Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Viestejä
1 854
#1
Näköjään alkaa Naisten Liigan taso nousta suomalaistenkin osalta. Maajoukkuepelaajat palaavat Suomeni maahan ja toivottavasti eivät tuo mukanaan vaan pelaajakokermustaan, vaan panostavat myös kovaan harjoitteluun ja vievät ykkösien kanssa harjoittelevia nuoria eteenpäin. Perusmaajoukkueesta olisko sitten vain Tiina Sten ja mahdollisesti Lahtoranta maailman kentillä. Ne jotka on yliopistossa on tietysti siellä. Toivottavasti satsaavat vielä ammattilaiskentille yliopistouran jälkeen.

Catzin alla siis tapahtuu ja ei kai tuo Catzikään ihan ilman vahvistya jää. PeKa ilmoittaa satsaavansa, HyPo on jo aikamoisen satsauksen tiellä, ToPo uhkuu uutta nousua viime kauden pronssin jälkeen ja Forssakin haluaa vielä ylemmäksi. Pyrintö hakeutuu jälleen parrasvaloihin. Mitä tapahtuu Vimpelissä, pohjaa on jo luotu ja ilmeisesti ainakin sarjapaikka halutaan säilyttää. Honka luottanee omiinsa, Äänekoski kerää Keski-Suomen parhaat ja TuRi tuo esiin omia junnujaan.

Varmasti on hieman erilainen kausi tulossa, toivottavasti tasoltaan hieman laajempi.
 
#2
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Paha tappio Hongalle, kun ei saatu 'omaa tyttöä' Espooseen...!
 
Viestejä
1 854
#3
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Tjaah sanoi:
Paha tappio Hongalle, kun ei saatu 'omaa tyttöä' Espooseen...!
Ammattilainen menee sinne missä maksetaan enemmän? Tuloksen ei koulutuksen perään tai ei vielä kouluttajaksi, luulen?
 
#4
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Toki lojaalisuus kasvattajaseuraankin voi olla yksi valintakriteeri...
 

SopuliPeli

#5
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

"Ammattilainen menee sinne missä maksetaan enemmän?"

Ihan sama saako euron vai euro viiskyt... Kukaan pelaaja ei oikeasti tienaa naisten koriksessa kyykkylandia SUOMESSA.
 

Vallan Vaihto

#6
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Sopimikset 2014-2015:
Catz Hämäläinen, Kalin, Pirttinen
ToPo Korpivaara, Laaksonen, Valtakari

Vaihtuuko valta?
 
Viestejä
1 462
#7
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Vallan Vaihto sanoi:
Sopimikset 2014-2015:
Catz Hämäläinen, Kalin, Pirttinen
ToPo Korpivaara, Laaksonen, Valtakari

Vaihtuuko valta?
HyPo - Tuukkanen, Jämsä, Saarinen, Höök... Uskoisin, että ensi kaudella on 5 tasaista joukkuetta taistelemassa mestaruudesta.
 
#8
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

YoungHoop sanoi:
HyPo - Tuukkanen, Jämsä, Saarinen, Höök... Uskoisin, että ensi kaudella on 5 tasaista joukkuetta taistelemassa mestaruudesta.
+Lepistö.

Topo tällähetkellä paperilla kovin, mahdollinen avausviisikko(?): kesänen,hölttä,heta,jenkki,niina+penkiltä valtakari ym.. Eiköhän PeKa ja Catz kuitenkin kasaa kilpailukelposet joukkueet viimevuosien malliin. Hypolla tosiaan hyvä meininki nousijajoukkueeksi, näyttäisi että haluaa tälläkertaa tulla jäädäkseen sm-sarjaan. Forssa ja Huima ottavat perinteisesti 3jenkkiä, joten eiköhän sieltä ihan hyvät joukkueet saada myös jalkeille, Huimalla myös kiinni siitä kuinka monta viimevuoden Honsun pelaajaa saadaan houkuteltua mukaan. Vimpelin menestys riippuu myös montako jenkkiä otetaan, kärkikahinoihin ei ole mitään asiaa yhdellä vahvistuksella. Turku, Pyritö ja Honka tulevat näillä näkymin ottamaan voittoja ainoastaan toisistaan, koska sm-sarjatason pelaajat alkavat loppumaan tästä maasta.

Oma veikkaus:

Kärkikahinat:
- Topo, Todella kova suomalainen runko. Mestaruus kiinni jenkkien määrästä/osumisesta.
- Catz, Saa varmasti jalkeille 3:lla ulkomaalaisella hyvän ryhmän+sarjan paras valmennus.
- Peka, Reetta+Vaughnin tasoiset jenkit tekevät silppua monesta joukkueesta. Jatkaako Jahilo? jos, niin Reetta,Juta+3jenkkiä, penkiltä Richter ei ole ollenkaan hassumpi.

Haastajat kärkikahinoihin:
-Hypo, Vahva suomalainen runko, jenkkipelaajien määrästä kiinni. Itse veikkaan yhtä jenkkiä 2paikalle. Mahdollisuus myös kärkikahinoihin. Tuukkanen,Saarinen,Lepistö- pelipaikoilla 3-5 aiheuttaa match-up ongelmia vastustajille.
-Forssa, Sten,Helenius+3jenkkiä on hyvä avausviisikko. Tosin jos vahvistukset osuvat yhtähyvin kun viimevuonna niin ei..Kumpihan valmentajista valitsi jenkit viimevuonna..? Vahvistusten osuessa kykenee haastamaan kärkiporukoita joissainmäärin.
-Huima, 3jenkkiä ja mahdollisia Honsun pelaajia? Lakaniemi ainakin jo siirtynyt. Tod.näk sarjan keskikastia.
-Vimpeli, Kotimaisia nuoria joista Latvala näyttänyt jo pärjäävän tällä tasolla. Jenkkien määrästä/laadusta kiinni paljon.

Heittopussit:
-Turku, Onko vielä yhtään pelaajasopimusta? Onko suomalaisia pelureita turussa? Otetaanko jenkkejä? Tämänhetken tilanteeseen nojaten ennustan nollaa voittoa.
-Honka, Perinteisesti omista junnuista saatu jalkeille jotenkuten kilpailukykyinen ryhmä. Pari hyvää jenkkiä ja omia junnuja sopiviin rooleihin niin muutama voitto voi irrota Vimpeli,Huima,Forssa-akselista heittopussiosaston lisäksi..ehkä.
-Pyrintö, Jonkinnäköistä junnuporukkaa/vanhempaa divarikokemusta, mutta vaikeata tulee olemaan, varsinkin kun yksi viimekauden tehokkaimmista pelaajista lähti forssaan. En usko että Pyrintö tulee ottamaan useata vahvistusta joten vaikea kausi tiedossa.

Tottakai kesä on vasta menossa ja varmasti tarkemman analyysin paikka on joukkueiden lopullisen kokoonpanojen selvitessä ja reenipelien alkaessa. Myöskään laadukkaan kesäharjoittelun merkitystä ei voi väheksyä, joten mahdollisia yllätyksiä ainakin alkukaudesta on varmasti luvassa.
 
Viestejä
1 462
#9
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

niin sanoi:
Aivan. Sen lisäksi ainakin omista junnuista Venla Laakso osoitti kykynsä viime kaudella pelata kunnon minuutteja Korisliigassakin.

niin sanoi:
Topo tällähetkellä paperilla kovin, mahdollinen avausviisikko(?): kesänen,hölttä,heta,jenkki,niina+penkiltä valtakari ym.. Eiköhän PeKa ja Catz kuitenkin kasaa kilpailukelposet joukkueet viimevuosien malliin.
Onko Kesäsillä (Vilja PeKaan?) jo sopparit? Onhan tuo kova ryhmä, mutta uskoisin, että Catz saa kerättyä lähes yhtä kovan nipun (kotimaisten osalta) kuin viime kaudella, vaikka isoja kysymysmerkkejä ovat tietysti Mäkitalon, Vapamaan ja Poundsin suunnitelmat. Uskoisin, että kaikilla on tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoina jenkkilä / muu Eurooppa, mutta ken tietää. PeKalta uusia sopimusuutisia luvassa tämän viikonlopun aikana ja ainakin Jahilo jatkanee.

niin sanoi:
-Huima, 3jenkkiä ja mahdollisia Honsun pelaajia? Lakaniemi ainakin jo siirtynyt. Tod.näk sarjan keskikastia.
Kaisa Kuisma Huimaan Jyväskylästä ja Emmi-Julia Nurmi siirtynee HoNsU:un. Hieman ihmetyttää ensimmäinen jenkkivalinta Grace, vaikka onkin kova scoraaja ja pallonriistäjä, mutta kun samalle pelipaikalle on tarjolla nuorten maajoukkuetason pelaajia Rytkönen-Kärkkäinen-Lakaniemi, jää vähintään yhden lupauksen peliaika minimiin.

Viime kauden lopulla Kenyalla alkoi painaa aika vahvasti jaloissa ja kropassa - vieläkö löytyy puhtia pelata, vai meinaakohan mennä niin kauan, ennenkuin paikat alkavat kunnolla hajota :D

niin sanoi:
Turku, Onko vielä yhtään pelaajasopimusta? Onko suomalaisia pelureita turussa? Otetaanko jenkkejä? Tämänhetken tilanteeseen nojaten ennustan nollaa voittoa.
;D
Heikolta näyttää Turun suunnalla. Muistaakseni Pelander ei ainakaan ole koko kautta käytettävissä (ulkomaan opiskelut), eikä hirveätä tunkua Turun suunnalle ole pelaajamarkkinoilla ollut, joten pitkälti taidetaan omilla junnuilla mennä. Jenkeistä riippuu ilmeisen kokonaan, että tuleeko voittoja 0 vai 3 ensi kaudella... :D Noh, kahtellaan.
 

Uusikausi

#10
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Vähän eloa tännekkin, eletäänhän sentään elokuuta jo!
Sopimustilanne tällä hetkellä kaudelle 2014-2015:

1.Peli-Karhut/Seppo Kurki
-Reetta Piipari
-Lotta Richter
-Saara Wahlgren
-Jasmine Gill

2.Äänekosken Huima/Mervi Nurmi
-Kenya Robinson
-Kaisa Kuisma
-Karoliina Rytkönen
-Camilla Grönberg
-Hanna-Mari Paajanen
-Noora Lakaniemi
-Jasmine Grice
-Chan Harris


3.Forssan Alku/Rami Salonen
-Minna Sten
-Noora Suomilammi
-Noora Parttimaa4.Catz Lappeenranta/Mika Haakana
-Alex Anderson
-Veera Pirttinen
-Marianne Kalin
-Lotta Hämäläinen
-Chandrea Jones5.ToPo/Kari-Pekka Klinga
-Vilma Kesänen
-Vilja Kesänen
-Niina Laaksonen
-Heta Korpivaara
-Kaisa Valtakari
-VenlaKaisa Pursiainen6.Turun Riento/Jukka Valpola
-??7.Tapiolan Honka/Kimmo Kujansivu
-??


8.Hyvinkään Ponteva/Tero Niskanen
-Taru Tuukkanen
-Titta Lepistö
-Laura Saarinen
-Kaisa Höök
-Anni Jämsä
-Fanny Kilpinen
-Mirka Kilpijärvi
-Moona Hämäläinen
-Ella Pirttinen9.Vimpelin Veto/Jarkko Havu
-Ulriikka Latvala
-Riikka Kujala
-Anna Peltola
-Ulriikka Nuolikoski
-Anni Kujala
-Janina Nygård
-Karoliina Luoma-aho
-Ninni Salmi
-Meriem Eerikinharju
-India Hairston
-Breanna Salley10.Tampereen Pyrintö/Ilpo Rantanen
-??
 
Viestejä
133
#13
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Hyvinkään Ponteva esitteli tänään su kotiyleisölle tulevan SM-sarjakauden 2013-14 joukkueen harjoituspelissä toista sarjanousija Tampereen Pyrintöä vastaan.
Alla lainaus HyPo:n FB-sivuilta:
HyPo:n naisten Korisliiga-joukkue esitti erittäin pirteitä otteita tänään harjoituspelissä Tampereen Pyrintöä vastaan. Kotiyleisö piti näkemästään ja tämä tietää hyvää 4.10. alkavalle kaudelle. HyPo:n naisjoukkue pelasi laajalla rintamalla ja valmentaja Tero Niskanen antoi kaikille 12 pelaajalle peliaikaa. Ensiesiintymisen kotiyleisön edessä teki myös espanjalainen Adriana Cheveca, jonka esitys ilahdutti kovasti kotiyleisöä.HyPo vei ottelun lukemin 75-44. HyPo:n naisjoukkueen seuraava harjoituspeli pelataan tiistaina 16.9. Lappeenrannassa ja Martissa pelataan seuraavan kerran la 24.9. klo 12:45 HNMKY:tä vastaan.
Pyrintö oli matkassa kolmella jenkillä, joista ei ainakaan tällä hetkellä löydy tietoa. Tamperelaisilta kaksi pelaajaa (yksi jenkeistä) loukkasi jalkaansa ja joutui sivuun. Hypolta loukkaantumisesta kärsi Kilpijärvi, joka huilasi loppupelin sivussa.

HyPon roosteri pelissä oli
-Taru Tuukkanen
-Titta Lepistö
-Laura Saarinen
-Kaisa Höök
-Anni Jämsä (kasvat.HyPo)
-Fanny Kilpinen
-Mirka Kilpijärvi (kasvat.HyPo)
-Moona Hämäläinen (kasvat.HyPo)
-Ella Pirttinen (kasvat.HyPo)
-Adriana Cheveca (Esp)
-Henna Lindholm (kasvat.HyPo)
-Venla Laakso (kasvat.HyPo)

Kuvalinkki https://plus.google.com/photos/117842779453624280257/albums/6058998322988920337
 
Viestejä
271
#14
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Divarikauden alkuun on kuukauden päivät. Sarjaohjelma vahvistettiin lopulliseen muottiinsa viikonlopun aikana. Sarja käynnistyy la 11.10 ottelulla HoNsU - BC Nokia.

Kohta päästään miettimään tulevan kauden koitoksia. Kokoonpanot taitavat kuitenkin olla enimmäkseen hämärän peitossa. Harjoitusotteluitakaan ei taida olla vielä isommin pelattuna?
 
Viestejä
133
#16
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Päivän aviisiin Aamupostiin toimittaja Timo-Ville Salonen on tehnyt raporttia HyPon ensimmäisestä harkkapelistä.

Pontevan uusi ilme näytti tehokkaalta

Tulevalta naisten korisliigan kaudelta voi odottaa hyvinkääläisittäin ihan muhevaa keitosta. Eilen Martinhallin harjoituspelissä tasaisesti tusinallaan jyrännyt Ponteva jätti Tampereen Pyrinnön hyvin heppoiseksi. Tulos oli eilen kotivoitto 75-44 (16-5,14-21,33-9,12-9) eli hieman hyppelehtien kulki pontevettarienkin peliesitys.

Tusina taitaa olla valmentaja Tero Niskasella ja hänen apurillaan Marcus Ketolalla koossa, kun sarja-avaus on kolmen viikon päässä, kotona 4.10 Huimaa vastaan. Tusinasta vain neljä on ihan uusia kasvoja Pontevassa. Muut ovat tuttuja joiltain vuosiltaan. Ihan uusin vauhtimenijä oli eilinen numero 13, Adriana Chveca, ihan pirteä pakkaus, joka Niskasen mukaan näyttää myös jäävän ryhmään. Pelurilla on taustalta Espanjan nuorisomaajoukkueen pelejä ja poikaystävä toi Adrianan nyt Suomeen. Jenkkejä ei ole tulossa Pontevaan.

Avaukseen Niskanen viskasi uuden järeähkön vitjan Taru Tuukkanen – Titta-Riina Lepistö – Laura Saarinen, jota taustalta tukivat ysivitoset, eli pian 19 täyttävät Anni Jämsä ja Ella Pirttinen. Muihin koostumuksiin jäi mm. paluun tehneen Moona Hämäläisen hyviä otteita ja Kaisa Höökin tasohan tiedetään viime kaudelta.

Sarjanousija Pyrinnöllä on vielä tekemistä ennen sarjan alkua. Vahvistuksista Jeanette Andersson vaikutti kovin keskenkuntoiselta ja Tanisha Woodard loukkasi jalkansa, eikä paljon ehtinyt näyttää. Jalkavamma iski myös ikävästi Emmi Leinoon. Pontevalta Mirka Kilpijärven nilkkaa pantiin vahvaan pakettiin.

Niskasen suojatit menevät pelaamaan treenimatsin jo tiistaina Karhulaan ja myös Catzin kotiluolassa käväistään. 27.9 kotona kohdataan vielä HNMKY ennen tosikoitoksia.
HyPo: Taru Tuukkanen 15/9, Moona Hämäläinen 14/6, Laura Saarinen 10/4, Ella Pirttinen 7/3, Adriana Chveca 7/1, Venla Laakso 5/3, Kaisa Höök 5/2, Fanny Kilpinen 4/4, Anni Jämsä 3/0, Titta-Riina Lepistö 2/5, Mirka Kilpijärvi 2/2, Henna Lindholm 1/1
Pyrintö: Kaisa Lind 8, Iina Keski-Saari 7 Jeanette Andersson 6, muut pelaajat Tahisha Woodard, Meral Bedretdin, Hanna Hurskainen, Emmi Leino, Heta Äijänen, Isabella Kaukopaasi, Katariina Venho, Tuulia Timo, Veera Välimaa ja Ida Kirjanov.

Lisätään vielä tiistain 16.9 harkkapelin lyhyt raportti HyPon FB:stä

HyPo:n naisten Korisliiga-joukkue pelasi tänään harjoitusottelun Kotkassa Pelikarhuja vastaan ja ottelu päättyi PeKa:n voittoon 84-68 (20-11, 25-14, 21-19, 18-24). HyPo:sta parhaat pistenaiset tänään Taru Tuukkanen 25 pinnaa ja Laura Saarinen 16 pinnaa. Lauantaina harjoituspelit jatkuvat Lappeenrannassa Catziä vastaan.
 

Harkkapeli

#17
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Pyrintö ja Honka kohtasivat myöhäisessä iltapelissä eilen Pyynikillä. Honka vei pelin 59-83 tai jotain tuonne päin se oli. Paljon on vielä tamperelaisilla tehtävää ja kovin oli nuori joukkue.
 

Harkkapeli

#19
Vs: Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Jenkulat sanoi:
Oliko joukkueilla missä määrin amerikkalaisia mukana?
Hongalla oli nro 4 pieni tummempi hipiäinen takamies, en tiedä oliko suomalainen vaiko vierasmaalainen. Pyrinnöllä oli siompi jenkki.