari on ollut ratkaisijana.

Tässä kyseisessä pelissä on kyllä mennyt niin monia asia ja niin monen henkilön tekeminen pieleen, että vaikea käsittää. Tämäkin olisi saattanut olla vältettävissä jos taulun käyttäjä, pöytäkirjan pitäjä ja tilaston pitäjät olisivat kommunikoineet. Jotenkin sai sen kuvan, että eka virhe korjattiin toisella virheellä. Tässä vaiheessa kaikki vielä hyvin ja tulos oikein. Siitä eteenpäin on kyllä ollut monta kohtaa jossa asia olisi voitu keskustella ja korjata. Virheitä sattuu ja kovassa pelitemmossa voi olla vaikea pysyä mukana, mutta rohkeus olla yhteydessä tuomariin kun peli on pysähdyksissä on myös tärkeää. Pidetään erotuomarin aikalisä ja käydään asiat läpi. En voi käsittää että on ainakin kahden erätauon yli menty ja mitään ei olla huomattu. Tai sitten on huomattu ja yritetty peitellä virheitä.

En usko eri järjestelmien integraatioon. Joskus on jopa parempi, että on useampi silmäpari jotka seuraa ja raportoi.
 
Viestejä
383
Kuten Korisliigan nykytila -osioon kirjoitinkin, mielestäni voitaisiin pikatahdilla päättää, että huomisesta pelistä jaossa tuplapisteet ja edellisen ottelun tulos mitätöidään. Joo, ei varmaan mitenkään realistinen, mutta toisaalta oikeudenmukainen päätös. Ainakin saataisiin urheilemalla lopputulos.
 
Viestejä
1 102
Kuten Korisliigan nykytila -osioon kirjoitinkin, mielestäni voitaisiin pikatahdilla päättää, että huomisesta pelistä jaossa tuplapisteet ja edellisen ottelun tulos mitätöidään. Joo, ei varmaan mitenkään realistinen, mutta toisaalta oikeudenmukainen päätös. Ainakin saataisiin urheilemalla lopputulos.
Tuohon en oikein usko jo pelkästään siksi ettei aiemmissakaan otteluissa jossa virhe tapahtunut tulos ei muuttunut.Olisi erikoista jos nyt tehtäisiin toisenlainen päätös.
 
Viestejä
1 482
En usko minäkään. Nuhteet ja pieni seuraamus Korihaille, siinä kaikki. Tilanne ei tosin ole täysin verrannollinen siihen taannoiseen Gulls-peliin, koska nyt virheitä tehtiin useita erilaisia.

Harmi, että kohdistui joukkueisiin, jotka molemmat saattavat vielä pelata sarjapaikastaan keväällä.
 
Viestejä
33
En usko minäkään. Nuhteet ja pieni seuraamus Korihaille, siinä kaikki. Tilanne ei tosin ole täysin verrannollinen siihen taannoiseen Gulls-peliin, koska nyt virheitä tehtiin useita erilaisia.

Harmi, että kohdistui joukkueisiin, jotka molemmat saattavat vielä pelata sarjapaikastaan keväällä.
Ei tämä ihan kahden kauppa nyt ole. Virheen merkitys on yhtä lailla Hongalle ja Lahdelle suuri samoin kuin KTPlle ja Kobrillekin. Toisille tulos oli pieni helpotus ja toisille taas ei. Viikon päästä on Suomen Cupin finaalit ja oikeudenmukaista kai olisi pelata Korihait ja Pyrinnön ottelu silloin, koska kumpikaan ei siellä pelaa. Ei jäisi kenellekään jälkikäteen jossiteltavaa. Pyrinnölle tietysti tuo on pieni rangaistus, koska ylimääräisen ottelun joutuisi Korihaiden virheen vuoksi pelaamaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös