BC Nokia - Kataja − ratkaisijat ja jokerikortit

Koripallo.comin toimitus perkaa kaikkien puolivälieräsarjojen otteluparit ja kunkin kohtaamisen ratkaisijat ja jokerikortit molemmista joukkueista.

Vilpas – KTP − ratkaisijat ja jokerikortit
Karhubasket – Pyrintö − ratkaisijat ja jokerikortit

BC Nokia iski todella kovan kirin runkosarjan viimeisille kuukausille, ja Dragan Labovicin mukaan liittymisen jälkeen näädät olivat lähes lyömättömiä. Kataja paini loukkaantumisen kanssa ja loppukausi oli joensuulaisille vaikea, mutta nyt pudotuspeleihin joukkue pääsee lähtemään täydellä kokoonpanolla.

Ratkaisijat

BC Nokia: Dragan Labovic

Koriskiertolainen palasi Nokialle ja toi joukkueeseen juuri kaikkea sitä, mitä mieheltä odotettiinkin. Labovic oli sarjan tarkin kolmen pisteen heittäjä ja lähes mahdoton puolustettava vastustajien isoille miehille. Labovicia on pakko puolustaa niin kolmen pisteen viivalla kuin korin alla, ja siihen ei ihan jokainen sentteri pysty.

Vielä kun serbi löysi heti yhteisen sävelen Vincent Councilin kanssa, on Nokialla sellainen tutkapari, mihin ei muilta vastausta löydy. Sitä samaa kaivataan Labovicilta myös pudotuspeleissä ja kunnon on pakko kestää isoja minuutteja.

Se kunto onkin sentterin ehkä ainoa merkittävä heikkous Korisliigassa. Virallisissa tilastoissa 115-kiloiseksi merkitty Labovic ei jaksa pelata valtavia minuutteja ja tarvitsee taukoja penkillä tiheämmin kuin muut tähtipelaajat. Jos serbi jaksaa puhaltaa vielä seuraavan kuukauden, on Nokian näädillä mahdollisuudet mihin vain.

Kataja: Eric Garcia

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava pelintekijä on ison haasteen edessä. Garcia pääsi todella nopeasti Katajan peliin sisään ja joutui Ilari Seppälän reisivamman myötä myös kantamaan vastuuta välittömästi. Garcia pelasi Kouvoja vastaan kahdessa ottelussa peräti täydet 40 minuuttia vasta pari viikkoa Suomeen tulonsa jälkeen.

Garcia on kuitenkin tuon taakkansa kantanut mukisematta ja myös pystynyt kentällä olemaan joukkueen pelillinen johtaja. Mutta samaan pitäisi vielä pystyä pudotuspeleissä, ja vaikka tulokaskauttaan Euroopassa pelaava takamies näyttää kaikin puolin henkisesti kestävältä kaverilta, ei urakka ole helpoimmasta päästä.

Kuitenkin pelintekijän apuna on kokenut valmentaja Greg Gibson ja muutenkin kokenut joukkue, mikä auttaa tehtävässä varmasti. Syöttöjen ja korien lisäksi myös pitäisi olla parhaimmillaan myös puolustuspäässä, mikä ei vain 183-senttiselle amerikkalaiselle ole myöskään kovin helppo homma.

Jokerikortit

BC Nokia: Daniel Dolenc

Näätien 24-vuotias kakkossentteri huilasi vammansa takia runkosarjan viimeiset puolitoista kuukautta ja palasi kehiin vasta liigan päätöspelissä. Dolencilla oli silti meneillään uransa paras kausi ja läpimurto Korisliigan tason luottomieheksi.

Ja koska Labovic ei pysty pelaamaan yli 30 minuutin otteluita joka ilta, Dolencia näädät todellakin tarvitsevat. Nuorukainen paukutti kauden tilastoihin joka sarakkeeseen uudet uran ennätyslukemat, joten potentiaalia kyllä riittää.

Ennen Labovicin joukkueeseen liittymistä oli Dolenc säännöllisesti joukkueen avauksessa ja tiesi saavansa minuutteja. Nyt tulosta pitää syntyä hyvin epäsäännöllisillä peliminuuteilla ja pienissä pätkissä, mutta mikäli Dolenc pystyy siihen mihin alkukaudestakin, on Nokialla korin alla tyrmäävän hyvä oikean suoran ja vasemman koukun yhdistelmä.

Kataja: Alex Murphy

Murphy huilasi todella pitkään jalkavammansa kanssa, ja oli jo kyseenalaista nähdäänkö miestä Korisliigassa enää lainkaan tällä kaudella. Mutta kun Murphy palasi kentälle kahteen viimeiseen otteluun, teki hän sen ryminällä − runkosarjan päätöspelissä saldona oli peräti 25 pistettä ja isot peliminuutit.

Jos Murphy on parhaimmillaan, on Katajalla käsissään todellinen viime hetken huippuvahvistus joukkueeseen. Laituri on monipuolinen ja urheilullinen pelaaja, jonka Gibson voi penkiltä heittää sisään moniin erilaisiin tilanteisiin ja rooleihin.

Kuitenkin otos sarjan lopussa oli vain kaksi peliä ja miehellä on myös vasta menossa ensimmäinen kausi ja ensimmäiset pudotuspelit Euroopan kentillä. Kovin moni kysymysmerkki Katajalla ei voi paljastua hudiksi, mutta Murphy voisi taas omalla onnistumisellaan peittää muita harhoja.