Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
847
Olen sitä mieltä, että pleijariporukat mukaan lotteryyn. Ja painotukset niin, että konferenssifinalisteillakin on vielä mahdollisuus saada kärkipään varausvuoro. Ei tässä ole tälleen kyllä mitään järkeä, että vedetään 5-10 vuotta puolivaloilla ja kansa hurraa.
 
Viestejä
443
Mitkä statsit?

Kaikki?

Tehokkuuden ja sen lisäarvon mitä tuo joukkueelle perusteella George on liigan huonoimpia pelaajia. Joo, tiedetään kyseessä on rookie, mutta missään oikeassa joukkueessa häntä ei peluutettaisi avauksessa.

Asiantuntijoiden perusteella Laurin pitäisi nyt vain kärsiä ja odottaa 3-5 vuotta, että jos Keyontesta tulee uusi SGA. Mitä sitten? Keyontesta tulee yhtä todennäköisesti SGA, kuin Patrick Williamista uusi Kahwi Leonard.

Jos täällä on Lauria lähemmin tuntevia ihmisiä, niin herranjumala sanokaa hänelle, että vaatii siirtoa viimeistään tammikuussa ja samalla ilmoittaa kieltäytyvänsä uudesta sopimuksesta Jazzin kanssa.

Kuten @tyko von psykoheim erinomaisesti analysoi, niin Lauri ei hyödy pelillisesti mitenkään statuksesta tai siitä, että on joukkueen ykköstähti. Lauri sai toisessa joukkueessa 2/3-optiona yhtä paljon kosketuksia tai enemmän kuin Jazzissa. Silmämääräisesti Lauri lähinnä raataa jokaisen pisteen eteen, kun muu joukkue seisoo tumput suorana.

Ei tätä paskaa jaksa enää yksikään fani katsoa. Tasoero on aivan järjetön jopa verrattuna Lakersiin tai Portlandiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
44
Salt Lake City Tribunessa tänään: Should the Utah Jazz make Zach LaVine a trade target? Looking at pros and cons of a hypothetical deal.

Siteeraa huhuja, joiden mukaan Bulls laittaisi LaVinen myyntiin ja analysoi mitä se voisi tarkoittaa Jatsin kannalta.

Pros:
"The biggest one is simple: Zach LaVine is an amazing scorer and all-around offensive player. "

Cons
"Defensively, LaVine is — let’s just say he isn’t the greatest wing defender on or off the ball."

Omat käsitys: LaVine on häviävän joukkueen tähti, jonka avulla voisi näyttävästi hävitä muutaman vuoden tankkausajan.

Jäänyt elävästi mieleen Markkasen ajan Bullsin peleistä LaVinen mieliheitto. Niitä kertyi noina vuosina varmaan kolminumeroinen luku: Markkanen hyvässä paikassa vapaana kaarella, LaVine taas kaarella ahtaassa raoissa. Katse Markkasen suuntaan, heitto ilmaan ja sukkana sisään. Yleensä meni ohi jos Markkanen ei ollut kentällä. Markkaselle syöttöjä joissain peleissä ei ainuttakaan. Puolustamista hän ei osaa eikä paljoa kiinnostakaan. Siinä mielessä olisi mies paikallaan nyky-Jatsissa.

Zach LaVine, don't touch.
 
Viestejä
2 255
Kaikki?

Tehokkuuden ja sen lisäarvon mitä tuo joukkueelle perusteella George on liigan huonoimpia pelaajia. Joo, tiedetään kyseessä on rookie, mutta missään oikeassa joukkueessa häntä ei peluutettaisi avauksessa.
Eihän tuo pidä paikkaansa. Enkä tarkoita, että George olisi jotenkin shokeeravan hyvä ollut. Mutta hyvin kaukana koko NBA:n huonoimmista ja jossain "keskitasoa heikompi" todellisuudessa. (Avauksen) Rookieista heikompia ovat olleet esim. Black ja eilen nähty Camara sekä ennen kaikkea Scoot, jonka 8 % kolkit ja yleinen huonous on ollut ihan oikeasti sitä "liigan huonoimpia pelaajia" tasoa.

Georgen peliin myös vaikuttaa varmasti se millainen rooli ja odotus miehelle on nyt asetettu. Tuot pallon ylös, et menetä sitä, organisoit hyökkäystä ja syötät. AST/TO on ihan avauksen pointtia keskitasoa @ 3,5. Oma heittovalikoima on toki ollut aika karmeaa roskaa.

Asiantuntijoiden perusteella Laurin pitäisi nyt vain kärsiä ja odottaa 3-5 vuotta, että jos Keyontesta tulee uusi SGA. Mitä sitten? Keyontesta tulee yhtä todennäköisesti SGA, kuin Patrick Williamista uusi Kahwi Leonard.
Keiden asiantuntijoiden? OlkiukkoTV? En ole missään nähnyt kenenkään sanovan mitään edes etäisesti tuollaista.
 
Viestejä
524
The Athleticin Sam Vecenien haastattelemien lähteiden mukaan organisaatiot eivät näe LaVinea voittavaa koripalloa pelaavana pelaajana. Suurimpina ongelmina heikkoudet puolustuspelaamisessa, sekä puutteet pelin lukemisessa/päätöksenteossa erityisesti siihen nähden paljonko tykkää olla pallossa. Siinä missä Devin Booker on noussut supertäheyteen parantuneiden pelinrakennustaitojen avulla, LaVine ei ole osoittanut kasvua tällä osa-alueella.
 
Viestejä
131
Jos jotain positiivista tästä voi kaivaa muuta, kuin että jää huhuksi, niin nyt vielä miettii, että pitäisikö katsoa Jazzin pemejä Markkasen takia. Tän siirron jälkeen ei tarvitsisi enää miettiä. Joukkue voisi jopa pärjätä paremmin, ei sillä, mutta tuskin edes keskinkertaisesti, jonka lisäksi peli tulisi olemaan vielä vähemmän yleisöystävällistä.
 
Viestejä
2 430
Here’s what a potential package to send LaVine to Utah could look like:

Utah Jazz receive: G Zach LaVine

Chicago Bulls receive: G Collin Sexton, G Talen Horton-Tucker, F Kelly Olynyk, Minnesota Timberwolves 2029 first-round pick (protected 1-5)

 
Viestejä
1 370
@Mustakasi viittaat SGA-kommentilla varmaan meikäläiseen. Tämä oli vaan esimerkki siitä että rookie statsit vielä ennusta välttämättä paljoakaan. Ja toisekseen olisi hyvä käyttää jotain spesifistä mittaria jos heittää "stasit", "kaikki" (statsit). Kukaanhan ei verran tai asettanut odotuksia Keyontelle samoiksi. Somessahan on pirteää touhua kun kärjistää asioita ja vetää asioita överiksi mutta todellisuus on usein muutakin kuin musta tai valkoinen.
-----
En mitenkään osaa dumata vielä Hendricksiä ja Sensabaughia "menetetyiksi". Esim vaikka Agbaji, joka muutaman ekan pelin jälkeen pelaili pitkään G-liigassa lähinnä, joskus jämäminuutteja Jazzissa. On sieltä nyt ainakin rotaatiopelaaja noussut. Hänen nyt olisi luullut olevan valmis 4 yliopistovuoden jälkeen. Hendricks ainakin näytti siltä että ei ole miesten kanssa juuri pelannut joten kokemus ja paljon peliaikaa tekee hyvää. Jos nämä eivät murtaudu vuoden vaihteeseen mennessä rotaation, niin sitten on toinen juttu. Nyt ei kyllä juuri mitään menetettäisi vaikka heitä peluutettaisiin jo nyt ainakin jotain minuutteja tatsin saamiseksi molemmin puolin.
------
Olisin kyllä todella ihmeissäni jos Lavine tulisi Jazziin. Clarkson ja Lavine sopivat pallodominantteina yksityisyritäjnä aika huonosti kentälle samaan aikaan. Ja mikä ajatus tällä olisi timelineen nähden? Ei mikään ja ainoa idea voisi olla jatkokaupata jonnekin, mutta ei siinä kyllä mitään pickkejä välistä anneta. No varmin vakuus sille ettei tapahdu on se että näin spesifisiä "tietoja" jo liikkuu. Varma tae myös siitä että jos puheita on ollut ne ovat jo myös menneet. Puskista kohteen osalta nämä siirrot ylleensä tulevat.

Itse en luovuta nyt seurantaa, kärsimys on osa urheilua seuraavan elämää. Toki toivoo että se loppuu joskus.
 
Viestejä
245
Olen sitä mieltä, että pleijariporukat mukaan lotteryyn. Ja painotukset niin, että konferenssifinalisteillakin on vielä mahdollisuus saada kärkipään varausvuoro. Ei tässä ole tälleen kyllä mitään järkeä, että vedetään 5-10 vuotta puolivaloilla ja kansa hurraa.

Kyllä tää nykymalli tuunattuine oddseineen ja playineineen on ihan toimiva. NBA kestää aivan hyvin jos jossain suola-aavikolla tai autokaupungissa joku jengi tötöilee katselukelvottomasti kauden pari.

Itse tietysti kokisin mielekkäämmäksi, jos sarjan ainoa suomalainen ei pelaisi tuollaisessa joukkueessa.
 
Viestejä
2 430
Olisin kyllä todella ihmeissäni jos Lavine tulisi Jazziin. Clarkson ja Lavine sopivat pallodominantteina yksityisyritäjnä aika huonosti kentälle samaan aikaan. Ja mikä ajatus tällä olisi timelineen nähden? Ei mikään ja ainoa idea voisi olla jatkokaupata jonnekin, mutta ei siinä kyllä mitään pickkejä välistä anneta. No varmin vakuus sille ettei tapahdu on se että näin spesifisiä "tietoja" jo liikkuu.

Joo. Samaa jo kirjoitin aikaisemmin, että ihmettelisin jos joku rebuildin team kauppaa Lavinen pysyväksi palaseksi osaksi joukkuetta.

Mutta tuo jatkokauppaus mahdollisuus toki on aina olemassa yhtenä vaihtoehtona. Eli samantyylinen kuvio, joka nähtiin esim. Chris Paulin ja Jrue Holidayn osalta tänä vuonna. Esim. Lavine ensin Utahiiin ja sitten seuraavalla lennolla Golden Stateen ja sieltä nuoria+pickkejä tilalle Utahiin. :)

Uskoisin että Utah tulee jossain vaiheessa kuitenkin tekemään tuollaisen tankkauskaupan/-kauppoja, jolla se tekee tilaa nuorille pelaavaan rosteriin. Mutta todennäköisesti mitään ei tapahdu vielä pariin kuukauteen.

n mitenkään osaa dumata vielä Hendricksiä ja Sensabaughia "menetetyiksi". Esim vaikka Agbaji, joka muutaman ekan pelin jälkeen pelaili pitkään G-liigassa lähinnä, joskus jämäminuutteja Jazzissa. On sieltä nyt ainakin rotaatiopelaaja noussut. Hänen nyt olisi luullut olevan valmis 4 yliopistovuoden jälkeen. Hendricks ainakin näytti siltä että ei ole miesten kanssa juuri pelannut joten kokemus ja paljon peliaikaa tekee hyvää. Jos nämä eivät murtaudu vuoden vaihteeseen mennessä rotaation, niin sitten on toinen juttu.

Jaa-a.. En kyllä oikein usko, että Hendricks ja Sensabaugh ovat ennen vuoden vaihdetta osa pelaavaa rotaatiota. Uskoisin että tuo on sitten korkeintaan joskus maaliskuussa, kun/jos veteraaneja on kaupattu muualle. Toki jotain kokeiluja nähdään varmasti jo piankin.
 
Viestejä
997
Toivon, että Lavine treidataan Jazziin. Nimittäin silloin ei Markkanen Jazzissa enää pelaa.
 
Viestejä
276
Toivon, että Lavine treidataan Jazziin. Nimittäin silloin ei Markkanen Jazzissa enää pelaa.
Mistäs niin päättelet?

Lauri ei ole antanut pienintäkään merkkiä siitä, että joukkueen menestys tai pelikaverien henkilöllisyys vaikuttaisivat millään lailla jatkosopimuksen tekoon. Viihtyisä asuinympäristö sen sijaan taitaa painaa vaa'assa rankasti.

Ylivoimaisesti todennäköisin vaihtoehto on, että jos ei itse joudu treidatuksi muualle, Markkanen allekirjoittaa Jazzille suosiollisen hintaisen jatkopaperin neljäksi vuodeksi ja sanoo pr-tilaisuudessa sanat "It's a process".
 
Viestejä
276
Mitä nyt kaksi viikkoa sitten puhui vartin aiheesta Palotien podcastissa. Mutta kun unohdetaan se!
On aivan sama, mitä mies puhuu jossain suomalaisessa podcastissä.

Jos voittaminen ja playoffit ovat äärimmäisen tärkeitä tekijöitä uran kannalta jo lähitulevaisuudessa ja painavat jatkosopparia harkitessa, se pitää uskaltaa sanoa medialle suoraan myös rapakon takana. Niin monet muutkin ovat tehneet. Se on yksi tapa pistää painetta Aingen ja kumppanien suuntaan. Ei Laurilla ole enää aikaa odotella vuosikausia tankkaamisen loppumista.

Jenkkifanien keskuudessa tuntuu olevan melko vahva konsensus siitä, että kyllä Lauri jatkopaperin tekee, koska viihtyy Utahissa ja on muka jonkinlaisessa kiitollisuudenvelassa joukkueelle - se kun "teki" hänestä All Starin. Tässä taas yksi osoitus siitä, että ei Markkasta oikeasti kohdella starana vaan roolipelaajana.
 
Viestejä
302
No ehkä ei vielä sentään ihan roolipelaaja kategoriassa, mutta ei missään nimessä super stara statustakaan, perus stara kuitenkin edelleen ja ihan kelpo statsit kuitenkin ei niin motivoimassa tilanteessa.. Toki klisee on että pelaajat ja valmentaja haluaa aina voittaa ja pelata mahdollisimman hyvin nostaakseen omaa arvoa,vaikka omistaja haluaa hävitä kaikki mahdolliset pelit. Kuitenkin pitäs olla aika tunteeton robotti että tuollainen tilanne ei ketuttas ja laskis aika ajoin motivaatiota..
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös