Kaminen ruoski itseään KTP:n murskatappion jälkeen: ”Henkilökohtainen, rankka epäonnistuminen”

Pyrintö jatkoi hurjasteluaan Korisliigassa, takoi Kotkassa KTP:n koriin 98 pistettä ja otti murskavoiton isännistä. Ottelun jälkeen kotkalaisten valmentaja Tomi Kaminen oli murheenmurtama ja otti murskaavan kotitappion omaan piikkiinsä.

KTP – Pyrintö 74-98
Ottelun tilastot

Ottelun suunta oli selvä heti alusta lähtien. Pyrintö alkoi kuroa eroa, pelasi erinomaista hyökkäyspeliä, pudotti heittoja sisään kovalla prosentilla ja dominoi ottelua kaikilla osa-alueilla.

Tamperelaiset onnistuivat ottelussa laajalla rintamalla ja pystyivät jakamaan vastuuta koko matkassa olleelle kymmenikölle. Plus-merkinnät keräsivät käytännössä kaikki pelaajat, niin aloitusviisikon miehet kuin vaihtopenkiltä sisään peliin tulleetkin.

Sama tarina jatkui koko ottelun ajan, tosin toisella puoliajalla numerollisesti peli oli näennäisesti tasaista, mutta kun etumatkaa vierailla oli jo parikymmentä pistettä, ei heidän tarvinnut enää ajaa kaasu pohjassa.

− En odottanut, että pystymme hallitsemaan peliä noin pitkään. Helpottunut olo siitä, että me emme tehneet tänään mitään erityistä tai ihmeellistä meidän hyökkäyspäässä, vaan me toteutimme parhaan pelimme.

− Meidän joukkueemme ei ole yhden-kahden pelaajan varassa. Puolustuspäässä teimme nyt miljoona kertaa paremmin asioita kuin keskiviikon pelissä, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi.

− Kun joudumme joka kerta ottamaan pallon sukasta, se vaikeuttaa paljon hyökkäystä. Tuolta se näyttää, kun toinen pelaa hyvin ja toinen ei, KTP:n pelintekijä Antto Nikkarinen summasi.

Murheellisen ottelun jälkeen Kotkan surullisin mies näytti olevan KTP-valmentaja Kaminen. Yksi murskaavakaan tappio alkukaudesta ei vielä joukkueen toiveita tietysti hajota, mutta peli osoitti suuria puutteita KTP:n joukkueessa.

Kaminen ei lähtenyt selittelemään tai analysoimaan peliä, vaan otti kaiken omaan piikkiinsä.

− Puolustuksella meillä on kamalia ongelmia. Kaarella takamiesten edessä pysymisessä on suuria ongelmia. Kun rotaatiot lähtevät pyörimään, olemme vielä enemmän ongelmissa.

− Minulla on päävastuu koko hommasta, minun tyylilläni ei ole saanut enempää irti, minä sen vastuun kannan. Haluan pyytään yleisöltä anteeksi.

− Päällimmäisenä tunteena on henkilökohtainen, rankka epäonnistuminen. Minun on hyvin vaikea ymmärtää… Olen tullut tänne, täällä on kaikki hoidettu upeasti ja minä en saa joukkueesta enempää irti. Meidän yritystaso, meidän peli-ilme on jotain ihan kauheaa.

Valitettavasti kotkalaisten kannalta urakka ei yhtään helpotu seuraavina viikkoina. Kamisen joukkojen seuraavat ottelut ovat vieraspelit Korisliigan kärkiryhmiä Vilpasta ja Katajaa vastaan, kotipelissä vastaan asettuu Seagulls ja sekä koti- että vieraspelit puolustavaa mestaria Karhubasketia vastaan.

Ellei Kaminen saa käännettyä joukkueensa peli-ilmettä, eivät murheet pääty tähän perjantai-illan tappioon.