Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Kumpi joukkue tarraa vahvemmin runkosarjan kuudenteen sijaan?

 • Vilpas

  Ääniä: 8 42,1%
 • KTP

  Ääniä: 8 42,1%
 • LRNMKY nappaa kuudennen sijan

  Ääniä: 3 15,8%

 • Äänestäjiä
  19
Viestejä
3 411
#1
Taistelu pleijaripaikan lopulliseksi varmistamiseksi ja runkosarjan sijoituksista jatkuu mielenkiintoisena molempien joukkueiden osalta. KTP saapuu Saloon runkosarjan sijalla 6. ja Vilpas porskuttaa sijaa heikompana. Molemmat joukkueet ovat lähes varmistaneet paikan pleijareissa, mutta viimeinen silaus puuttuu. Ainostaan Kouvoilla on vielä teoreettinen mahdollisuus suistaa illan ottelijoista toinen ulos kauden odotetuimmista peleistä. LRNMKY porskuttaa hyvässä myötäisessä kahdeksantena.

Kauden aikaisemmat matsit menneet Kotkalle 2-1. Ollakseen tasapisteissä KTP:n edellä, tulisi Vilppaan voittaa huominen matsi vähintään 23 pisteellä. Todella kova urakka, mutta ei täysin mahdoton...ainakaan fani"pojan" silmin. Toisaalta Kouvojen seuraava mahdollinen tappio varmistaisi jo KTP:n, LRNMKY:n ja Vilppaan pelaamisen pleijareissa, joten ihan hyvin on pullat uunissa pienemmälläkin voitolla tai jopa tappion sattuessa.

Vikings seilaa mukavassa viiden ottelun voittoputkessa ja viimeinen tappio on koettu Kauhajokea vastaan kuukausi sitten. Helpolla kotijoukkue ei varmasti halua putkeaan katkaistavan, varsinkaan kovaa kannustavan kotiyleisön edessä. Viimeiset kymmenen matsia on Vilppaalla 6/4. KTP:n lukemat viimeisestä viidestä ovat 3/2 ja kymmenestä 5/5, joten melkoisen hyvin on vierailijakin pelannut synkän alkukauden jälkeen. Vilppaan kotimatsit koko kaudelta 10/8 ja KTP:n vierasmatsit 4/14. Tiukat ottelut Vilppaalla 7/7 ja KTP:lla 4/7. KTP:n vierasputki on -4, joten matkapelit eivät ole lähiaikoina vierailijoilla sujuneet läheskään kotipelien tapaan. Kuten sarjasijoituskin sen näyttää, tullee lauantaisesta matsista tasainen ja pleijareiden lähestyessä ei varmasti tunnettakaan parketilta puutu. Vaikka tasaisissa merkeissä ylösheittoon lähdetään, pidän Vilpasta jopa pienoisena ennakkosuosikkina kotiedun ja viimeaikaisten näyttöjen perusteella. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia pl viimeinen matsi Kotkassa, jossa Vilpas sortui ottelun ratkaisseen todella synkkään jaksoon omalla "hölmöilyllään". Toki Kotkakin pelasi kyseisessä vaiheessa harkiten ja jäätävästi. Uskon, että tämä aiempi ottelu on jo Viikienkin osalta painettu villaisella ja katseet on jo suunnattu kasvojen pesuun kotiyleisön edessä.

Joukkuetilastojen vertailu paljastaa Vilppaan osalta saman tuloksen, kuin lähes jokaista muutakin liigajoukkuetta vastaan. Kotkalaisilla on piirun verran paremmat heittoprosentit, hieman vähemmän menetyksiä ja enemmän riistoja. Vilppaan vahvuutena on taas levypallopelaaminen, mutta tässä tarkastelussa ero KTP:hen on "vain" reilut kaksi levyriä. Suuria eroja ei missään vertailukohteessa ilmene, joten tämäkin seikka puoltaa tasaista taistelua sarjapisteistä.

Oletetun avausviisikon ja avainpelaajien vertailua:
Holloway 19.0/4.1/3.3 vs Crocker 19.0/5.6/2.3...Molemmat hieman on/off pelaajia ja tilastot tasaiset
Ahonen 14.1/2.2/3.0 vs Sarcevic 7.8/3.7/4.1
Kaaresvirta 5.8/2.6/1.5 vs Williams 11.5/5.6
Fields 11.4/12.9 vs Matinen 11.5/4.0
Durham 18.2/11.6(4.7HL)/1.4 vs Blue 22.8/10.6(3.5HL)/1.8...Mielenkiintoinen kahden kovan sentterin taistelu

Penkki:
- Vilpas: Kataja?, Vaenerberg, Sandberg, Brace, Savolainen ja Ahokas
- KTP: Lehtoranta x 2, Pounds ja Dobras

Summasummarum: KTP:lla on kova ja tasainen avausviisikko, mutta penkiltä on tullut kauden aikana odotuksiin nähden yllättävän vähän apuja. Vilppaan avaus pystyy melko hyvin vastaamaan, mutta Crocker muodostanee matchup probleeman. Kaiken kaikkiaan materiaalivertailu melkoisen tasan.

Terveystilanne:
- Vilppaalla kysymysmerkkinä J Kataja sekä J Fields. Itse uskon, että Kataja huilaa, mutta Fields pelaa.
- KTP:lla ei käsittääkseni ole ainakaan merkittäviä poissaoloja

Mietteitä ja mielipiteitä ennen matsia:
- Onko Vilppaan Flow sillä tasolla viiden voiton jälkeen, että sitä on vaikeata kotikentällä vastustajan pysäyttää? Joskushan putket katkeavat, mutta itse uskon sen vielä jatkuvan...
- Haluaako kotijoukkue pestä kasvonsa kotiyleisön edessä edellisen KTP tappion jäljiltä vai piileekö mielen sopukoissa edelleen kauhukuvia viimeisestä kohtaamisesta ja dramaattisesta mustasta hetkestä?
- Lähteekö Vilpas tavoittelemaan 23 pinnan voittoa vai lähdetäänkö matsiin ihan normaalin valmistautumisen kautta?
- Toistuuko Vilppaan kevätkauden tavaramerkki - Todella vahva toinen puoliaika?
- Saako KTP vihdoin tuotua myös vieraskentälle Karhuvuoressa (Stevecolla) nähdyn taisteluilmeen ja tehon?
- Tuleeko KTP:n penkiltä apuja vahvan avausviisikon tuomien tehojen lisäksi?
- Illan mielenkiintoisin yksittäinen seurattava taistelijapari: Allen"Hulk"Durham vs Tim"Pistekunkku"Blue. Todella kova kahden taitavan pelaajan kohtaaminen, josta on odotettavissa huikea "näytelmä".
- Saako Vilpas Crockerin kuriin edes jollain tapaa? Crocker muodostaa Vilppaalle todella pahan matchupin. Onko Kaaresvirralla ja Bracella aseet miehen pysäyttämiseksi. Holloway jää tässä hieman pieneksi, mutta olisiko Emmanuelilla muita apuja Crockerin pysäyttämiseen? Löytyykö Vilppaan penkiltä pysäyttäjää?
- Pystyykö Blue-Crocker kaksikko tarvittaessa kahdestaan kaatamaan kotijoukkueen?
- Viime pelissä loistaneen Poundsin panos? Tehoton kausi, mutta ainekset ottelun mustaksi hevoseksi!
- Kokeneiden Sarcevicin ja pitkän jatkosopparin allekirjoittaneen sotaratsu Matisen päivän kunto. Löytääkö Bojanin nerokkaat syötöt perille ja uppoaako Jukan kolmoset Salohallin haastaviin koreihin?
- Nuoren Joonas Lehtorannan peliaika ja rooli? Suuri tulevaisuuden pelaaja.
- Jatkaako kaksikko Holloway-Ahonen tehokasta yhteistyötään?
- Onko Fields pelikuntoinen? Jos on, mikä on rooli ja peliaika?
- Mättääkö Hulk jälleen näyttävän tupla tuplan?
- Saiko Kaaresvirta uudessakaupungissa ketsuppipullon vihdoinkin auki? Tärkeät pelit lähestyvät ja Samun tehoja tarvitaan.
- Saapuuko Kotkasta seurauskollisia faneja paikalle Salohalliin? Jatkuuko korishuuma Salossa ja täyttyvätkö lehterit? Onko Vilppaan oma kannustussektio ja rytmiryhmä valmiina kannustuksen johtamiseen?
- Joukkueiden avausviisikot ovat todella vahvat ja melkoisen tasaväkiset. Odotan, että ottelun ratkaisu nähdään penkiltä tulevilla tehoilla. Käykö näin - kannattaa tulla itse lehtereille katsomaan!!!

Sanomattakin on selvää, että saavun paikalle omieni joukkoon nauttimaan hyvästä korismatsista. Toivottavasti saadaan kunnolla kannustusta, meteliä ja tunnetta katsomoonkin. Uskon, että tunnetta ja taistelua nähdään myös parketilla. Veikkaan kotijoukkueen voittavan tasaisen matsin vahvalla toisen puoliajan esityksellä.

TAISTELE VILPAS!!!
 
Viestejä
505
#3
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Olipa perinpohjainen ja asiapitoinen avaus topikille! Tattista vaan. Tuleekin otteluseurantaa tihruteltua nyt paljon laajemmasta näkökulmasta. - Näin kotkalaisittain oli tärkeä tieto, että Kotka Baaskitilla on nyt Viikinkeihin nähden 22 koripistettä 'hyvää'. On senkin varmistaminen jotain, jos joukkueet sattuisivat olemaan tasapisteissä sarjan päättyessä. - Uskottava on kuitenkin, että sarjapisteet tulevasta ottelusta matkustavat Kotkaan. - Jahas, kohta ollaankin kesäajassa. Laivaväyläkin laventuu päivä päivältä, vähän samaan tapaan kuin Kotka Baaskitin väylä pleijareihin !!! 8]
 
Viestejä
3 411
#4
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Jaahas. Ajomatka takana ja vakiopaikalla istutaan. Heti hallille päästyä tuli jobinpostia: Fields ei pelaa. No puolustus vissiin sitten toimii vähän paremmin ja Ässälle lisää vastuuta ja kenttäaikaa. Kokoa oltais kyllä kaivattu Kotkaa vastaan Johninkin muodossa. TAISTELE VILPAS!!!
 
Viestejä
2 218
#6
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Kiitokset loistavasta aloituksesta Ihmispallo, paljon parempi kuin Vilppaan pelillinen aloitus.
 
Viestejä
16 926
#7
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Otetaan nyt kuitenkin tuo " loistava " pois tuosta aloituksesta. Ainakin itseni kannalta katsottuna se on liian pitkä.

Vai luuletteko, että on helppoa kaihipotilaana ja huononäköisenä seurata tekstiä valtavankokoisella suurennuslasilla?

Onko Pilli ja kumppanit kovinkin vauhdikkaalla tuulella siellä?
 
Viestejä
2 218
#10
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Hieno voitto!
Eli taisi Salon parasta antia sittenkin olla vain tuo hieno alkukirjoitus.
Ja puolustus alkaa olla aika kivalla mallilla, pitäminen Salon 57:ssä pisteessä kotonaan on hyvä esimerkki siitä.
 
Viestejä
8 179
#11
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Ei kai Salo tee koskaan kotona edes 70 pistettä?

Seisovaa ja metodista koripalloa pelaava joukkue, jolla ei ole luovuutta kuin nimeksi.
 
Viestejä
516
#12
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Huippulupaus Ässä tänään huikeat 2/2. Expertille tiedoksi. Turha odottaa miehestä kuin hyvää roolipelajaa liigaan. Siihen rahkeet ehkä riittää.
 
Viestejä
309
#13
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Loistavaa puolustuspeliä Kotkalta ja tuntuihan tuo hyökkiminenkin toimivan. Pudotupelipaikka on sitten varmistettu. ;D Onnittelut Kotkalle!
 
Viestejä
1 008
#14
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Zone sanoi:
Turpasauna. ;D
Todellakin, v...u ja millä asenteella että kehdataankin kotona pelata tällälailla. Ei voi ainakaan yleisön kosiskelusta syyttää. Ihan sama ketä rosterista puuttuu ASENNETTA pitää silti löytyä!!!!! Tällä kaavalla luvassa perin lyhyet pudotuspelit.
No jahka Jukka, John ja E toipuvat täyteen pelikuntoon, voidaan ehkä haaveilla yhden kotiottelun voitosta.
 
Viestejä
516
#15
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Ja ihmispalleron avauksellaäin peukkua alaspäin. Näin naamakirjatyyliin... Siis näin TODELLA jälkijunassa.
 
Viestejä
475
#16
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Taas tyypillistä salolaisille hirveä hehkutus enne peliä. sitten kun tappio tulee niin ei sanaakaan. Outoa? :eek:. Vähän saatte vielä jännittää pleijaripaikan suhteen. ;D
 
#18
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Onnittelut KTP:lle voitosta. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Kotkan puolustuspelaaminen oli rautaista. Vilppaan takakenttään kohdistettiin armoton paine heti alusta alkaen. Ensimmäisen syötön saaminen perille tuotti tuskaan läpi ottelum. Sama päti pallon pelaamiseen korin alle. Hyökkäyspäässä Kotkan jenkkikolmikko oli erinomainen. Ne muutamat kerrat kun Vilpas oli pääsemassä peliin mukaan, herrat Crocker, Williams ja Blue tinttasivat toisessa päässä kolmosen, keskimatkan hypärin tai hyökkäyslevyristä kakkosen. Blue oli totutun tyylikäs ja kova luu. Durham oli ainoa Vilppaasta, joka sai Bluen hetkittäin pihteihin. Crocker mätti mukavan pistesaldon, mutta miehellä oli ongelmia lähtöaskelten kanssa. Olisiko ottanut niitä ainakin neljät. Williamsin keskimatkan hypäri tippui kauniisti.

Tilastoinnin perusteella levypallon menivät suurin piirtein tasan, mutta paikan päällä kyllä näytti, että Vilpas jäi pahasti alakynteen tällä osastolla. Kotka oli vahva erityisesti hyökkäyslevyreissä. Fieldsin poissaolo näkyi ja tuntui.

Vilppaan hyökkäyspeli hyytyi totaalisesti Kotkan kovaan puolustukseen. Durham tappeli miehekkäästi kotkalaisia vastaan korin alla molemmissa päissä, mutta jäi turhan yksin. Iso osa pisteistään syntyi hyökkäyslevareiden seurauksena. Kaaresvirta nakkasi pari kovaa kolmosta sisään. Holloway näytti satuttavan jalkansapariin otteeseen . Jälkimmäisellä kerralla mies nilkutti pahaenteisesti ja otettiin penkille aikaisessa vaiheessa viimeisellä neljänneksellä. Toivottavasti ei sattunut mitään sen vakavampaa.

Tuomareiden toiminta oli masentavaa seurattavaa. Molemmille joukkueille vihellettin tasapuolisesti käsittämättömiä tuomioita. Useasti niin, että toisen pään väärä tuomio hyvitettiin välittömästi toisessa päässä niin ikään metsään menneellä puhalluksella. Molempien joukkueiden pelaajat olivat monesti paitsi tuskastuneita, mutta myös aidosti epätietoisiä siitä, mitä kulloinkin kentällä saa tehdä ja mitä ei.

Kotkan peli oli kyllä vakuuttavan näköistä, erityisesti puolustupeli teki vaikutuksen. Hyvältä näyttää pleijareita ajatellen.

Vilppaan viiden voiton putki päättyi teurastukseen. Hyvä uutinen Vilppaan kannalta oli Kouvojen tappio, joka tarkoittaa sitä, että pudotuspelipaikka varmistui. Nyt pitää keskittyä siihen, että Lappeenranta pysyy selän takana ja Joensuun matkailulta vältytään.
 
#19
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

Boilermakers sanoi:
Hyvä uutinen Vilppaan kannalta oli Kouvojen tappio, joka tarkoittaa sitä, että pudotuspelipaikka varmistui. Nyt pitää keskittyä siihen, että Lappeenranta pysyy selän takana ja Joensuun matkailulta vältytään.
Korjataanpa saman tien tämä palturi, jota ehdin tuossa aikaisemmassa viestissäni kirjoittaa. Siis Vilppaan pudotuspelipaikka ei ole vielä varmistunut. Kouvot menee ohi jos voittavat kaikki kolme jäljellä olevaa peliä ja Vilpas häviää vastaavat kolme peliään.
 
Viestejä
3 411
#20
Vs: Vikings-KTP Salohallissa 1700 24.3.2012

PEPO sanoi:
Taas tyypillistä salolaisille hirveä hehkutus enne peliä. sitten kun tappio tulee niin ei sanaakaan. Outoa? :eek:. Vähän saatte vielä jännittää pleijaripaikan suhteen. ;D
Tuli ja leimaus. Yritän olla keulittamatta mopolla liikaa. Korjataan vaikkapa alkuun muutama muotoseikka. Yksikään salolainen ei ole kommentoinut saatikka täten hehkuttanut tätä(kään) matsia etukäteen. Minä kirjoitin ja saatoin fanina jopa hehkuttaakin...pahoittelut siitä. Itselläni on Vilppaan kotimatsien jälkeen kolmen tunnin ajomatka kotiin koneen äärelle ennen kuin voin ryhtyä jotain matsiin liittyvää kommentoimaan mm sinulle arvon PEPO. Kun on istunut päivän mittaan ratin takana reilut 500km nähdäkseen runkosarjan korismatsin ja on kotona palttiarallaa 23.00-24.00, niin välttämättä aina ei ole ensimmäisenä kotiin päästyä mielessä kirjoittaa komiin...varsinkaan tappiomatseista, kun muutenkin ketuttaa. Siinä sitten väsyneenä, nälän riuduttamana ja ketutuksen vallassa pitäisi aina muistaa edes muodollisesti kehua vastustajaa, muistaa haukkua sopivasti omia ja olla arvostelematta tuomareita, ettei saa tuulettimen roottoreista suoraan sontaa naamalleen. Näissä tilanteissa ei aina motivoi siinä määrin, että jaksaisi jotain tuhrustaa tänne palstoille...pahoittelut siitäkin. Tässä nyt kuitenkin jotain:

KTP pelasi hyvin molemmissa päissä ja upotti heitot hyvällä tarkkuudella sisään (eritoten kolmoset). Kotkalaiset olivat jokaisella pelin osa-alueella askeleen tai kaksi edellä kotijoukkuetta. Siinä missä Vilppaan peli näytti haluttomalta ja ponnettomalta vierasjoukkue puolestaan pelasi rauhallisesti ja tehokkaasti jokaisessa tilanteessa taistellen. Vilppaan huono hyökkäyspelaaminen oli myös hyvin pitkälle seurausta KTP:n hyvästä ja aktiivisesta puolustuksesta. Kotkan jenkit pelasivat kaikki hyvän ottelun, erityisesti Williams oli ehdottomasti mainettaan parempi. KTP:n kotimaiset eivät häikäisseet, mutta eivät pettäneetkään. KTP:n peli näytti tänään melkoisen hyvältä pleijareita ajatellen.

Kotijoukkueen kannalta positiivisia asioita:
- vaparit osuivat kerrankin hyvin
- Durhamin vahva peli: 20/10 ja 7 hyökkäysribaa
- muuten onkin sitten vähän hiljaisempaa

Pelin jälkeen Fields ja Holloway istuivat vierekkäin penkillä jääpussit polvessa. John sanoi olevansa kunnossa keskiviikon Topo matsiin, mutta katsotaan nyt mitä Emmanuelin tänään loukkaama kinttu sanoo keskiviikon matsista. Kataja oli alkulämmittelyssä, mutta ei pelannut. Toivottavasti on pian joukkueen pelaavassa kokoonpanossa mukana. Vaikka peli ei kulkenut ja tuloksena oli selvääkin selvempi tappio, niin siitä huolimatta ainakin kotimaisten pelaajien jutuista paistoi motivoituneisuus ja positiivisuus. Kuten Viikinkikapteeni asian minulle ilmaisi:"Tämä oli vain yksi matsi muiden joukossa". Näinhän se on ja taistelu tämän kauden unelman totetumiseksi jatkuu jo keskiviikkona kotiluolassa Topoa vastaan. Tappion tullessa hienon voittoputken jälkeen ei auta jäädä tuleen makaamaan vaan on katseet suunnattava tulevaan ja kohti uusia urotekoja. Toivottavasti tämä tappio herätti joukkueen taistelemaan pleijaripaikasta kynsin ja hampain ja keskiviikkona Salohallissa esiintyy voitonnälkäinen viikinkilauma täynnä tulta ja tappuraa. Kuten viikinkisivuilla sanotaan: Unelma Elää!

TAISTELE VILPAS!!!