”Joskus täytyy olla oman onnensa seppä” – Sensaatio-Korihait ylempään jatkosarjaan

Kauden suurin yllättäjä Uudenkaupungin Korihait ansaitsi paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, kun ukilaiset kaatoivat kotikentällään Korisliigan kärkijoukkueen ja puolustavan mestarin Helsinki Seagullsin.

Korihait – Seagulls 99-93
Ottelun tilastot

Teksti: Matti Liljaniemi

Lue myös: Korisliigan kiintotähti Bojan Šarčević johdattaa Korihaita kohti menestystä – ”Pelaajamme ovat ennen kaikkea hyviä ihmisiä”

Korihailla oli ohjat omissa käsissään, sillä voitto Seagullsista riitti varmistamaan sensaatiomaisen paikan ylemmässä jatkosarjassa. Kahtena viime kautena runkosarjan viimeiseksi jäänyt ja sarjapaikastaan taistellut uusikaupunkilaisjoukkue nappasi tilaisuudestaan kiinni kaksin käsin.

– Tämä oli playoff-peli. Tiesimme ennen peliä, mitä tämä meille tarkoittaa. Joskus täytyy olla oman onnensa seppä. Me ansaitsimme paikkamme top-kuudessa, Korihaiden kapteeni Bojan Šarčević kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Seagulls vei ottelun alkua ja jätti isännät avauserässä vain 12 pisteeseen. Korihait ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan nousi puoliajalle mentäessä tasoihin ja hallitsi kolmatta erää. Šarčevićin joukkojen suoritus oli korkealla tasolla, ja kapteeni näkikin ottelulla olleen selvän ratkaisun.

– Keskittyminen. Meillä on joskus ollut ongelmana, että keskittyminen ei kestä 40 minuuttia. Joskus on ollut, että kymmenen minuuttia olemme sekaisin ja vastustaja pääsee johtoon. Tänään me tiesimme, että täytyy pelata 40 minuuttia ja keskittymisen olla korkealla tasolla, jos haluat voittaa Seagullsin.

– Koko kauden olemme pelanneet ok, mutta muutama peli ei mennyt sillä tasolla, mitä olisimme halunneet. Silti pääsimme top-kuuteen ja se riittää meille tällä hetkellä.

Seagullsilla ei ollut vastausta Korihaiden sentterin Javion Ogunyemin korinaluskovuuteen, koko joukkueen ulkomaalaisnelikko pelasi hyvän ottelu, Šarčević oli omalla korkealla tasollaan ja myös Mikael Aalto sai tililleen plus-merkinnän pelistä. Kokonaisvaltainen koko joukkueen voitto siis.

Lokkien osalta viime otteluiden vire nostattaa kysymysmerkkejä. Helsinkiläiset näyttivät jo jyräävän ylivoimaiseen runkosarjan voittoon, mutta nyt edellisistä viidestä ottelusta tuloksena on vain yksi voitto.

Silti Seagulls lähtee ylempään jatkosarjaan piikkipaikalta, ja joukkueen puolustukseksi on laskettava, että vieraat olivat Uudessakaupungissa liikkeellä vain kahdeksalla pelaajalla loukkaantumisten takia. Kevään tosipeleihin on vielä pitkä aika, mutta Seagullsin riveissä käänne parempaan halutaan varmasti nähdä paljon nopeammin.

Korihait on taas BC Nokian ohella sarjakauden tähänastinen suurin positiivinen yllätys. Kahden edelliskauden murheen alho on unohdettu ja uusikaupunkilaiset juhlivat paikkaa ylemmässä jatkosarjassa ansaitusti – ja samalla tietysti varmistivat jo paikkansa pudotuspeleissä.

– Me olemme kaikki todella onnellisia. Se on hieno saavutus meille, varsinkin kun viime viikot ovat olleet hankalia. Tällaisten pelien voittaminen tähän tapaan on ehdottomasti se, missä me kaikki haluamme olla, Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Kapteeni Šarčević tyytyväisyydestään huolimatta ei alkanut kuitenkaan vielä leijua, vaan antoi jopa yllättävän vastauksen kysymykseen kauden kouluarvosanasta tähän mennessä.

– 6.

Lue myös: Korisliigan kiintotähti Bojan Šarčević johdattaa Korihaita kohti menestystä – ”Pelaajamme ovat ennen kaikkea hyviä ihmisiä”

Matti Liljaniemi