Koripallo.com

Väärä kuljetus: Pallon kannatus

Viestejä
1 516
Onko koripallon säännöissä, niiden tulkinnoissa tai ylipäätään missään virallisissa dokumenteissa selitetty mikä on termin "kannattaa palloa" tarkka merkitys? Epävirallisissa lähteissä pallon kannattelulla voidaan esimerkiksi tarkoittaa, että käden pitäisi olla kokonaan pallon alla. Toisaalta koripalloa voi kannattaa myös pallon yläpuolelta, jos sormissa on riittävästi puristusvoimaa. Minua kiinnostaa mitkä taikatemput koripallolla on sallittuja ilman että kyseessä olisi ns. pallon laiton kannattelu?

FIBA-säännöt suomeksi:
24 Kuljetussääntö ja 24.1 "Kuljetus päättyy sillä hetkellä, jolloin pelaaja koskettaa palloa samanaikaisesti molemmin käsin tai kannattaa palloa yhdellä tai kahdella kädellä.

Englanniksi: "This is a violation in basketball when the player who is dribbling the ball, temporarily rests the ball in one or both hands, then resumes dribbling again." Australian liitto on selventänyt asiaa: "This usually means that the hand is not allowed to go underneath the ball while touching it, during a dribble."

Wikipedia:
Pallon 180-asteen tason alapuolelle ei muka saisi laittaa kättä. Onko tämä Wikipedian 180-asteen määritelmä paikkaansa pitävä?
 
Viimeksi muokattu:

42

Viestejä
3 018
mikä on termin "kannattaa palloa" tarkka merkitys?
Tuo on aika hankala yksiselitteisesti määrittää.

This usually means that the hand is not allowed to go underneath the ball while touching it, during a dribble."
Tämä on yksi määritelmä, muttei varmaan ainoa.

Wikipedia:
Pallon 180-asteen tason alapuolelle ei muka saisi laittaa kättä. Onko tämä Wikipedian 180-asteen määritelmä paikkaansa pitävä?
Wikipediaan en ihan viimeisen päälle luottaisi. Voin kuitenkin yhtyä siihen, että jos oletetaan pallon "pohjoisnavan" olevan 0 ja "etelänavan" 180 astetta, niin käden ollessa etelänavalla sitä palloa kyllä kannatellaan.

Tuomarin tulkittavissa tuo tietenkin on ja siten vähän yksilöllistä. Eipä noita kauden aikana ruuhkaksi asti poimita. Joiltakin pelaajilta kannattelu sujuu helpommin ja niitä menee kyllä läpikin. Jos nyt vaikka ajatellaan Damonia postissa tai Lehtoa takakentällä. :cool:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös