Karhubasket haki uuden sentterin Kreikasta

Kauhajoelle on hankittu loukkaantuneen Kazembe Abifin korvaajaksi sentteri Taylor Johns. 201-senttinen ja 100-kiloinen Johns aloitti kautensa Kreikan liigan Panioniosissa.

Abif kärsi alkukauden aikana useammista loukkaantumisista ja kärsi aiemmin niin pahan vamman, että se vaatii useamman kuukauden levon. Näin Karhubasket päätyi täydentämään joukkuetta Johnsilla.

Euroopassa sentteri on pelannut aiemmin Sloveniassa ja viime kaudella puolestaan Meksikossa. Kreikan liigan Panioniosissa taas miehen rooliksi jäi penkillä istuminen, joten Johns halusi isompaan rooliin Korisliigaan.

– Etsimme sentterin pelipaikalle pelaajaa, joka sopii meidän pelityyliin. Tämän pelipaikan pelaajia, varsinkaan sellaisia, jotka sopivat pelityyliimme, ei ole paljoa vapaana.

– Näin Taylorin kesällä Las Vegasissa ja tein omiin papereihin plusmerkkisiä merkintöjä. Hän on hyvä pick & roll -pelaaja, hyvä levypalloissa, hänellä on pitkät raajat ja hänellä on halu kehittyä, joka tuli ilmi, kun keskustelin hänen kanssa siirtymisestä Suomeen.

– Lisäksi hänellä on aikaisempaa kokemusta eurokentiltä, mikä on tärkeä asia. Toivottavasti pelilupa-asiat ratkeavat nopeasti, jotta saisimme hänet nopeasti pelaavaan kokoonpanoon. Plussaa on myös se, että Johns oli jo Euroopassa, joten aikaerosta ei koidu ylimääräistä vaivaa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi seuran tiedotteessa.