Finalistien viimeinen runkosarjapeli Karhun nimiin − ”Pelit Vilpasta vastaan ovat aina taisteluita”

Viime kevään finalistikaksikko Karhubasket ja Salon Vilpas ottivat toisistaan mittaa viimeistä kertaa runkosarjassa Kauhajoella. Isäntien vahva toinen puoliaika ja erityisesti kolmas erä takasivat vajaamiehiselle joukkueelle kotivoiton.

Karhubasket − Vilpas 96-81
Ottelun tilastot

Vilpas vei ottelun alkua ja oli vielä puoliajalla edellä Karhubasketia. Vaikka Teemu Rannikko ja Antonio Ballard olivat lepovuorossa, riitti Vilppaalla vastuunkantajia myös puolustavaa mestaria vastaan.

Ottelun käsikirjoitus kuitenkin kääntyi puoliajan jälkeen, kun Karhubasket tuli täysin eri ilmeellä kentälle, erityisesti puolustuspäässä. Kolmas jakso meni kauhajokisten nimiin peräti 16 pisteen erolla ja samalla isännät kuroivat itselleen tavoittamattoman johdon.

Pelissä ei vielä ollut aivan samanlaista intensiteettiä kuin joukkueiden välillä on totuttu näkemään, mutta kun ryhmät ovat varmistaneet paikkansa runkosarjan ykkösenä ja kakkosena, keskittyminen on molemmilla jo reilun kuukauden päähän eteenpäin.

Vaikka Karhubasket lähti peliin vain seitsemällä pelaajalla, osoitti tuo seitsikko jälleen kerran, että laatu korvaa määrän. Ykköspyssynä oli peräti 33 pistettä paukuttanut Greg Mangano ja ainoastaan nollille jäänyt Okko Järvi oli lievä pettymys pelissä.

Bojan Sarcevic keräsi normaalin hurjan tilastorivin, kun kauhajokisten pelintekijä teki 13 pistettä, nappasi kahdeksan levypalloa, 11 syöttöä ja kuusi riistoa.

Vilppaan ykkösmies oli Jack Gibbs 25 pisteellään ja varsinkin avauspuoliajalla mies oli hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallinen ja tehokas.

− Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme paremmin ja organisoidummin, puolustimme myös paremmin. Toisella jaksolla selvästi Karhu pääsi juoksemaan, siitä tuli 12 pistettä eroa ja siinä se pysyi. Gregin päästimme liian helpolla, Vilppaan Henri Kantonen kertoi.

− Pelit Vilpasta vastaan ovat aina taisteluita. Heitä on vaikea pysäyttää, toisella puoliajalla puolustimme paremmin, Karhubasketin Mangano sanoi.

− Avauspuoliajalla olimme kontrollissa, mutta kolmannessa erässä meiltä heikompi jakso ja heiltä mahtava. Kaivoimme itsellemme kuopan, mistä on enää vaikea tulla ylös, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi.

− Otimme muutamia vähän nopeita heittoja. Pitää olla nopea, mutta ei saa olla kiire. Siinä kolmannella jaksolla olimme kiireessä koko ajan, Iisalo sanoi.

− Vähän turhaa hätäilyä ensimmäisellä puoliajalla. Myös puolustuksen paraneminen oli selvää toisella puoliajalla, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Meillä ei ole varaa sellaiseen ylellisyyteen kuin Salolla, että voisimme huilauttaa pelaajia, kun tänäänkin meillä oli vain seitsemän pelaajaa kentällä, Laakso kertoi.

Kun joukkueet lähtevät parin viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin eturivin lähtöpaikoilta, ei kummankaan tavoitteena tietysti voi olla mikään muu kuin viime kevään finaalin uusinta. Siitä molempien ryhmien valmentajat olivat hymyssä suin täysin yksimielisiä ottelun jälkeen. Tosin toukokuussa hymyt eivät aina välttämättä ole enää yhtä leveitä.

− Tavoitteena on se, että me istumme Joonaksen kanssa tässä vielä toukokuussa, Laakso summasi.

Korisliigan lauantain toisessa ottelussa Tampereen Pyrintö vei runkosarjan viimeisen Pirkanmaan paikallisderbyn nimiinsä numeroin 69-87 BC Nokian vieraana. Pyrintö varmistelee omaa paikkaansa runkosarjan kolmantena, kun taas Nokialla on yhä työmaata, jotta joukkue varmistaa ylipäänsä paikkansa pudotuspeleissä.