Aatu Kivimäki kantoi Vilppaan Korisliigan finaaliin − ”Tämän välierän isoin X-factor”

Salon Vilppaan pelintekijä Aatu Kivimäki otti ohjat omiin käsiinsä, teki välieräsarjan ratkaisukorin ottelun viimeisellä sekunnilla ja vei salolaiset Korisliigan finaaliin Karhubasketia vastaan.

Vilpas – Seagulls 84-83
Ottelun tilastot

Vilpas oli ottelua pisteen tappiolla, kun Seagullsin Kendale McCullumin heitto ei osunut koriin vain seitsemän sekuntia ennen pelin loppua. Kivimäki sai pallon käsiinsä, huiputti pari Lokkien puolustajaa, ajoi röyhkeästi korille ja nosti voittopisteet jättäen vain 0,1 sekuntia aikaa pelikelloon.

Loppu oli osuva huimalle välieräsarjalle, jossa samanlaisia jännäreitä nähtiin ilta toisensa jälkeen. Myös ottelun sisällä peli aaltoili puolesta toiseen ja näytti useaan otteeseen siltä, että Seagulls olisi karkaamassa reiluun johtoon.

− Tänään nähtiin tälle välierälle aika tyypillinen näytelmä. Meiltä löytyi taas penkiltä voimaa. Ryhdyimme juoksemaan siinä yhtä hyökkäyspeliä, mikä tuotti aika paljon pisteitä, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen kertoi tv-haastattelussa.

Kivimäki (15/3/5) oli Vilppaan ykkösmies lähes koko toisen puoliajan, kun Teemu Rannikko antoi suosiolla pelin vastuun nuorelle takamiehelle. Ennen pelin alkua Myles Stephensin (20p) pohjetta hoidettiin kuntoon viime hetkillä, mikä selvästi tuotti tulosta. Jeremiah Wood (15/6/7) oli avauspuoliajan varjojen mailla, mutta nosti tasoaan ratkaisuhetkille selvästi.

Seagulls pärjäsi mainiosti silloin, kun kentällä oli pääosin joukkueen aloitusviisikon miehiä, mutta penkiltä ei tänäänkään kovin paljon apuja tullut. Wayne Martin (29/13) oli hurjassa iskussa, mutta muun ryhmän suorittaminen oli liian epätasaista.

Kuudeskin välierä oli hurja trilleri, mikä huipentui fantastisille loppuminuuteille. Molemmat joukkueet antoivat iskuja iskuista, mutta lopulta Vilpas oli Kivimäen mahtikorilla rahtusen verran parempi ja myös onnekkaampi.

− Tiukka ja hieno sarja. Pitää nostaa hattu päästä Vilppaalle. Aatu Kivimäeltä huikea sarja, Seagullsin Tuukka Kotti kertoi tv-haastattelussa.

− En ajatellut, että näinkin vanhasta miehestä löytyy tällaisia onnen hetkiä, Toiviainen sanoi.

− Kyllähän Aatu Kivimäki oli tämän välierän isoin X-factor siinä, että me menimme finaaleihin, Toiviainen summasi.

− Aurinko paistaa ulkona, niin on hyvä mieli. Nyt kun on mahis pelata näitä pelejä, kyllä silloin antaa kaikkensa. Sillä pääsee jo tosi pitkälle, kun luottaa vain omaan tekemiseensä, Kivimäki kertoi.

Vilpas suuntaa Korisliigan finaalisarjaan Karhubasketia vastaan, minkä ottelut alkavat torstaina Kauhajoella. Joukkueet kohtasivat loppuottelussa myös keväällä 2018, jolloin Karhubasket oli vahvempi voitoin 4-2 ja juhli mestaruutta.

− Karhu kaatuu tekemällä enemmän koreja kuin ne, oli Kivimäen yksinkertainen suunnitelma finaaleja varten.