Isojen mörköjen tanssi ylivoimaisesti Labovicille

Korisliiga-kierroksen ykkösnimeksi nousi BC Nokian Dragan Labovic hurjalla 34 pisteen illallaan, mikä tahditti näädät vierasvoittoon Kouvoista. Jumbofinaalissa Korihaiden kotivoitto Kobrista saattoi sinetöidä lapualaisten matkan karsintaan.

Kouvot – BC Nokia 63-92
Ottelun tilastot

Kouvolan iltatansseissa toisistaan mittaa ottivat kaksi Korisliigan tuhdeinta ja parasta sentteriä: Nokian Labovic ja Kouvojen Thomas Gipson. Ilta meni niin tyylipuhtaasti serbin nimiin kuin olla voi, ja lopputuloksena oli upea 34 pisteen saldo mainiolla heittotarkkuudella.

Gipsonin kohtaloksi koitui rajallinen pelisäde, sillä Kouvojen 120-kiloinen järkäle on kuin kala kuivalla maalla joutuessaan pelaamaan yli viiden metrin päässä korista. Labovic taas seilaa koko kentän alueella kuin öljytankkeri, ja tuloksena oli Kouvolan illassa vapaita kaukoheittoja.

Vielä kun paikkoja nokialaisjätille järjesteli Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu Vincent Council (16 pistettä, 13 syöttöä), oli illan vierailla kasassa sellainen tutkapari, jolle ei Kouvoilta löytynyt vastusta. Nokia karkasikin lopulta helppoon lähes 30 pisteen vierasvoittoon ja antoi muille pudotuspelijoukkueille jälleen varoitussignaaleja kovasta kunnostaan.

Puolustuspäässäkin Labovic onnistui erinomaisesti, kun Gipson sai aikaiseksi vain 11 pistettä, ja niistäkin iso osa ottelun jo käytännössä ratkettua. Isojen miesten mestaruusvyö siis matkasi perjantain pelin jälkeen Pirkanmaalle – nähtäväksi jää mihin asti nokialaisten tehokaksikko voi joukkuetta kantaa pudotuspeleissä.

Korihait – Kobrat 94-85
Ottelun tilastot

Uudenkaupungin illassa ratkottiin mahdollisesti jo Korisliigan jumbosija ja karsintoihin joutuva joukkue. Korihait voitollaan otti ainakin tilapäisen niskalenkin Kobrista, ja lapualaisten urakka viimeiseltä sijalta pois kapuamiseksi on haastava.

Itse ottelu oli jotakuinkin juuri sellainen, mitä kahden sarjan häntäpään joukkueiden välisestä taistosta saattoi odottaa: paljon vauhtia, vähän järkeä, eikä juuri hienouksia. Välillä päästä päähän mentiin melko järjettömästi ja heittoja roiskittiin hieman miten sattuu.

Korihait saivat yllättävää buustia varjoista sankareiksi oikealla hetkellä nousseilta pelaajilta. Siirtotakarajan divarihankinta Markus Molenius näytti kaikin puolin Korisliiga-tasoiselta isolta mieheltä, lopputuloksena 16 pistettä ja hyvää puolustuspeliä. Seuraltaan jo kertaalleen kenkää saanut Kenny Funderburk toi taas penkiltä valtavasti energiaa ja yritystä sekä myös 16 pistettä.

Kobrat jäi juoksukisassa taas kahden miehen joukkueeksi. Lapualaisten takamiehet Nick Kellogg ja Stephen Croone pelasivat yhteensä 75 minuuttia, vastasivat kahdestaan 51 pisteestä ja pitivät palloa hyökkäyspäässä lähes poikkeuksetta omissa käsissään. Kaksi miestä ei vieraita voittoon kuitenkaan kantanut, ja ilman yllätysvoittoja loppusuoralla, on Kobrilla edessään karsintapelit.