TuRi 2014–2015

Viestejä
264
#61
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennolla tutut kuviot Kotkassa
PeKa–Riento 96–58

KORIPALLO
Turun Riennon toinen vierailu Kotkaan naisten Korisliigan merkeissä oli yhtä murheellinen kuin ensimmäinenkin.
Peli-Karhut teki pisteitä alusta alkaen tuplatahtiin ja voitti 96–58 (53–26).
Viimeiset kierrokset kotimaisin voimin pelannut Riento oli lähes mahdottoman edessä.
– Lopputulos oli odotettu joukkueiden tasoon nähden. Pelasimme mielestäni tälle joukkueelle ihan hyvin, valmentaja Jukka Valpola sanoi.
Riennon hyökkäyspeli lepäsi täysin Ida Myllyojan ja Helmi Tulosen harteilla. Kaksikko teki 43 pistettä, ja muille jäi vain 15 pistettä.
– Molemmat onnistuivat erinomaisesti heittopeleissään, Valpola kiitteli.
PeKan pirtein oli Roosa Lehtoranta (18/3), jonka kolmoset upposivat kiitettävällä tarkkuudella (6/9).
– PeKan heittopeli ja puolustus oli meille liian hyvää, Valpola ihasteli.
Runkosarjasta on kaksi kierrosta pelaamatta. Vain kaksi peliä voittanut Riento jää viimeiseksi ja putoaa, jos 1. divisioonan voittaja haluaa nousta Korisliigaan. (TS)[/quote]
 
Viestejä
264
#62
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]ToPolla ei ollut hätää tasaisessa ottelussa
Riento jäi ilman kotivoittoa
Riento–ToPo 70–87
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riennon matka naisten Korisliigassa on yhtä ottelua vajaa. Viimeisessä kotiottelussaan Riento pelasi vapautuneesti sarjakolmosta ToPoa vastaan, mutta kokenut kaksikko Dionne PoundsNiina Laaksonen takasi pisteiden menemisen Helsinkiin lukemin 87–70 (43–35).
Peli oli lähes koko ajan varsin tasainen, joskaan mitään hätää ToPolla ei ollut.
Aina, kun Riento kuristi eron alle kymmeneen pisteeseen, ottivat Pounds ja Laaksonen ohjat käsiinsä.
Pounds heitti 34 pistettä ja Laaksonen 24. Hän haali myös 17 levypalloa, joista seitsemän hyökkäyspäässä.
Riennon valmentaja Jukka Valpola on luonnollisesti pettynyt kauteen. Turkulaiset voittivat kauden alussa kaksi vieraspeliä, mutta koti-Nunnavuoressa tuli takkiin jokaisessa ottelussa.
– Ei pystytty taistelemaan koko kautta samalla tavalla, mitä alku lupasi. Kun häviöitä alkoi tulla, se näkyi myös harjoitteluinnossa, myönsi Valpola.
– Me lähdimme tähän kauteen hiukan heikommalla joukkueella kuin vuosi sitten. Jotta olisimme menestyneet paremmin, se olisi vaatinut entistä kovempaa treenaamista, Valpola jatkoi.
– Vaikka nyt joudummekin sarjaporrasta alemmas, se ei välttämättä ole huono asia. Nuoret pelaajat saivat varsinkin loppukaudesta enemmän vastuuta, kun ulkomaalaispelaajat lähtivät pois. Se oli heidän kannaltaan hyvä asia, ja uskon myös, että kausi I divisioonassa on heille hyväksi, Valpola näki.
Yhdysvaltalaispelaajien poistuminen näkyi Riennon pelaajissa selvänä vapautumisena ja peli-ilona. Toivoa sopii, että esimerkiksi tällaiset lupaukset kuin Ida Myllyoja, Sanni Salonen, Marika Korpinen ja Helmi Tulonen nähdään tulevaisuudessakin Riennon paidassa.
Riennolla on ensi lauantaina edessä vielä matka Äänekoskelle Huiman vieraaksi.
Kakkosena taulukossa oleva Huima lienee ainoa joukkue, joka voi edes hiukan uhata Lappeenrannan Catzin mestaruushaaveita.[/quote]
 
Viestejä
264
#63
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Kahden joukkueen tehonaiset
Turun Sanomat

ANNA-MAIJA NAAKKA

Treenit jokaisena arki-iltana, muutaman kerran myös aamulla, ja yhdestä kahteen ottelua viikonloppuna. Helmi Tulosen, 16, ja Marika Korpisen, 16, arki ja pyhä pyörivät koripallon ympärillä.
– Jos viikonloppuna on ollut kaksi ottelua, saamme maanantain vapaaksi, nuoret naiset huomauttavat.
Määrän selittää se, että he ovat pelanneet osan kautta sekä Turun Riennon A-tytöissä että edustusjoukkueessa. Tosin viima aikoina A-tytöt ovat saaneet pärjätä ilman lupaavaa kaksikko, sillä Riennon jenkkivahvistusten lähdettyä ovat Tulonen ja Korpinen saaneet entistä enemmän vastuuta edustuksessa.
– Harmi tietysti, että jenkit lähtivät, mutta otteluissa ei ole enää panosta, joten me saamme enemmän näytönpaikkoja.
Väsymys ei kummankaan puheesta paljastu, ja pelaaminen maistuu edelleen. Lukiokin on hoitunut mallikkaasti vapaa-ajan puutteesta huolimatta.
– Läksyjä pystyy tekemään pelireissuilla bussissa, Korpinen sanoo.
– Kuljen Salosta Turkuun junalla, joten junassa ja sitä odotellessa on hyvää aikaa, Tulonen lisää.

Tavoitteena EM-parketti
Molemmat olivat viime vuonna mukana alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, ja nyt tavoite on edustaa Suomea alle 18-vuotiaissa.
– Leiritykset alkavat toukokuussa. Sieltä karsitaan ensin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin ja sitten elokuun EM-kisoihin, Korpinen kertoo.
Ei tarvinne erikseen mainita, että molempien tavoitteet ovat vahvasti EM-parketilla.
– Olemme vuotta vanhempien kanssa samassa ringissä, ja -97-ikäluokka on tosi kova, joten itsestäänselvyys paikka ei ole, Korpinen kertoo.
Salon Vilppaan kasvatti Tulonen siirtyi kolme vuotta sitten Rientoon. Ensimmäisen kerran pelaajat kohtasivat toisensa parketilla jo vuosia sitten.
– Muistan, kuinka jossain minikoristurnauksessa valmentaja piti koko joukkueelle luennon siitä, miten Helmi Tulosta vartioidaan, Korpinen naureskelee.
– Tutustuttiin kunnolla 15-vuotiaina maajoukkueleirillä, ja siitä asti ollaan oltu tutkapari, Tulonen lisää.
Tutkaparille riittänee runsaasti peliminuutteja myös ensi syksynä.
– Pelaamme varmaan ensi kaudellakin sekä A-tyttöjen että edustuksen riveissä, he arvelevat.[/quote]
 
Viestejä
264
#64
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Huima jyräsi Riennon päätöskierroksella
Huima–Riento 105–63
Turun Sanomat, Äänekoski
SAMI SALMELIN

KORIPALLO
Turun Riennon taival naisten Korisliigassa tuli ainakin tällä erää päätökseen lauantain Äänekoskella. Huima tarvitsi voiton kakkospaikan varmistamiseen, ja sen se myös otti selkein numeroin 105–63.
– Tänään ei oltu ottelun alusta valmiita, ja Huima oli tosi hyvä, paljon parempi mitä muut kärkinelikon joukkueet. Tavallaan olen kuitenkin tyytyväinen näihin viimeisiin viiteen otteluun. Kun jenkit lähtivät, niin nuoret pelaajat ovat kantaneet hyvin vastuuta, Turun Riennon päävalmentaja Jukka Valpola kertoi.
Mikä onkaan sitten turkulaisen naiskoripallon tulevaisuus, siihen Valpola ei osannut antaa varmaa vastausta.
– Kyllä Turussa varmaan koripalloa pelataan, mutta millä sarjatasolla, niin sitä en pysty itse päättämään. Jos minulta kysyttäisiin, niin ehdottomasti ykkösdivaria. Meillä on niin paljon hyviä nuoria pelaajia, joista täytyisi pitää kiinni, Valpola tuumaili.
Omasta jatkostaan valmentajana Valpola ei vielä halunnut sanoa mitään. Mikäli joku seura päättäisi taloudellisista syistä vetäytyä naisten Korisliigasta ja paikkaa tarjottaisiin Riennolle, ei Valpola näkisi ollenkaan järkevänä siihen tarttumista.
– Tarvittaisiin aika paljon uusia pelaajia, että Korisliigassa jatkaminen olisi mahdollista. Vuosi divaria näille meidän pelaajille voi olla todella hyvä vaihtoehto, Valpola sanoi.[/quote]