Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
265
Tehokkuus tulee laskemaan, koska Lauri joutuu ottamaan vaikeampia heittoja ja tekemään enemmän töitä korien eteen.

Conley tarjoili usein helppoja namupaikkoja leikkaavalle Markkaselle. Muutenkin Lauri sai palloa helpompiin ja vapaimpiin tiloihin useamman syötön päästä, kun Conley rytmitti peliä laittamalla palloa liikenteeseen.

Colin Sexton on alkanut esittämään jonkinlaista johtajaa ja eilenkin antoi Laurille muutamassa tilanteessa suoraa huutopalautetta. Ärsyttävää myös Sextonin tapa kerätä vaatimalla pelaajat yhteen hänen ympärilla kuuntelemaan paasausta, täysin turhien tilanteiden jälkeen. Joukkuekaverit kerääntyivät Conleyn ympärille mielellään, kun taas Sextonin huuto lähinnä ärsyttävää muita, koska hän ei ole luontainen johtaja.

Laurin elekielestä näkee, että on pettynyt siirtotakarajaan ja nykyiseen joukkueeseen. Kova on halu menestyä, mutta tietää, että tässä joukkueessa menestystä ei ole tarjolla.
 
Viestejä
481
Heh! Aika kauas on tultu, kun 29 pinnaa ja 11 levyä on vain "teki mitä pitikin". :D Pelitilanneheitotkin kuitenkin 50%Ihan älytöntä ja kohtuutonta kritiikkiä. All star valinnan jälkeen 6 peliä 24,3 pts ja 7,8 levyä keskiarvoilla. :oops:

Ainoa mikä on yskinyt on kolkki-% eli 27,5% noissa peleissä. Mutta tuokin oli jo ennakkaan ihan selvä asia, että jossain vaiheessa tulee heikompi vaihe. Marraskuu-Tammikuu ajalla kolkit 45,4%.
Vähän kieli huulella tuon heitin. Kun on 4 vuotta katsonut kuin Lavine pelaa kauhealla innolla joulu- tammikuun ja sitten allstar valinnan jälkeen katoaa pariksi viikoksi niin oli jotenkin sopivaa, että Laurin heikko kausi tuli juuri valinnan jälkeen. Lauri kyllä pelasi pari todella surkeaa matsia, joissa olikin +- kymmenen pojoa huonompi kuin seuraavaksi huonoimmalla.

PPG on vähän huono mittari. Se vain kertoo kuka ottaa eniten heittoja joukkueessa. Kuten Lauri itsekin juuri on todistanut niin ero 25 pisteen ja 15 pisteen välillä on yleensä vain otettujen heittojen määrä. Se millä on merkitystä teetkö nuo pisteet heittämällä paremmin kuin mikä on NBA:n keskiarvo tai joukkueesi keskiarvo (koska jos heität huonommalla %:lla kuin joukkueesi yleensä niin autatko oikeasti joukkuettasi voittoon?). Lauri on näin tehnyt, joten kaikki kunnia hänelle, mutta ppg:n käyttäminen ilman ts% on aika turhaa. NBA:ssahan oli joskus tämä termi 'volume shooter', joka oli oikeasti vain toinen termi paskalle heittäjälle.
 
Viestejä
281
Screenshot_20230215-110957-510.png
 
Viestejä
311
Colin Sexton on alkanut esittämään jonkinlaista johtajaa ja eilenkin antoi Laurille muutamassa tilanteessa suoraa huutopalautetta. Ärsyttävää myös Sextonin tapa kerätä vaatimalla pelaajat yhteen hänen ympärilla kuuntelemaan paasausta, täysin turhien tilanteiden jälkeen. Joukkuekaverit kerääntyivät Conleyn ympärille mielellään, kun taas Sextonin huuto lähinnä ärsyttävää muita, koska hän ei ole luontainen johtaja.

Se ei tietysti ole ihan optimaalista, kun koko liigan eniten korin alla blokattu pelaaja, joka ei myöskään ymmärrä joukkuepuolustuksen perustavimipia alkeitakaan, alkaa opettaa muille pelaajille, mitä pelissä olisi järkevintä tehdä. Toivottavasti myös Hardy on nyt tässä kohtaa jotenkin hereillä, ennen kuin maailman mukavinta Lauria alkaa oikeasti v-tuttaa nämä puolipäättömän kanan luennot. Toki, joka ikinen torikokous, joka mahdollistaisi sen, että Sexton ehkä syöttäisi ajoissa, ennen kuin syöttöikkunat losahtavat joka kulmalla kiinni, on kai painonsa arvoinen kultaa.

Minusta on suuri sääli, että Jazz laittoi Westbookin joukkueeseen liittymiselle niin kovat ehdot – peliaikaa rajallisesti tarjolla koska kehitämme nuoria pelaajiamme (ennen kaikkea kai Sexton ja THT) – että Westbrook tuskin niihin voi mitenkään suostua.

Veikkaan että loppukausi olisi ollut huomattavasti kiinnostavampaa katsottavaa Westbrookin kanssa, kuin Sextonin ja THT:n kehityksen seuraaminen. Itselläni odotukset eivät ole kovin korkealla tämän kehityksen suhteen, ja ihmettelen aika lailla, miksi siihen Jazzin joukkueenjohdossa niin kovasti uskottaan. Samanlaisia kehitysloikkia sitä tottui odottelemaan Chicagossa, kun odoteltiin yhdessä sitä päivää kun esimerkiksi Kris Dunnista tai Coby Whitesta jotenkin 'kehittyy' kohta helvetin hyvä pointti. Vaikka mitkään merkit eivät viitanneet siihen.
 
Viestejä
60
Täällä ei ole taidettu trade deadline:n jälkeen tuoda esiin mikä on Jazzin captila kesällä, joten...

Utah Jazz​

USATSI_19383339_168386701_lowres.jpg

Rob Gray-USA TODAY Sports
Cap Space Projection: $30-45 million
Roster Count: 13 players (including three first-round picks)
The Jazz are currently projected to generate around $30 million if Jordan Clarkson, Talen Horton-Tucker, Rudy Gay, and Damian Jones all exercise their player options. Clarkson is probably the biggest variable in their cap space projection. He seems like the most likely candidate of the group listed above to decline his player option and become a free agent. If they re-sign him to a long-term deal with a raise over his $14.3 million player option amount, they should still have around $25 million in cap space. If he opts out and leaves the Jazz, they could be looking at $45 million in cap space.

Jätin tuon kuvan tuohon sen takia, että siitäkin näkee mikä on tähtipelaajan ja rotaatiopelaajan ero ihan ulkoisestikin (kannattaisikohan Reavesin katsoa vähän tarkemmin mitä suuhunsa laittaa ja lisäksi olisi varmaan paikallaan vierailla punttisalilla vähän useammin) ;)
 
Viestejä
1 379
Puhun pisteiden teon tehokkuudesta. Niitä voi tarkastella vaikka eFG:n kautta tai sitten True shootingin kautta, joka ehkä onkin parempi koska ottaa huomioon vaparit myös. Usagea ja heittoyrityksiä lisäämällä tietty pinnoja kertyy. Vire ei näitä tarkastellen ole nyt sama, ja se johtuu tietty paljon kolmosten osumatarkkuudesta, ottaa niitä kuitenkin paljon. Knicks peli oli pohjat (eFG 46) ja samanlaista lukemaa saa hakea yli kuukauden takaa. Keskiarvo kaudelle on kuitenkin 61%.

Laurihan pelaa erinomaisella tasolla, ei kahta sanaa. Ei vaan viime aikoin ihan samalla tasolla kuin muutama viikko sitten jossa oltiin tehoissa NBA Top 10-12 luokkaa. Ehkei tätä pidä sitten odottaakaan? Varmaan odotustaso asettunut liian korkeaksi. Vertailin vaan Laurin tekemistä aiempaan tekemiseen nähden, en muihin. Laitoi pari päivää sitten asiasta graafin Lauri-ketjuun, jos ketä kiinnostaa.
Laurin tehokkuushan on laskenu pelkästään sen takia että kolmoset eivät taas vaihteeksi uppoa. Kolkit menny alle 31% helmikuun ajan ja niitä on myös otettu aika paljon.
 
Viestejä
1 071
Toivon että Lauri ottaa varman päälle tulevan yön pelissä. Olisi tyhmää loukkaantua viimeisessä pelissä ennen All-Star viikonloppua. Tulevina vuosina samassa tilanteessa ei tarvitse enää varmistella. Tilastot saavat olla huonot ensi pelissä. Ei haittaa.
 
Viestejä
15

Lauri Markkanen (right knee soreness) is questionable to play on Wednesday against the Grizzlies.​

 
Viestejä
1 077
Laurin tehokkuushan on laskenu pelkästään sen takia että kolmoset eivät taas vaihteeksi uppoa. Kolkit menny alle 31% helmikuun ajan ja niitä on myös otettu aika paljon.
Tätä yritin mielestäni sanoa. Korin alta mennyt paremmin kuin keskimäärin ennen tätä jaksoa, midarit hiukka heikommin muttei merkittävästi. Mutta tehojen lasku on kolmosten ansiota, joka tietty on iso osa Laurin peliä ja siksi vaikuttaa paljon joukkueeseen ja joukkueen eFGhen, varsinkin kun niitä on ottanut tällä jaksolla pelissä n. yhden enemmän kuin koko kaudella keskimäärin. Toivotaan palautumista edes tuonne 35-38% tienoille, niin homma näyttää taas erilaiselle.
------
Se pitää muistaa että Lauri on joukkueensa tähti ja kantava voima, joku 22-27 on tosiaan sellainen normisuoritus joka pitäisi pelissä puskea kohtuullisin tehoin, ja aina välillä mielellään väläyttää sitten reilummin. Se on varmaan normaali tähden odotustaso NBAssa, pelistä toiseen. Odotustaso ei enää ole hyvän roolipelaajan kuten viime vuonna.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 071
Markkanen ei pelannut viimeisessä pelissä ennen All-Star viikonloppua, mutta YLE ehti jo haastatella Markkasta ja sen perusteella ei ole syytä huoleen.

"Ei tarvitse olla huolissaan. Viime peleissä on tullut vähän iskuja, nyt tällainen varotoimenpide. Viikonloppuna ollaan kunnossa", Markkanen sanoo Yle Urheilun haastattelussa.

 
Viestejä
1 077
Alussa näytti että tulee isän kädestä, mutta tästä kehkeytyikin todella tiukka ja viihdyttävä peli. Jazz tiivisti otetta pakissa lopussa ja tämä joukkue ei vaan luovuta mikä erittäin hyvä merkki. Laurikin eli kentän laidalla itselleen epätyypillisesti täysillä mukana. Taistelulla voi korvata materiaaliylivoimaa.

Kelly O erittäin hyvä koko pelin, teki vähän kaikkea ja pisteitäkin runsaasti hyvillä prosenteilla. Ehkä kauden paras peli KOlta. Toinen hyvin onnistunut oli THT, jolla kyllä on pelisilmä kohdallaan vaikka muutaman kerran tuli sählättyä.Kyllä hän osaa jakaa palloa fiksusti. Syöttöjä olisi kertynyt useita lisää jos avoimista paikoista olisi mennyt heittäjillä sisään paremmin varsin alkupuolella. Mies on vasta 22v ja nyt saadessaan kunnolla peliaikaa tulee kehittymään kovasti. Mitään Westbroookia ei tähän kaipailla. Kolmosheiton prossat pitäisi vielä saada kohdilleen. Pisti lisäksi JJJ:n todella hienoon posteriin. Ykköspointti pitää tietty hankkia, mutta veikkaan että THTstä kasvaa ihan hyvä backupin rooliin ja pystyy tekemään paljon muutakin. Ochai vakuuttaa edelleen, en ymmärräpuheita joissa on sanotaan hänen olevan aika ajoin peluuttamiskelvoton. Siitä lähtien kun alkoi saada aikaa on ollut tekemisessään varsin luotettava ja tasainen. Aina ei toki suju etenkään skorauspuolella mutta tasaista tekemistä ja yksi parhaista omassa päässä, myös tilastollisesti (esim on/off). Hyvä palanen "mestaruusikkunarotaatioon" muutaman vuoden päästä.

Mutta varsinainen anti oli Damian Jones, joka pelasi itsensä rotaatioon loppukaudeksi muutamassa minuutissa (,uskoisin). Molemmissa päissä hyvää tekemistä ja ja vaistot pakissa näyttävät olevan kunnossa. Blokkasi kerran JJJ:n ja sen jälkeen tämän meno korille oli vaisumpaa. On lisäksi erittäin urheillusen oloinen pitkä vertaa nyt vaikka vähillä minuuteilla aiemmin pelanneeseen Moses Browniin joka loppukaudella viime vuonna sai Cavsissa enemmän roolia. 7 min: 7p,2r,2b. Dok siirtynee laajentamaan koirankoppiaan pidempää oleskelua varten. Clarksonilla oli erittäin huono päivä ja väkisintekemistä. Sextonilta meni reisi, joten veikkaisin taas useamman viikon kuntoutumista.Hankalastihan nuo paranee....

Grizzliesillä oli paras kokoonpanonsa pl Adams ja Laurin mukana ollessa tämä olisi tod näk kääntynyt toisin päin.
Meikäläisen pitänee hypätä takaisin Suns-junaan poffeissa, koska ei tällä nyt kuitenkaan mennä varmaan edes konffafinaaliin. Viime vuonna näytti paremmalta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
311
No auts... se olisi ollut yksi kauden makeimmista voitoista, ja se olisi ollut otettavissa. Myönnettäköön, että Memphis ei pelannut toisella puoliajalla hyvin, ihan samanlaisia asennevaikeuksia Utahillakin on ollut tällä kaudella etukäteen heikompien vastustajien kanssa – mutta toisaalta Memphisillä upposi 1. neljänneksellä kolkit 60%n tarkkuudella, eli ei tämä jumalauta mikään täydellinen ohimatsi niillekään ollut.

Kaikki vaikuttaa aina kaikkeen, mutta samaa mieltä Juzon kanssa siitä, että jos Markkanen olisi pelannut, Utah olis todennäköisimmin ottanut voiton tästä. Luultavasti tästä matsista jäi tappiosta huolimatta kuitenkin joukkueelle aika hyvä fiilis. Katsojalle ainakin jäi. Rosteriin siirtotakarajalla lyödyt aukot eivät tunnu ainakaan taistelutahtoa tappaneen.

Hieno debyytti myös Damian Jonesilta. Toisaalta, vaikka mies näyttää nuorelta ja pelaa jotenkin kuin lupaavan oloinen rookie, mies on pelannut liigassa jo vuodesta 2016 ja Utah on Jonesin 6. joukkue. Joten mitään ihan massiivista yhtäkkistä kehitystä tuskin on näköpiirissä. Vaikka mistä sitäkään koskaan tietää, ainakin Kesslerin kanssa Hardy tuntuu tehneen kaiken aika tavalla oikein. Ja olettaisi kyllä, että Jones korvaisi Azubuiken kakkossentterinä.

Ollakseen ottelu jossa Utah hävisi pallonmenetykset 23-4 (!!!) niin olihan tämä ihan merkillisen tiukka matsi. Utah on ihme jengi.
 
Viestejä
8
Jos joku kertoo siitä, ettei yritetäkään enää voittaa, se on joukkueen ykköstyähden vammojen lepuuttaminen oman joukkueen peleissä, mutta pelaaminen all-star höntsässä..
Tää. Kuvattavin osa koko helkkarin karusellissa. Jengi on koko kauden näyttänyt mahtavaa asennetta. Koko kaudella muistaakseni ainoastaan yksi tai kaksi blowout-tappiota. Tottakai touhu on välillä ollut mitä on, mutta joukkueen sisällä kukaan ei missään vaiheessa ole näyttänyt siltä, ettei joku jätkistä olisi tuolla tosissaan pelaamassa voitosta joka ilta antamalla itsestään irti sen mitä annettavissa on. Sitten ennen breikkiä vastaan tulee pahasti alavireinen Grizzlies ja joukkueenjohto palkitsee porukan lepuuttamalla ykköspelaajaa varotoimenpiteenä polven arkuuden takia jotain vitun näytösottelua varten. Grizzlies ei todellakaan ole vakuuttanut viimeaikoina ja toi matsi olis ollut voitettavissa.

Taisi olla tyko von psykoheim, joka kirjoitti tähän ketjuun taannoin todella hyvän viestin pickien arvosta verraten niitä rahoitusinstrumentteihin. Se oli musta ihan naulan kantaan. Musta Jazz teki ihan siedettävän treidin, jos oletuksena oli, että annetaan nuorille vähän paineettomampaa saumaa kehittyä ja saada pelituntumaa isommassa roolissa pelaamiseen. Tällöin homman kärkenä olisi se, että joukkue saisi kuitenkin kentällä taistella voitoista ja pleijari/play-in paikasta sen minkä pystyvät. Voittamalla/pelaamalla voitosta tuolla kehitytään. Siitä mitä tänkkääminen kehittyville pelaajille tekee on todella paljon huonoja esimerkkejä ihan lähivuosiltakin. Tsäänssi saada se Wemby on kuitenkin joka tapauksessa todella pieni. Ja sanomattakin on selvää, ettei sekään mikään automaattinen tae menestykselle olisi, vaikka arpa sattuisikin osumaan.

Tällanen toiminta seurajohdon toimesta on upeasti kairannutta jatsia kohtaan todella epäkunnioittavaa. Tottakai on ihan selvää, ettei joukkueella tällä kaudella ole todellista mahdollisuutta menestyä, mutta olis se tämän hetken rosterin kehittymisen kannalta silti mielestäni järkevintä antaa niiden kuitenkin tosissaan kilpailla edes siitä playinpaikaista.

Joukkueen viimeaikaisesta pelaamisesta muuten: odotin treidin jälkeen totaalista lässähtämistä. Mitä vielä, jätkät pelaa kuin viimeistä päivää. Hyviä pelejä ollut. Agbaji vaikuttaa ajoittain oikein lupaavalta. Tasaisuus kuitenkin otteista puuttuu. Sexton on musta ollut parempi kuin ikinä urallaan. Jopa Horton-Tuckerilta ihan hyviä pelejä. Alakerrassa pakka on ajoittain sekaisin, mutta välillä jotain järkeäkin ollut. Laurilla heitto vähän hukassa, mutta toki kokonaisuudessaan aika hyvää tekemistä viimeisen kuukauden ajalta. Tämä on ollut niin hauska kausi katsoa, että olis kiva kun sais vielä loputkin matsit jatsi taisteltua tosissaan.

Ja Laurin tilanteesta Utahissa: totta helvetissä sen nyt pitää sitoutua tohon jengiin, jossa se on noussut ykköstähdeksi. Tehdä töitä, kehittyä pelaajana ja johtajana. Antaa esimerkkejä nuoremmille miten treenataan ja asennoidutaan kun halutaan voittaa. Porukassa on potentiaalia jo nykyrosterissaan. Ehkä niistä on contenderiksi, ehkä ei, eihän tässä kukaan tulevaisuutta voi ennustaa. Sen voi kuitenkin sanoa, että näkymät Jazzin tulevaisuuden kannalta on kuitenkin ennemmin positiivisia kuin negatiivisia. Assetteja nyt kuitenkin on niin perkuleesti. Mä en missään tapauksessa sanois, ettei Jatsi vois tosissaan taistella ens kaudella top 6. sijoituksesta lännessä.

Edit: tää olis tarkoitus laittaa tohon jazz-ketjuun, mutta sama kai se
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 209
Grizzliesillä oli paras kokoonpanonsa pl Adams ja Laurin mukana ollessa tämä olisi tod näk kääntynyt toisin päin.
Meikäläisen pitänee hypätä takaisin Suns-junaan poffeissa, koska ei tällä nyt kuitenkaan mennä varmaan edes konffafinaaliin. Viime vuonna näytti paremmalta.

Joo. Hyvä taistelu Utahilta, mutta on kyllä melko hämmentävää että mihin on kadonnut Memphisin puolustuksen intensiteetti? Tämän pelin nähtyään ei enää ihmetytä, että miksi Memphis on hävinnyt viimeisestä 13 pelistä 9. Oikeastaan Dillon Brooks oli ainoa kenellä oli kunnon asennetta puolustamisessa. Paljon nähtiin laiskoja tilanteita, kuten alla oleva klippi.. Ei tällaisilla esityksillä haasteta lännen kärkeä.

No Memphis on toki tukevasti lännen kakkossijalla tällä hetkellä heikommasta pelaamisesta huolimatta. Mutta saattaa tulla vaikeaa jo playoffien ekalla kierroksella.

 
Viestejä
1 610
En ihan valtavan pitkälle meneviä päätelmiä vielä yhden matsin perusteella tekisi. Tämä oli siis Markkaselle ensimmäinen "lepuutus" - jos se sellainen oli. Toisissa jengeissä ukot on olleet tusinan pelejä helposti sivussa. Ja aiemmin kaudella omaan muistiin ei mahdu kuin Conleyn pari lepovuoroa b2b-otteluissa ja nekin olivat joskus alkukaudesta ilmiselvissä tilanteissa.

Ja siihen on tietysti muitakin kuin tahallaan häviämisen syitä, että välillä pelaajat saavat lepovuoroja = jotta pysyvät paremmassa iskussa koko kauden loppuun asti ja isompien loukkaantumisten todennäköisyys on pienempi.
 
Viestejä
1 071
Avasiko Sextonin loukkaantuminen ikkunan Russell 'MVP' Westbrookille?

Onko Sextonin sanottu olevan pitkään sivussa?

Westbrookin tilanteesta viimeisin juttu jonka löysin (tänään laitettu juttu):

-"The Jazz gave Russell Westbrook permission to talk to other teams about having a larger role."
-"Westbrook could also finish the season with the Jazz."

En itse kyllä usko että Westbrook Jazziin jää, mutta ihan sama mulle että jääkö vai ei.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
265
Kieltämättä näistä "Jazzilla on potentiaalinen rosteri"-mielipiteistä tulee hieman mieleen Chicago Bulls-dejavut.

Uskotaan johonkin yliluonnolliseen nuorien pelaajien kehitykseen. Jokaisesta ensimmäisellä kierroksella varatusta nuoresta pelaasta on tulossa seuraava Rudy Gobert, Dirk Nowitzki tai Kahwi Leonard riippuen hieman pelaajan ulkomuodosta. Jokainen nuori pelaaja on hyvä pala mestarijoukkueeseen ja muuta tyhjänpäivästä puhetta ilman todellisia todisteita.

Tällä hetkellä lännessä lähes jokainen joukkue on lupaavampi kuin Utah Jazz. Jos ollaan rehellisiä Jazzilla on tällä hetkellä sysipaska pelaajarosteri. Siinä on hyvä syy miksi nämä okc:t, rocketsit ja spursit eivät pärjää alkujaankaan, vaikka ovat ladattu täyteen nuoria lupaavia pelaajia.

Jazzin ainoa todellinen kilpailuetu on valtava määrä ensimmäisen kierroksen varausvuoroja. Hyvin todennäköisesti kyseinen kilpailuetu ei realisoidu ensi kaudella, seuraavan viiden vuoden aikana tai edes koko seuran olemassaolon aikana.


.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös