Dramaattinen viimeisen sekunnin heitto toi voiton Pyrinnölle

Vahvaa kautta Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö jatkoi hyviä otteitaan, kun viikonloppuna joukkue kaatoi sarjakärjen Salon Vilppaan ja tiistaina nappasi pisteet Kotkasta Jaylon Taten onnistuneella kolmen pisteen heitolla sekunti ennen pelin loppua.

KTP − Pyrintö 92-95
Ottelun tilastot

KTP oli niskan päällä ottelussa kolme ensimmäistä neljännestä, mutta Pyrintö kiri lopulta ohi loppuhetkillä. Kotkalaiset eivät saaneet katkaistua vieraidensa selkärankaa, vaikka siihen tilaisuuksia olikin tarjolla.

− Pääsimme kertaalleen tasoihin 64-64-tilanteessa, mutta sitten KTP sai 11-0-runin. Siinä kohtaa näytti aika vaikealta. Meillä oli kuitenkin se usko, että pystymme pärjäämään täällä, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi.

− Meidän hyökkääminen hieman puuroutui. Sitten tuli harmillisia menetyksiä, mutta se kuuluu pelin luonteeseen, että niitä välillä tulee, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen sanoi.

Pyrintö vei viimeisen erän nimiinsä yhdeksällä pisteellä ja sama koko ottelun voiton. Tosin siihen tarvittiin urotekoja, kun Tate heitti vaikean, haastetun heiton pohjaan vain 0,9 sekuntia ennen peliajan päättymistä.

− Aina joskus tarvitaan yksilösuorituksia. Ensimmäisellä puoliajalla Kevin Johnson piti meitä pystyssä. Sitten Eron Harris löysi korintekoputkensa ja lopussa Jaylon Taten heitto, Toiviainen kertoi.

Samoin kuin Pyrinnön ottelu lauantaina Vilpasta vastaan, tarjosi sarjakakkosen ja -kolmosen välinen taisto myös nyt mainiota ja viihdyttävää koripalloa. Dramaattinen peli sai ansaitsemansa päätöksen, kun voittajaa saatiin jännittää kirjaimellisesti viimeiseen sekuntiin ja heittoon asti.

− Jos joku ei tällaisesta koriksesta tykkää, mä kyllä ihmettelen, Toiviainen kertoi.

− Tässä oli kaksi hyvää joukkuetta ja hieno matsi. Aina häviö harmittaa, mutta kun on hyvä matsi, siinä on kiva olla mukana. Pitää pystyä myös nauttimaan näistä, Kaminenkin sanoi.

Pyrinnön parhaimmistoa olivat valmentajansa esiin nostamat Johnson (14/17), Harris (21p) ja voiton takuumies Tate (26/8s). KTP:n riveistä Donte Thomas pussitti 28 pistettä ja Seagullsista hiljattain siirtynyt Jalen Jackson sai kasaan 16/8.