Dominoiva Karhubasket murskasi Korihait

Uudenkaupungin Korihait jäi vastaantulijaksi Kauhajoen vierailullaan, kun nousujohteista kautta pelaava Karhubasket kaatoi vieraansa ylivoimaisella esityksellä.

Karhubasket − Korihait 94-75
Ottelun tilastot

Kotijoukkue karkasi jo puoliajalle mentäessä 18 pisteen johtoon, eikä Korihait siitä kyennyt toipumaan. Karhun hyökkäys puhkoi kerta toisensa jälkeen vieraiden puolustuksen ja joukkue viimeisteli korinsa hurjalla tarkkuudella.

− Alku oli meiltä aika karmaiseva, Karhu oli valmis murtamaan meidän puolustuksen. Puoliajalla heidän kahden pinnan heittonsa 80 prosentin tarkkuudella sisään, Korihaiden Topias Kuukkanen kertoi.

Karhu vei peliä koko ryhmänsä laajuudella ja onnistujia isänniltä löytyi iso joukko. Viime aikoina pirteämpää peliä esittäneestä Korihaista ei ollut tosissaan haastamaan yhtä mestarikandidaateista, kun vastassa oli yksinkertaisesti liian kova joukkue − mikä vielä on päässyt kovaan nousukiitoon.

− Annoimme huonon kuvan itsestämme ensimmäisellä puoliajalla. Emme taistelleet, emme tehneet töitä ja olimme myöhässä. Toisella puoliajalla olimme parempi, emme täydellisiä, mutta ainakin teimme töitä. En halua, että meitä yhdistetään laiskuuteen ja duunin puutteeseen, Korihaiden valmentaja Pedro Monteiro kertoi.

Toisella puoliajalla Korihait tosiaan pääsi paremmin otteluun kiinni, mutta toisaalta aivan loppuun asti ei Karhubasketin täytynyt painaa kaasu pohjassa. Isäntien aloitusviisikosta mainion illan pelasivat niin Okko Järvi (17/5/7), Rene Rougeau (16/9/7), Cameron Jones (16/3/2) ja Chris McKnight (17/4/2).

− Ehdottomasti tyytyväinen tähän esitykseen. Tämä oli joukkueen voitto tänään, koriinjohtaneita syöttöjä 26. Olen myös todella tyytyväinen, miten sain annettua myös penkin päähämme minuutteja, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kommentoi, kun isäntien neljä suomalaista penkkipelaajaa keräsivät yhteensä 44 minuuttia peliaikaa.

Korihait on valmentajavaihdoksensa jälkeen esittänyt enemmän lupauksia herättävää peliä, missä paino on aktiivisella puolustuspelillä. Nyt kun se oli hukassa ensimmäiset 20 minuuttia, tappiosta tuli selvä. Matkaa pudotuspeliviivaan alkaa ukilaisilla myös olla jo liikaa ellei joukkue saa aikaiseksi kovaa voittoputkea.

− Siitä tietysti taistellaan niin kauan kuin se on teoreettisestikin vielä mahdollista. Peli kerrallaan koetamme kairata voittoja, Kuukkanen kertoi.

− Korihait on ihan uusi, erilainen joukkue. Paljon aggressiivisempi ja prässää tosi kovaa. Pidimme kuitenkin pään kylmänä, Karhubasketin Mikael Laihonen kertoi.

Karhubasketin vuodenvaihteesta alkanut hurja vaihe jatkuu, kun Korihait-voiton jälkeen kauhajokiset ovat voittaneet 13 viimeisestä 14 ottelustaan. Ainoa tappio tuli sarjakärki-Vilppaalle ja nämä kaksi joukkueet ovatkin asemoineet itsensä suurimmiksi mestarisuosikeiksi pudotuspelien alkaessa lähentyä.