Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3 561
Luka OUT. Olynyk mahdollisesti IN. 
Viestejä
44
Ei mikään tyylikkäin pakkovoitto (Luka, Kleber & Wood out), mutta hoitivat homman.
Jazz:in Dinwiddie:n tuplaus ei ehkä ollut ihan paras valinta, tai sitten toteutus jäi rotaatioiden osalta vähän piippuun. Mavs sai varmaan suhteellisen hyvän PPP:n näistä posessioista.

Laurilta tylsän harmaa (pois lukien lähes onnistunut Powellin kastaminen) 29 pistettä hyvillä heittotarkkuuksilla.
-> On se vaan kova.
 
Viestejä
457
Voitto tuli ja olisi voinut tulla helpomminkin. Jotenkin tuntui ettei kumpikaan joukkue tullut pelaamaan tai no tyypillinen NBA runkosarjan ottelu siis. Se, mitä tässä pelissä jäi kaipaamaan oli selkeän pituus ylivoiman hyväksi käyttäminen. Utah tyytyi kolmosiin, vaikka Dallasin avauksen toiseksi pisin pelaaja oli 6'7". En nyt välttämättä näkisi sitä, että pitäisi postata, mutta jo Chicagon viimeisenä vuotena Lauri teki aika usein sen, että käveli korin alle, boksasi puolustajan korin alle ja sitten toinen iso pelaaja syötti hänelle pallon (takamiehethän ei Lauria palloa syöttänyt). Tämä yleistyi Cavs:ssa ja täällä takamiehetkin syötti. Nyt tämä on kokonaan poistunut Laurin repertuaarista vaan kaikki tulee ajojen kautta. Tuo kuitenkin oli joko kori tai virhe vastustajalle. Tuota taktiikkaa pitäisi koko Utah:n joukkueen käyttää, ei vain Laurin. Tai oikeastaan koko NBA:n jos rehellisiä ollaan...
 
Viestejä
2 183
Laurilta nyt viimeisessä kuudessa pelissä kolkit 26/46 eli 57%. Ihan ok heittopeliä. :)

Se, mitä tässä pelissä jäi kaipaamaan oli selkeän pituus ylivoiman hyväksi käyttäminen.

Joo. Dallas pelasi vielä paljon pienellä viisikolla, jossa Finney-Smith tai Bertans oli isona miehenä. Ehdottomasti olisi pitänyt enemmän haastaa korille, kun Dallasilla ei mitään heiton torjuntauhkaa. Joko setti peleillä tai ajoilla korille. Nyt Dallasilla vain 18 virhettä.

En nyt välttämättä näkisi sitä, että pitäisi postata, mutta jo Chicagon viimeisenä vuotena Lauri teki aika usein sen, että käveli korin alle, boksasi puolustajan korin alle ja sitten toinen iso pelaaja syötti hänelle pallon (takamiehethän ei Lauria palloa syöttänyt). Tämä yleistyi Cavs:ssa ja täällä takamiehetkin syötti.

Cavsilla oli se hyvä settipeli, jossa pieni takamies teki kulmassa olevalle Laurille screenin. Se oli hankala vastustajille, kun tuossa ei voi oikein vaihtaakaan. Tuota Utahin kannattaisi myös käyttää eli iso mies high postista antaisi sitten tuossa syötön korin alle.. Jotain tuon tyylistä settiä kannattaisi kehittää, kun välillä hidas hyökkäys on melko tukkoista. Nyt toisella puoliajalla Utahin pelitilanneheitoista kolkkeja 49% ja Dallasilla 76%.
 
Viestejä
1 383
Olisi voinut taas pitää kiinni siitä parhaimmillaan 19p johdosta, tai jopa kasvattaa sitä, mutta lopulta aika varmasti tuokin voitto tuli. Lopussa oli 4 minuutin pätkä (42 => 46m) missä kukaan muu ei Jatsilta tehnyt pinnoja, mutta onneksi Markkanen pisti siihen seitsemän, niin ei mennyt liian jännäksi.

On tuo Mavs vaan ilman Lukaa huono. Ok, pari muutakin puuttui, mutta eivät Maxi ja Wood mitään tähtipelaajia ole. Joukkue on Bertansille pystyssä $50M ja Javale McGeelle jotain 17. Muutenkin joukkue Lukan ympärillä tuntuu tuollaisilta ynnämuilta; ei tuo ihan vähäisillä muutoksilla ole mikään finaalijoukkue.

Erikoista miten hankalaa tuo heittävien takamiesten puolustaminen Jatsille on ilta toisensa jälkeen. Toisaalta, kyllä se Dinwiddien skoraaminen tuntui jatkuvasti tosi hankalalta. Kun taas esim. Lauri pudotti sen 29 ihan vaan hihastaan vähän karistellen.

Kessler on välillä aivan ylivoimainen ukko rookieksi, tai oikeastaan ihan riippumatta pelivuosista. Muutaman kerran nyt käynyt, että vastustaja yrittänyt alussa ajaa korille ja tullut joka kerta torjutuksi ja vastaavasti pakissa ei ole otettu Kessleriä tosissaan, jolloin on heti poiminut 6-8p. Sitten kun ei saa enää pelata ihan pelkästään vahvuuksillaan, on usein vähän haastavampaa.

Ellei Jatsi nyt heti alkuviikosta laita treidimarkkinalla rytinäksi, vähän aistin, että tässä voi olla tulossa voittoputki näiden n. samantasoisten vastustajien kotona kohtaamisten myötä. Silloin olisi ainakin tankkaus raunioina, ja parhaimmillaan voisi olla jo kotietupaikkoja tavoittelemassa.
 
Viestejä
52
Huhujen mukaan Ainge näyttää olevan edelleen Collinsin perässä, mutta vaati liikaa Hawkseilta ja diili jäi toistaiseksi tekemättä. No nämä nyt on huhuja, mutta kertokaapa miksi Jazz haluaa kaikista mahdollisista pelaajista juuri Collinsin, joka käsittääkseni on saman pelipaikan pelaaja kuin Lauri?

Onko Laurista tarkoitus tehdä pysyvästi SF vai mikä tässä kuviona?

Ja toinen huhu Jazzia koskien oli, että Finney-Smith kiinnostaisi Aingea. Ja eikös Finney-Smith ole myös PF ja vielä Collinsiakin enemmän saman pelipaikan pelaaja kuin Lauri?

Itse olisin kiinnostunut enemmänkin O.G. Anunoby:sta, joka on ensisijaisesti SF, jolloin tietenkin Lauri pelaisi PF.

Mutta jos siis Aingen ja Hardyn mielestä Lauri on parempi SF kuin PF, niin ei kai siinä mitään. Hyvinhän tuo näyttää Laurin peli sujuvan nykyiselläkin pelipaikalla
 
Viestejä
1 383
Tuollaiset staattiset, kiinteät pelipaikat alkavat olla nykykoriksessa vähän mennyttä maailmaa. Lauri esim. hyökkäyksessä kaaren takana skriinien takaa tullessaan jne. olisi SG; kaikki leikkaukset, curlit jne. taas ovat SF; ja välillä sitten post / iso mennään painimaan korille PF:nä. Ja vastustajatkin heittävät Lauria vastaan eri pelipaikkojen pelaajia, riippuen keitä muita Jatsi samanaikaisesti heittää kentälle.

Pakissa taas Lauri välillä ottaa kaaren takana takamiehiä, joskus lyhyempiä pätkiä sentterinä.

Enemmän tullaan siihen kuinka paljon pelissä eri pelaajilla on samankaltaisuutta ja toisintavat samoja juttuja mitä toinen tekee. Collins on lähempänä sellaista perinteistä PF rooliltaan molemmissa päissä kenttää. Aika harvoin siis vaikka Hawks pelaa kuvioita, missä olisi tarkoitus saada Collinsille kolkin paikka.

Jatsi on nyt aika lailla naulannut, että tulevaisuuden avauksessa on Markkanen ja Kessler. Noiden välillä toisintamista ei ole n. yhtään. Laurin monipuolisuuden myötä kolmanneksi tuohon sopisi monikin pelaaja, mutta ehkä siihen sopisi sellainen perinteinen PF hyvin.
 
Viestejä
387
Lauri on senkin vuoksi erinomainen kulmapala jälleenrakennusprojektissa, että hän mahdollistaa organisaatiolle enemmän vaihtoehtoja muiden rakennuspalikoiden osalta. Hän pystyy liukumaan matsin sisällä eri rooleista toiseen ja hoitamaan kunnialla erilaisia vastuita molemmissa päissä kenttää. Valmentajalle se on unelmatilanne rotaatioiden pyörittämiseen, jos paras pelaaja on kameleontti.

Toinen kulmapalaksi ajateltu pelaaja Kessler taas on tässä mielessä Laurin vastakohta: hän on yhden pelipaikan ja roolin pelaaja, mikä merkittävästi kaventaa joukkueen vaihtoehtoja pelaajamarkkinoilla ja rotaatioiden pyörittelyssä.
 
Viestejä
92
Juu tosiaan match-upeista riippuen Lauria voi heittää eri rooleihin niin turha ollenkaan jäädä kiinni position määrittämiseen. Se pelaa ja tekee tuhojaan ja muita palasia etsitään sen maksimoimiseksi.
Alkaisi jo treidit paukkumaan - alkaa olla malttamaton olo että vetääkö joukkue lähinnä nuorilla loppukauden vai tuleeko vahvistuksia. Molemmat sopii.
 
Viestejä
250
Sopimuksellisesti näkökulmasta Jazzin ainoa vaihtoehto rakentaa Markkasen ympärille on tarjota hänelle max-sopimusta. Kuinka todennäköistä ja realistista tämä on kahden vuoden päästä?

Kannattaa muistaa, että Laurilla on alle 2.5 vuotta sopimusta jäljellä. Hän ei ole todellakaan tekemässä pienen markkina-alueen "tankkijoukkueen" kanssa extensiota.

Utahilla on kolme vaihtoehtoa Laurin kanssa;

1) Trade (kaikista todennäköisin 1-2 vuoden sisälllä)
2) Tarjota Laurille max-sopimusta vapaana-agenttina
3) Toivoa, että Lauri pelaa paskemmin, jotta voidaan tarjota tavallista extensiota

Tilanne on hieman erinlainen Kesslerin kanssa johon Jazzilla on oikeudet halvalla seuraavat 5-9 kautta.

PS. Portlandilla on hieman samanlainen tilanne nyt Grantin kanssa. Voivat tarjota tällä hetkellä vain 4-vuoden extension 113M$. Sopimuksen päätyttyä kesällä, he voivat iskeä pöytään halutessaan 5-vuoden 233M$ sopimuksen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
268
Huhujen mukaan Ainge näyttää olevan edelleen Collinsin perässä, mutta vaati liikaa Hawkseilta ja diili jäi toistaiseksi tekemättä. No nämä nyt on huhuja, mutta kertokaapa miksi Jazz haluaa kaikista mahdollisista pelaajista juuri Collinsin, joka käsittääkseni on saman pelipaikan pelaaja kuin Lauri?

Onko Laurista tarkoitus tehdä pysyvästi SF vai mikä tässä kuviona?

Ja toinen huhu Jazzia koskien oli, että Finney-Smith kiinnostaisi Aingea. Ja eikös Finney-Smith ole myös PF ja vielä Collinsiakin enemmän saman pelipaikan pelaaja kuin Lauri?

Itse olisin kiinnostunut enemmänkin O.G. Anunoby:sta, joka on ensisijaisesti SF, jolloin tietenkin Lauri pelaisi PF.

Mutta jos siis Aingen ja Hardyn mielestä Lauri on parempi SF kuin PF, niin ei kai siinä mitään. Hyvinhän tuo näyttää Laurin peli sujuvan nykyiselläkin pelipaikalla
Collins kaupan ideana uskoisin olevan "ostaa halvalla" markkina-arvonsa menettäneen pelaajan siinä toivossa, että uudessa ympäristössä alkaisi homma taas sujua. Itse en tosin näe hänen sopivan kovin hyvin Laurin ja Kesslerin kanssa yhteen, joten tämä suunnitelma voisi aika helpostikin mennä pieleen (minkä takia Ainge varmaan pyytääkin varausvuoroa mukaan).

Finney-Smith puolestaan sopisi omasta mielestäni oikein mukavasti etukentän kolmanneksi kaveriksi. Tällä hetkellä Utahin pitää valita haluaako kentälle enemmän heittovoimaa (Olynyk) vai puolustusta (Vanderbilt). Finney-Smith tuo kentälle molempia, joten siinä mielessä sopisi huomattavasti paremmin kun kumpikaan nykyisistä vaihtoehdoista.

Anunoby olisi tietysti näistä kolmesta paras mahdollinen, mutta hinta lienee myös sen mukainen. On ollut puhetta jopa kolmesta ensimmäisen kierroksen varauksesta, joten epäilen vahvasti Utahin lähtevän tuohon tarjoussotaan mukaan.
 
Viestejä
387
Tohon mun edelliseen viestiin viitaten, miettikää oikeesti mikä on se Laurin todellinen arvo mille tahansa NBA-joukkueelle?

Lauri pystyy puolustamaan kelvollisesti paikkoja 3-5, ja ainoastaan supernopeilla & heittovoimaisilla takamiehillä on lähtökohtainen yliote Laurista.

Laurilla on yliote 1 vs. 1 lähes kaikkia puolustajiaan vastaan, joko nopeudellaan tai pituudellaan. Hän on todennäköisesti yksi NBA:n hankalimmista puolustettavista saadessaan pallon liikkeeseen. Hän on myös todennäköisesti yksi NBA:n vaarallisimmista C&S -heittäjistä.

The Finnisher viimeistelee koko liigan mittapuulla yber-tehokkaasti joka puolelta kenttää, ja tämän lisäksi toteuttaa just eikä melkein sen mitä valmennuspuolelta käsketään/halutaan. Kuulostaa aikalailla jokaisen GM:n märältä päiväunelta. Varsinkin jos ottaa huomioon tyypillisen egon mikä kaupanpäälle tulee kun hankitaan top-20-pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
92
Sopimuksellisesti näkökulmasta Jazzin ainoa vaihtoehto rakentaa Markkasen ympärille on tarjota hänelle max-sopimusta. Kuinka todennäköistä ja realistista tämä on kahden vuoden päästä?

Kannattaa muistaa, että Laurilla on alle 2.5 vuotta sopimusta jäljellä. Hän ei ole todellakaan tekemässä pienen markkina-alueen "tankkijoukkueen" kanssa extensiota.

Utahilla on kolme vaihtoehtoa Laurin kanssa;

1) Trade (kaikista todennäköisin 1-2 vuoden sisälllä)
2) Tarjota Laurille max-sopimusta vapaana-agenttina
3) Toivoa, että Lauri pelaa paskemmin, jotta voidaan tarjota tavallista extensiota

Tilanne on hieman erinlainen Kesslerin kanssa johon Jazzilla on oikeudet halvalla seuraavat 5-9 kautta.

PS. Portlandilla on hieman samanlainen tilanne nyt Grantin kanssa. Voivat tarjota tällä hetkellä vain 4-vuoden extension 113M$. Sopimuksen päätyttyä kesällä, he voivat iskeä pöytään halutessaan 5-vuoden 233M$ sopimuksen.

Jazzilla on aikaa odotella ensi kauteen ja katsoa onko taso edelleen sama vai entistä parempi. Jos jompikumpi niin joukkueeseen tuodaan tarvittaessa vieläkin nopeammin lisävoimaa treideillä noiden varausten ohella. Vaihtoehto 3 ei ole vaihtoehto. Kuka hemmetti toivoisi tason tuosta laskevan "ettei jouduta maksimia tarjoamaan". Jos taso on vähintään tämä niin ei liene suuri ongelma. Joku Lavine sai Chicagossa maksimin ja advaced stats ei ollut tätä luokaa voittavuuden suhteen kuin Markkasella tällä kaudella.
 
Viestejä
250
Oma pointti on se, että Jazzin on lähes mahdoton rakentaa tulevaisuutta järkevästi Markkasen varaan.

Kyseessä on kaikista epätodennäköisin skenaario, mutta kolmosvaihtoehto liittyy siihen, että Laurilla on kaikki valttikortit kädessä, jos jatkaa pelaaamista samalla tasolla. Käytännössä siinä tapauksessa Jazz voi kilpailla Markkasesta vain max-sopimuksella, kun Laurista tulee UFA kesällä 2025,

Miksi Markkanen haluaisi jäädä Utahiin, jos pystyy valita lähes vapaasti seuran NBA:sta?

On hyvin mahdollista ,että jos Markkanen pelaa hyvin ensi kaudella hänen arvonsa yritetään realisoida siirrolla.

Heikompi pelaaminen aukaisi ainakin teoreettisesti ikkunan extension-sopimukseen, jolla Markkanen saataisiin kiinnitettyä seuran kannalta paremmillta taloudellisilla ehdoilla seuraavaksi neljäksi kaudeksi. Markkasen max-extension on taas huomattavasti pienempi rahallisesti kuin max-sopimus vapaana-agenttina.

Vaikea uskoa, että seurajohto pahastuisi, jos Markkasen tasoinen pelaaja kiinnitettäisiin seuraan 100 miljoonalla 200 miljoonan sijasta, kun joukkueen muu maksimaalinen potentiaali on vielä kaukana tulavaisuudessa?

Muutenkin tuskin yksikään seura haluaa lyödä esim. Grantille tai Sabonikselle suoraan max-soppareita käteen, vaan joukkuetta halutaan rakentaa tasapainoisemmin. Markkanen ei ole ainakaan vielä voittajan joukkueen ykkösoptio, kuten ei ole Grant, Sabonis tai LaVine.

LaVine on tällä hetkellä lähes negatiivinen sopimus. Palautusarvo on hyvin heikko.

NBA on loppujen lopuksi bisnesta, kannattaa herätä siihen todellisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
92
Oma pointti on se, että Jazzin on lähes mahdoton rakentaa tulevaisuutta järkevästi Markkasen varaan.

Kyseessä on kaikista epätodennäköisin skenaario, mutta kolmosvaihtoehto liittyy siihen, että Laurilla on kaikki valttikortit kädessä, jos jatkaa pelaaamista samalla tasolla. Käytännössä siinä tapauksessa Jazz voi kilpailla Markkasesta vain max-sopimuksella, kun Laurista tulee UFA kesällä 2025,

Miksi Markkanen haluaisi jäädä Utahiin, jos pystyy valita lähes vapaasti seuran NBA:sta?

On hyvin mahdollista ,että jos Markkanen pelaa hyvin ensi kaudella hänen arvonsa yritetään realisoida siirrolla.

Heikompi pelaaminen aukaisi ainakin teoreettisesti ikkunan extension-sopimukseen, jolla Markkanen saataisiin kiinnitettyä seuran kannalta paremmillta taloudellisilla ehdoilla seuraavaksi neljäksi kaudeksi. Markkasen max-extension on taas huomattavasti pienempi rahallisesti kuin max-sopimus vapaana-agenttina.

Vaikea uskoa, että seurajohto pahastuisi, jos Markkasen tasoinen pelaaja kiinnitettäisiin seuraan 100 miljoonalla 200 miljoonan sijasta, kun joukkueen muu maksimaalinen potentiaali on vielä kaukana tulavaisuudessa?

Muutenkin tuskin yksikään seura haluaa lyödä esim. Grantille tai Sabonikselle suoraan max-soppareita käteen, vaan joukkuetta halutaan rakentaa tasapainoisemmin. Markkanen ei ole ainakaan vielä voittajan joukkueen ykkösoptio, kuten ei ole Grant, Sabonis tai LaVine.

LaVine on tällä hetkellä lähes negatiivinen sopimus. Palautusarvo on hyvin heikko.

NBA on loppujen lopuksi bisnesta, kannattaa herätä siihen todellisuuteen.

"Miksi Markkanen haluaisi jäädä Utahiin, jos pystyy valita lähes vapaasti seuran NBA:sta?"

No tää jengi on tällä hetkellä 50-50 joukkue ja sillä on loistava valmentaja ja osaava GM. Lauri joukkueensa kantava voima. Jos ei tämä jengi tästä huonone vaan kohenee ensi kaudeksi niin on aika monta erinomaista tekijää miksi Lauri nimenomaan haluaa jäädä.

Se on toki totta että kovan setin saisi treidissä hänestä mutta "lähes mahdoton rakentaa tulevaisuutta" Laurin varaan kuulostaa aika omituiselta väitteeltä. Se toki selviää ensi kauteen mennessä. Jos Lauri jatkaa tästä ja vähän vielä laajentaakin osaamistaan niin viimeistään sitten homma alkaa vaikuttaa siltä että se uran isoin sopimus kirjoitetaan Salt Lake Cityssä.
 
Viestejä
250
Toki täysin mahdollista, kaikki on Markkasen käsissä.

Valitseeko Lauri rahakkaan max-sopimuksen Utahin kanssa vai menestyksen perinteisessä contenderissa.

Toisaalta kannattaako Utahin rakentaa kaikki siihen varaan, että Markkanen kirjoittaa kesällä 2025 max-sopimuksen?

Jokainen tiedostaa, että Utah ei ole ikinä voittanut mestaruutta, eikä tule sitä ikinä voittamaankaan pienen markkina-alueen joukkueena.
 
Viestejä
250
Ja Jos Jazz haluaa menestyä Markkasen nykyisen sopimuksen kanssa, niin ne All-NBA tason hankinnat pitää tulla seuraavan puolen vuoden sisään.
 
Viestejä
92
Nojoo ilman erästä toista 23:a Utah ois saattanut voittaa mestaruuden 90-luvulla. Joten ei vaivuta tuohonkaan ajatukseen liikaa. Kovia vapaita agentteja vaikeampi toki houkutella niin tässä/kin draftissa ois parasta osua kivasti valintojensa kanssa niin että sais siitä lisää apua joukkueelle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös