Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 391
Olipa paskamainen tappio. Sellainen peli, mikä varmasti kismittää vielä ensi matsiin asti yhtä jos toista.

Puolustukseen Jatsi kaatui, vaikka toinen puoliaika olikin ihan eri maata (vain 47p Blazersille) kuin ensimmäinen. Simons avauspuoliajalla ja Grant sitten toisella. Kaksikko teki >2/3 Blazersin pisteistä.

Penkiltä ei taas vaihteeksi tullut apuja muuta kuin Kesslerin tehokkaat 8/8. Esim. Beasleylla (1/8 fg) viime aikoina enempi näitä pelejä, joissa ei uppoa.

Homma meinasi lähteä ihan käsistä, kun Clarkson vedettiin täysin pyykkinarulla ilmasta ja Brothers ei puhaltanut edes virhettä. Hardy otti seuraavan korin jälkeen aikalisän, kävi varmistamassa kuka dumareista tilanteesta vastasi, huusi pää punaisena (oman kertomansa mukaan ulosajon arvoisesti) ja hommasi uransa ekan tekun. Liki heti perään korin alla hypättiin Olynykin niskaan siihen tyyliin kuin KO yleensä hyppelee. Ei virhettä.Lopussa sitten pirun ikävää, että Laurille nuo menetykset tulivat. Jälkimmäisessä oli toki Nurkicin virhe, mutta siellä oli päätyrajalla... Brothers. Ja pilli ei soinut. Toki aiemmin ottelussa Markkanen olisi mennyt suoraan Nurkicin kroppaan ja sinne viivalle päässyt (9/9 ft). Nyt lähti väistämään korin alle, mistä ei kuitenkaan olisi skorattu.

Ekassa taas alla aivan mahtiblokki ja jotenkin vaan aivot jäätyivät. Ok, joku takamies olisi voinut (itse asiassa pitänyt) tulla palloa hakemaan siinä kohdin, kun näkyi, että Lauri ei nyt ole tilanteessa, että voisi Grantista ohi ajamaan lähteä. Mutta niinhän siinä olisi pitänyt toimia, ei palloa kenellekään muulle tarvinnut saada. Oikealle kädelle ja vaan naama kohti koria. Jos Grant ei pääse suoraan eteen, sitten vaan matka jatkuu ja muussa tapauksessa sitten syöttöä jollekin vapaalle heittäjälle.

Varmasti sellaiset tilanteet, että Lauri kopissa nostaa kättä pystyyn. Samaan hengenvetoon täytyy todeta myös, että Markkasen puolustus viimeisillä minuuteilla oli fantastista ja osaltaan syy siihen, että Jatsi vielä voitossa oli kiinni.

Esimerkiksi nämä kaksi riistoa, Nurkicin kanssa hyvää painia johtaen ohiheittoihin ja sitä omaa ekaa menetystä edelsi se blokki.

Noh, totuttelua ja opettelua. Aika harvassa ne kerrat, kun Markkasella se pallo on käsissä puolessa kentässä NBA:ssa vikalla minuutilla ollut.

(Olipa erikoista ja vähän huolestuttavaa, että jälleen siinä Blazersin vikassa pallonhallinnassa Hardy halusi: pallo pois Simonsin käsistä ja sitten heti rikotaan. Nyt sitä piti huutaa sivurajalta, pelaajien viittoilla kentällä ja lopulta hassattiin 10 liikasekuntia kellosta. Mikä sitten johti siihen, että siinä Clarksonin vikassa yrityksessä oli kova kiire, eikä voinut enää harkita jotain muuta.)
 
Viestejä
2 460
Puolustukseen Jatsi kaatui, vaikka toinen puoliaika olikin ihan eri maata (vain 47p Blazersille) kuin ensimmäinen. Simons avauspuoliajalla ja Grant sitten toisella. Kaksikko teki >2/3 Blazersin pisteistä.

Joo. Se puolustus. Ja pelin aikana nähtiin puolustuksessa paljon sellaisia "huonon keskittymisen" suorituksia. Tässä muutama esimerkki.

Clarksonilta aivan älytön virhe 29 sekuntia ennen loppua, kun johdetaan pinnalla. Tuossa kohtaa pitää vaan pelata kunnon puolustus eikä lähteä yrittämään tuollaista typerää riistoa/hyökkääjän virhettä. Kaksi vaparia ja Portland johtoon.


Kaksi minuuttia ennen pelin loppua nähtiin tällainen puolustukseen paluu. Olynyk mitä ihmettä? :oops: Aivan anteeksiantamatonta tuossa vaiheessa peliä, kun puolustus pitäisi olla parhaimmillaan.


Ja sitten tällaisia tilanteen lukuja nähtiin useita pelin aikana. THT, et sä nyt jumaliste voi jättää Simonsia yksin tuohon kolmoselle ja antaa sille 5 metriä heittotilaa. :confused:

 
Viestejä
2 391
Kaksi minuuttia ennen pelin loppua nähtiin tällainen puolustukseen paluu. Olynyk mitä ihmettä? :oops: Aivan anteeksiantamatonta tuossa vaiheessa peliä, kun puolustus pitäisi olla parhaimmillaan.
Jotenkin voisi ymmärtää, jos olisi vähän epäselvää tms. että kummalla on Nurkic ja kummalla Grant. Mutta kun Markkanen koko vikat viisi minuuttia oli Nurkicissa, oli aivan selvää, että Grant on tuossa Olynykin mies. Ja tosiaan ei olisi mitään ongelmaa Grantia siinä napata, ainoa syy oli laiskuus.
 
Viestejä
2 460
Ja lisätään vielä sen verran. että Utahin valmennuksen pitää alkaa miettìä että mitä parempaa voitaisiin tehdä pelin loppuvaiheilla. Nyt käytännössä kaikki 5 pelaajaa ovat kaarella ja Lauri ja Olynyk tekevät pari screenia, joista ei saada mitään aikaiseksi. Peli menee aina yhden pelaajan viime hetken sooloiluksi.

Ja tietysti Kessleriä pitää aina hehkuttaa. :D Melkoisen kovan puolustuksen Kessler pisti ekassa erässä. Kun takamies antaa syötön, niin varmasti kaikki olettavat tilanteen olevan jo menetetty. Mutta ihmeen nopeasti Kessler nousee toiseen hyppyyn ja blokkaa. :oops:

 
Viestejä
425
Yhhyh. Yhyy.

Toisaalta, eipä sitä usein näe, että se on nimenomaan Markkanen, joka lopulta söhlää matsin vastustajalla. Kun tarpeeksi otteluita pelataan, niinkin pitää kai joskus tapahtua. Vaikkakin – se palautus-rävellys oli kyllä uskomattoman kamala suoritus. Puolustuspäänhän Markkanen hoiti vikalla neljänneksellä oikein hyvin.

Ymmärrän, että Hardylla voivat olla vaihtoehdot vähissä, mutta nelosjakso alkoi mennä poskelleen jo jakson alussa, kun siihen asti aika hyvin pelannut Sexton näytti monessa hyökkäyksessä yhtäkkiä ihan totaalisen neuvottomalta ja kaikki tekeminen hyökkäyspäässä loppui ja pysähtyi ennen kuin se alkoikaan. Sitten Clarkson sisään, ja Kapteeni Sparrow oli todella nimensä veroinen; yksi toisensa jälkeen sekavia yksilö-käärmeilyjä koria kohti, ja huolimatta siitä, että vähintäänkin joka toinen ratkaisu oli sekava ja noin klassisessa mielessä 'väärä valinta', niin kyllähän se pallo vierähteli niistä taas ihmeen hyvin korin pohjalle. Siinä näkyi puhtaana 'Drunken Master'-koriksen voima.

Mutta tämä oli kyllä tyylipuhtaasti juuri sellainen matsi, missä Conleya olisi kipeästi tarvittu kentällä lopussa. Uskallan väittää, että lopputulos olisi Conleyn kanssa ollut toinen.

Aika huikeeta on ollut Anfernee Simmonsin kehitys, tällä ja jo edellisellä kaudella. Vuonna 2018 Anfernee oli 24. varaus, Chicago mm. varasi edellä – ei ainoastaan Wendell Carter Jria – vaan myös Chandler Hutchisonin! Suhteessa siihen kuinka tieteellisen ja tietäväisen tarkasti NBA:n rautaiset korisammattilaiset suhtautuvat draftiin, kyllä nää urapolut ihmeen usein naurattaa.

Hyvä Kessler. Enemmän Kessleriä!
 
Viestejä
580
Lauri taitaa pelata nykyään lyhyempiä vaihtoja, joka on ainakin mun mielestä hyvä juttu. Huomannu nyt useammassa pelissä, että käy ekassa erässäkin muutaman minsan penkillä, vai onko noi ollu jotain erikoistapauksia?

Ei vaan riitä nyt. Joukkuepeli ailahtelee ja ei ole semmosia pelaajia, jotka vetäis tuolla tyylillä voiton. Osa taitaa kyllä luulla olevansa sellaisia, tai no lähinnä Clarkson. Mut ei tämä nyt mun mielestä huonoa peliä kuitenkaan ole. Siis voisi olla paljon parempaakin, mutta ei nyt huonoa.
Rytmitys Laurilla vaihtui jo muutama peli sitten. Syitä voi keksiä jokainen itse. Jotkut varmaan sanoo, ettei Lauri jaksa. Jotkut sanoo, että kun Sexton on aloituksessa niin penkki kaipaa vähän skoraus voimaa, joten Lauria peluutetaan vaihtopenkin kera. Kuitenkin Lauri on nyt viimeisen muutama peliä pelannut niin, että pelaa ekat 6 min, sitten istuu 3 min ja sitten palaa taas erän lopulla.
 
Viestejä
296
Jazzin foorumilta:"In addition to this now deleted tweet from Dame, Andy Larsen noted in his article tonight that that Dame was asked on a podcast back in September who he would like to play with outside of the obvious stars in the league and his answer was either Mikal Bridges or Jarred Vanderbilt. Andy also noted that the Blazers two assistant general managers were in attendance tonight as well as last night when the Jazz played the Pacers. Could be something to keep an eye on as the trade deadline approaches."

Utahin johdolla on vielä paljon pähkäiltävää ennen trade deadlinea. Veteraanien peluutus on vahvasti näyttänyt siltä, että ei oikein tiedetä mitä tehdään. Rookiet eivät saa peliaikaa (Kessler, Agbaji) ja veteraanit pelaavat hurjia minuutteja. Itse uskon, että alkukausi on ollut vaan näiden pelaajien arvon nostamista mahdollisia tradeja varten. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu.
 

L.S

Viestejä
846
Ehkä Lillard vaan huomas, et eipä ole hääppönen jätkä ja poisti twiitin siks..

Mutta vakavissaan, on tosi vaikee arvioida Vanderbiltin arvoa tällä hetkellä. En ihan osaa sanoa sitäkään, haluisinko häntä Blazersiin. Toki sellasena ekstrana nykyseen rosteriin, mutta sellasella realistisella treidillä en usko, että olis mitenkään ihmeellinen vaikutus joukkueen menestykseen. Ehkä sitä täytyy trade machinea avata jossain välissä ja pyöritellä ideoita.
 

L.S

Viestejä
846
Ehkä Lillard vaan huomas, et eipä ole hääppönen jätkä ja poisti twiitin siks..

Mutta vakavissaan, on tosi vaikee arvioida Vanderbiltin arvoa tällä hetkellä. En ihan osaa sanoa sitäkään, haluisinko häntä Blazersiin. Toki sellasena ekstrana nykyseen rosteriin, mutta sellasella realistisella treidillä en usko, että olis mitenkään ihmeellinen vaikutus joukkueen menestykseen. Ehkä sitä täytyy trade machinea avata jossain välissä ja pyöritellä ideoita.

Tai siis tähän vielä lisänä, että en ole vielä hirveesti nähny merkkejä siitä, että Vanderbilt olis mitenkään voittava pelaaja, vaikka tiettyjä hyviä juttuja tekeekin. Uteliaisuudesta kävin selailemassa vähän Jazz-foorumeita, eikä sieläkään vaikuttanu siltä, että fanit tulis olemaan mitenkään raivoissaan, mikäli hänet kaupattais pois.
 
Viestejä
1 392
Jazzfanzista on tullu vähän raskasta luettavaa näiden suomi fanien takia. Laurilla ei tarvii edes olla huono peli kun siellä ollaan nyrkit pystyssä puolustamassa Lauria ihan turhaan.
 
Viestejä
1 900
3FFFAE05-A598-4614-83DC-952174F30426.jpeg


Tätähän jo odottaa, kumpi vie joukkueen säälipleijareihin Lauri vai LeBron.
 
Viestejä
1 106
Jazzfanzista on tullu vähän raskasta luettavaa näiden suomi fanien takia. Laurilla ei tarvii edes olla huono peli kun siellä ollaan nyrkit pystyssä puolustamassa Lauria ihan turhaan.
Ihan oikea Jazz-fani antoi siellä jo kärsivällisesti ohjausta, että ei ole nyt tarpeen kaikkien uusien käyttäjien tulla puolustamaan Lauria, kyllä se tiedetään että Lauri on joukkueen paras pelaaja ja hänen ansiotaan suurelta osalta joukkueen menestys, mutta vähän kritiikkiäkin pitäisi kestää silloin kun on sen aika, niin kuin muidenkin joukkueiden fanit omia tähtiään kritisoivat tarvittaessa.

Toivottavasti menee ohje perille.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 625


Lauri kipeänä.
 
Viestejä
4 099
Jahas, Arthur Herbert "Fonzie" Fonzarelli dominoi Vivint Smart Home Arenassa, aivan kuten Arnolds Drive-In:ssä aikanaan.

Vaatetus: farkut, valkoinen t-paita sekä musta nahkatakki.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös