Koripallo.com

Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Viestejä
177
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Jokainen on oikeutettu omaan mielipiteeseensä, mutta mun mielestä Jalonen on edelleenkin aika kova. On kyllä hidastunut, mutta joutuu kuitenkin pelaamaan ihan liikaa minuutteja siihen työmäärään nähden, mitä kentällä joutuu tekemään.
On pisteissä viidenneksi paras suomalainen. Edellä vain Junnu, Palmi, Rannikko ja Lehto.
Syötöissäkin neljäs, vaikka korihait on sarjan vähiten syöttöjä merkannut joukkue. Edellä Rannikko, Nikkarinen ja Hirvonen.
Verrattuna näihin maajoukkue takureihin, ei tilastot kovin häpeemisen arvoiset ole. Otetaan nyt sekin vielä huomioon, että nämä maajoukkuemestarit operoi hieman paremmat kaverit ympärillään.

Rannikko minuutit 26:25, pisteet 13.1, levyt 2.5, syötöt 7.8, riistot 1.2, menetykset 2.2, teho 17.5
Nikkarinen minuutit 28:18, pisteet 10.2, levyt 2.2, syötöt 7.3, riistot 0.9, menetykset 2.8, teho 13.5
Jalonen minuutit 31:16, pisteet 11.9, levyt 2.8, syötöt 4.3, riistot 1.0, menetykset 2.2, teho 11.0

No se Jalosesta, syyt huonoon menestykseen on kuitenkin aivan muualla.

-Rahaa ei näytä olevan rosterin muutoksiin, siis lähinnä vahvistusten vaihtoon, kun kotimainen runko on mielestäni parasta ukissa pitkiin aikoihin.
-Nikulaa ei johtokunta uskalla/halua ilmeisesti pois potkia.
-Hyökkäys on aseetonta ja ehkä vähän liiankin yksinkertaista ja itseään toistavaa jauhamista(valmentaja).
-Joukkuepuolustus täyttä paskaa. Tässä vaiheessa kautta pitäisi jo skriinien vaihdot, apupuolustus ja keskinäinen kommunikointi olla jollain tasolla(valmentaja). Osasyy tähän on kyllä tiettyjen pelaajien jatkuva nukkuminen puolustuspäässä.
-Jatkuvat loukkaantumiset vahvistus osastolla, ovat vielä kaiken kukkuraksi sekoittaneet pakkaa entisestään.
-Tiukat pelit on kääntyneet vastustajalle 1/5. Osittain valmentajan huonojen taktisten ratkaisujen tai tekemättä jääneiden ratkaisuiden takia. Osittain puolustuksen nukahtelun takia ja joskus ehkä jopa huonoa tuuriakin on ollut mukana. Unohtamatta tietenkään tuomarien osuutta asiaan. Yksi varma voitto ainakin siirtyi Ville Selkeen sormien asennosta johtuen Kouvolaan. Tosin sekin jatkoajalle vienyt ”kolmen” pisteen heitto, missä jalka oli puolen tossun verran viivalla, olisi oikeanlaisella valmentajan taktiikalla(rikottu ja pistetty viivalle heittämään kahta vaparia) tai ihan vaan oikealla puolustamisella ollut estettävissä. Voidaan ehkä siis todeta, että sitä saa mitä tilaa.

Ihan koko liigan mittarilla tuomaritoiminta on muutenkin erittäin ailahtelevaa ja pelin sisällä muuttuvaa. Kymmeniä muidenkin joukkueiden pelejä on tullut fanseatilta katsottua ja aivan käsittämättömiä roolin ottoja tietyiltä tuomareilta pelin ratkaisuhetkillä.
Karsintoja odotellessa.  Jos ei mitään tyhjennysmyyntiä suoriteta on se tälläkin kokoonpanolla ja valmentajalla pala kakkua korihaille.
 
Viestejä
257
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

päätykatsomo sanoi:
-Rahaa ei näytä olevan rosterin muutoksiin, siis lähinnä vahvistusten vaihtoon, kun kotimainen runko on mielestäni parasta ukissa pitkiin aikoihin.
-Hyökkäys on aseetonta ja ehkä vähän liiankin yksinkertaista ja itseään toistavaa jauhamista.
-Joukkuepuolustus täyttä paskaa. Tässä vaiheessa kautta pitäisi jo skriinien vaihdot, apupuolustus ja keskinäinen kommunikointi olla jollain tasolla.

Hyvää pohdintaa. Olen samaa mieltä.

Toivoisin, että jotain muutoksia tehtäisiin ja jenkkien vaihtaminen olisi kai se helpoin. Hollowayn laittaisin itse ensimmäisenä pihalle ja uskoisin, että on myös Korihaiden kallein jenkki. Laitetaan vaikka taas yleisökeräys pystyyn, jos rahat on loppu. Uudistuksia kaivataan.

Olen myös pohdiskellut, että kuka löydettäisiin Nikulan tilalle ja itse etsisin nuoria valmentajatutkinnon suorittaneita valmentajia alemmilta sarjatasoilta. Voisihan sitä ehkä etsiä myös ulkomailta nuoria valmentajia, jos joku haluaisi tulla kokeilemaan valmentamista Korisliigassa.

Nokia taapertaa juuri nyt ja seuraavat kaksi kotiottelua voittamalla Korihait olisi vielä kilpailussa mukana. Toki niitä vierasvoittojakin kaivataan. Itse en siis ihan vielä suostu ajattelemaan karsintapelejä, kun kautta on vielä kuukausia jäljellä.
 
Viestejä
5 329
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Kova olis ollun edesmennyt Kari kanki Kulonen . Harmi kun kävi niin forssassa kuulemma hautakivi on .
 
Viestejä
18
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Loviisa123 sanoi:
Yleensäkin valmentajia moititaan kun tappioputkia tulee, muttei mietitä materiaalia millä valmentaja saa/joutuu sarjasta selviytymään. Olen itse vaivautunut neljään Korihaiden peliin paikalle ja pitää rehellisesti sanoa, että tuolla materiaalilla on kenen valmentajan tahansa vaikea saada hyvää tulosta. On ihan sama kun F1 on Mercedeksen tallipäällikkönä tällä hetkellä niin voittoja tulee, mutta sama tilanne käänteisesti on Toro Rosso tiimillä. Ei auttaisi vaikka päällikköjä vaihdettaisiin päittäin.

Korihaiden vahvistukset vaan ovat aivan liian kevyitä nykyiseen sarjaan ja kotimaisenkin kaartin peli vaihtelee liikaa. Jalonen on ainoa joka pitää kohtalaisesti tasonsa. Van voisi olla neljäs jenkki joka tuuraa 14-16 minuuttia sillä ei jaksa yhtään enempää. Muut ovat umpisurkeita puolustamaan ja hyökkäyspäänkin tehot jäävät heikoksi.
Nikula on oman kylä poika ja suhteellisen noviisi valmentajana joten hieman pitää oppirahoja maksaa, mutta pelimerkit pitää olla millä pelataan edes realistisesti voitoista joka ottelussa. Pitäkää Nikulasta kiinni kuten aikanaan Jyri Lehtosesta. Karsintojen kautta paikka SM-sarjassa ja viime kauden mestari valmentaja.

pelimerkit ovat ainakin seuran ilmoituksen mukaan kunnossa, koska pelaajabudjetti on viidenneksi suurin http://www.basket.fi/@Bin/42549131/M_Korisliiga_pahkinankuoressa16-17.pdf

valmentajan tehtävä käsittääkseni on valita parhaat mahdolliset pelurit käytettävillä resursseilla.

suomalaisosasto korihailla ei varmasti ole sarjan huonoin, mutta jenkkihankinnoissa nikula on epäonnistunut pahoin. Van on ainoa joka täyttää paikkansa mutta pitäisi olla juuri se kolmas-neljäs jenkki.

nikula pärjäsi divarivalmentajana kun oli ylivoimainen materiaali mutta nyt taktiset puutteet tulee auttamattomasti esille niin puollustuksessa kuin hyökkäyksessä
 
Viestejä
204
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Korihait tiedottaa että uusi jenkki tulossa tällä viikolla
 
Viestejä
112
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Gorgol sanoi:
Korihait tiedottaa että uusi jenkki tulossa tällä viikolla
http://www.korihait.fi/uutiset/korihait-loppukauden-mittaiseen-sopimukseen-gary-johnsonin-kanssa/
 
Viestejä
257
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Highlight-pätkien perusteella on ihan Dominique Leen tyylinen peluri.
 
Viestejä
203
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Summit Racing sanoi:
http://www.korihait.fi/uutiset/korihait-loppukauden-mittaiseen-sopimukseen-gary-johnsonin-kanssa/




Ja eikun lisää jenkkejä...voi hyvää päivää..ei mitään järkeää. Piste! ???
 
Viestejä
257
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Täydellinen mahalasku taas toisella jaksolla :mad:
 
Viestejä
18
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

pikkuhiljaa luulisi johtoportaan tajuavan että näihin sulamisiin syy istuu penkin päässä
eilenkin johto oli parhaimmillaan 16 paunaa ja siitäkin onnistuttiin saamaan aikaan 11 pisteen tappio
 
Viestejä
18
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

lauantaina takkiin ni on menty 2 kuukautta ilman voittoja :-X
hait on johtanut nykyisen tappio putken aikana kahdeksaa peliä +6 pisteellä ja lähes aina johto on sulanut toisella puolikkaalla.
 
Viestejä
77
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Voi tulla huomenna Korihaiden hitaille takamiehille kiire Nokian uuden vahvistuksen kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=kJQUAJVS7iM
 
Viestejä
177
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Onhan sen nyt pakko olla johtokunnallekin selvää, että syy huonoon menestykseen löytyy valmennuksesta. Keskiviikon peli oli hyvä esimerkki. Kobrat sumputti toisella puolikkaalla korinalustan täysin "mies/paikkapuolustuksen" yhdistelmällä. Peli jääty korihaiden osalta täysin, pallo ei liiku, kukaan ei liiku ja homma valmis. Tietty se apina alkaa siellä selässä olemaan jo aika valtava ja pelien kääntäminen tai johdon säilyttäminen tuntuu olevan mahdoton yhtälö.

Johtokunta ilmeisesti odottaa näillä jenkki vaihdoksilla sitä sateentekijää, joka omilla yksilösuorituksillaan pystyisi nostamaan joukkueen siitä kuuluisasta kuopasta kun sitä kaivataan. Onhan se ihan totta, että tämän hetkisistä vahvistuksista vain Holloway pystyy luomaan itse itsellee jollakin tasolla hyväprosenttisen heiton tiukan paikan sitä vaatiessa. Van ja McAlister nyt ei lähtökohtaisestikkaan ole sen tyyppisiä pelaajia ja Lee:llä on kaikki edellytykset ,mutta jostain syystä ei kykyä. Vaikka sieltä nyt olisikin se sateentekijä saapunut, niin se ei poista sitä tosiasiaa, että valmennuksen taktinen osaaminen ei ole riittävällä tasolla.

Niin ja onhan meillä sarjassa kuitenkin kolme täysin vahvistustenkin varassa olevaa joukkuetta KTP:n, Kouvojen ja Kobrien muodossa.
 
Viestejä
2 415
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Huonosta valmennuksesta kitiseminen on täysin järjetöntä niin kauan, kun nykyinen valmennusjohto joutuu tulemaan toimeen selkeästi sarjan huonoimmalla vahvistusnelikolla. Vai voiko joku oikeasti väittää, että jollain muulla joukkueella olisi heikommat vahvistukset? Tämä huomioon ottaen, uuden vahvistuksen hommaaminen oli täysin oikea ratkaisu.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, niin vahvistusten heikkous näkyy erityisesti Korihaiden todella huonona hyökkäyspelinä. Ja useimmiten tuo huono hyökkäyspelaaminen tulee esille aina vahvemmin mitä pidemmälle peli etenee. Erityisesti silloin kun peliä ratkaistaan. Myös pelien loppupuolen sulamiset ovat tyypillisiä huonolle hyökkäysjoukkueelle.

Laitetaan tähän vielä kokoelma hyökkäyspään tilastoja Korihaiden osalta.

- Tehdyt pisteet -> Sarjan huonoin
- Syötöt -> Sarjan huonoin
- 2p-heitto% -> Sarjan huonoin
- 3p-heitto% -> Sarjan kolmanneksi huonoin
- Kohdistuneet virheet -> Sarjan huonoin
- Kohdistuneet torjunnat -> Sarjan huonoin
 
Viestejä
177
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Uuden vahvistuksen hommaaminen oli täysin oikea ratkaisu. Se olis vaan pitänyt tehdä jo ajat sitten. Vahvistukset on varmasti huonoimmat. Nikula ei silti vakuuta, ei vakuuttanut edes divarissa, vaikka käytössä oli täysin ylivoimainen materiaali. Ilman Jalosta paketti olis ollu täysin levällään. Hyökkäys oli joukkueena aivan yhtä surkeaa ja aseetonta. Pelastus oli Jalonen ja joukkueen divariin ylivoimaiset yksilötaidot, millä voittoja napattii vaikeista peleistä.
 
Viestejä
18
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

samaa mieltä peltsin ja päätykatsomon kanssa

Nikula oli pihalla jo divarissa, pelastajina ensisijaisesti Jalonen, jota tukivat van, moore, bratton ja herbert yms. ja vaikka materiaali oli täysin ylivetainen ehkä poislukien nokiaa vastaa niin silti hankittiin vahvistuksia kesken kauden, esim gibson ja andersson.

Hyökkäys oli diavrissa käytännössä -> pallo jaloselle ja katotaan mitä tapahtuu. Myös joukkuepuolustus oli täysin olematonta.

ja miksi nyt ollaan tässä tilanteessa on johtuu siitä että nikula on edelleen pihalla mutta hänen hommaamat jenkit eivät enää olekaan sarjan parhaita. Jalonen on edelleen liigan parhaita suomipelaajia ja van omassa roolissaan hyvä, ehkä hollowaykin ihan ookoo vahvistus mutta muut ovat auttamattomasti liian heikkoja ja siitä voi syyttää vain henkilöä joka heidät on ukiin valinnut. materiaali on paras mitä ukissa on ollut moppitukan jälkeen mutta siitä ei saada mitään irti. omat junnut jäi viime kauden jälkeen pois enkä ihmettele kun hyvin pelannut lehtonenkaan ei ole päässyt edes kentälle viime peleissä, kannusta siinä sitten junnuja mukaan joukkueeseen.
 
Viestejä
980
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Semiraskasta kuunnella Fanseat selostusta jos juttu on sitä tasoa että Korihait on tappiolla sen vuoksi että heittoprosentit on heikommat. Kenties tämän tilaston taustalla on jotakin jota voisi selostaa, miksi Korihait on heittänyt tällä teholla, mikä voisi selittää kaverin paremman tarkkuuden ja siihen tapaan.
 
Viestejä
257
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Nyt Nikula pois sieltä penkin päästä ja uusi valmentaja jostain. Sitten vaan uusilla opeilla valmistautumaan karsintoihin. Eiköhän tässä vaiheessa jo jokaisen pitäisi nähdä, että ei tästä tule mitään.
 
Viestejä
111
Vs: Uudenkaupungin Korihait 2016-2017

Pelistä jäi mieleen vain päätön juokseminen ilman johtajaa "penkin päässä" mutta onneksi meillä on hyvä kuuluttaja, hyvää musaa, hyvät kannattajat ja Hai five :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös