Hyväkään peli ei riittänyt Seagullsin voittoon − ”Kyllä me toiseksi parhaita olimme”

Edellisessä kotipelissään itsensä helsinkiläisyleisön edessä nolannut Seagulls marssi Kisahalliin selvästi paremmalla ilmeellä, mutta siltikään ei voittoa lauantai-iltana ollut tuloksena, kun Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilpas oli vahvempi.

Seagulls – Vilpas 91-94
Ottelun tilastot

Lokit olivat pommittaa valot alas Kisahallista, kun joukkue hurjasteli heti avausheitosta lähtien kaukoheittoja koriin. Tai ainakin sillä rikottiin tv-lähetyksen tilastot, jos ei muuta. Seagullsin seitsemän ensimmäistä kolmen pisteen heittoa osuivat ja kotijoukkue karkasi 21-8-johtoon.

Tuhkimotarina ei tällä kertaa päättynyt puoliltaöin, vaan jo viiden minuutin jälkeen. Vilpas kiri hiljalleen itsensä peliin mukaan ja puoliajalle mentiin Seagullsin viiden pisteen johdossa.

− Gullsit tuli tosi hyvin ja ennakkoluulottomasti tuohon alkuun. Uskoimme siihen, että se kuitenkin lopulta tasaantuu, ja lopulta me voitimme tilastot kaaren takaa, Vilppaan riveihin loukkaantumisensa jälkeen paluun tehnyt Henri Kantonen kertoi.

− Aloitimme tosi hyvin ja tulimme tosi kovaa peliin. Kolmannessa erässä me hyydyimme. Voitto oli molempien käsissä, mutta tällä kertaa meni Salolle, Seagullsin Ricky Waxlax kertoi.

− Ne äijät oli auki, joiden ei pitäisi olla auki. Lisäksi piti ottaa [Andre] Spightilta ja [Tuukka] Kotilta pick-tilanteissa helpot pinnat pois ja jokainen näkee tilastoista, että emme siinä hyvin onnistuneet, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi.

Ottelun ratkaisu, ainakin henkisellä puolella, nähtiin kolmannen neljänneksen alussa. Vilpas otti pelin haltuunsa, haki 14-3-runin ja siirtyi johtoon. Seagulls kuitenkin taisteli pelin viimeiselle minuutille asti, mutta salolaiset ovat erittäin vaikeasti voitettavissa silloin, jos heillä on johtoasema minkä tahansa pelin toisella puoliajalla.

Vielä viimeisissä pallonhallinoissa kotijoukkue olisi voinut tulla tasoihin esimerkiksi Kotin vapaaheitoilla, mutta kun niistä ensimmäinen ei uponnut, sinetöi puolestaan Vilppaan veteraani Teemu Rannikko ottelun voiton omilla vapareillaan.

− Kolmannella jaksolla tulimme aika hyvin peliin. Melkein kuin kaikissa meidän peleissämme, siinä vaiheessa kun pitäisi tappaa peli, palaamme huonoihin tapoihin, Iisalo kertoi.

− Lopussa Vilpas pelasi fiksummin, enemmän malttia, ehkä enemmän tuuria, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

Jo aiemmin mainitut Spight (22/8) ja Kotti olivat kotiryhmän selvästi parhaat pelaajat. Kotin ikääntyneessä kropassa eivät painaneet edes yli 38 minuuttia peliaikaa ja Susijengi-konkari keräsi 29 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Kun Wayne Blackshear ja Christopher Ortiz ovat loukkaantuneina sivussa, jää Lokkien kokoonpano selvästi vajaaksi, ja Vilppaan haastaminen ilman heitä oli mainio suoritus. Vielä paljon petrattavaa jää Tyler Thorntonille, jonka ura Korisliigassa on lähtenyt hyvin hitaasti käyntin.

− Meidän täytyi pestä kasvot kotiyleisön edessä. Viimeksi pelasimme huonosti, luovutimme ja mökötimme. Nyt aloitimme erinomaisen hyvin, mutta sitten ehkä vähän tyydyimme siihen.

− Erinomainen taistelu kaikilta meidän pelaajilta. Surullista, että se ei riitä. Kyllä me toiseksi parhaita olimme tänään, Larkas kertoi.

Vilppaan riveistä Juho Nenonen (18/6) ja Aatu Kivimäki (15p) toivat kentälle mukavasti energiaa silloin, kun joukkue eniten sitä kaipasi. Toisella puoliajalla ja erityisesti loppuhetkillä taas Rannikko oli juuri niin taitava ja älykäs kuin hän on oikeastaan aina kovimmissa paikoissa.

Ottelun tuomarikolmikon pillit olivat Kisahallissa erittäin herkässä ja rikkeitä pelissä puhallettiin peräti 46 kappaletta. Lisäksi jaossa oli tukku teknisiä virheitä heppoisilta vaikuttaneista tilanteista, joissa erityisesti Miltiadis Ioannidisin T-merkki nousi salamannopeasti. Vähempikin vislailu olisi tällä kertaa riittänyt ja pitänyt ottelun flow’n jouhevampana.