BC Nokian hurja loppu kaatoi Katajan − ”Pelkkää positiivista”

Kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki

Tappioiden kierteessä kärsinyt ja valmentajaa vaihtanut BC Nokia haki yllättävän vierasvoiton Joensuusta, kun Kataja kaatui huiman päätösneljänneksen suorituksen myötä.

Kataja − BC Nokia 93-100
Ottelun tilastot

BC Nokia teki viimeisellä neljänneksellä huimat 39 pistettä, voitti erän 17 pisteellä ja tuli selvästi tappioasemasta riemukkaaseen voittoon. Selvästi ohuemmalla kokoonpanolla pelaavan Nokian jaloissa eivät painaneet edes avainpelaajien kovat peliminuutit.

Ottelu oli ensimmäiset puoli tuntia isäntäryhmä Katajan hallussa, mutta missään vaiheessa joukkue ei saanut Urheilutalolla eroa kasvatettua niin suureksi, että Nokia olisi pudonnut kelkasta.

Vain seitsemällä pelaajalla ottelun läpi vienyt Nokia kaivoi jostain päätöserään huiman taisteluvaihteen ja dominoi peliä. Vieraiden ykkösmies oli uransa parasta kautta pelaava Aapeli Alanen, joka pelasi täydet 40 minuuttia ja teki Korisliigan ennätyspisteensä 26 pinnan saldolla.

Myös sentteri Sean O’Mara (17/7) oli iskussa ja oli myös kentällä minuuttia vaille koko ottelun. Armin Cane (19/9) oli erittäin pirteä ilmestys ja pelasi suurella itseluottamuksella ja täysin ennakkoluulottomasti varsinkin ratkaisuhetkillä.

− Pelkkää positiivista sanottavaa meidän pelistämme. Meillä on ollut vaikeaa viime aikoina, varsinkin toisella puoliajalla. Tänään pyrimme siihen, että pelaamme koko 40 minuuttia meidän peliämme. Nyt se toimi, en tiedä olemmeko tällä kaudella tehneet kertaakaan 100 pistettä, Alanen kertoi.

− Kyllä tämä oli helpottava voitto. Nyt on pää pinnalla.

− Ennen kaikkea se merkitsee tässä meidän vaikeassa tilanteessa, että millä sydämellä pelaamme ja miten uhraudumme. Niin kauan kun on uskoa ja tahtoa, silloin on mahdollisuus, Korisliigan päävalmentajauransa ensimmäisen voiton napannut Tero Vasell kertoi.

Ennen Kataja-voittoa BC Nokia oli hävinnyt kuusi edellistä peliään ja voittanut vain yhden edellisistä 11 ottelustaan. Voitto oli helpottava varmasti henkisesti, mutta myös kriittisen tärkeä pudotuspelien selviämisen kannalta, kun voiton myötä pirkanmaalaiset ovat taas kahdeksannella sijalla yhden voiton edellä Lapuan Kobria.

Katajan romahdus ottelussa oli erikoinen. Parin viime kuukauden ajan joensuulaiset ovat voittaneet kaikki ne pelit, jotka yhden mitalisuosikin pitääkin voittaa ja hävinneet ainoastaan tiukkoja taisteluja sarjan kärkijoukkueille Salon Vilppaalle ja Kauhajoen Karhubasketille.

Ryhmästä olivat toki sivussa Kevin Bracy-Davis ja Tommi Huolila, mutta silti Katajalta löytyi heittää kentälle yhdeksän pätevää Korisliiga-pelaajaa. Joukkue myös raapi kasaan huimat 20 hyökkäyslevypalloa, mutta tällä kertaa ratkaisevaa vastuunkantajaa ei kotiryhmästä löytynyt.

− Vaikea peli meiltä, paljon helppoja virheitä, liikaa helppoja koreja Nokialle, Katajan kapteeni Matias Ojala summasi.

− Puolustuspäässä tuli paljon kommunikaatiovirheitä. Nokia pelasi hemmetin hyvin ja oli tänään parempi.

− Meillä oli parikymmentä heittoa enemmän ja sen olisi pitänyt riittää, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

OTTELUKUVAT

Kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki