Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
3 007
Tänään otetaan basistista mittaa, edellinen läskibasson soittaja jäi kauaksi jazzin viileästä kompista, laiska hymy serbialaisilla kasvoillaan.

Rudy, mitä tekee Rudy, aina luotettava alakerran lukko. Ei ole sellaista lickiä, ei sairasta menoa, ei tiukkaa etukenoa, ei rumpalin kapulaa stickiä, ei bassorummun kumahdusta kickiä, jota Rudy, lukko-ote Rudy ei kesyttäisi dominantillaan.

Torvisektiossa vaaleatukkainen jätti öljyää slaidiaan: joko nyt löytyy groove, joko nyt kohtaa bändin pelikirjan kaksviisykköset keskisuomalaisen visiönäärin vaskisen hehkun, jolla Jeriko-Rudyn walking bass kohtaa voittajansa, sen jolla lahjahevosen hikiset kuolaimet pysyvät tiukasti näpeissään.

No nyt! :)
 
Viestejä
296
Samalla sekunnilla, kun luin valmentaja Will Hardyn olleen Popon opeissa, tiesin että tästä tulee hyvä kausi. Alku ei ole jättänyt kylmäksi. Ehkä Utah voisi olla lopulta Laurin koti pidempäänkin. Toki mahdollisuus vielä on, että alkaa tahallaan häviäminen ja hauskuus loppuu.
 
Viestejä
252
... enää 80 ottelua jäljellä tätä kautta, ja oma veikkaus on, että kausi tulee olemaan aikamoista vuoristorataa. Huikeita romahduksiakin Utahilta varmaan nähdään. Mutta ei näitä kauden avausvoittoja kannata liikaa vähätelläkään. Kaikki jengit vasta virittelee, mutta kyllä kauden ensimmäiset pelit ovat pelaajille tärkeitä, tärkeämpiä kuin vaikka kauden 15. ottelu, kaikki haluavat kovasti voittaa ne, kun etsitään pitkälle alkavalle kaudelle parasta yhteistä sävellajia, ja testataan oman joukkueen mahdollisuuksia tositilanteessa.

Jo nämä kaksi ottelua ovat osoittaneet pari juttua. Utah todella pystyy voittamaan paperilla paljon parempia joukkueita, jotka pelaavat ihan hyvän ottelun. Ja ehkä valmentaja Hardyn kommentit preseasonilla – pysyn vaan poissa pelaajien tieltä – antoivat hänestä valmentajana vähän väärän kuvan. Ehkä Hardylla sittenkin on aika hyvä käsitys siitä, miten juuri tällaista vähän erikoista poppoota kannattaa luotsata. Sekä matsista toiseen että ottelun sisällä. 39 koriinjohtanutta syöttöä?! Vaikka kyse on yksittäisestä ottelusta, se on iso määrä. Colin Sextonin minuutit jäivät tässä viime matsissa vähiin, koska Hardy oli varmaan etukäteen järkeillyt, että ei halua nähdä Seextonia ajamassa uudestaan ja uudestaan Gobertin syliin. Clarkson sentään tunsi entisen joukkuatoverinsa paremmin ja pysyikin tällä kertaa kauempana korista. jne. Fiksua.

Ja tietysti Laurin kannalta nämä kauden ensimmäiset ottelut ovat olleet mahtavia. Vastuuta tulee, palloa tulee, palloa menee. Lauri on kaikessa mukana. Kauas on tultu niistä Chicagon viime ajoista – vain puolitoista vuotta sitten! – kun ottelusta toiseen vedettiin usein puolitoistakin kokonaista jaksoa ilman että Markkanen sai kertaakaan hyökkäyspäässä palloa. Ei yhden yhtä kertaa, ja siis aivan sysipaskassa jengissä. Muistatteko vielä? Ja samalla Bulssien fanit raivoaa kentän kulmaan häädetyn miehen tehottomuudesta. Ja myös itsekkyydestä! En tiedä kuinka monta koriinjohtavaa syöttöä on mahdollista antaa, jos saa ottelussa 10 pallokosketusta kuolleessa tilanteessa. Vieläkin naurattaa. Ja puistattaa

Toivon aina Markkaselle kaikkea parasta, mutta kyllä pienen lisämausteen antaa sekin, että ihan Chicagon älykääpiö-fanikunnan takia toivon, että Markkanen pelaisi itsensä mahdollisimman lähelle liigan parasta eliittiä. Opetelkaa nyt jumalauta edes katsomaan koripalloa.
 
Viestejä
132
Utahilla ja Laurilla näyttää kulkevan huomattavasti ennakoitua paremmin. Ilmeisesti täytynee League pass vielä hommata, ajattelin skippaavani tällä kertaa siinä pelossa, että Utah tankkaa hävyttömästi heti alusta alkaen.

Mitenkäs tuo League pass toimii tällä kaudella? Tarvitseeko VPN olla päällä pelejä katsoessa jos ostaa sen toisen maan kautta vai lähteekö muuten jotkut estot päälle? Ilmeisesti jonkinlaista ongelmaa tuon kanssa on ollut nopeasta googlailusta päätellen.
 
Viestejä
435
Hyvin on pallo liikkunut. Joukkueena NBA:n syöttö tilaston kärjessä. Kuten myös PPG tilastossa. Nytkin 6 miestä tupla luvuilla.

Clarkson on tyypillinen do or die -pelaaja. Jos menee hyvin niin kantaa joukkuetta vaikka yksinään, mutta jos on huono päivä niin vetää joukkueen mukanaan hautaan. Utah:n etu tähän mennessä on ollut se, että voivat valita useammasta do or die -pelaajasta. Nyt se oli Clarkson.

Sunnuntaina sitten kohtaa NBA:n kaksi parasta hyökkäysjoukkuetta ja läntisen konfferenssin kaksi parasta joukkuetta eli NOP ja Utah. Se, että toinen on NOP ei nyt ole yllätys, mutta Utah on nyt lienee yllätys. No kauden alussa on hyvä hetki yllättää joukkueita. NOP on kyllä iso ja VAHVA joukkue. He ovat kuin THT dopattuna. Se, että siellä on jo eräs Zion jyräämässä korin alla niin siellä on Valanciunas. Mielenkiintoista nähdä miten Utah yrittää sulkea korinalustansa. Tähän mennessä kukaan ei ole vielä tuohon pystynyt NOP:ia vastaan.
 
Viestejä
962
Mukava olla väärässä ja nyt katsella hienoa pieliä pelaavaa joukkuetta samalla kun Lauriakin. Uskomattoman kova efortti ja henki päällä. Pelaajathan ei tankkaa koskaan, koska jokaisella on intressi pitää omaa arvoaan ylhäällä silloin kun kentälle pääsee, ja tuskin valmentajakaan yrittää muuta kuin aina voittaa. Tankkaustemput jää sitten Dealer Dannyn varaan jos voittoja tulisi tähän malliin, tai edes yleensä enemmän kuin 3 jokaista kymmentä peliä kohden.

Mutta joo... kyllä on maailman kirjat sekaisin. Milloin on Laurille erän lopussa annettu pallo tyyliin "tee jotain" ja vääntää siitä korin tehden oman heittopaikkansa vastassa Gobert. Kessleri pelailee minuuttinsa vähintään kohtuullisesti ja Vanderbiltin raatamista ei voi kuin ihailla. Elekielestä ja esim penkin reaktioista näkee että joukkueella on asiat hyvin. Clarkson oli alussa todella kujalla mutta kuitenkin lopulta sitten oli ratkaiseva tekijä voitossa. Vanderbiltillä on skillsien osalta paljon vajausta, mutta taistelu tarttuu muihinkin, Joukkueella on kuitenkin erittäin syvä penkki jonka aikana ei ainakaan peliä menetetä, vaikka nyt miinuksella vähän olivatkin. 39 syöttöä on kova saldo (Sauna-Jim:hän tosin aikanaan asetti keskiarvotavotteeksi 35 :D , josta jäätiin jotain toistakymmentä syöttöä) ja pallo pysyi hyvin kontrollissa (13 menetystä). On Conley kyllä ihan laatupointti verrattuna ainakin muuhun mitä on tarjolla.

Ihmeellisen hyvin on Lauri saanut konvertoitua eurokuntonsa NBA:han. Itseluottamus ja määrätietoisuus on tapissaan, ja fyysiset ominaisuudet aivan eri luokkaa kuin Bulls-bulkkauksien jälkeen. Moniko lähtee edes donkkaamaan Gobertin yli saatii laittaa ukon posteriin (Gobert kuitenkin hyppämällä selkeästi haastoi Laurin). Kolmosetkin tulee vielä kulkemaan, aivan kuten viime kaudellakin. Tuplatupla ja muutenkin monipuolinen rivi, puolustaminen sujui, niin mikäs tuossa.

Yksi vastenmielisimpiä NBA-naamoja on KAT:lla itkiessään lähes jokaisesta tilanteesta.

Mitenkäs tuo League pass toimii tällä kaudella? Tarvitseeko VPN olla päällä pelejä katsoessa jos ostaa sen toisen maan kautta vai lähteekö muuten jotkut estot päälle? Ilmeisesti jonkinlaista ongelmaa tuon kanssa on ollut nopeasta googlailusta päätellen.

Ei tarvitse olla VPN päällä, eikå koskaan ole tarvinnutkaan olla kuin jossain Intia-passissa, ja itse asiassa ainakin itsellä ei suostu edes pyörimään jos se on päällä (itsellä Mexiko-passi). Ainoa mikä kismittää on että streamit ovat olleen huonoja, paljon bufferointia ja player buginen. Ehkä nuo kehittyy kauden mittaan. Joku kesäpoika ilmeisesti ollut koodamassa.
 
Viestejä
447
Kyllä tätä katsoo. Melkein kaikki Laurin pelit Bulls-kausina katsonenaa näistä nauttii taas. Tosin viime kauden Clevelandia katsoi mielellään myös vaikkei Lauri go-to-guy ollutkaan. Mukavaa lukea myös Jazz fanien omaa foorumia, toisin kuin Bulls-fanien RealGM. Niin kuin joku tossa jo tokaskin, opettelesivat nyt jumalauta katsomaan koripalloa. Se siitä. Ei pysty eikä halua muistella sitä toxic ympäristöä tämän enempää.

Ei noista pelaajista turhauta muut kuin Clarkson ja hänkin paransi peliään toiselle puolikkaalle ja oli voiton yksi mahdollistajista. Sillä kun osuu ohipeli, niin tulee olemaan äärimmäisen raskas seurattava.

Hyvä Lauri! Hyvä Jazz!
 
Viestejä
1 678
Oh Rudy, voi Rudy. Sulta jäi soolo kesken. Karl-Anthony, missä oli poika kun viimeisiä tahteja lyötiin? Malttoi, malttoi orkesterinjohtaja, kaiken nähnyt Collins, jopa solistinaan slick-Carlson, ottaa viime hetket vaskisektion mukaan, trade on fours, keskisuomalaisen jätin pasuunastaan antoi puhaltaa basson, tenorin ja alton.

But the next gig is beyond that. Kun muut hikoilevat asteikoissaan, New Orleansin Zion vetää kultaisella saundillaan kuin ei kukaan häntä ennen. Komppisektiossa 265 paunaa paksua liettualaista teräspunosta joustavalla ytimellä: bum, mikä saundi, bummmm…. miten se soi, ja se soi. Ja Brandon, oikea-aikainen Brandon, hänen torvensa soi kuin kanuunankuula-Adderleyn, some hard bop!

You might ask are they up to the task.
 
Viestejä
1 434
Kotimaiset Lauri-"asiantuntijat" on näköjään treidattu Cavs-foorumeilta Jazz-laudoille kertomaan vähän faktoja miehestämme maailmalla.

Ei pysty lukemaan, aivoverenvuoto uhkaa.
 
Viestejä
7 495
Kyllä tätä katsoo. Melkein kaikki Laurin pelit Bulls-kausina katsonenaa näistä nauttii taas. Tosin viime kauden Clevelandia katsoi mielellään myös vaikkei Lauri go-to-guy ollutkaan. Mukavaa lukea myös Jazz fanien omaa foorumia, toisin kuin Bulls-fanien RealGM. Niin kuin joku tossa jo tokaskin, opettelesivat nyt jumalauta katsomaan koripalloa. Se siitä. Ei pysty eikä halua muistella sitä toxic ympäristöä tämän enempää.

Ei noista pelaajista turhauta muut kuin Clarkson ja hänkin paransi peliään toiselle puolikkaalle ja oli voiton yksi mahdollistajista. Sillä kun osuu ohipeli, niin tulee olemaan äärimmäisen raskas seurattava.

Hyvä Lauri! Hyvä Jazz!

Olin valmis kirjoittamaan ekan puolikkaan jälkeen, kuinka paska Clarkson oli. Nyt sai flown päälle toisella puolikkaalla ja kieltämättä oli iso tekijä voitossa.

Saa olla aika tyytyväinen, että Lauri sai toisen mahdollisuuden ratkaista peli. Täyden peliajan päätteeksi pääsi käsittämättömän helposti hyvään rytmi kolmoseen ja harmitti aika kovasti, ettei tuo uponnut. Tuon tyyppisiä ratkaisujahan Lauri pisteli Susijengissä menemään liukuhihnalta, eli tiedämme nyt että tuo onnistuu ainakin Gobertia vastaankin. Mutta Laurista on kehkeytynyt aika tappava tuolta keskimatkalta. Todella tarkkaa tekemistä.

Jälleen myös voimme olla varmoja, että myös Laurin jalka nousee lattiasta keveämmin. Oliko neljä donkkia pelissä? Ei tällästä Boylenin massakuuri-Laurilta nähty.

Olen aina ollut myös sitä mieltä, että Laurista on syöttäjäksi. Pari oikein hyvää koko kentän avaussyöttöä (tarpeellinen taito isolle), oikeita lukuja puolinopeissa/nopeissa. En näkisi ihmeenä, vaikka syöttökeskiarvo nousisi tuonne 3-4 kieppeille.
 
Viestejä
7 495
Ja tietysti Laurin kannalta nämä kauden ensimmäiset ottelut ovat olleet mahtavia. Vastuuta tulee, palloa tulee, palloa menee. Lauri on kaikessa mukana. Kauas on tultu niistä Chicagon viime ajoista – vain puolitoista vuotta sitten! – kun ottelusta toiseen vedettiin usein puolitoistakin kokonaista jaksoa ilman että Markkanen sai kertaakaan hyökkäyspäässä palloa. Ei yhden yhtä kertaa, ja siis aivan sysipaskassa jengissä. Muistatteko vielä? Ja samalla Bulssien fanit raivoaa kentän kulmaan häädetyn miehen tehottomuudesta. Ja myös itsekkyydestä! En tiedä kuinka monta koriinjohtavaa syöttöä on mahdollista antaa, jos saa ottelussa 10 pallokosketusta kuolleessa tilanteessa. Vieläkin naurattaa. Ja puistattaa

Toivon aina Markkaselle kaikkea parasta, mutta kyllä pienen lisämausteen antaa sekin, että ihan Chicagon älykääpiö-fanikunnan takia toivon, että Markkanen pelaisi itsensä mahdollisimman lähelle liigan parasta eliittiä. Opetelkaa nyt jumalauta edes katsomaan koripalloa.

Chicago sai juuri turpaan Cavsilta ihan huolella ja Bulls on aloittanut kauden 0-3. Piti ihan puhtaasta nautinnosta käydä katsomassa, kun Chicago-fanit repii pelihousujaan ja puhuu taas jo rebuildista. :D
 
Viestejä
639
Chicago sai juuri turpaan Cavsilta ihan huolella ja Bulls on aloittanut kauden 0-3. Piti ihan puhtaasta nautinnosta käydä katsomassa, kun Chicago-fanit repii pelihousujaan ja puhuu taas jo rebuildista. :D
Tässä pelissä "Laurin korvaaja" D. Wade neljä minuuttia peliaikaa ilmeisesti pelin jo ratkettua.

Kaksijakoinen fiilis siitä. Tavallaan tekisi mieli ilkkua tietyille kirjoittajille että ei se nyt ihan Laurin paikkaa avauksessa vienyt, mutta toisaalta voisihan tuo osoittaa senkin, että Laurilla olisi voinut olla vaikeaa kohentuneista otteista huolimatta. Kuten täällä jo kirjoitettiin niin parhaat ei aina pelaa NBA:ssa.

No, nautitaan nyt tästä Jazz-Laurista ja toivotaan jatkoa hyville otteille.
 
Viestejä
2 108
Huh huh! Onpas tämä ollut hyvä kauden avaus Utahille ja Laurille. Molemmat pelit ovat olleet todella viihdyttäviä ja mukavia katsoa. Tykkään todella paljon Utahin "run-and-gun" -pelaamisesta, jossa pelaajille annetaan paljon vapauksia erityisesti hyökkäyspelaamisen käynnistämisessä.

Nämä kaksi ensimmäistä voittoa ovat olleet todella kovia suorituksia. Ennen kauden alkua Denverille ja Minnesotalle ennustettiin 49,5 voittoa ja lännen viiden parhaan joukkoon. Itse ainakin odotin jälkimmäisestä Minnesota -vieraspelissä jo ihan kunnon selkäsaunaa. Mutta mitä vielä, Utah otti vakuuttavan voiton vaikka 1. neljänneksen jälkeen oli jo 15 pinnaa perässä.. Kuitenkin ehkä yksi asia on yllättänyt eniten. Utah on tehnyt todella paljon pinnoja! Denveriä vastaan 123 ja Minnesotaa vastaan 120 varsinaisella peliajalla.

Laurin kauden alku on todella hyvä! Molemmissa peleissä todella hyvää pelaamista molemmissa päissä kenttää. Erityisen loistavaa oli Minnesota -pelin puolustus KAT:tia vastaan jatkoajalla. Vaikka tuomarikin jätti selkeitä virheitä puhaltamatta.

Joukkueella on kuitenkin erittäin syvä penkki jonka aikana ei ainakaan peliä menetetä, vaikka nyt miinuksella vähän olivatkin.

Joo. Se mikä näissä "Utah on nba historian paskin joukkue" -höpötyksissä on täysin unohdettu, että Utahin penkki on melko laadukas. Utahin penkki on merkittävästi laadukkaampi kuin esim. Denverin tai Minnesotan penkki. Utahin penkillä on Sexton, Horton-Tucker ja Beasley, jotka olisivat useamman joukkueen avauksessa. Denver -voitossa penkki olikin isossa roolissa ja suorastaan dominoivat Denverin penkkiä.

Jatkossakin tullaan näkemään varmasti samaa, että Utahin avaus ottaa turpiin mutta sitten penkki tulee korjaamaan tilannetta.

Kessleri pelailee minuuttinsa vähintään kohtuullisesti ja Vanderbiltin raatamista ei voi kuin ihailla.

Joo. Haukkumani Vandebilt on ollut taistelun ilmentymä. Minnesota -pelin 14 levyä ja 4 riistoa on hyvää työskentelyä 24 minuutissa.. Mutta Vandebiltin heikko hyökkäyspelaaminen (ja kaukoheiton puute) tulee varmasti olemaan taakka Laurille ja muille avauksen pelaajille mitä pidemmälle kausi etenee.

Kessler on ollut tosi hyvä! Tykkään siitä, että valmennus ei ole heittänyt häntä heti syvään päähän vaan antanut veteraaneille pahimmat match-upit. Minnesota -pelissä oli yksi mahtava puolustus, jossa Kessler taisi ottaa 2 tai 3 blokkia putkeen. Toki tässä vaiheessa uraa Kessler on max. 15 minuutin pelaaja, mutta otteet ovat kyllä todella lupaavia! Ekassa pelissä Kessler teki myös nba historiaa..

"Walker Kessler made history for the Utah Jazz in his rookie debut. The first-year big man recorded a double-double, scoring 12 points and grabbing 10 rebounds while shooting a perfect 5-5 from the floor. Kessler is the only player in NBA history to record a double-double while shooting 100 percent from the floor in their rookie debut."

Jos jo tässä vaiheessa on Clarksonin pelaaminen närästänyt, niin edessä on kyllä pitkä talvi. :D Clarkson on pelannut tähän mennessä tosi hyvin. 2-pts 50% ja 3-pts 50% ja syöttökeskiarvo on tällä hetkellä 5,5, joka on yli tuplat viime kauden keskiarvoon (2,5%).

Myös Sexton alkaa jo vähitellen pääsemään parempaan vauhtiin ja hän oli oikein hyvä varsinkin Denver -pelissä. Melko koomista, että "forumin asiantuntijat" lyttäsivät Sextonin jo menetetyksi tapaukseksi, kun kaveri oli vuoden tauon jälkeen pelannut pari preseason -peliä. Kannattaisi nyt vähän antaa aikaa? :oops:

Beasley on myös paljon parempi heittäjä mitä olen kuvitellut aikaisemmin.

.. enää 80 ottelua jäljellä tätä kautta, ja oma veikkaus on, että kausi tulee olemaan aikamoista vuoristorataa.

No joo.. Ei siinä kovin Nostredamus tarvitse olla, että tuo veikkaus toteutuu.:D Esim. Utah on nyt kahdessa pelissä heittänyt kolkit yli 40%. Tuo taso ei tietenkään kovin kauan pysy.

Mutta summa summarun.. Oikein viihdyttävää pelaamista Utahilta. Itse ainakin odottelen nyt seuraavia pelejä vielä suuremmalla innolla kuin esim. viime kauden Cavs -pelejä
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 007
Olin valmis kirjoittamaan ekan puolikkaan jälkeen, kuinka paska Clarkson oli. Nyt sai flown päälle toisella puolikkaalla ja kieltämättä oli iso tekijä voitossa.

Saa olla aika tyytyväinen, että Lauri sai toisen mahdollisuuden ratkaista peli. Täyden peliajan päätteeksi pääsi käsittämättömän helposti hyvään rytmi kolmoseen ja harmitti aika kovasti, ettei tuo uponnut. Tuon tyyppisiä ratkaisujahan Lauri pisteli Susijengissä menemään liukuhihnalta, eli tiedämme nyt että tuo onnistuu ainakin Gobertia vastaankin. Mutta Laurista on kehkeytynyt aika tappava tuolta keskimatkalta. Todella tarkkaa tekemistä.

Jälleen myös voimme olla varmoja, että myös Laurin jalka nousee lattiasta keveämmin. Oliko neljä donkkia pelissä? Ei tällästä Boylenin massakuuri-Laurilta nähty.

Olen aina ollut myös sitä mieltä, että Laurista on syöttäjäksi. Pari oikein hyvää koko kentän avaussyöttöä (tarpeellinen taito isolle), oikeita lukuja puolinopeissa/nopeissa. En näkisi ihmeenä, vaikka syöttökeskiarvo nousisi tuonne 3-4 kieppeille.

Joo, Laten syöttötaito on kyllä parantunut. Mutta tämäkin muutos johtuu varmasti aikakin osittain fysiikan paranemisesta ja terävöitymisestä. On vähintään se muutama sadasosa enemmän aikaa tehdä päätös kuin aiemmin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös