Jussi Laakso toi kahdet kultamitalit Kauhajoelle − ”Vesku ei ainakaan tällä hetkellä kadu sitä hirveästi”

Karhubasketin kahteen peräkkäiseen mestaruuteen johdattanut päävalmentaja Jussi Laakso on aloittanut päävalmentajauransa Korisliigassa parhaalla mahdollisella tavalla. Tuplamestaruuden jälkeen Laakso jättää seuran ja antaa ohjat apuvalmentajansa Janne Koskimiehen käsiin.

− Voi vitsi, aika liikuttava tilanne. Olen neljä vuotta täällä Kauhajoella asunut ja minua on kohdeltu alusta asti kuin omaa poikaa. Hienoa, että on tullut menestystä. Haluan kiittää [seuran puheenjohtaja] Vesa Ojalaa, joka antoi minulle mahdollisuuden päävalmentajuuteen.

− Luulen, että Vesku ei ainakaan tällä hetkellä kadu sitä hirveästi, Laakso kertoi.

Karhubasket on noussut hetkessä Korisliigan kestomenestyjäksi ja siinä Laaksolla on ollut merkittävä rooli. Toisaalta myös kovan luokan amerikkalaisvahvistusten hankintaa on auttanut niin Kauhajoen kuin koko paikallisen elinkeinoelämän sitoutuminen seuraan.

− Kaksi mestaruutta putkeen osoittaa, että asioita tehdään oikein. Siinä täytyy olla koko kaupungin tuki takana, ei tämä muuten ole mahdollista, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Vaikka Karhubasket marssi lähes ylivoimaisesti toiseen mestaruuteen, oli kausi Laaksollekin haastava. Jo ennen Korisliiga-kauden alkua joukkueella oli haastava ja rasittava startti Mestareiden liigan karsintojen myötä.

Kesken kauden taas koko joukkueen paletti oli pakko mennä uusiksi, kun Laakso totesi, että liian itsekkäät korintekijät Mike Moser ja Durrell Summers joutavat saada lähtöpassit. Heistä eroon pääsemisen jälkeen Laakso korosti lähes jokaisen ottelun jälkeen joukkueensa loistavaa yhteishenkeä, mikä lopulta kantoi kultamitaleille asti.

− Tämä on upea joukkue täynnä hienoja ihmisiä, Laakso sanoi.

Vaikka Laakson tulevaisuudesta valmentajana ei ole virallista tietoa, vahvat huhut vievät miestä ensi kaudeksi Helsinki Seagullsin päävalmentajaksi, missä on jo kasattu kovan luokan joukkuetta ensi kaudella, kun Lokit ovat hankkineet Susijengi-tähdet Shawn Huffin ja Ilari Seppälän riveihinsä.