Koripallo.com

Ura Basket 2019-2020

Viestejä
676
Eikö ois hienoa, ku TuNMKY pelaisi liigaa? Samaa vähän ehkä Helsinkiinkin, toisaalta Gullsit on tehneet hyvää duunia.

'Namika Turku liigaan, vaikka espoolaissäännöllä!
Voitko selventää nuo espoolaissäännöt? Mieluummin ei ainakaan Espoon Hongan aikaista taloussotkua, jossa yhteiskunnan kukkarolla käytiin sitten, kun palkoista ei enää kyetty selvitymään. Tai Espoo United, taisi olla sama homma.
 
Viestejä
220
Jep. Taisi Kaarinan päättäjät olla kartalla Uran tilanteesta kun päättivät katsomokapasiteetiksi ~800

Paikallisuutisoinnissa poliitikot pitivät Uraa "konkurssikypsänä" jo vuosi sitten. Ei ihme että halli on jo sinänsä ollut vastatuulessa. Katsomon koosta puhumattakaan.

Ideana uuden hallin suhteen on ollut se, että perusmatsit vedetään palloiluhallissa ja isommat pelit Kupittaalla. Nyt vaan ei taida kumpaakaan tarvetta syntyä.
 
Viestejä
220
Eikö ois hienoa, ku TuNMKY pelaisi liigaa? Samaa vähän ehkä Helsinkiinkin, toisaalta Gullsit on tehneet hyvää duunia.

'Namika Turku liigaan, vaikka espoolaissäännöllä!

Se on Kristika nykyään. Valitettavasti vaan organisaatio on vielä kapeampi kuin Ura Basketilla. Eli tämän kortin varaan ei voi laskea mitään. Jummi Vihannon, Ketosten ja Stenin Tapsan ajoista ei ole mitään jäljellä valitettavasti.
 
Viestejä
4 028
Voitko selventää nuo espoolaissäännöt? Mieluummin ei ainakaan Espoon Hongan aikaista taloussotkua, jossa yhteiskunnan kukkarolla käytiin sitten, kun palkoista ei enää kyetty selvitymään. Tai Espoo United, taisi olla sama homma.

Huono vertaus oli, olet oikeassa. Viittasin siihen, että sarjapaikka on hieman kyseenalainen.
 

LL Cool FrankV

Voisiko Ura sittenkin kääntää Koronan voitoksi?

Voisiko Ura laittaa maksamattomat palkat ja muut kustannukset laskelmoitujen loppukauden tuottojen piikkiin, vaikka todellisuudessa tästä ei olisikaan kyse? Siten pelaajat saisivat palkkansa jostain Korona-rahastosta ja muihin kuluihin tulisi lisää joustavuutta. Tukijatkin yleensä ovat yksityishenkilöitä, vaikka omia firmoja mainostaisikin. Ilmeisesti muutamia sponsoridiilejä oli sovittu jo suullisesti. Liigakin saattaisi tässä tilanteessa jollain tavoilla joustaa.

Jos Ura näin toimisi, niin olisihan se aika irstasta. Mutta siten saattaisi todella tulla Sahlbergin osaamiselle sekä lakimiehille käyttöä..

Mitä mietteitä muissa herää tämän Uran tilanteen kohdalta? Onkohan pyyhe heitetty kehään vai mahdetaanko yrittää vielä?
 
Viestejä
1 352
Tuskinpa mitään korona rahastoa on olemassa joten tuntuu jotenkin älyttömältä ajatukselta eikä verottaja yleensä helpota saataviaan vaan hakee sitten konkurssiin jollei pysty maksamaan
 

LL Cool FrankV

Mikäköhän on meininki Kaarinassa?

Onko kirves heitetty lopullisesti kaivoon, kun ei kuulu mitään? Ilmeisesti joku pieni diili saatiin Citymarkettejen kanssa, mutta tuskin tosta paljoa iloa saa. Luulisi nyt, että Uralla sentään jotain yritystä olisi, kun pari viikkoa sitten lanseerasivat sen junioristipendirahastonkin..

Ja tuskin muutenkaan Korona rokota Uraa niin pahasti kuin muita, sillä jäljellä oli vain muutama kotimatsi, jossa ei ole paljoa maksavia katsojia käynyt. Voipi olla jopa, että Ura jäi voitolle, kun ei tarvitse mennä vieraspeleihin ja jenkkien liksat saatiin katkaistua. Avoin tiedotus tosin näissä asioissa tekisi terää seuraväelle..

Nyt Uralta jotain yritystä kehiin, ei se tilanne niin epätoivoton ole. Ura on kuitenkin ”vain” sata tonttua vajaa, kun esimerkiksi Vilppaalta jäi 150-250 tonnin tulot saamatta ja silti porskuttavat. Kannatusjäsenyyksiä, huutokauppoja yms. kehiin. Luulisi, että esimerkiksi Palotien pelikirja, Sahlbergin shortsit tai Pertun pyyhkeet menisivät kaupaksi aika kovaan hintaan..

Mitäköhän kuuluu tälle virolaisyhteistyölle nykyään? Feniks Gaming ja eGameStars sopivat mittavan yhteistyön Rähinän kanssa ennen tätä Korona-keissiä, niin luulisi, että näistä rahoista jotain kuuluisi ja niiden perään kannattaisi myös tehdä jotain muutakin kuin ihmetellä. Myös hämärärahan keinutteluun löytyy nyt paljon paremmat olosuhteet, kun viranomaisten katseen ovat muualla, joten ei muuta kuin uutta yritystä ilmoille!

Nyt Uran seurajohdon pää pois pensaasta ja kohti tulevaa! Nyt jonkinlaista projektia kehiin vaikkapa somen ja paikallismedian avustuksella, niin eiköhän sieltä edes muutamia roposia satele. Fyrkat voitaisiin kerätä aluksi yhdistys-Uralle, ja jos varat ei riitä taustayhtiön ylläpitämiseen, niin ne voitaisiin myös pitää emoseuran sisällä ja antaa vaikka vähän takaisin junioreille, mistä ollaan nyt aika reilulla kädellä otettu..

Sponsoritulot ovat muutenkin tähänkin asti olleet hyvin vähissä ja tukijat ovat pääasiassa tulleet seuran sisältä, joten laskeva taloustilanne ei välttämättä hirveästi vaikuta niihin. Sinänsä harmi, että Palotien letkajenkkaa ei enää nähdä, hän sai kuitenkin kovia pelaajia houkuteltua Kaarinaan alle markkinahinnan ja hänen systeemi todennäköisesti toimisi paljon paremmin ensi kauden pienibudjettisemmassa Korisliigassa..

Heads up!
 

LL Cool FrankV

Noniin, alkaahan tapahtumaan Kaarinassa. Kannatusjäsenyyksiä kaupitellaan ja sponsoreille tuodaan julkisuutta, hyvä näin!

Mutta pari asiaa jäi kyllä mietityttämään. Ensinnäkin sponsoreiden joukosta ei löytynyt tätä eGameStars-yhteistyötä eikä myöskään Hämärä-Ernstin lafkaa kuten ei myöskään Sahlbergin yhtiöitäkään. Onko nyt tosissaan heitetty hanskat tiskiin tämän virolaisyhteistyön kanssa? Tämän piti olla kolmivuotinen ja ”kaikkien aikojen paras” diili..
Suomalaisessa urheilussa ei ole varaa heittää kyllä ainuttakaan yhteistyökumppania bussin alle, vaikka aihetta olisi.

Ylen jutussa onneksi hieman taustoitettiin tätä luxemburgilaista Hämärä-Heikkiä, mutta silti jäi kyllä paljon kysymysmerkkejä ilmoille. Miten hänen sijoittamisensa voi olla ”luontevaa”? Mitkä hänen intressinsä ovat, kun häntä ei mitenkään sponsoroida edes? ”Suomalaisia tuttuja” ei ainakaan Facebookin mukaan montaa muuten aktiivisella mediapersoonalla ole, joten tämäkin asia jäi auki. Vaikea saada uusia sijoittajia, jos ei ole varmuutta, että onko muilla sijoittajilla puhtaat jauhot pussissa..

Ilmeisesti nyt kaupitellaan myös divarin kausikortteja, mitäköhän johtopäätöksiä tästä pitäisi tehdä? Noh, hyvä että yritystä löytyy.. Jos ja kun divarissa ollaan jatkamassa, niin toivon mukaan jotain johdonmukaisuutta toiminnasta löytyy, tämän vuoden tilastoja kun katsoo, niin koko hommassa ei ollut päätä eikä häntää..

Mikäköhän on Pertun tilanne? Kaksivuotinen sopimus, mutta onko jatkamassa? Yleensä näissä Uran sopimuksissa on aina optiot olleet olemassa, joten mielenkiintoiselta näyttää Pertun tulevaisuus. Ja tuskin mies muutenkaan jaksaa enää penkillä istua ja toimia tietynlaisena kulttihahmona, jolle naureskellaan siellä sun täällä..

Valitettavat huhut vievät loppukaudella varmasti hurjaan vireeseen päässyttä Sahlbergia maailmanluokan johtotehtäviin pääkaupunkiseudulle.. Todella harmi juttu kokonaisuudessaan ja toivottavasti hänen otteitaan päästään seuraamaan edes divarista.. Paljon potentiaalia jäi käyttämättä hänen osaltaan.

Mitä taas tulee ex-valmentaja Palotiehen niin ilmeisesti korona peruutti melkoisen uutispommin hänen osaltaan. Mielenkiintoista nähdä, että minne hän lopulta sitten päätyy..

Yhdessä eteenpäin!
 
Viestejä
220
Eikös tuo Uran kamppis koske enemmänkin yhdistyksenalaista toimintaa? Eli oy:n alla olevaa edustusjoukkuetta ei niinkään mainita. Olikohan se tarina sitten siinä jopa.
 

LL Cool FrankV

Eikös tuo Uran kamppis koske enemmänkin yhdistyksenalaista toimintaa? Eli oy:n alla olevaa edustusjoukkuetta ei niinkään mainita. Olikohan se tarina sitten siinä jopa.

No ei sitä taustayhtiötä tietenkään mainita missään, ei silloin kukaan laittaisi yhtään mitään peliin. Helpompi se on sieltä yhdistyksestä kipata rahat hämärään taustayhtiöön. Röykeäähkö? Kyllä. Yllättävää? Ei.

Tietysti sitten uidaan syvissä vesissä, jos yhdistyksenkin talous on kuralla. Ainakin lehtijuttujen perusteella näin ei olisi, mutta samoisten juttujen mukaan myös ennakkoperintärekisterin merkintä ”hoidetaan lähipäivinä”. Noh, jutusta on jo kuukauden päivät, ja merkintä vieläkin uupuu. 17 tonnin verovelkakin piti Uran taustahenkilön Twitterin mukaan ollut maksettu, mutta silti verovelkaa oli jäljellä 14 tonnia. Ei tässä tiedä enää, että mitä pitäisi uskoa, ja se vasta tässä sapettaakin. Avoimuus olisi asia, jossa Uran tulisi petrata paljon enemmän jatkossa.

Eniten tässä tosin kismittää Uran Banana Boat Crewin eli Palotien, Sahlbegin ja Pertun kohtalo.

Palotie heitettiin ihan tarpeettomasti ja todella rumasti bussin alle. Ongelmat yritettiin laittaa hänen alleen, vaikka todellisuudessa ongelmat olivat ihan jossain muualle. Heikompi koutsi ottaisi tällaisesta touhusta päähänsä ja kuumaverisempi otsikot laulamaan. Onneksi Kristianilla löytyy tarvittavaa kylmäpäisyyttä ja älykkyyttä välttää tällainen toiminta, mutta toisaalta olisihan se kiva tietää, että mitä todella tapahtui kulisseissa..

Sahlbergin kohtalo taas on varsin ikävä. Tämä jantteri pelasi kaudella aikamoista venäläista rulettia, kun vakuutusytiön isona kihona joutui edes jonkinlaisiin yhteyksiin Hämärä-Heikkien kanssa, ja tämän takia varmaankin joutuu jättämään tämän tason pelit taakseen. Paljon olisi ollut hänellä vielä annettavaa ja toivottavasti pelit vielä edes jossain jatkuu. Mielenkiintoista nähdä, että kuka hänen jättämät saappaat täyttää vai täyttääkö kukaan..

Pertun tilanteesta ei viitsi paljoa sanoa. Niin vihkoon meni kuin olla ja voi. Nyt Ura on sata tonnia jäljessä ja, jos viroslaiskorstot jollain ihmeellä maksavat sen 30 tonnia, niin summa onkin enää 70 tonnia. Tähän saadaan helposti muutamia roposia lisää ja sitten ollaankin Perttuun tuhlatun rahamäärän kohdalla. Kyllä kirpasee ja kovasti, jos tämän takia muuten varsin mielenkiintoinen toiminta joudutaan lopettamaan.

Eiköhän Ura tästä jollain tavalla kampea itsensä ylös. Yhteistyökumppanitkin ovat isoja rakennusalan yrityksiä, joten tilanne ei vaikuta niin pahalta. Kyllä sieltä ainakin yksi Texasin mies löytyy, joka kuittaa itse velat, jos on tarvis.

Twitter-sensei Palotien sanoin, Best of Luck!
 
Viestejä
2 832
Perttu saatetaan nähdä hyvinkin jälleen Katajan paidassa tulevilla kausilla.. Täällä sentään sai jotain aikaan, oli takuuvarma kolmosten säkittäjä, vaikka penkiltä tulikin peliin. Ja viimoisen päälle joukkuepelaaja.. En ihmettelisi yhtään paluuta itään, koska muitakin yhteyksiä kaupunkiin löytyy sekä itseltään, että paremmalta puoliskoltaan ;)
 
Viestejä
54
No ei sitä taustayhtiötä tietenkään mainita missään, ei silloin kukaan laittaisi yhtään mitään peliin. Helpompi se on sieltä yhdistyksestä kipata rahat hämärään taustayhtiöön. Röykeäähkö? Kyllä. Yllättävää? Ei.

Tietysti sitten uidaan syvissä vesissä, jos yhdistyksenkin talous on kuralla. Ainakin lehtijuttujen perusteella näin ei olisi, mutta samoisten juttujen mukaan myös ennakkoperintärekisterin merkintä ”hoidetaan lähipäivinä”. Noh, jutusta on jo kuukauden päivät, ja merkintä vieläkin uupuu. 17 tonnin verovelkakin piti Uran taustahenkilön Twitterin mukaan ollut maksettu, mutta silti verovelkaa oli jäljellä 14 tonnia. Ei tässä tiedä enää, että mitä pitäisi uskoa, ja se vasta tässä sapettaakin. Avoimuus olisi asia, jossa Uran tulisi petrata paljon enemmän jatkossa.

Eniten tässä tosin kismittää Uran Banana Boat Crewin eli Palotien, Sahlbegin ja Pertun kohtalo.

Palotie heitettiin ihan tarpeettomasti ja todella rumasti bussin alle. Ongelmat yritettiin laittaa hänen alleen, vaikka todellisuudessa ongelmat olivat ihan jossain muualle. Heikompi koutsi ottaisi tällaisesta touhusta päähänsä ja kuumaverisempi otsikot laulamaan. Onneksi Kristianilla löytyy tarvittavaa kylmäpäisyyttä ja älykkyyttä välttää tällainen toiminta, mutta toisaalta olisihan se kiva tietää, että mitä todella tapahtui kulisseissa..

Sahlbergin kohtalo taas on varsin ikävä. Tämä jantteri pelasi kaudella aikamoista venäläista rulettia, kun vakuutusytiön isona kihona joutui edes jonkinlaisiin yhteyksiin Hämärä-Heikkien kanssa, ja tämän takia varmaankin joutuu jättämään tämän tason pelit taakseen. Paljon olisi ollut hänellä vielä annettavaa ja toivottavasti pelit vielä edes jossain jatkuu. Mielenkiintoista nähdä, että kuka hänen jättämät saappaat täyttää vai täyttääkö kukaan..

Pertun tilanteesta ei viitsi paljoa sanoa. Niin vihkoon meni kuin olla ja voi. Nyt Ura on sata tonnia jäljessä ja, jos viroslaiskorstot jollain ihmeellä maksavat sen 30 tonnia, niin summa onkin enää 70 tonnia. Tähän saadaan helposti muutamia roposia lisää ja sitten ollaankin Perttuun tuhlatun rahamäärän kohdalla. Kyllä kirpasee ja kovasti, jos tämän takia muuten varsin mielenkiintoinen toiminta joudutaan lopettamaan.

Eiköhän Ura tästä jollain tavalla kampea itsensä ylös. Yhteistyökumppanitkin ovat isoja rakennusalan yrityksiä, joten tilanne ei vaikuta niin pahalta. Kyllä sieltä ainakin yksi Texasin mies löytyy, joka kuittaa itse velat, jos on tarvis.

Twitter-sensei Palotien sanoin, Best of Luck!
Tarkennuksena sen verran, että Sahlberg toimii vakuutusyhtiössä liiketoiminnan kehittäjänä eli ihan perus asiantuntijaduunia tekee.
 

LL Cool FrankV

Aijaijai...

Taas päästettiin reilun tonnin summa trattana protestilistalle. Minkälaisia johtopäätöksiä tästä pitäisi tehdä?
 
Viestejä
676
Aijaijai...

Taas päästettiin reilun tonnin summa trattana protestilistalle. Minkälaisia johtopäätöksiä tästä pitäisi tehdä?
Sen ainoan, joka on tehtävissä. Turun seudulla ei ensi kaudella pelata korisliigaa ja samalla menee ensi kaudelle suunniteltu sarjasysteemi pilalle. Toki vielä voi joku muu organisaatio myös joutua kurimukseen, jolloin päästäisiin näppärästi 10 joukkueen sarjaan. Tämä olisi se oikea määrä joukkueita tällä hetkellä korisliigaan.
 
Viestejä
2 832
Joo, tuskin Ura liigassa ensi kaudella valitettavasti pelaa, ellei jostain löydy sitä eurojackpot- voittajaa,joka iskee paalua pöytään.

Ja, jos ura ei liigassa pelaa, niin mistäs sitä tietää, jos sinne divari a:sta joku nousee.. No, Märsky ei, mutta varmaan ollaan kartotettu esim. Bisonsin tilannetta myös..
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös