Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
2 559
Tuollaista voisi jo jopa ihan harkita. Videolla näyttää jostain syystä vähän sinisemmältä.katso liitettä 3384


Tää on kova! Aika lähellä tätä klassikopaitaahan tämä on.

1695709219578.png
 
Viestejä
348
Nyt Lillard mega-kauppojen jälkeen voi hetken haaveilla siitä, että Ainge päättäisi hankkia Jrue Holidayn Jazziin, koska Portlandin odotetaan kauppaavan häntä eteenpäin. Holidayssa Jazz saisi rosteriinsa edes yhden oikean pg:n joka kaiken lisäksi osaa puolustaa. Ja pelikokemus Antetokoumpon kanssa menisi varmaan sujuvasti käyttöön Laurin kanssa pelatessa.

... mutta varmaan Holidayta pidetään ihan liian vanhana, ja hänelle löytyy ottajia, joilla on antaa vaihdossa palasia, jotka kiinnostavat Portlandissa enemmän. Itse tekisin nämä kaupat saman tien, ja antaisin vaihdossa oikeastaan kenet vaan, paitsi tietysti Laurin.
 

3PO

Viestejä
172
Itse ottaisin myös Holidayn ehdottomasti Jazz:n.
Siihen Sexton, THT ja joku pikki pois, niin olisi kyllä juuri hyvä.
Sillä päästäisi jo lähelle tuota pleijari viivaa.. ei vielä yli, mutta lähelle.
 
Viestejä
450
Haastattelu antoi paljon vahvistusta niille ajatuksille, mitä itsellänikin oli nykyisen rosterin peluutuksesta. Kyse on nimenomaan peluutuspareista; miten takureiden ja ison pään pelaajien vahvuudet sadaan maksimoitua, ja vastaavasti heikkoudet minimoitua. Vaikka Sexton ja Clarkson ovat ehkä joukkueen "parhaimmat" takamiehet tällä hetkellä, niin he eivät oikein millään muotoa sovi pelaamaan keskenään, vaan heidän minuuttinsa yhdessä pitäisi jollain tavalla minimoida siten, että kummallekaan ei tulisi paha mieli. Paljon järkevämpää on maksimoida yhteiset minuutit täydentävien parien kesken, kuten esimerkiksi Clarkson-Ochai, tai Sexton-Dunn. Jos George osoittautuu riittävän kypsäksi NBA-rotaatioon, niin se tuo lisämausteita soppaan. Yhden tai kahden takurin kohtalona on hyväksyä se, että paikka avauskentällisessä ei ole joukkueen etu, vaikka ns. nokkimisjärjestyksen mukaan se saattaisikin olla ansaittu.

Sama juttu ison pään (3-5) peluutuksessa, mutta sillä erotuksella, että Laurille on kiveenhakattu avauspaikka + isot minuutit. Rotaatioden ja toisiaan täydentävien parien peluutus/etsiminen perustetaan tähän kivijalkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
450
Erityishuomiona vielä, että haastattelussa Hardy näytti heittomerkkejä puhuessaan siitä, että kuka tai ketkä tulee olemaan joukkueen "pointteja". Collinsin hommaamisen jälkeen oma veikkaukseni on ollut, että tulemme näkemään vielä edellistä kautta enemmän pallottomien skriinipelejä joukkueen isoille, ja muutoinkin enemmän pallottomien liikettä. Joukkueessa on useita vahvuuksineen ja heikkouksineen hyvin samankaltaisia vaihtopareja, jotka tulevat osin pelaamaan myös samaan aikaan. Luovaa pelinrakentelutaitoa tai -kykyä ei rosteristi liiemmin löydy

Ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna tällaisessa joukkueessa missä melkeimpä jokaiselle löytyy hyökkäyspään vahvuuksien&heikkouksien suhteen identtinen kaksonen joko penkiltä tai vieressä pelaamassa, niin edun saa helpoiten ennalta piirrettyjen ja sovittujen juttujen kautta.
 
Viestejä
450
Tässä vähän omistajan näkemyksiä. Ehkä mielenkiintoisin anti alkaa noin 10:00 kohdalta.

Sen pohjalta on helpompi arvailla millaisia treidejä on mahdollisesti tulossa. Ja erityisesti millaisia ei ole luvassa. Jos omistajan tavoite on voittaa mestaruus, eikä esim. olla vain pleijarijoukkue, niin 99% todennäköisyydellä joukkue ei tuke kuluttamaan assetteja kohtuu koviinkaan 33-vuotiaisiin pelaajiin tässä vaiheessa rebuildia.Lukiko kukaan muu rivien välistä, että Smith & Ainge näkivät Gobertissa ja Mitchellissa sellaisia heikkouksia, että heidän avullaan ei voiteta mestaruutta, joten halusivat pistää kaverit lihoiksi. Sitä perustetta ei kuitenkaan haluta kertoa/tiedottaa suoraan faneille, koska Smithin sanoin he eivät halua lausunnoillaan haitata kenenkään pelaajan uraa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 335
Utah Jazz preseason schedule:

1696745292494.png


Utah Jazz training camp roster:
 • Ochai Agbaji – Guard – Kansas
 • Jordan Clarkson – Guard – Missouri
 • John Collins – Forward/Center – Wake Forest
 • Kris Dunn – Guard – Providence
 • Simone Fontecchio – Forward – Italy
 • Keyonte George – Guard – Baylor*
 • Joey Hauser – Forward – Michigan State*
 • Taylor Hendricks – Forward – UCF*
 • Talen Horton-Tucker – Guard – Iowa State
 • Johnny Juzang – Guard – UCLA (Two-way player)
 • Walker Kessler – Center – Auburn
 • Taevion Kinsey – Guard/Forward – Marshall*
 • Romeo Langford – Guard/Forward – Indiana
 • Lauri Markkanen – Forward – Arizona
 • Kelly Olynyk – Forward/Center – Gonzaga
 • Nick Ongenda – Center – DePaul*
 • Micah Potter – Forward – Wisconsin (Two-way player)
 • Luka Šamanić – Forward – Croatia
 • Brice Sensabaugh – Guard/Forward – Ohio State*
 • Collin Sexton – Guard – Alabama
 • Ömer Yurtseven – Center – Georgetown
Utah Jazz 2023-2024 Regular Season schedule alla.. Nyt suurin muutos on se, että liiga on pakottanut Utahin pelaamaan kotipelejä myös sunnuntaina. Taitaa olla neljän ekan pelin jälkeen recordi 0-4. :D

Utah_Jazz_Schedule_2023.jpg
 
Viestejä
450
Alkukaudesta on perinteisesti tarjolla helppoja pisteitä kun joukkueiden peli on vielä enempi tai vähempi sekaisin. Jokickin potee vielä krapulaa puoli iltaa kestäneestä mestaruusjuhlinnasta.

Jazz on nuori ja nälkäinen joukkue, jossa on kova kilpailutilanne. Veikkaan heidän aloittavan jopa viime kautta kovemmalla intensiteetillä. Pitäisin 4-0 aloitusta 0-4:ää todennäköisempänä.
 
Viestejä
3 805
Alkukaudesta on perinteisesti tarjolla helppoja pisteitä kun joukkueiden peli on vielä enempi tai vähempi sekaisin. Jokickin potee vielä krapulaa puoli iltaa kestäneestä mestaruusjuhlinnasta.

Jazz on nuori ja nälkäinen joukkue, jossa on kova kilpailutilanne. Veikkaan heidän aloittavan jopa viime kautta kovemmalla intensiteetillä. Pitäisin 4-0 aloitusta 0-4:ää todennäköisempänä.

Ainakin 3-1 on saletti, saa lyödä vetoa!
 
Viestejä
963
Tänään alkaa myös preaseason Clippersiä vastaan. Saa nähdä paljonko Markkasta peluutetaan.
 
Viestejä
450
Itse odotan eniten näkeväni Georgen ja Hendricksin näkemistä. Sen kolmannen ässällä alkavan rookien (jonka nimen oikeinkirjoitusta en nyt jaksa tarkistaa) osalta ei ole isompia odotuksia. Georgesta on kuulunut ylistäviä huhuja erinomaisesti menneen kesäliigan jälkeenkin. Mielenkiintoista nähdä pystyykö mies dominoimaan pre-seasonpeleissä. En oikein syty muista Jazzin pointtikandidaateista, joten märkä päiväuneni olisi, että Georgesta kypsyisi nopeassa tahdissa kapellimestari tälle joukkueelle.
 
Viestejä
450
Viime yön harkkapelistä positiivisessa mielessä mieleen jäivät erityisesti Kesslerin, Dunnin, Laurin, sekä Agbajin peliesitykset.

Kessler oli todella, siis todella vakuuttava preesenssi korin alla. Jopa niin vakuuttava, että vastustajan isot alkoivat silminnähden arkailemaan ja syöttivät pois sellaisista asemista, joista yrittäisivät nostaa palloa koriin ketä tahansa muuta vastaan

Dunnin pointtipelaamisesta on helppo pitää; mies pelaa aina kontrollissa, tekee järjestäen oikeita ja omien helposti luettavissa olevia valintoja, ja on tehokas kun päättää ratkaista itse. Erittäin vakuuttava ja vaikuttava pelaaja myös puolustuspäässä. Ottaa joka pelissä pari maailmanluokan riistoa/syötönkatkoa puhtaasti yksilötaidolla ja hustlella.

Lauri näytti viime kauden Laurilta sillä erotuksella, että pyrki selvästi pysyttelemään pallollisena hieman enemmän mikä on ollut hänelle luontaista. Valmennuksen haluna on selvästi kehittää Lauria siihen suuntaan, että hän pystyy kannattelemaan joukkueen hyökkäystä ja luomaan tilanteita tyhjästä niinä hetkinä kun kollektiivisen pelinrakentelu tökkii.

Agbajin peli on kehittynyt monipuolisempaan suuntaan. Mies uskaltaa pysytellä pidempään pallollisena ja pystyy jo hieman jeesaamaan pelinrakentelussa. Myös ajojen/leikkauksien päättäväisyydessä ja viimeistelemisessä on menty parempaan suuntaan. Profiililtaan erittäin käyttökelponen pelaajatyyppi erityisesti kovia pelejä ajatellen, joten erittäin mukava nähdä, että pystyy vielä kehittymään.

Keyonte Georgen osalta en lähde vielä luomaan mielipidettä sen enempää kuin että puolustuksessa on vielä valtavasti kehitettävää ennen kuin mies voi pelata merkityksellisiä minuutteja. Hyökkäyspään potentiaali on kyllä nähtävissä, vaikka sekään ei tänään kovin tuotteliasta ollut. Menee helposti hermojen piikkiin. Veikkaan, että jo seuraavassa pelissä nähdään enemmän niitä hyökkäyspään onnistumisia.
 
Viimeksi muokattu:

Vt

Viestejä
18
Olen itse pitänyt Dunnista jo chicagon ajoilta. Varsinkin kun on vaihtanut ne pitkä kakkoset floattereihin. Uskoisin, että Dunn aloittaa ainakin kauden pointtina.
 
Viestejä
87
Utah tulee taistelemaan 12.sijasta Rocketsin kanssa, alle jäävät Portland ja Spurs. Mitään asiaa tänävuonna pleijareihin, eikä kannata turhaan sijoittua "liian korkealle", mitä miettivät varmaan muut rebuild jengit.
 
Viestejä
1 862
Laurilta ihan pirteä esitys, lähtökohdat huomioiden.

En ole vielä ihan vakuuttanut tuosta Lauri-Collins-Kessler-kolmikosta. Tai ainakin se vaatisi niitä oikeasti hyvin syöttäviä ja peliä organisoivia takamiehiä, joita Jatsilla ei ole.

Collinsin pakkia pitäisi nähdä enemmän, kun aiemmilta kausilta ei ole kuin pieni aavistus. Mutta nyt Lauri oli se, joka jokaisen puolustuksen pallonhallinnan juoksi vuoronperään Kawhin ja PG13:n perässä. Jos Collinsilta ei tule ainakin välillä apuja ja Lauri saa vähän rauhallisempia pakkipään vaihtoja, menee kyllä jalat alta sitten hyökkäystä ajatellen.

Vielä vähemmän vakuuttunut olen aloittavasta takamieskaksikosta THT-Sexton.

Dunn pelasi toki hienosti, mutta koko toinen puoliaika oli kuitenkin kakkosmiehistöjen peliä. THT ja Sexton eivät välttämättä ole ne Jatsin tulevaisuuden takamiehet, mutta vähintään heidän kauppa-arvoaan pitäisi ylläpitää, ja Georgelle pitäisi saada minuutteja + Clarksonkin on joukkueessa. Joten onko sittenkään tarjolla edes paikkaa tusinassa?
 
Viestejä
1 210
Ainakin viime vuonna oli niin että eka ja oliko toinenkin peli Hardy laittoi kentälle ja antoi suurinpiirtein pelata miten kukin haluaa, ja sitten seuraavissa jotain rotia tuli hommiin. Huonon näköistä hommaa oli silloin. Vähän sama tuli mieleen tuosta.

Hendricsistä ei jäänyt mitään muuta kuvaa kuin että kolmonen näytti lähtevän lähes Slo Mo Andersonmaisen hitaasti. Piti oikein tarkistaa highlightsvideoita eikä tuo niissä niin hitaalta vaikuttanut. Ehkä jänskätti. Erikoinen on myös juoksutyyli. Mutta pakissahan tuon pitäisi olla hyvä....

Pelasi Dunn nyt sitten vaikka 2-3-miehistöä vastaan mutta siltikin hän edes näytti pointilta otteillaan. Ihmettelisin jos hänelle ei kautta taattaisi. On siinä sen verran halpa takuumies loukkien varalle. Täytyy toivoa että Georgesta kehkeytyy hyvä jakelija koska silmää ainakin on.

EIpä näistä oikein mitään pysty sanomaan mitä tuleman pitää. Varmaan joku 5 oikeaa sarjapeliä niin alkaa homma muodostumaan johonkin formuun..
 
Viestejä
348
En ole vielä ihan vakuuttanut tuosta Lauri-Collins-Kessler-kolmikosta. Tai ainakin se vaatisi niitä oikeasti hyvin syöttäviä ja peliä organisoivia takamiehiä, joita Jatsilla ei ole.

... juuri näin. Lauri-Collins-Kessler voisi teoriassa olla toimivakin peli – mutta Collins voidaan leipoa orgaaniseksi osaksi Jazzin hyökkäystä vain sillä edellytyksellä, että kentällä on pelintekijä, joka tietää hyökkäyksestä toiseen täsmälleen mitä tekee.

Korisjengille voi olla iso hyöty siitä, että takataskussa on yksi 'ette ikinä arvaa, mitä seuraavaksi teen'-pelaaja, jonka voi heittää kehiin, jos peli junnaa väärään suuntaan, saadaan ainakin hetkeksi vastustajan puolustusta sekaisin. Ehkä hymy huulille ja energiapiikki. Mutta Jazzilla on näitä skorausorientoituneita 'loose cannon'-takamiehiä kolmin kappalein! Clarkson, THT ja Sexton. Yksikään ei ole pelinrakentaja, eikä yksikään ole hyvä tai luotettava puolustaja.

Sen jälkeen kun monen muun lailla seurasin Bullssien toivotonta yritystä muuttaa sg Coby White jonkinlaiseksi pg:ksi – lakkasin uskomasta näihin projekteihin. Joku näkee muut pelaajat, joku näkee vain korin.

Se ei ole varsinaisesti ole mikään sulka AIngen hattuun, että THT:ta ja/tai Sextonia ei saatu off-seasonilla vaihdettua johonkin oikeasti käyttökelpoiseen. Kun esimerkiksi oikeita pointtejakin markkinoilla sentään liikkui (hinnat olivat kyllä kovat). Jazzilla ei ole mitään menestyspaineita, joten varmaan THT:ta ja Sextonia peluutetaan avauksessa ja muutenkin aika tavalla, kun toivotaan että saadaan miesten treidiarvoa pumpattua ylöspäin. Mikään pomminvarma suunnitelma sekään ei tietenkään ole. Jos ukot pelaavat huonosti, arvo voi ihan yhtä hyvin sukeltaa viime kevään tasosta. Ja hintana voi olla Jazzilta uskomattoman epätoimivaa peliä, joka saa joukkueen palloa odottelevat, pitkät miehet todella turhautumaan. Varsinkin kun pitää samalla puolustuksessa pysäyttää helposti korille ajavat vastustajan takurit.

Kun Hardy nyt ennen kautta ja kauden alussa pyörittelee erilaisia yhdistelmiä, ei voi kuin toivoa, että Lauri löytää itsensä mahdollisimman usein kentällä Dunnin kanssa. Mutta todennäköisesti niin ei käy, koska NBA-yhtälöissä on niin paljon muitakin tekjjöitä, kuin joka matsin voittaminen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös